SDA-All about
- nemampojma0
#13326 Re: SDA-All about
@havatar,mislio sam da si ozbiljniji i razumniji,al si me sad razuvjerio.
Izvlacis iz konteksta ne recenicu,vec pola recenice i time pokusavas da oboris moju tezu,cime samo pokazujes svoju nezrelost i nespremnost da priznas da nisi u pravu.
Razmisli malo o ovoj izreci: "odustajanje koje donosi korist,ima znacenje pobjede".
Mislim da bi ti odustajanjem od ove diskusije,jer nemas pravih i istinitih argumenata,sacuvao bar trunku svog dostojanstva i ne bi pokazao svu zatrovanost politikom i nemogucnost da slobodno razmisljas,bez nekih usadjenih stereotipa i predrasuda.
Posto vidim da ne znas,pojasnit cu ti situaciju u vezi Hasana Kaimije r.a.Naime,bogati sloj u sprezi s korumpiranim "vjerskim vodjama" je zatvarao magaze usljed velike neimastinje kako bi cijena roba porasla i oni zaradili ekstraprofit odnosno stvarali su monopolisticki ambijent,jer niko nije smio prodavati po drugacijoj cijeni niti u drugo vrijeme.A to je itekako zabranjeno od strane vjere,provjeri malo hadise,pa ces se uvjeriti.
I u takvim okolnostima hrabri covjek,otvorenog uma i cistog srca postovani sejh Hasan Kaimija izdaje fetvu sirotinji da imaju pravo obiti magaze i uzeti onoliko hrane koliko im je potrebno da prezive taj dan,a slijedeceg dana ako se ne promijeni situacija opet isto.Jel sad jasnije tumacu harama i halala?
Pokrij se usima i suti tako ti Boga.
Izvlacis iz konteksta ne recenicu,vec pola recenice i time pokusavas da oboris moju tezu,cime samo pokazujes svoju nezrelost i nespremnost da priznas da nisi u pravu.
Razmisli malo o ovoj izreci: "odustajanje koje donosi korist,ima znacenje pobjede".
Mislim da bi ti odustajanjem od ove diskusije,jer nemas pravih i istinitih argumenata,sacuvao bar trunku svog dostojanstva i ne bi pokazao svu zatrovanost politikom i nemogucnost da slobodno razmisljas,bez nekih usadjenih stereotipa i predrasuda.
Posto vidim da ne znas,pojasnit cu ti situaciju u vezi Hasana Kaimije r.a.Naime,bogati sloj u sprezi s korumpiranim "vjerskim vodjama" je zatvarao magaze usljed velike neimastinje kako bi cijena roba porasla i oni zaradili ekstraprofit odnosno stvarali su monopolisticki ambijent,jer niko nije smio prodavati po drugacijoj cijeni niti u drugo vrijeme.A to je itekako zabranjeno od strane vjere,provjeri malo hadise,pa ces se uvjeriti.
I u takvim okolnostima hrabri covjek,otvorenog uma i cistog srca postovani sejh Hasan Kaimija izdaje fetvu sirotinji da imaju pravo obiti magaze i uzeti onoliko hrane koliko im je potrebno da prezive taj dan,a slijedeceg dana ako se ne promijeni situacija opet isto.Jel sad jasnije tumacu harama i halala?
-
HM 2011
#13328 Re: SDA-All about
Evo ga:
Za stanje u kojem se nalazimo ne treba kriviti tri slova, niti partije....
Za stanje u kojem se nalazimo trebamo upitati svoju okolinu i sve oko nas, pa i same sebe....
Odgovor na pitanje ko je kriv najlakše je pronaći u sljedećem:
Nemoj njega niti slušati, on je budala, blesava dobrica, utopista, idiot, kreten za šamaranja i slično.....
Takođe potražiti i u provociranju štrebera kao nešto pogrdno,
Međusobnoj mržnji i međusobnoj zavisti jednih prema drugima,
Ponižavanju i neljudskom odnosu onih koji imaju imetak i znanje prema onima koji nemaju....
Takođe pogledati i neposluh prema učenima i omalovažavanje učenih...
Problem koji imaju ljudi u BiH je puno veći od tri slova koja predstavljaju skraćenicu bilo koje partije - u ovom slučaju SDA....
Problem je u ljudima i stavu tih ljudi prema okolini i javnom dobru.
Do sada smo izmjenjali masu stranki kao pobjednika izbora - što općih, što lokalnih, a i mnogi mjenjači dresova su izmjenjali tačno toliko dresova koliko je stranki promjenjeno na tronu pobjede na izborima, situacija se nije promjenila na bolje nego samo ide dole.....
Ukratko - svaki negativni komentar protiv bilo koje stranke dok paralalno sa tim određene ljude nazivate idiotskim dobričinama - Vam ne pije vode niti će piti vode......
Za svaku političku partiju je pronađen aferim, pa bila to SzaBIH, SBB, SDA, SDP, za novoformirane političke partije su pronađeni aferimi a iste nisu ni stupile u parlamentarne političke redove....
Ljudi uozbiljite se,
posebno kada u sve to uplićete i Islamsku vjersku zajednicu jer ćete sutra u sve to uplitati i Islam kao religiju....
Imate tačno onakvu vlast kakvu zaslužujete i uvjek ćete imati tačno onakvu vlast kakvu zaslužujete - i to vam govorim bez da Vam mažem oči (pogledaj svoje probleme boldani i podvučeni gore iznad).......
Vrtite se u krug kao kerovi koji ganjaju svoj rep pritom generirajući sve veće i veće probleme (pogledaj svoje probleme boldani i podvučeni gore iznad)...
Nema čarobnog štapića jer ste čarobni štapić BAŠ VI..... Vas nema - Vi ste u oblacima - prodajete jedni drugima muda pod bubrege bez da prgovorite na sav glas SVAKI CAR JE GO JER JE CAR NAS GOLIH - Promjenite se vi, poradite žestoko na gore navedenim problemima, pa kad se Vi promjenite - SVE OKO VAS ĆE SE PROMJENITI ŠTO MILOM ŠTO SILOM....
I tad će Vam biti potpuno svjedno koja su tri slova u pitanju - jer će to tada biti vaši ljudi sa kojima ste vi zadovoljni....
Za stanje u kojem se nalazimo ne treba kriviti tri slova, niti partije....
Za stanje u kojem se nalazimo trebamo upitati svoju okolinu i sve oko nas, pa i same sebe....
Odgovor na pitanje ko je kriv najlakše je pronaći u sljedećem:
Nemoj njega niti slušati, on je budala, blesava dobrica, utopista, idiot, kreten za šamaranja i slično.....
Takođe potražiti i u provociranju štrebera kao nešto pogrdno,
Međusobnoj mržnji i međusobnoj zavisti jednih prema drugima,
Ponižavanju i neljudskom odnosu onih koji imaju imetak i znanje prema onima koji nemaju....
Takođe pogledati i neposluh prema učenima i omalovažavanje učenih...
Problem koji imaju ljudi u BiH je puno veći od tri slova koja predstavljaju skraćenicu bilo koje partije - u ovom slučaju SDA....
Problem je u ljudima i stavu tih ljudi prema okolini i javnom dobru.
Do sada smo izmjenjali masu stranki kao pobjednika izbora - što općih, što lokalnih, a i mnogi mjenjači dresova su izmjenjali tačno toliko dresova koliko je stranki promjenjeno na tronu pobjede na izborima, situacija se nije promjenila na bolje nego samo ide dole.....
Ukratko - svaki negativni komentar protiv bilo koje stranke dok paralalno sa tim određene ljude nazivate idiotskim dobričinama - Vam ne pije vode niti će piti vode......
Za svaku političku partiju je pronađen aferim, pa bila to SzaBIH, SBB, SDA, SDP, za novoformirane političke partije su pronađeni aferimi a iste nisu ni stupile u parlamentarne političke redove....
Ljudi uozbiljite se,
posebno kada u sve to uplićete i Islamsku vjersku zajednicu jer ćete sutra u sve to uplitati i Islam kao religiju....
Imate tačno onakvu vlast kakvu zaslužujete i uvjek ćete imati tačno onakvu vlast kakvu zaslužujete - i to vam govorim bez da Vam mažem oči (pogledaj svoje probleme boldani i podvučeni gore iznad).......
Vrtite se u krug kao kerovi koji ganjaju svoj rep pritom generirajući sve veće i veće probleme (pogledaj svoje probleme boldani i podvučeni gore iznad)...
Nema čarobnog štapića jer ste čarobni štapić BAŠ VI..... Vas nema - Vi ste u oblacima - prodajete jedni drugima muda pod bubrege bez da prgovorite na sav glas SVAKI CAR JE GO JER JE CAR NAS GOLIH - Promjenite se vi, poradite žestoko na gore navedenim problemima, pa kad se Vi promjenite - SVE OKO VAS ĆE SE PROMJENITI ŠTO MILOM ŠTO SILOM....
I tad će Vam biti potpuno svjedno koja su tri slova u pitanju - jer će to tada biti vaši ljudi sa kojima ste vi zadovoljni....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13329 Re: SDA-All about
što ne mogu patetike i na rende kora...ušće wrote:
Ako je ovo opravdanje da neko hodžu može zvati krmetom ,a da drugi moraju to sa odobravanjem prihvatiti onda svaka čast ...to možda nisam očekivao ,ali svakao prihvatam kao stav uredništva portala i vrlo rado ću to podijeliti sa drugima ...
-Vjerovatno ćemo ubuduće imati još više prilika da tako nešto sa odobravanjem čitamo
Hvala na objašnjenju : Možda će moja reakcija izazvati kod vas i bijes , prihvatam i udaljavanje sa foruma ali nikad ama baš nikada nebih prećutao ovakvo gnusno vrijeđanje bilo kog vjerskog dužnosnika u mom prisustvu ...
ti ništa ne moraš. a pogotovo niko ne traži tvoje, ili bilo čije odobravanje. javna ličnost je javna ličnost. ne vidim po čemu bi vjerski službenici trebali biti zaštićeniji od... općinskih službenika?
pitanje je retoričko, nemam namjeru raspravljati.
-
weredsf
#13330 Re: SDA-All about
Ja isto kao vjernik ne obracam previse paznju sta pise civilizacijski odpad o jednom Imamu, vise mi je zanimljivo da ateiste zanima sadrzaj hudbe, sumnjam da Imame interesuje ateisticko kmecanjeChmoljo wrote:što ne mogu patetike i na rende kora...ušće wrote:
Ako je ovo opravdanje da neko hodžu može zvati krmetom ,a da drugi moraju to sa odobravanjem prihvatiti onda svaka čast ...to možda nisam očekivao ,ali svakao prihvatam kao stav uredništva portala i vrlo rado ću to podijeliti sa drugima ...
-Vjerovatno ćemo ubuduće imati još više prilika da tako nešto sa odobravanjem čitamo
Hvala na objašnjenju : Možda će moja reakcija izazvati kod vas i bijes , prihvatam i udaljavanje sa foruma ali nikad ama baš nikada nebih prećutao ovakvo gnusno vrijeđanje bilo kog vjerskog dužnosnika u mom prisustvu ...
ti ništa ne moraš. a pogotovo niko ne traži tvoje, ili bilo čije odobravanje. javna ličnost je javna ličnost. ne vidim po čemu bi vjerski službenici trebali biti zaštićeniji od... općinskih službenika?
pitanje je retoričko, nemam namjeru raspravljati.
- Chmoljo
#13331 Re: SDA-All about
da ne bude poslije "nismo znali": forumaši nisu javne ličnosti. zato ćete za ovakva prozivanja biti odstranjeni ubuduće.weredsf wrote: Ja isto kao vjernik ne obracam previse paznju sta pise civilizacijski odpad o jednom Imamu, vise mi je zanimljivo da ateiste zanima sadrzaj hudbe, sumnjam da Imame interesuje ateisticko kmecanje
-
weredsf
#13332 Re: SDA-All about
Ako nazivas covjeka iza kojeg klanja hiljadu ljudi i koja je prije toga proucila dovu i pristala da klanja iza tog Imama KRMETOM, sta su onda vjernici, oni nisu javne licnosti ali se jednako vrijedjaju tim nazivom i na to Mujica i cilja.Chmoljo wrote:da ne bude poslije "nismo znali": forumaši nisu javne ličnosti. zato ćete za ovakva prozivanja biti odstranjeni ubuduće.weredsf wrote: Ja isto kao vjernik ne obracam previse paznju sta pise civilizacijski odpad o jednom Imamu, vise mi je zanimljivo da ateiste zanima sadrzaj hudbe, sumnjam da Imame interesuje ateisticko kmecanje
Neko ko hiljadu vjernika indirektno nazove Krmadima je puno vise od civilizacijskog odpada
IKTEDEJTU BI HAZEL-IMAMI-ALLAHU EKBER...a pristajuci za ovim imamom- Allahu Ekber
Last edited by weredsf on 25/03/2014 23:30, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#13333 Re: SDA-All about
jes... nazoveš smradom općinskog službenika, i svi koji su došli na ovjeru su također smradovi.weredsf wrote:
Ako nazivas covjeka iza kojeg klanja hiljadu ljudi i koja je prije toga proucila dovu i pristala da klanja iza tog Imama KRMETOM, sta su onda vjernici, oni nisu javne licnosti ali se jednako vrijedjaju tim nazivom i na to Mujica i cilja.
Neko ko hiljadu vjernika indirektno nazove Krmadima je puno vise od civilizacijskog odpada
kako rekoh, na rende kora ne volim, i nema više rasprave.
- Havatar
#13334 Re: SDA-All about
Ne zanima me sta ti mislis o meni tako da ti je prvi dio komentara visak . Sto se tice drugog dijela to ovdje nije slucaj posto niko to ne radi a i ako bi radio tu bi bile drzavne sluzbe na koje bi trebalo vrsiti pritisak da kazne one koji zloupotrebljavaju svoj monopolski polozaj na trzistu i nije jasno zbog cega si to pominjao. Islamska zajednica je jedina koja je ukazivala na negativne pojave u drustvu i uvijek kad su to radili bili su napadani sa argumentom da ovo nije Saudijska Arabija i da bi borba protiv nemorala, kriminala i korupcije bilo nesto nazadno.nemampojma0 wrote:@havatar,mislio sam da si ozbiljniji i razumniji,al si me sad razuvjerio.
-
guruman
#13335 Re: SDA-All about
Ovo je bio urnek za ostale dinastije i dinastijice naravno pod njihovim pokroviteljstvom, a rezultat svega je tu svima pred nosom.Mnoge važne javne firme rade po istoj formuli i imaju jaku koheziju nepotističkih elemenata koji su zaposjeli sve ko svoju babovinu.Za običnog građanina je ovo užas i prokletstvo,al više nema građana ima samo naroda ,hahahah koja mimikrija.Ako bi bog dao nekim slučajem da se rasture rukovodstva tih firmi,bolje reči uruči im se šup povratna karta onima koji su ih namještali,došlo bi do haosa i pometnje u tim nazovi strankama,a kad udariš na pare ,lako se skrše sve te dinastije i slični ku..i i palci.Najnoviji primjer je Radončić koji se usudio da nešto pokrene u korist građana, a i onom najtvrđem sloju koji čini glasčku mašinu,mada bijedan i siromašan a bogami i brojan,otvori mogučnost uticaja na svoju sudbinu.Krađa i beskrupulozno uzimanje od građana ima svoj kontinuitet i još uvijek traje.jon_jovi wrote:SDA je privatna prčija dinastije Izetbegović i šta se ima tu razglabati.
- nemampojma0
#13336 Re: SDA-All about
De malo povezuj postove,toliko si zbunjen da ne znas ni sta si procitao ni sta si napisao.Havatar wrote:Ne zanima me sta ti mislis o meni tako da ti je prvi dio komentara visak . Sto se tice drugog dijela to ovdje nije slucaj posto niko to ne radi a i ako bi radio tu bi bile drzavne sluzbe na koje bi trebalo vrsiti pritisak da kazne one koji zloupotrebljavaju svoj monopolski polozaj na trzistu i nije jasno zbog cega si to pominjao. Islamska zajednica je jedina koja je ukazivala na negativne pojave u drustvu i uvijek kad su to radili bili su napadani sa argumentom da ovo nije Saudijska Arabija i da bi borba protiv nemorala, kriminala i korupcije bilo nesto nazadno.nemampojma0 wrote:@havatar,mislio sam da si ozbiljniji i razumniji,al si me sad razuvjerio.
Prethodni post je bio pojasnjenje okolnosti koje su vladale usljed kojih je cinjeno obijanje magaza,a ti si to proglasio haramom.Medjutim to nije bila poenta,ali ti si skretao s poente pricom o haramu,pa sad kad sam ti i to objasnio ponovo skreces s teme.Ocito da si nespreman da racionalno diskutujes.
Hajd sad zdravo i popusti malo,nisi zanimljiv.
- Havatar
#13337 Re: SDA-All about
A te okolnosti nemaju nikakve veze sa trenutnom situacijom tako da ni ti sam ne znas zbog cega si to pomenuo.
- nemampojma0
#13338 Re: SDA-All about
Opet ne citas,sta ciniti s tobomHavatar wrote:A te okolnosti nemaju nikakve veze sa trenutnom situacijom tako da ni ti sam ne znas zbog cega si to pomenuo.
Pomenuo sam prave duhovne vodje koje nisu bile protiv naroda,koje nisu dezavuisale i lagale narod radi interesa vlasti,nisu ih zaglupljivali i plasirali lazni moral.
Ima jos primjera,da ne bude samo obijanje magaza,Ilhamija r.a.je opjevao vlast i glavu nije zalio dati,ali nije htio da podrzi nepravednu vlast koja radi protiv naroda.Ako nisi procitao potrazi tu pjesmu..."turcin(danas glat bosnjak) nema amela,krivda pravdu zamela,sta se hoce zaboga".Procitaj obavezno.
- nemampojma0
#13339 Re: SDA-All about
Tad su bile zakljucane magaze,a sad radna mjesta.Stranke imaju monopol na zaposljavanje.Dobra radna mjesta su dostupna samo za odabrane,vladajuce strukture,a sirotinja ne moze ni prici tome.Tu pravde nema.
Sirotinja ima mogucnost da gine braneci zemlju da bi oni danas uzivali,ima pravo i obavezu da glasa za njih,da ih bespogovorno slusa i ako pomisli drugacije da postupi uskacu "duhovne vodje" iz IZ koje toj sirotinji poruce da im je haram da se bune,da govore istinu,da teze boljem i pravednijem drustvu.
Jel tebi nije zao da tvoja nena ima 300KM penziju,a neko na telefon potrosi 1500?
Nema stranke i ideje koja ce me natjerati da ovo prihvatim kao ispravno i dobro.
Jel sad ista jasnije jarane
Sirotinja ima mogucnost da gine braneci zemlju da bi oni danas uzivali,ima pravo i obavezu da glasa za njih,da ih bespogovorno slusa i ako pomisli drugacije da postupi uskacu "duhovne vodje" iz IZ koje toj sirotinji poruce da im je haram da se bune,da govore istinu,da teze boljem i pravednijem drustvu.
Jel tebi nije zao da tvoja nena ima 300KM penziju,a neko na telefon potrosi 1500?
Nema stranke i ideje koja ce me natjerati da ovo prihvatim kao ispravno i dobro.
Jel sad ista jasnije jarane
- jon_jovi
#13340 Re: SDA-All about
Interesantno je po kom obrazcu Izetbegovići rade, prvo dovedu određenu osobu, potroše je u svakom smislu i onda šutnu.guruman wrote:Ovo je bio urnek za ostale dinastije i dinastijice naravno pod njihovim pokroviteljstvom, a rezultat svega je tu svima pred nosom.Mnoge važne javne firme rade po istoj formuli i imaju jaku koheziju nepotističkih elemenata koji su zaposjeli sve ko svoju babovinu.Za običnog građanina je ovo užas i prokletstvo,al više nema građana ima samo naroda ,hahahah koja mimikrija.Ako bi bog dao nekim slučajem da se rasture rukovodstva tih firmi,bolje reči uruči im se šup povratna karta onima koji su ih namještali,došlo bi do haosa i pometnje u tim nazovi strankama,a kad udariš na pare ,lako se skrše sve te dinastije i slični ku..i i palci.Najnoviji primjer je Radončić koji se usudio da nešto pokrene u korist građana, a i onom najtvrđem sloju koji čini glasčku mašinu,mada bijedan i siromašan a bogami i brojan,otvori mogučnost uticaja na svoju sudbinu.Krađa i beskrupulozno uzimanje od građana ima svoj kontinuitet i još uvijek traje.jon_jovi wrote:SDA je privatna prčija dinastije Izetbegović i šta se ima tu razglabati.
Taj urnek upotrijebili su i kod ovog sandžačkog lobija, Radončić, ranije Halilović i Ganić. I drugi su isto tako korišteni, Bičakčić, Čengić, Mahmutčehajić. Smjena rukovodstava u kantonima i javnim ustanovama i poduzećima ipak ne bi mnogo naškodilo Izetbegovića klanu, oni su istrošili te male čivije pa bi i oni da ih se otarase.
- ultima_palabra
#13341 Re: SDA-All about
Tako je... kod komunjara nije bilo ni interneta, ni fejZbuka, ni ajfona, ni šoping centara 
- madner
#13342 Re: SDA-All about
Ovo neki trol, koja budala bi se hvalila sa 50km autoputa za 13 godina.
-
VjecitiStudent
#13343 Re: SDA-All about
Nisam pratio dobro zadnjih dana, jel' sad na ovoj temi dozvoljeno pisati samo o pozitivnim stvarima?
Ako je tako onda, dobro nam došla Zaro!
Ako je tako onda, dobro nam došla Zaro!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13344 Re: SDA-All about
apsolutno to nema veze s tim što je Spahić naibu reis, hodža ili bilo šta drugo već samo s tim šta je govorio i kad je govorio.....njegova priča ima jasnu političku poruku u svrhu zaštite vladajuće kaste i poretka.ušće wrote:Da budemo jasni za mene jesi sve to što si izgovorio i mnogo mnogo više a samo i samo zbog ovog :JoseMujica wrote:haj ba najlakše je reći da je onaj Mujica pakaš, jado, frustrirana budala i islamofob....za to ne treba nikakav mentalni napor, a kamoli hereza poput preispitivanje sopstvene pozicije u društvu ili društva iz sopstvene pozicije u njemu, da ne pričam kakav bi tek bio pogled iz ptičije perspektive đe bi bio u poziciji da se ko patka izasereš na sve, a ne od salmonele već od jada i čemera
Jer vrijeđaš mene moju vjeru moje uvjerenje ....JoseMujica"
naravno da je tebi lijepo krmak jedan kad si se skućio i sve svoje pouvaljivaotman kad pomisliš da nemogu gore ovi šišmiši te iznenade ohološću i kretenizmom
Ali također da si to rekao i za popa ili fratra isto bih reagovao i gnusno poređenje hodže sa krmetom nema nikakve veze sa SDA ti imaš pravo da voliš ili ne voliš neku političku opciju , ali iako dobro čak i odlično znaš značenje i poganu vrijednost onog što si izrekao za jednog naibu reisa podlo pokušavaš prebaciti sve to na političku priču ....Pusti Mujice valjda nam je šuplje i previše ...
A ti opet tumači sve to kako ti je volja i bježi što dalje od poente da je daleko gnusnije što se vjerska infrastruktura stavlja u službu zaštite kriminalnih oligarhija...a ne moram ti ni pisati šta bih ja rekao za takve ljude...... a jel ih to vrijeđa???....zaboli me neka stvar....to što se poistovjećuješ s njima je tvoj problem nije moj...mijenjaj uzore neš biti prvi u tome...mijenjamo ih čitav život kako odrastamo
Last edited by JoseMujica on 26/03/2014 13:50, edited 1 time in total.
- DaffyDuck
#13345 Re: SDA-All about
Genije wrote:Zanimljiv mi je ovaj fenomen posmatranja vjerskih službenika koji su javne ličnosti kao nekih svetaca o kojima se ne može iznijeti negativno mišljenje.
Vrsta širka, rekao bih.
S druge strane, nazivanje kolega forumaša civilizacijskim otpadom samo govori nešto o onima koji se takvim izrazima služe u komunikaciji.
Ahlak u podbačaju.
- Havatar
#13346 Re: SDA-All about
Ni danas to ne rade nego se bore protiv nemorala koji je glavni uzrok korupcije i kriminala a vama se to ne svidja pa pricate o laznom moralu i pitate se "ko moze reci sta je nemoralno"nemampojma0 wrote:Opet ne citas,sta ciniti s tobomHavatar wrote:A te okolnosti nemaju nikakve veze sa trenutnom situacijom tako da ni ti sam ne znas zbog cega si to pomenuo.![]()
Pomenuo sam prave duhovne vodje koje nisu bile protiv naroda,koje nisu dezavuisale i lagale narod radi interesa vlasti,nisu ih zaglupljivali i plasirali lazni moral.
Ima jos primjera,da ne bude samo obijanje magaza,Ilhamija r.a.je opjevao vlast i glavu nije zalio dati,ali nije htio da podrzi nepravednu vlast koja radi protiv naroda.Ako nisi procitao potrazi tu pjesmu..."turcin(danas glat bosnjak) nema amela,krivda pravdu zamela,sta se hoce zaboga".Procitaj obavezno.
-
weredsf
#13347 Re: SDA-All about
Taj isti kolega nazove Krmetom covjeka iza kojeg hiljade ljudi svjesno pristaju da klanjaju, sta su onda oni...???DaffyDuck wrote:Genije wrote:Zanimljiv mi je ovaj fenomen posmatranja vjerskih službenika koji su javne ličnosti kao nekih svetaca o kojima se ne može iznijeti negativno mišljenje.
Vrsta širka, rekao bih.
S druge strane, nazivanje kolega forumaša civilizacijskim otpadom samo govori nešto o onima koji se takvim izrazima služe u komunikaciji.
Ahlak u podbačaju.
-
weredsf
#13349 Re: SDA-All about
Oni koji kazu IKTEDEJTU BI HAZEL-IMAMI-ALLAHU EKBER...madner wrote:Koji oni?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13350 Re: SDA-All about
madner wrote:Koji oni?