SDA-All about
- Paranoid
-
The BEN10
#12477 Re: SDA-All about
Da me neko vrati u 90-te, te da imam mogućnost da mi i sam Crni Đavo besplatno pomogne u odbrani protiv krvoločnih četnika ja bih to prihvatio. A kamoli mudžahedina. U čemu je problem !?
- Banksy
#12478 Re: SDA-All about
Nije bilo besplatno, u tome i jeste problem ...The BEN10 wrote:Da me neko vrati u 90-te, te da imam mogućnost da mi i sam Crni Đavo besplatno pomogne u odbrani protiv krvoločnih četnika ja bih to prihvatio. A kamoli mudžahedina. U čemu je problem !?
-
The BEN10
#12479 Re: SDA-All about
Pratim?Banksy wrote:Nije bilo besplatno, u tome i jeste problem ...
-
klixo
#12480 Re: SDA-All about
SDP je stranka za naivne bosnjake... Glasati za multietnicku stranku u ovom sistemu je autogol kao sto se pokazalo.A bosnjaci imaju SDA kakav takav je...A nije ni narod nesto bolji od njih.Poštena covjeka sve rjeđe susrecem.SkyLimit wrote:Po meni neki prirodan poredak stvari bi bio da je SDP stranka za multietničare(za koje uglavnom samo Bošnjaci glasaju), liberale svih vrsta, jugonostalgičare, Sejdiće i Fincie, dok bi SDA trebala da predstavlja tvrdu konzervativnu bošnjačku nacionalističku struju. A ono sve naopako, Bakir i SDA sa svojim stavovima nemaju ništa ponuditi desnije orjentisanim Bošnjacima, bolje im je da se nazovu Liberalna Stranka Zakurac i ozvaniče da su prešli u ljevičare.klixo wrote: Lagumdzija nije nista drugo do cetnik.
-
MVeis
#12481 Re: SDA-All about
bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.klixo wrote:SDP je stranka za naivne bosnjake... Glasati za multietnicku stranku u ovom sistemu je autogol kao sto se pokazalo.A bosnjaci imaju SDA kakav takav je...A nije ni narod nesto bolji od njih.Poštena covjeka sve rjeđe susrecem.
- SmokingMan
#12482 Re: SDA-All about
Nema bitnije razlike među njima,činiti se.Većinu ljudi u strankama,posebice bošnjačkim, se po prorodi mijenjaju,prvo položaj,zatim povlastice koje dolaze sa tim,skroz mali procenat njih bi nešta i učinio ali ne smije,inače gubi se i suviše lahko posao,zato je bolje takvima da šute i slijede ono što im se naređuje.Isto će tako i biti sa ovom omaldinom što dolazi na političku scenu,malo će se šta promjeniti za neki duži period,jednostavno takvo je ovo podneblje,ovaj narod izuzetno voli novac,povlastice,dominaciju nad drugim i nisu skloni kolektivnom zalaganju,svi govore:"Da je meni položaj,ja bi bio dobar" i slično,tako je sve dok se ne stekne neko veće dobro,onda se okreće druga strana ploče...MVeis wrote:bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.klixo wrote:SDP je stranka za naivne bosnjake... Glasati za multietnicku stranku u ovom sistemu je autogol kao sto se pokazalo.A bosnjaci imaju SDA kakav takav je...A nije ni narod nesto bolji od njih.Poštena covjeka sve rjeđe susrecem.
- Paranoid
#12483 Re: SDA-All about
Nalupa se ti svega i svačega...ali mi samo dvije stvari nisu jasne, a to je: "Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni"?MVeis wrote: bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.
I drugo.. "Da li se posle 3 zadnje godine djelovanja SDP uopšte može nazvati partijom"?
-
VjecitiStudent
#12484 Re: SDA-All about
Ne razumijem oko čega se vi uopće prepirete, pa i jedni i drugi su obična kriminalna preduzeća.Paranoid wrote:Nalupa se ti svega i svačega...ali mi samo dvije stvari nisu jasne, a to je: "Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni"?MVeis wrote: bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.
I drugo.. "Da li se posle 3 zadnje godine djelovanja SDP uopšte može nazvati partijom"?
- Paranoid
#12485 Re: SDA-All about
Nema prepirke...postavio sam par pitanja, i to je sve...VjecitiStudent wrote:Ne razumijem oko čega se vi uopće prepirete, pa i jedni i drugi su obična kriminalna preduzeća.Paranoid wrote:Nalupa se ti svega i svačega...ali mi samo dvije stvari nisu jasne, a to je: "Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni"?MVeis wrote: bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.
-
MVeis
#12486 Re: SDA-All about
bošnjaci su samo razočarani njegovim djetinjastim ponašanjem. sdp se poštuje još više.Paranoid wrote:Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni?
da li se ovaj narod poslije dvadeset godina pod sda može nazvati narodom?Paranoid wrote:Da li se posle 3 zadnje godine djelovanja SDP uopšte može nazvati partijom?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12487 Re: SDA-All about
MVeis wrote:bošnjaci su samo razočarani njegovim djetinjastim ponašanjem. sdp se poštuje još više.Paranoid wrote:Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni?
da li se ovaj narod poslije dvadeset godina pod sda može nazvati narodom?Paranoid wrote:Da li se posle 3 zadnje godine djelovanja SDP uopšte može nazvati partijom?
A i partija je važnija od države, zaboravio si reći
- Paranoid
#12488 Re: SDA-All about
MVeis wrote:bošnjaci su samo razočarani njegovim djetinjastim ponašanjem. sdp se poštuje još više.Paranoid wrote:Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni?
-
klixo
#12489 Re: SDA-All about
Bosnjacka partija koja svog preCjednika prijavljuje na hrvatsko mjestoMVeis wrote:bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.klixo wrote:SDP je stranka za naivne bosnjake... Glasati za multietnicku stranku u ovom sistemu je autogol kao sto se pokazalo.A bosnjaci imaju SDA kakav takav je...A nije ni narod nesto bolji od njih.Poštena covjeka sve rjeđe susrecem.
I opet tipicno za crvene kmere , filozofiranje bez granica...
- vee-jay
#12490 Re: SDA-All about
VjecitiStudent wrote:Ne razumijem oko čega se vi uopće prepirete, pa i jedni i drugi su obična kriminalna preduzeća.Paranoid wrote:Nalupa se ti svega i svačega...ali mi samo dvije stvari nisu jasne, a to je: "Dali su Bošnjaci koji su dali glas SDP-u zbog Ž.K. kmetovi ili su (ne)naivni"?MVeis wrote: bošnjaci imaju sda i zato su postali kmetovi i gladni. NEnaivni bošnjaci će upravo sdp-u dati glas jer tamo vide školovane ljude koji znaju šta rade. nažalost kako to kod nas uvijek biva sami smo sebi najveći dušmani. tako taj poesdačeni dio bošnjaka ne dozvoljava sdp-u da radi. a sdp jeste bošnjačka partija ali ne i fašisoidna i lopovska kao sda.
ne razumijem ni ja, evo covjek sve napisa:
klixo wrote: SDP je stranka za naivne bosnjake... Glasati za multietnicku stranku u ovom sistemu je autogol kao sto se pokazalo.A bosnjaci imaju SDA kakav takav je...
-
MVeis
#12491 Re: SDA-All about
kojeg predsjednika? o čemu pričaš?klixo wrote:Bosnjacka partija koja svog preCjednika prijavljuje na hrvatsko mjesto... SDA fašisoidna ? Ne lupaj gluposti , molim te...
mi građani od vas nacionalista se razlikujemo po tome što je nama dobar bošnjak onaj koji je dobar čovjek i ko uvažava sve ljude u ovoj zemlji jer je to za zajedničko dobro a od krucijalnog značaja za mjesta gdje su bošnjaci manjina. vama je dobar bošnjak onaj koji zagovara ograde, svađe, dokazuje se gradnjom džamija koje poslije stoje prazne i čija bih završava na marindvoru. recimo bosna bakira izetbegovića i sulejmana tihića tačno tamo završava jer je jedan u tamošnjoj državnoj bolnici namjestio ženu za direktora a drugi kupio dva stana u obližnjem importanne centru. ostalo što su pokrali i kupili od haram novca nalazi se između te tačke i bentbaše. bentbaša je istočna granica njihove bih.
pa vidi jasno je da na nacionalizam padaju ljudi slabijih intelektualnih sposobnosti te je zato takvima teško razumjeti govor razuma koji pokušava osigurati budućnost nama i našem potomstvu.klixo wrote:I opet tipicno za crvene kmere , filozofiranje bez granica...
- Banksy
#12492 Re: SDA-All about
Nisu imali sreću da dobiju punca milionera, pa da granice pomaknu do Poljina i Skenderije i Alipašine i Titove i opet Skenderije i ...MVeis wrote:
bih završava na marindvoru. recimo bosna bakira izetbegovića i sulejmana tihića tačno tamo završava jer je jedan u tamošnjoj državnoj bolnici namjestio ženu za direktora a drugi kupio dva stana u obližnjem importanne centru.
ostalo što su pokrali i kupili od haram novca nalazi se između te tačke i bentbaše. bentbaša je istočna granica njihove bih.
-
MVeis
#12493 Re: SDA-All about
nije to njima zanimljivo. u bosni im je dosta od marindvora do vratnika. za ostalo su angažovali banke izvan zemlje i imanja po turskoj. kao i sve druge kukavice kroz istoriju i ovi će jednog dana bježati u tursku. tamo je i rat provelo pola njih dok smo mi ovdje krv pišali. sda je stranka pobjegulja i ratnih profitera.Banksy wrote:Nisu imali sreću da dobiju punca milionera, pa da granice pomaknu do Poljina i Skenderije i Alipašine i Titove i opet Skenderije i ...MVeis wrote:
bih završava na marindvoru. recimo bosna bakira izetbegovića i sulejmana tihića tačno tamo završava jer je jedan u tamošnjoj državnoj bolnici namjestio ženu za direktora a drugi kupio dva stana u obližnjem importanne centru.
ostalo što su pokrali i kupili od haram novca nalazi se između te tačke i bentbaše. bentbaša je istočna granica njihove bih.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#12495 Re: SDA-All about
Glavni odbor SDA je na današnjoj sjednici prevashodno zaključio da su "opozicija".
Pa koga vi za*ebavate ?
Pa koga vi za*ebavate ?
- webby-x
#12496 Re: SDA-All about
Kod nas su svi i oporba i vlast, kako kada zatreba.tvsabina wrote:Glavni odbor SDA je na današnjoj sjednici prevashodno zaključio da su "opozicija".
Recimo, i DF još govori da je oporba.
-
MVeis
#12497 Re: SDA-All about
molim dragog Allaha da naredne godine pomogne bošnjačkom narodu da se otrgne od laži i gliba i konačno spozna gdje živi, sa kim živi, pod kim živi i u kojem vremenu živi. tada će sda imati manje glasova nego što ima Kineza u Sarajevu. AMIN
-
oakville
#12498 Re: SDA-All about
Poznavajući SDA pozitivnu psihologiju, uskoro će dati izjavu "da nastavljaju uspješnu borbu za Bih kao i dosada"tvsabina wrote:Glavni odbor SDA je na današnjoj sjednici prevashodno zaključio da su "opozicija".
Pa koga vi za*ebavate ?
-
L u c i f e r
#12499 Re: SDA-All about
potpuno ista go*naKantonalni odbor SDA Sarajevo sa potpunim prezirom gleda "na krajnje neodmjerenu i neargumentovanu izjavu" predsjednika SDP– a BiH Zlatka Lagumdžije koji opet, u svom već prepoznatljivom senzacionalističkom stilu pokušava da ubijedi građane Bosne i Hercegovine da trebaju vjerovati njemu i SDP–u, a ne svojim očima.
Kako se navodi u saopćenju, skandalozna izjava Zlatka Lagumdžije u vezi sa koalicijom u Skupštini Kantona Sarajevo ima za cilj da proizvede efekat amnezije kod građana Kantona Sarajevo kako bi zaboravili pogubne posljedice koje je bivša SDP–ova vlada ostavila u svim oblastima života i rada u Kantonu Sarajevo.
- Podsjećamo zaboravnog Lagumdžiju na neke od tih posljedica koje su ostavili njegovi odabrani kadrovi: deficit od 98 miliona KM u budžetu Kantona Sarajevo, najveći porast stope nezaposlenosti i gubitka radnih mjesta, nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, urušavanje ambijenta za domaće i strane investicije, nipodaštavanje sektora obrazovanja, itd. Zbog svega ovoga građani Kantona Sarajevo se tog perioda SDP–ove vladavine sjećaju kao najtežeg perioda poslije rata i s pravom je zovu „cunami vlada - kažu u SDA Kantona Sarajevo.
S obzirom da svi zastupnici parlamentarne većine u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i svi članovi Vlade Kantona Sarajevo imaju svoje ime i prezime, iz SDA pozivaju Lagumdžiju, ako želi ostati vjerodostojan datoj izjavi, da imenom i prezimenom jasno kaže ko su fašisti, ko lopovi, ko reketaši, ko nacionalisti i ko su ratni zločinci u sastavi izvršne i zakonodavne vlasti Kantona Sarajevo.
- U protivnom ćemo smatrati Lagumdžiju klasičnim politikantom, a njegovu izjavu političkim pamfletom i pokušajem pravdanja za sve SDP–ove godine vladavine koje su „pojeli skakavci - kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.
-
oakville
#12500 Re: SDA-All about
E nek mu je SDA rekla - gdje je Lagumdžija bio kad je SDA gradila suverenu i nezavisnu bejha tako što je crtala granicu srbije na 2km od Sarajeva? Tako se to radi - a ne budžetske deficite praviti