Pazite se, SDA će povesti borbu protiv korupcije!Adil Osmanović, potpredsjednik SDA
Naravno, kad je riječ o SDA, mi ćemo postaviti nekoliko stvari koje su ključne, a to su: politička stabilnost, ubrzani ekonomski oporavak zemlje, strane investicije, aktivna borba protiv korupcije i kriminala i mi želimo da vidimo koje su to političke stranke koje mogu da se oko toga okupe.
http://www.oslobodjenje.ba/intervju/adi ... vlast-3--2
SDA-All about
-
VjecitiStudent
#16151 Re: SDA-All about
- Alfons Kauders
#16152 Re: SDA-All about
prije desetak godina sam slusao slicnu pricu za sankom kod djuke...shibonja wrote:Moram priznat da sam malo zbunjen,kao novopeceni simpatizer i glasac DF pocinjem da sumnjam u sebe,to jest da sam vec 21 godinu clan SDA...tako zarakijalo se neku noc poslije izbora i pocnem premotavat film unazad na one moje,mogu sad utvrdit najbolje godine(sto se sexa tice),,
Tako sjedimo mi u Husinjskoj Buni ( Kasarna u TZ ) ,u pripravnosti ,Gradacac je u opasnosti od cetnicke najezde,,,dolazi Nacelnik staba brigade ,inace Hrvat porijeklom i prekaljeni komadir na pragi(google it) i trazi dobrovoljce za popunu linije (citaj uskakanje u transee gdje su vec pale glave,i krv u njima je do clanaka,a kad sam dosao bila je do koljena bukvalno) ,inace linija se zvala Sibovac..elem ja naravno kao mlad i tupav skocim i navucem onaj cetnicki sinjel od 20 i kusur kila ,sa njim ispadoh tezak punih 90 kila,zakacim par bombi na izraelke (citaj moderne kozne cizme sa jakim zelenim platnom)..napunim nekih 16 metara na M84 ,(citaj sijacu smrti ili googlaj kako god)...elem i pored silnih nestasica nafte nadjem se ja te oktobarske noci 92 godine na Sibovcu,bio je transe kraj nekakvih dalekovoda( zivjela Elektroprivreda BiH) i tako mi razmjenjujemo vatru,preko nekakve ne pokosene ledine,fijucu metci,pogotovo svijetleci ,mom ,mladalackom srcu dragi jer znam koliko se trebam saget da mi ne prospu ono malo mozga sto imam po sljiviku..i ako 10 dana...elem vratimo se i sa Sibovca,a neki se vrate i malo ranije u zadnjem dijelu Tamica dok im noge tarlahaju preko stare registracije,,,,i tako dodjosmo ki nazad u kasarnu i jedan rahmetilija iz pozadine sa plasticnim kukom nas poce hvalit kako smo ocuvali liniju(hebi me ako i sam znam kako?) elem poturi on nama sto smo se tu noc vratili u jednom komadu da potpisemo pristupnice u SDA,,,niko od nas tada nije pridavao neku paznju tome,bilo nam je to ko sad na cesti potpisat da podrzavamo penzionere u njihovim nastojanjima da imaju 5 maraka vece penzije...jah i sad se nesto onako polupijan pitam,hebote jesmam li ja clan SDA ????
-
weredsf
#16153 Re: SDA-All about
shibonja wrote:Moram priznat da sam malo zbunjen,kao novopeceni simpatizer i glasac DF pocinjem da sumnjam u sebe,to jest da sam vec 21 godinu clan SDA...tako zarakijalo se neku noc poslije izbora i pocnem premotavat film unazad na one moje,mogu sad utvrdit najbolje godine(sto se sexa tice),,
Tako sjedimo mi u Husinjskoj Buni ( Kasarna u TZ ) ,u pripravnosti ,Gradacac je u opasnosti od cetnicke najezde,,,dolazi Nacelnik staba brigade ,inace Hrvat porijeklom i prekaljeni komadir na pragi(google it) i trazi dobrovoljce za popunu linije (citaj uskakanje u transee gdje su vec pale glave,i krv u njima je do clanaka,a kad sam dosao bila je do koljena bukvalno) ,inace linija se zvala Sibovac..elem ja naravno kao mlad i tupav skocim i navucem onaj cetnicki sinjel od 20 i kusur kila ,sa njim ispadoh tezak punih 90 kila,zakacim par bombi na izraelke (citaj moderne kozne cizme sa jakim zelenim platnom)..napunim nekih 16 metara na M84 ,(citaj sijacu smrti ili googlaj kako god)...elem i pored silnih nestasica nafte nadjem se ja te oktobarske noci 92 godine na Sibovcu,bio je transe kraj nekakvih dalekovoda( zivjela Elektroprivreda BiH) i tako mi razmjenjujemo vatru,preko nekakve ne pokosene ledine,fijucu metci,pogotovo svijetleci ,mom ,mladalackom srcu dragi jer znam koliko se trebam saget da mi ne prospu ono malo mozga sto imam po sljiviku..i ako 10 dana...elem vratimo se i sa Sibovca,a neki se vrate i malo ranije u zadnjem dijelu Tamica dok im noge tarlahaju preko stare registracije,,,,i tako dodjosmo ki nazad u kasarnu i jedan rahmetilija iz pozadine sa plasticnim kukom nas poce hvalit kako smo ocuvali liniju(hebi me ako i sam znam kako?) elem poturi on nama sto smo se tu noc vratili u jednom komadu da potpisemo pristupnice u SDA,,,niko od nas tada nije pridavao neku paznju tome,bilo nam je to ko sad na cesti potpisat da podrzavamo penzionere u njihovim nastojanjima da imaju 5 maraka vece penzije...jah i sad se nesto onako polupijan pitam,hebote jesmam li ja clan SDA ????
Kako ti je Su;ljagic prosao, izgleda nisi skupio dovoljno glasova ali kmecanje ne izastaje, svaki dan po malo
- shibonja
#16154 Re: SDA-All about
Moram im poslat mail,da trazim ispisnicuAlfons Kauders wrote:prije desetak godina sam slusao slicnu pricu za sankom kod djuke...shibonja wrote:Moram priznat da sam malo zbunjen,kao novopeceni simpatizer i glasac DF pocinjem da sumnjam u sebe,to jest da sam vec 21 godinu clan SDA...tako zarakijalo se neku noc poslije izbora i pocnem premotavat film unazad na one moje,mogu sad utvrdit najbolje godine(sto se sexa tice),,
Tako sjedimo mi u Husinjskoj Buni ( Kasarna u TZ ) ,u pripravnosti ,Gradacac je u opasnosti od cetnicke najezde,,,dolazi Nacelnik staba brigade ,inace Hrvat porijeklom i prekaljeni komadir na pragi(google it) i trazi dobrovoljce za popunu linije (citaj uskakanje u transee gdje su vec pale glave,i krv u njima je do clanaka,a kad sam dosao bila je do koljena bukvalno) ,inace linija se zvala Sibovac..elem ja naravno kao mlad i tupav skocim i navucem onaj cetnicki sinjel od 20 i kusur kila ,sa njim ispadoh tezak punih 90 kila,zakacim par bombi na izraelke (citaj moderne kozne cizme sa jakim zelenim platnom)..napunim nekih 16 metara na M84 ,(citaj sijacu smrti ili googlaj kako god)...elem i pored silnih nestasica nafte nadjem se ja te oktobarske noci 92 godine na Sibovcu,bio je transe kraj nekakvih dalekovoda( zivjela Elektroprivreda BiH) i tako mi razmjenjujemo vatru,preko nekakve ne pokosene ledine,fijucu metci,pogotovo svijetleci ,mom ,mladalackom srcu dragi jer znam koliko se trebam saget da mi ne prospu ono malo mozga sto imam po sljiviku..i ako 10 dana...elem vratimo se i sa Sibovca,a neki se vrate i malo ranije u zadnjem dijelu Tamica dok im noge tarlahaju preko stare registracije,,,,i tako dodjosmo ki nazad u kasarnu i jedan rahmetilija iz pozadine sa plasticnim kukom nas poce hvalit kako smo ocuvali liniju(hebi me ako i sam znam kako?) elem poturi on nama sto smo se tu noc vratili u jednom komadu da potpisemo pristupnice u SDA,,,niko od nas tada nije pridavao neku paznju tome,bilo nam je to ko sad na cesti potpisat da podrzavamo penzionere u njihovim nastojanjima da imaju 5 maraka vece penzije...jah i sad se nesto onako polupijan pitam,hebote jesmam li ja clan SDA ????ili od nekog tvog kolege, ili od tebe
-
weredsf
#16155 Re: SDA-All about
Sta je sa Suljaicem, zafalilo familijeshibonja wrote:Moram im poslat mail,da trazim ispisnicuAlfons Kauders wrote:prije desetak godina sam slusao slicnu pricu za sankom kod djuke...shibonja wrote:Moram priznat da sam malo zbunjen,kao novopeceni simpatizer i glasac DF pocinjem da sumnjam u sebe,to jest da sam vec 21 godinu clan SDA...tako zarakijalo se neku noc poslije izbora i pocnem premotavat film unazad na one moje,mogu sad utvrdit najbolje godine(sto se sexa tice),,
Tako sjedimo mi u Husinjskoj Buni ( Kasarna u TZ ) ,u pripravnosti ,Gradacac je u opasnosti od cetnicke najezde,,,dolazi Nacelnik staba brigade ,inace Hrvat porijeklom i prekaljeni komadir na pragi(google it) i trazi dobrovoljce za popunu linije (citaj uskakanje u transee gdje su vec pale glave,i krv u njima je do clanaka,a kad sam dosao bila je do koljena bukvalno) ,inace linija se zvala Sibovac..elem ja naravno kao mlad i tupav skocim i navucem onaj cetnicki sinjel od 20 i kusur kila ,sa njim ispadoh tezak punih 90 kila,zakacim par bombi na izraelke (citaj moderne kozne cizme sa jakim zelenim platnom)..napunim nekih 16 metara na M84 ,(citaj sijacu smrti ili googlaj kako god)...elem i pored silnih nestasica nafte nadjem se ja te oktobarske noci 92 godine na Sibovcu,bio je transe kraj nekakvih dalekovoda( zivjela Elektroprivreda BiH) i tako mi razmjenjujemo vatru,preko nekakve ne pokosene ledine,fijucu metci,pogotovo svijetleci ,mom ,mladalackom srcu dragi jer znam koliko se trebam saget da mi ne prospu ono malo mozga sto imam po sljiviku..i ako 10 dana...elem vratimo se i sa Sibovca,a neki se vrate i malo ranije u zadnjem dijelu Tamica dok im noge tarlahaju preko stare registracije,,,,i tako dodjosmo ki nazad u kasarnu i jedan rahmetilija iz pozadine sa plasticnim kukom nas poce hvalit kako smo ocuvali liniju(hebi me ako i sam znam kako?) elem poturi on nama sto smo se tu noc vratili u jednom komadu da potpisemo pristupnice u SDA,,,niko od nas tada nije pridavao neku paznju tome,bilo nam je to ko sad na cesti potpisat da podrzavamo penzionere u njihovim nastojanjima da imaju 5 maraka vece penzije...jah i sad se nesto onako polupijan pitam,hebote jesmam li ja clan SDA ????ili od nekog tvog kolege, ili od tebe
- Alfons Kauders
#16156 Re: SDA-All about
nema sanse - moj stari je pristupio 1990 i odjebo ih nekad krajem 1991 kad su krenuli kuhat s adilom i filipovicem...shibonja wrote:Moram im poslat mail,da trazim ispisnicu
mislim da ga i danas vode na spisku
-
starisalko
#16157 Re: SDA-All about
Da ne bi izbora i SDA ja bi jos mislio da je Safet Isovic preselio
-
L u c i f e r
#16158 Re: SDA-All about
Gle juniorove šuplje:

Odma vadiona i grebanje za još jedan mandat...Mislim da ćemo u slijedećih možda ne četiri, ali osam godina napraviti zemlju i državu i društvo s kojim bi Alija bio zadovoljan“.
- Alfons Kauders
#16159 Re: SDA-All about
vec je "pojasnio" da se ona prica o 100,000 radnih mjesta odnosi na dva mandata...L u c i f e r wrote:Gle juniorove šuplje:
Odma vadiona i grebanje za još jedan mandat...Mislim da ćemo u slijedećih možda ne četiri, ali osam godina napraviti zemlju i državu i društvo s kojim bi Alija bio zadovoljan“.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16160 Re: SDA-All about
ma ja bi im dao jošH 20 godina da nezaposle...pardom zaposle 100 000 dušHa...za dvajst godina su upropastili tolike firme i radnike na ulicu a on bi zapošljavo...kad su bili nemiri u februaru usralo gaĆe hoĆel mu ZARA doĆAlfons Kauders wrote:vec je "pojasnio" da se ona prica o 100,000 radnih mjesta odnosi na dva mandata...L u c i f e r wrote:Gle juniorove šuplje:
- sebija
#16161 Re: SDA-All about
Danas je godišnjica smrti najvećeg neprijatelja bosanskih patriota, čovjeka koji je ignorisao struku, članove Predsjedništva, vojno rukovodstvo, žrtvovanje boraca i otišao po svijetu učestvovati u kreiranju mapa kojima je BiH podijeljena i trajno uništena njena šansa da postane stabilna zemlja. Iza sebe je ostavio kriminalnu organizaciju da završi njegov posao i pitanje je vremena kad će tri nasljednika djelitelja države sjesti i potpisati "mirno razdruživanje".
Velikim Bogom se kunemo da ti halaliti nikad nećemo.
- skupljac_zeljeza
#16162 Re: SDA-All about
Kontam da nekome može biti krivo i žao što mu politička opcija nije prošla, ali kada to potraje duže od hefte onda je to ozbiljnije. Prošla je predizborna....idemo dalje.sebija wrote:Danas je godišnjica smrti najvećeg neprijatelja bosanskih patriota, čovjeka koji je ignorisao struku, članove Predsjedništva, vojno rukovodstvo, žrtvovanje boraca i otišao po svijetu učestvovati u kreiranju mapa kojima je BiH podijeljena i trajno uništena njena šansa da postane stabilna zemlja. Iza sebe je ostavio kriminalnu organizaciju da završi njegov posao i pitanje je vremena kad će tri nasljednika djelitelja države sjesti i potpisati "mirno razdruživanje".
Neka ti je rahmet duši prvi predsjedniče RBiH.

- sebija
#16163 Re: SDA-All about
Ne vidim kako će fatiha ubici tvog naroda pomoći njegovoj duši?
- sebija
#16164 Re: SDA-All about
Svi su mu govorili da ne računa na podjelu države (Bogićević, Lagumdžija, Mijatović, Divjak, Lazović, Kljuić, Halilović...) ali on je ko ćorava kokoš bio uporan da nastavi tim putem. Sklanjao je sve one koji su ga upozoravali da to ne treba raditi. Ubica Bosne i Bošnjaka.
- MOSALJOZE
#16165 Re: SDA-All about
Selam generalima poslije bitke,i onima koji su svakako stručniji od rahmetli Alije Izetbegovića.
Kad možemo očekivati vašu kandidaturu za člana predsjedništva?Predpostavljam da ćete ovu zemlju povesti prema EU,i da ćete se kaniti foruma,i dokazati svoju sposobnost.
Kad možemo očekivati vašu kandidaturu za člana predsjedništva?Predpostavljam da ćete ovu zemlju povesti prema EU,i da ćete se kaniti foruma,i dokazati svoju sposobnost.
- sebija
#16166 Re: SDA-All about
Imaš li nešto konkretno reći ili ćeš nastaviti SDA-ovom demagogijom braniti neodbranjivo?MOSALJOZE wrote:Selam generalima poslije bitke,i onima koji su svakako stručniji od rahmetli Alije Izetbegovića.
- MOSALJOZE
#16167 Re: SDA-All about
StruĆnjaka nikad dosta
- sebija
#16168 Re: SDA-All about
@milonja
Ti bi trebao da se vratiš na poskok i tamo prosipaš svoje frustracije.
Ovo je ipak interna tema ljudi na slobodnoj teritoriji.
Ti bi trebao da se vratiš na poskok i tamo prosipaš svoje frustracije.
Ovo je ipak interna tema ljudi na slobodnoj teritoriji.
- sebija
#16169 Re: SDA-All about
Tvoj je cilj da prosipaš velikoustaška sranja, a moj da otvoreno govorim o internim problemima. Tebi je Alija kriv što je postojao i po vašem razmišljanju je kriv za rat, frustrirani ste trećim entitetom i Herceg-Bosnom, a to nije moja sfera interesovanja nego zašto je pravio velike greške, izgubio obraz, uklanjao vrijedne ljude, prodao državu i ostavio zlo da nas dokrajči.
-
Innovation
#16170 Re: SDA-All about
sebija wrote:Danas je godišnjica smrti najvećeg neprijatelja bosanskih patriota, čovjeka koji je ignorisao struku, članove Predsjedništva, vojno rukovodstvo, žrtvovanje boraca i otišao po svijetu učestvovati u kreiranju mapa kojima je BiH podijeljena i trajno uništena njena šansa da postane stabilna zemlja. Iza sebe je ostavio kriminalnu organizaciju da završi njegov posao i pitanje je vremena kad će tri nasljednika djelitelja države sjesti i potpisati "mirno razdruživanje".
Priznanje: Bakir Izetbegović dobitnik nagrade Crans Montana Foruma
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ovogodišnji je dobitnik nagrade „PRIX DE LA FONDATION 2014“ ugledne švicarske organizacije Crans Montana Forum, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
U obrazloženju se navodi da Crans Montana Forum prati i podržava napore predsjedavajućeg Izetbegovića ka unapređenju procesa EU integracija Bosne i Hercegovine. Navodi se i da mu je nagrada dodijeljena zbog dostignuća i posvećenosti razvoju i integraciji Bosne i Hercegovine u svjetske tokove.
Predsjedavajućem Izetbegoviću ova prestižna nagrada trebala je biti uručena kao počasnom gostu u toku 25. godišnjeg Summita Crans Montana Foruma u Rabatu, Maroko, 21. juna. Međutim, zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju, predsjedavajući Izetbegović je otkazao već planirano putovanje u Rabat, pa će mu nagrada biti uručena naknadno.
Dosadašnji dobitnici Crans Montana Forum „PRIX DE LA FONDATION“ nagrade, između ostalih, su prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, predsjednik SAD-a Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, bivši premijer Srbije Zoran Đinđić, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik fondacije „Soroš“ George Soros, bivši predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Juan Antionio Samaranch, bivši predsjednik Palestinske samouprave Yasser Arafat, bivši predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov, te drugi ugledni dužnosnici iz svijeta.
(Fena)
- sebija
#16171 Re: SDA-All about
Mirno spavajte, rata neće biti.Innovation wrote:![]()
-
NeenaSa
#16172 Re: SDA-All about
Toliko isfurano, k'o i uposlenje, kol'ko ih ono bijashesebija wrote:Mirno spavajte, rata neće biti.Innovation wrote:![]()
- sebija
#16173 Re: SDA-All about
100.000 ljudi će sad dobiti posao od Bakira. Uz zlatne kašike, ovo je drugi ključan potez za opstanak BiH.NeenaSa wrote:Toliko isfurano, k'o i uposlenje, kol'ko ih ono bijashe
Treba odmah maknuti desetak šehidskih mezara sa Kovača da Bakir ima mjesta da pored babe legne kao tek drugi zaslužni državnik u istoriji 1000-godišnje države.
- nikad_vise
#16174 Re: SDA-All about
fuj sta pise ova @sabija,koja je ovo dijagnoza boze dragi.
Nisam SDA glasac ali da pljunem na rahmetli Aliju,koja glupost.
Rahmet ti dusi predsjednice,steta sto je s tobom Bosna izgubila posljednjeg drzavnika i postala osudjena na obicne poltrone i politicare.Neka ti Allah dragi dzenet podari.
Nisam SDA glasac ali da pljunem na rahmetli Aliju,koja glupost.
Rahmet ti dusi predsjednice,steta sto je s tobom Bosna izgubila posljednjeg drzavnika i postala osudjena na obicne poltrone i politicare.Neka ti Allah dragi dzenet podari.
-
razonoda
#16175 Re: SDA-All about
Zasto je pravio greske/ Pa 'uhljup' nije znao bolje, a jos vece pitanje, kako je ga je narod podrzao tada a evo i danas ostajuci sa njegovim mu sinom. Jednostavno , nezna , i nece narod bolje.sebija wrote:Tvoj je cilj da prosipaš velikoustaška sranja, a moj da otvoreno govorim o internim problemima. Tebi je Alija kriv što je postojao i po vašem razmišljanju je kriv za rat, frustrirani ste trećim entitetom i Herceg-Bosnom, a to nije moja sfera interesovanja nego zašto je pravio velike greške, izgubio obraz, uklanjao vrijedne ljude, prodao državu i ostavio zlo da nas dokrajči.