SDA-All about

Post Reply
StupskaBitanga

#13126 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Završio Elektrotehničku školu, nakon karijere i fakultet sporta ali i školu sarajevskih ulica, koja je vrlo bitna za posao kojim se bavi.

Tugo moja :( :( :( :(
Chisum

#13127 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

:lol: :lol:

Eno lafo i ulicar bio... :lol: Kakav pacenik, sta on stavlja sebi kraj imena... ne zna covjek bi li se smijao, ili bi plakao.

Ovo k'o kad Ibro Spahic tipla Rami Kolaru da proshnjira kroz tekst kako se ovaj, satro, marisao na studentskim demonstracijama '68... :lol:
Last edited by Chisum on 08/03/2014 01:14, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13128 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Najkreativnji forumas kada se treba pisati o apsurdima i "kvalitetima" SDA, drug Chisum. :D
Sjecam se i prije par godina onih poetskih noci besjede o "Bakiru i podrumu"...il' arhitetonsko-urbanistickim bravurama SDA kadra...ma Chisum ih je doktorirao, ali bukvalno. :lol:

Jbg. znam da nije do tebe, jednostavno gdje god se okrenes, i sta god pokusas od posla, ili bilo cega, zavrsiti opalis glavom u nekog od SDA kadrovika. Tuga i jad. :roll:
Styling

#13129 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Chisum wrote::lol: :lol:

Eno lafo i ulicar bio... :lol: Kakav pacenik, sta on stavlja sebi kraj imena... ne zna covjek bi li se smijao, ili bi plakao.

Ovo k'o kad Ibro Spahic tipla Rami Kolaru da proshnjira kroz tekst kako se ovaj, satro, marisao na studentskim demonstracijama '68... :lol:
Ne konta ni Dino kao narucilac ni novinar koji je napisao da ovakvim clankom covjeku samo stetu pravi i cini ga predmetom ismijavanja. Ako hoces nekoga da nahvalis onda to malo suptilnije, brate, a ne da postigles suprotan efekat i ismijes covjeka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13130 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Lijepo su to osmislili feudalni umovi, što bi rekao Nedžad Latić, "zelene buržoazije": neka u odbrani BiH ginu i liju krv seljačka i radnička djeca, a oni će svoju slati na školovanje u Maleziju, Tursku ili Egipat. Pa, kad se vrate, "onako pametni i mladi", neka vladaju!
sjeme im se zatrlo. što bi naš narod reko...al jedna me stvar brine i ćera da više razmišljam nego inače....ja i Tornjak u istu tikvu prdimo :roll: nidže veze
madner

#13131 Re: SDA-All about

Post by madner »

Vi ste samo ljubomorni :evil: :D

Zivio Dino, prvo ime SDA u KSu.
JoseMujica

#13132 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

piznam na Kiflu sam ljubomoran...ja se mučio i učio da steknem obrezovanje a on 10 ispita u 13 dana....što je plaho obrezovan čoek :D
madner

#13133 Re: SDA-All about

Post by madner »

To je zato sto nisi takav intelktualno fizicki kapacitet kao on. :evil:
Banksy

#13134 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nije do Konakovića, već do konkurencije.

Ako su mu uspostavljeni politički protivnici Fazlija, Malićka i Segmedina Srna ili Fahrin Solaković ili Zagi Backović ili Čardžić i Radeljaš, a jesu, onda nije ni čudo što dominira.
Mislim da je ovo najslabiji sastav kantonalnog parlamenta ikad.

Čiji je Konakvić štićenik, kojoj struji pripada?
madner

#13135 Re: SDA-All about

Post by madner »

On je nova struja.

Kredit struja. :D
Tomos

#13136 Re: SDA-All about

Post by Tomos »

Što kaže moj dobri drug Arsla jebo ti takav grad u kome ti je Čampara Aljoša gradonačelnik i ine Čampare u Državnim institucijama, sin Avde koji ga je u toku rata preko četnika izmejstio u Njemačku saradnja na nivou a Gacko zjapi prazno jadna majko božja. :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#13137 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Nije do Konakovića, već do konkurencije.

Ako su mu uspostavljeni politički protivnici Fazlija, Malićka i Segmedina Srna ili Fahrin Solaković ili Zagi Backović ili Čardžić i Radeljaš, a jesu, onda nije ni čudo što dominira.

Poljinskoj
Tomos

#13138 Re: SDA-All about

Post by Tomos »

VjecitiStudent wrote:

Poljinskoj
Jeste digo čovjek kredit od 300,000 maraka da kupi plac sebi šta ga briga uhljebio se u sda stranku isto kao onaj predsjedavajući vijeća gradskig sabahudin delalić to nova auta sa medaljom državne repke se izreklamirao i na vlast budala uvjek ima da glasaju,a nemaju razuma pri tom sve su ostvarili živo za taj sport sjedeća odbojka, koji je toliko atraktivan.
Styling

#13139 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Onoj koja se nada da ce poslije Tihica uspjeti izgurati Izetbegovica i preuzeti stranku. Vidis da je unutar stranke vec pocela cistka. Nekada neodirljivi Alispahic i Mujezinovic nisu vise clanovi Komiteta za sigurnost. Stara im je stranka, vrijeme je za nova lica.
Skontali u stranci da ako hoce ista da naprave u oktobru moraju malo pomesti u kuci, uz blagu sugestiju "prijatelja" iz Americke ambasade.
hellue

#13140 Re: SDA-All about

Post by hellue »

JoseMujica wrote:
Lijepo su to osmislili feudalni umovi, što bi rekao Nedžad Latić, "zelene buržoazije": neka u odbrani BiH ginu i liju krv seljačka i radnička djeca, a oni će svoju slati na školovanje u Maleziju, Tursku ili Egipat. Pa, kad se vrate, "onako pametni i mladi", neka vladaju!
sjeme im se zatrlo. što bi naš narod reko...al jedna me stvar brine i ćera da više razmišljam nego inače....ja i Tornjak u istu tikvu prdimo :roll: nidže veze
Citao sam ovo danas, matematicki gledano tip je imao 7 godina na pocetku rata :-) :-) :-)
JoseMujica

#13141 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pa šta :? .....da je rat potrajao izgubili bi vojnika......sklonjeni su mnogi koji su bili vojno sposobni kao npr. čitava famalija Memlije sa načalnika sa Ilidže....od kojih neki čak iz uniforme prekomandovani u ambasadu u Turskoj

poenta je da su jedni zavaljeni da ginu dok su drugi sklonjeni da se pate vani čekajući rukovodeća mjesta....jedan ti je samo taki primjer Arzija Gargameluša bivša žena nekoć SDA ratnog načelinika Ilidže...skino je lik sa svog qurca i hop pravo na budžet......tim je stopama valjda i PreCednik Don Neonko krenuo s obzirom da je najteže godine Sebija izučavala tuđa splovila po Zagrebu i hop-cup direktorica

Ispade da sam ja ovdje jeo govna i branio fotelju Seki i Arziji.....i da još jednom sjeme im se zatrlo jer su izgradili lične Dinastije na krvi ovog jadnog naroda, idolopoklonstvu i širku
hellue

#13142 Re: SDA-All about

Post by hellue »

JoseMujica wrote:pa šta :? .....da je rat potrajao izgubili bi vojnika......sklonjeni su mnogi koji su bili vojno sposobni kao npr. čitava famalija Memlije sa načalnika sa Ilidže....od kojih neki čak iz uniforme prekomandovani u ambasadu u Turskoj

poenta je da su jedni zavaljeni da ginu dok su drugi sklonjeni da se pate vani čekajući rukovodeća mjesta....jedan ti je samo taki primjer Arzija Gargameluša bivša žena nekoć SDA ratnog načelinika Ilidže...skino je lik sa svog qurca i hop pravo na budžet......tim je stopama valjda i PreCednik Don Neonko krenuo s obzirom da je najteže godine Sebija izučavala tuđa splovila po Zagrebu i hop-cup direktorica
U konkretnom slucaju otac mu je ratovao kao i ti, radnik Vranice a tip je imao 7. godina i rat je proveo tu!!
Znam puno slucajeva o kojima pricas, samo ne znam kakve veze ovaj ima sa tim!!
JoseMujica

#13143 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

tu je bio? 0nda Tornjak laže hebo mu pas mater
hellue

#13144 Re: SDA-All about

Post by hellue »

JoseMujica wrote:tu je bio? 0nda Tornjak laže hebo mu pas mater
Cijeli rat bio na linijama, druga Viteska jedinica koja je uglavnom bila na Zuci i Sokolju pa do Treskavice,porodica bila tu isto, to je lako provjeriti obzirom da si bio u ratu tu!!
Banksy

#13145 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Styling wrote:

Onoj koja se nada da ce poslije Tihica uspjeti izgurati Izetbegovica i preuzeti stranku.
Vidis da je unutar stranke vec pocela cistka. Nekada neodirljivi Alispahic i Mujezinovic nisu vise clanovi Komiteta za sigurnost. Stara im je stranka, vrijeme je za nova lica.
Skontali u stranci da ako hoce ista da naprave u oktobru moraju malo pomesti u kuci, uz blagu sugestiju "prijatelja" iz Americke ambasade.
Onda bi, u toj konstelaciji, trebalo navijati za njega. Da nam se nikad više ne ponove Šaje, Alispahići, Čengići i Arzije.
hornet

#13146 Re: SDA-All about

Post by hornet »

Banksy wrote:
Styling wrote:

Onoj koja se nada da ce poslije Tihica uspjeti izgurati Izetbegovica i preuzeti stranku.
Vidis da je unutar stranke vec pocela cistka. Nekada neodirljivi Alispahic i Mujezinovic nisu vise clanovi Komiteta za sigurnost. Stara im je stranka, vrijeme je za nova lica.
Onda bi, u toj konstelaciji, trebalo navijati za njega. Da nam se nikad više ne ponove Šaje, Alispahići, Čengići i Arzije.
Ne budi naivan, svi su oni isti. Koga boli za njihove unutarstranacke sukobe, nikome nisu interesantni, dovoljno su uradili za ovih 20 godina.
Banksy

#13147 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

hornet wrote: Ne budi naivan, svi su oni isti.
Tihić i Izetbegović su dva svijeta, različita. A njihov svijet je, u ovih 20 godina skoro bez prekida, bio i naš svijet. Zato je vrlo važno koja će struja prevladati.
Ne može SDA, i da hoće, nikad više biti ono vjersko-kriminalno-familijarno društvo kakvo je bilo odmah nakon rata, ili bar ne može u onom obimu i onim intenzitetom, okolnosti su se promijenile, ali desnica nikad ne spava.
Ko je mogao pretpostaviti da će se hrvatski HDZ nakon evropskog uljuđivanja vratiti crnokošuljaškoj prošlosti, pa vidi šta se desilo.
hornet

#13148 Re: SDA-All about

Post by hornet »

Banksy wrote:
hornet wrote: Ne budi naivan, svi su oni isti.
Tihić i Izetbegović su dva svijeta, različita. A njihov svijet je, u ovih 20 godina skoro bez prekida, bio i naš svijet. Zato je vrlo važno koja će struja prevladati.
Ne može SDA, i da hoće, nikad više biti ono vjersko-kriminalno-familijarno društvo kakvo je bilo odmah nakon rata, ili bar ne može u onom obimu i onim intenzitetom, okolnosti su se promijenile, ali desnica nikad ne spava.
Ko je mogao pretpostaviti da će se hrvatski HDZ nakon evropskog uljuđivanja vratiti crnokošuljaškoj prošlosti, pa vidi šta se desilo.
Nisu. Isto je to. Svi clanovi SDA slijede politiku Alije Izetbegovica, to je u sustini isto.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13149 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

hornet wrote:Nisu. Isto je to. Svi clanovi SDA slijede politiku Alije Izetbegovica, to je u sustini isto.
Neće na dobro, došla sam da branim tihića :-) :-) :D
Dakle, oko korupcije, krađe, lopovluka, sumnjivih kupaca stanova itd, Tihić i Bakir jesu dva brata i to jeste kontiunirana politika SDA, začeta doduše od rahmetli Dede, čuvenom izjavom o poštenim i sposobnim, ALI..
Tihić iako takav i korumpiran i moralno upitan je imao snagu da istrajava na nekim zakonskim rješenjima, pažljivo je govorio u svojim medijskim nastupima nastojeći ne vrijeđati građane BIH, imao je stoičko strpljenje i ponašanje još kao poslanik u skupštini PC-a, a Bakir u svojoj nervozi za gubitkom fotelje se ponaša kao slon u staklarskoj radnji pa doziva Turčina, pa Patkovića, pa napada građane, pa onda ponavlja kako su u pravu, ali ipak nisu u pravu, ukratko ne zna jel pošo ili došo, gubeći se potpuno u funkciji, kojoj, baš nikako nije dorastao. A da joj nije dorastao pokazuju i unutarstrnački izbori koje je izgubio.
hornet

#13150 Re: SDA-All about

Post by hornet »

KatarinaKosaca wrote:
hornet wrote:Nisu. Isto je to. Svi clanovi SDA slijede politiku Alije Izetbegovica, to je u sustini isto.
Neće na dobro, došla sam da branim tihića :-) :-) :D
Dakle, oko korupcije, krađe, lopovluka, sumnjivih kupaca stanova itd, Tihić i Bakir jesu dva brata i to jeste kontiunirana politika SDA, začeta doduše od rahmetli Dede, čuvenom izjavom o poštenim i sposobnim, ALI..
Tihić iako takav i korumpiran i moralno upitan je imao snagu da istrajava na nekim zakonskim rješenjima, pažljivo je govorio u svojim medijskim nastupima nastojeći ne vrijeđati građane BIH, imao je stoičko strpljenje i ponašanje još kao poslanik u skupštini PC-a, a Bakir u svojoj nervozi za gubitkom fotelje se ponaša kao slon u staklarskoj radnji pa doziva Turčina, pa Patkovića, pa napada građane, pa onda ponavlja kako su u pravu, ali ipak nisu u pravu, ukratko ne zna jel pošo ili došo, gubeći se potpuno u funkciji, kojoj, baš nikako nije dorastao. A da joj nije dorastao pokazuju i unutarstrnački izbori koje je izgubio.
Ne bih da se ponavljam, al sustinski to je ista politika. U prve dvije recenice si sve rekla. To jel neko smiren ili nervozan sasvim je nebitno. Isti su i po pitanju navodne zastite nacionalnih interesa, naivni i nesposobni.
Post Reply