SDA-All about

Post Reply
ultima_palabra

#15901 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote:Pa hajd recimo da takvi postoje... šta oni očekuju da će SDA napraviti?
Ameri ove zovu "swing voters". Mi ih komotno mozemo zvati "osvetnicki glasaci".
Svojim glasom su se svetili SDP-u. Na zalost mnogih (nas), SVI ostali su mislili haman da ce narod pridobiti jeftinim pricama tipa "da ti ja reknem, ja znam".

Mozda je ovaj narod u cjelini provincijski ali nije bas da je glup.

S druge strane, forum je dokaz da mnogi jos uvijek misle da je SDA skup polupismene bagre.
Mozda oni izgledaju kao gomila balege, ali oni tacno znaju sta hoce a neko im je sapnuo i kako (davniJeh dana).

Baketovog analiticara ce i Bijela kuca traziti za transfer. ;-)
Pa SDP-u su ljudi svetili zato što su se pokazali identičnim SDA... nema logike nikako :D
Dr. Kuca

#15902 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Pa nema smisla glasat na izborima ako se tako rezonuje. 95% stranki su nastale od odpadaka iz sda i sdp. Znaci od ljudi koji se nisu mogli tamo nametnut pa oformili svoju stranku. I svi su oni kao posteni. Jedes iz iste case a ostanes gladan, onda si nesposoban.
VjecitiStudent

#15903 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Novih 30 ljudi je jutros dobilo posao ... :bih:
The Realist

#15904 Re: Odg: SDA-All about

Post by The Realist »

Dr. Kuca wrote:Pa nema smisla glasat na izborima ako se tako rezonuje. 95% stranki su nastale od odpadaka iz sda i sdp. Znaci od ljudi koji se nisu mogli tamo nametnut pa oformili svoju stranku. I svi su oni kao posteni. Jedes iz iste case a ostanes gladan, onda si nesposoban.
Pa o ovome se radi. Opcije su ljudi koji su bili u istim tim strankama koje su krale, uzivali dok se nisu radi LICNIH interesa odrekli istih.

Kakva su mi oni alternativa? Ovi koji i nemaju toliko repova, jednostavno nemaju kapacitete da nesto naprave.

Kao sto sam rekao, sve vece strankr imaju ogromne kapacitete (SDA, SBB, SDP.....), ali su im vodje problemi, jer su ili previse u kriminalu, preveliki egomanijaci, ili i jedno i drugo.

Nema te stranke koja ce se sa korupcijom obracunati, osim kozmeticki.
Last edited by The Realist on 14/10/2014 14:21, edited 2 times in total.
skupljac_zeljeza

#15905 Re: SDA-All about

Post by skupljac_zeljeza »

Dr. Kuca wrote:Pa nema smisla glasat na izborima ako se tako rezonuje. 95% stranki su nastale od odpadaka iz sda i sdp. Znaci od ljudi koji se nisu mogli tamo nametnut pa oformili svoju stranku. I svi su oni kao posteni. Jedes iz iste case a ostanes gladan, onda si nesposoban.
To je istina i 99% svih njih na listama vode lični interesi. Dobra para se ubere u politici i ko je dobijao na tako lahak način ne smetaju mu ni presvlačenja. Jedan od razloga zašto imamo toliko stranaka. Ostale beneficije da ne spominjem. I onaj ko ode sa namjerama da nešto uradi i za narod, u tom okruženju se pokvari.
Gojeni H

#15906 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote: Pa SDP-u su ljudi svetili zato što su se pokazali identičnim SDA... nema logike nikako :D
Dosadasnji podaci govore da su ovi "osvetnicki glasaci" u vrlo maloj mjeri glasali za SDA a u vecoj mjeri za DF, SBB, pa i BPS. SDA-u je to vise nego dobro. Neko je vec spomenuo ... ne obara NEjedinstven, JEDINSTVENU SDA.
skupljac_zeljeza

#15907 Re: SDA-All about

ultima_palabra wrote:
Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote:Pa hajd recimo da takvi postoje... šta oni očekuju da će SDA napraviti?
Ameri ove zovu "swing voters". Mi ih komotno mozemo zvati "osvetnicki glasaci".
Svojim glasom su se svetili SDP-u. Na zalost mnogih (nas), SVI ostali su mislili haman da ce narod pridobiti jeftinim pricama tipa "da ti ja reknem, ja znam".

Mozda je ovaj narod u cjelini provincijski ali nije bas da je glup.

S druge strane, forum je dokaz da mnogi jos uvijek misle da je SDA skup polupismene bagre.
Mozda oni izgledaju kao gomila balege, ali oni tacno znaju sta hoce a neko im je sapnuo i kako (davniJeh dana).

Baketovog analiticara ce i Bijela kuca traziti za transfer. ;-)
Pa SDP-u su ljudi svetili zato što su se pokazali identičnim SDA... nema logike nikako :D
Jednostavno je. Bošnjaci nisu vjerovali Suljagiću i Hadžiomeroviću jer su tvrdili kako nisu Bošnjaci. Cerića i Sefera nisu birali jer šta god pričali nemaju infrastrukturu da to realizuju. Kola posljednjih godina idu ubrzano nizbrdo i povučena je samo ručna da se malo prekonta. Sama SDA priznaje da je dobila glasove na kredit i da sada mora opravdati nezasluženo povjerenje. Niko nije povjerovao u priču o 100000 radnih mjesta. Motivi su bili sasvim drugačiji.
MeSko Hz

#15908 Re: SDA-All about

Post by MeSko Hz »

Kaže zaposlit će 100 000 ljudi , ja mislim da jedino što može da se desi dok vlada SDA jest da ćemo izgubiti još 100 000 radnih mjesta ....
Dr. Kuca

#15909 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Neka otvori 20.000 radnih mjesta, neka se pokrene proizvodnja, neka se stabilizuje malo stanje u drzavi, neka prestane ludovanje cjena, ko god bude ta vlast koja to donese, glasat cu za njih dok budem ziv. Mora se nesto desit u ove 4 godine, tacnije 2. Previse su dugo svi zivili od price o mladoj zemlji tek izasloj iz rata.
lerdi

#15910 Re: SDA-All about

Post by lerdi »

Mogli su se ovi nasmijati bar jednom ili dva puta pa da narod skonta zajebanciju.
It_is_a_Leclerc

#15911 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Zaista enorman broj hulja na listama SDA. Meni je razumljivo donekle kad neko hoće da na izborima pokrade tuđu stranku, ali kad čovjek krade preferencije drugih ljudi sa svoje liste, e za to treba uistinu biti pizda par ekselans.
skupljac_zeljeza

#15912 Re: SDA-All about

Dr. Kuca wrote:Neka otvori 20.000 radnih mjesta, neka se pokrene proizvodnja, neka se stabilizuje malo stanje u drzavi, neka prestane ludovanje cjena, ko god bude ta vlast koja to donese, glasat cu za njih dok budem ziv. Mora se nesto desit u ove 4 godine, tacnije 2. Previse su dugo svi zivili od price o mladoj zemlji tek izasloj iz rata.
SDA je danas svjesna da ako ne uradi nešto u naredne dvije godine primjetno i uočljivo da gubi lokalne izbore. Možda im ostane par opština u najboljem slučaju. Prošli bi gore nego SDP sada. Narod da šansu, ali i kažnjava. Drugo su kombinacije koje se prave nakon izbora pa i kažnjeni se nađu u vlasti.

It_is_a_Leclerc wrote:Zaista enorman broj hulja na listama SDA. Meni je razumljivo donekle kad neko hoće da na izborima pokrade tuđu stranku, ali kad čovjek krade preferencije drugih ljudi sa svoje liste, e za to treba uistinu biti pizda par ekselans.
Ovakvih slučajeva znam i ja nekoliko.
leo karan

#15913 Re: SDA-All about

Post by leo karan »

ultima_palabra wrote:Pa hajd recimo da takvi postoje... šta oni očekuju da će SDA napraviti? Mislim, imali su frtalj vijeka da vide kako će stvari ići... kompromisi na štetu države, nemiješanje u HDZ-ov dio Federacije, rođačka ekonomija i stotinjak bogatih familija, bujanje javnog sektora i zapošljavanje preko štele, zatupljivanje ljudi preko stranačke kontrole univerziteta i škola, zdravstvo i penzioni sistem opterećeni do ruba propasti, porezne prevare a la Čaušević, kontrola tužilaštva i sudstva... mogao bih do prekosutra :)
:thumbup:
Dr. Kuca

#15914 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

It_is_a_Leclerc wrote:Zaista enorman broj hulja na listama SDA. Meni je razumljivo donekle kad neko hoće da na izborima pokrade tuđu stranku, ali kad čovjek krade preferencije drugih ljudi sa svoje liste, e za to treba uistinu biti pizda par ekselans.

SBB je najaca.
It_is_a_Leclerc

#15915 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

SBB nije najjača, ali je puno puno jača nego što je Bakir Izetbegović mogao i zamisliti. Njegova prednost se istopila. Radončić je za pametama i samo 40 000 glasova ga je dijelilo do pobjede. Bude li manje kandidata idući put, uzima ga Fahro lopatom. SBB, uz to, uvećao, povećao, namnožio broj mandata na svim nivoima, unatoč zlosutnicama sa foruma koji su ovdje kukavčili o "propasti SBB-a".

Ali da imate jednocifren broj čestitog svijeta na listama i od njih pokradete preferencijalne glasove i date ih ćulibrcima i provincijskim učiteljima od koje se pošten čovjek ni očešati ne bi mogao, e to je zaista novi moment.
madner

#15916 Re: SDA-All about

Post by madner »

Cuj novi moment. Pa to je stara prica.
Poenta je imati dovoljno kvalitetnih ljudi da privuku glasove, te iste pomjesati sa pouzdanim poltronima koji ce proci.
zelenjava

#15917 Re: SDA-All about

Post by zelenjava »

razonoda wrote:
AcaLukas wrote:Da ste dali glasove SDA umjesto DF i slicnim kvazi strankama sada bi SDA mogla voditi drzavu bez koalicije s komunistima bilo bi sve lakse. Tesko ce biti, ali se kajite 4 godine.
Jedno je jasno, i nakon 4 god opet ce glasati za iste. Bakira moze srusiti samo neki ''zakon' a inace ne. Kada imas zanimanje ''vjernik' u bosni je to prolaz, kao u ks Dodik. Bosnjaci vrlo dobro znaju da ih on dere, ali dopustaju to sa zadovoljstvom. Jasne posljedice trauma iz rata.
Jok, vjernik bi trebao mahnuti ušima i dopustiti ovakvim poput ovog pacijenta milonje da vlada. Ili onima koji su njemu dobro tj. isti ili slični kao on.

Vi fakat kontate da su vjernici budale neke pa da će birati one koji ih ne mogu očima vidjeti? AKo to mislite, onda imamo samo jednu grupu budala ovdje, a to sigurno nisu vjernici :wink:

Ili da skratimo priču - hebe mi se za ekonomiju. Imam dovoljno godina, snage i pameti da sam sebi nađem ili izmislim posao, ne treba mi vlast da mi pomogne u tome. Al islamofobičnim krmcima moj glas ne ide :)
madner

#15918 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ima logike, ako si na budzetu. :D
zelenjava

#15919 Re: SDA-All about

Post by zelenjava »

madner wrote:Ima logike, ako si na budzetu. :D
To što su vama budžet i financije jedina vrijednost u životu je vaš problem.

Inače, za milonju i ekipu :D

Image
madner

#15920 Re: SDA-All about

Post by madner »

Samo na budzetu te moze boliti kurac za ekonomiju.
zelenjava

#15921 Re: SDA-All about

Post by zelenjava »

madner wrote:Samo na budzetu te moze boliti kurac za ekonomiju.
Boli me kita za ekonomiju ako ekonomija znači da će milonjini vedriti i oblačiti. Radije bih hljeba i vode.
Dr. Kuca

#15922 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Bas budjetlije treba brinut ekonomija, privatnik zaradi sebi "za kafe" svaki dan.

Nego, volio bih vidjeti koaliciju sda df, samo da vidim kolki je lopov zeljko u avazovim ocima i da zajebu kratkog. :lol:
madner

#15923 Re: SDA-All about

Post by madner »

zelenjava wrote:
Boli me kita za ekonomiju ako ekonomija znači da će milonjini vedriti i oblačiti. Radije bih hljeba i vode.
Pa genije, kada imas ekonomiju moze te milonji za kurac povuc.
Kada nemas, moras ga moliti da dobijes hljeb.

Znas li koliko malo firmi je trenutno potpuno neovisno od politike?
skupljac_zeljeza

#15924 Re: SDA-All about

Pa i nije baš tako upravo što 'česma trenutno samo curi'. Znaju svi da ne može se do beskonačnosti zaduživati da bi se isplatili topli obroci i plate. U mnogim kantonima regresi nisu isplaćeni za ovu godinu, a topli obroci kasne po nekoliko mjeseci. Džaba i sindikati kada poljoprivrednici prijete blokadama puteva ako ne dobiju poticaje i valjalo je nešto dati i za poplavljene. Para je sve manje u budžetu.
zelenjava

#15925 Re: SDA-All about

Post by zelenjava »

madner wrote:
zelenjava wrote:
Pa genije, kada imas ekonomiju moze te milonji za kurac povuc.
Kada nemas, moras ga moliti da dobijes hljeb.

Znas li koliko malo firmi je trenutno potpuno neovisno od politike?
Ja imam svoju ekonomiju, i milonja može čučnuti kad god želi, samo nek kaže :D

Naravno da ekonomija ne može smetti nikako ali ako moram birati između ekonomije i ideologije, biram ideologiju 100 od 100 puta. I da se ne lagimo, ogroman broj ljudi koji ovdje piše o politici ima apsolutno iste rezone.

Narod koji ne begeniše forume i palamuđenje po njima konta uglavnom o hljebu ali ljudi koji ovdje pišu, a glasaju, glasaju u ogromnom postoku isključivo iz ideoloških, eventualno, uskostranačko-interesnih razloga.

Tako da šuplja raznih budžetlija koji eto kao meni zamjeraju budžet iako marke primirisao nisam, niti kad hoću od njega, ili raznih dijasporaša koji lafo vode brigu o prosjeku plata u BiH, a ne o svojim toplim sekularno-komunjarskim snovima, može biti samo mačku o rep obješena :D

Bosansko društvo i politička scena je podijeljena isključivo po nacionalnim i ideološkim principima. Ekonomija my ass.
Last edited by zelenjava on 14/10/2014 14:54, edited 1 time in total.
Post Reply