SDA-All about
- Darh Wader
#12351 Re: SDA-All about
Bakir Izetbegović je najveći mafijaš u BiH a podršku mu daje Fahrudin Radončić.
- kamen spoticanja
#12352 Re: SDA-All about
Al operacija je cool...kao potpredsjednik federacije i nekada visokopozicionirani clan SDA predaje dokaze i svjedocenja "gradjana" ministru sigurnosti i sad pocinje borba protiv "krupnih riba"madner wrote:Kodno ime operacije: The Big Bake.kamen spoticanja wrote:Kakav ovo bi danas igrokaz kebo-radoncic![]()
Ja mislim da u onoj fascikli pise :izetbegovic bakir, bakir izetbegovic i neko inicijala i.b.
Ne zna insan bil plakao ili bi se smijao
- MuaDib
#12353 Re: SDA-All about
Ja ne gajim nikakve iluzije da je moguće promjeniti ono što se zove "seljačka politika", međutim ne smijemo sebi dozvoliti da nekog vrijeđamo zbog porijekla. Ti zaboravljaš da izrasta prva generacija djece istočnobosanskih izbjeglica, koja se sve više i više buni protiv SDA poretka, čiji eksponencijalni rast je zaustavljen. Upravo ti mladi sazrijevaju i uviđaju da nemaju perspektivu, njihovi roditelji izbezumljeno mole da im djeca dobiju posao, vide da od SDA mrvica iz druge polovine 1990-tih i početka 2 000-tih, više nemaju ništa, vide da SDA ekipa stoji iza cjelokupne društvene autodstruktivnosti. Jednostavno dešava se promjena, dešava se sagorijevanje SDA poretka, koji više neće biti u stanju zadovoljiti mrežu konformista i o budžetu ovisnih parazita. Jednostavno više nemaju ishodište iz koga više mogu crpiti moć.Shahab wrote:Čitanje historijskih i političkih dešavanja u kontinuitetu podrazumjeva BITNOST istine što je strano orijentalnom mentalitetu kojeg karakteriše obmana, laž i prevara. SDA je sublimacija svega primitivnog, provincijalnog i ruralnog u našem društvu. Pojedinci poput @ muadiba-a naivno vjeruje u socijalne utopije emancipacije, odnosno mogućnosti podizanja svijesti bosanskog seljaka na jedan viši nivo. Neka, kako god hoćeš @Muadib, troši svoju energiju na vjerovanje u utopiju. Bosanski seljak je najgora elementarna nepogoda koja može pogoditi jedno društvo, nepresušni izvor pakosti, materijalizma i sebičnosti, i nije slučajno što je SDA postala instrument artikulacije takvog mentalnog sklopa, u njegovom pohodu na sve kulturne i privredne vrijednosti koje je izgradio Josip Broz tokom svoje kratke vladavine. U SDA sistemu vrijednosti ne poštuje se ništa, ničiji talent, obrazovanje, kvalifikacije, moralna vrijednost, kvalitet karaktera i uma, bitni su samo kriteriji nepotizma njihove izborne baze iz bastiona kulture i izvora civilizacije poput Vlasenice, Bratunca, Srebrenice, Gacka, Rogatice, Ilijaša, Kobilje glave... Sarajevo je poniženo njihovim primitivizmom i provincijalizmom, grad kojeg je Josip Broz doveo do pijedestala, do krova svijeta, podarivši mu olimpijske igre i globalne privredne gigante poput Energoinvesta, Unisa, UPI-ja,, danas je imigrantskim talasom SDA primitivizma, srozan na nivo palanki iz kojih su sljegli nacionalni demagozi i polupismene seoske hodže. U svakom slučaju najveća tragedija Sarajeva leži u činjenici da je cjelokupni pokušaj stvaranja embriona jedne autentične prozapadne i proevropske intelektualne elite, proces koji je sazrijevao zajedno sa neviđenim privrednim usponom za vrijeme Brozovog režima, potpuno ugušen talasom SDA orijentalizmom, nihilizmom, monopolizacijom ekonomskih tokova i nepotizmom.
-
udrch
#12354 Re: SDA-All about
nekoliko puta spomenuta Vlasenica je ovoj zemlji dala jednog Vedada Ibiševića, Isnama Taljića, Bećira Mekanića, Salku i Zlatka LagumdžijuShahab wrote:Čitanje historijskih i političkih dešavanja u kontinuitetu podrazumjeva BITNOST istine što je strano orijentalnom mentalitetu kojeg karakteriše obmana, laž i prevara. SDA je sublimacija svega primitivnog, provincijalnog i ruralnog u našem društvu. Pojedinci poput @ muadiba-a naivno vjeruje u socijalne utopije emancipacije, odnosno mogućnosti podizanja svijesti bosanskog seljaka na jedan viši nivo. Neka, kako god hoćeš @Muadib, troši svoju energiju na vjerovanje u utopiju. Bosanski seljak je najgora elementarna nepogoda koja može pogoditi jedno društvo, nepresušni izvor pakosti, materijalizma i sebičnosti, i nije slučajno što je SDA postala instrument artikulacije takvog mentalnog sklopa, u njegovom pohodu na sve kulturne i privredne vrijednosti koje je izgradio Josip Broz tokom svoje kratke vladavine. U SDA sistemu vrijednosti ne poštuje se ništa, ničiji talent, obrazovanje, kvalifikacije, moralna vrijednost, kvalitet karaktera i uma, bitni su samo kriteriji nepotizma njihove izborne baze iz bastiona kulture i izvora civilizacije poput Vlasenice, Bratunca, Srebrenice, Gacka, Rogatice, Ilijaša, Kobilje glave... Sarajevo je poniženo njihovim primitivizmom i provincijalizmom, grad kojeg je Josip Broz doveo do pijedestala, do krova svijeta, podarivši mu olimpijske igre i globalne privredne gigante poput Energoinvesta, Unisa, UPI-ja,, danas je imigrantskim talasom SDA primitivizma, srozan na nivo palanki iz kojih su sljegli nacionalni demagozi i polupismene seoske hodže. U svakom slučaju najveća tragedija Sarajeva leži u činjenici da je cjelokupni pokušaj stvaranja embriona jedne autentične prozapadne i proevropske intelektualne elite, proces koji je sazrijevao zajedno sa neviđenim privrednim usponom za vrijeme Brozovog režima, potpuno ugušen talasom SDA orijentalizmom, nihilizmom, monopolizacijom ekonomskih tokova i nepotizmom.
nakon veličanja SDA, IZBiH, pa Hareta i SBiH, pa Fahre Radončića, sad si prešao na veličanje ovih malo ljevljih, prvo Željka Komšića, pa onda manevar na Lagumdžiju, pa si počeo hvaliti NS, a evo vidim ode ti skroz u komuniste o kojima si pisao sve najgore do prije par dana..kako ti banovaše onog jarana ne možeš nikako da se sjetiš šta si juče pisao..
- It_is_a_Leclerc
#12355 Re: SDA-All about
Jao dražesne li scene u kojoj nesalomljivi Kebo predaje neku dokumentaciju Radončiću u kojoj otkriva "političku pozadinu ubistava Leutara, Ugljena, supruge Sefera Halilovića". Ko bi rekao da ugledan član jedne takve krasne i demokratske stranke, kakva SDA nesumnjivo jeste, ima saznanja o tome. I ko bi rekao da to ima obraza kriti sve dok ga iz te iste stranke ne potjeraju.
- Mister Yes
#12356 Re: SDA-All about
Mehmedović šaptom pade.
Tihić vjerovatno neće doživjeti novogodišnju proslavu. Bar ne u svjesnom stanju.
Princ je veoma blizu krunisanja
Tihić vjerovatno neće doživjeti novogodišnju proslavu. Bar ne u svjesnom stanju.
Princ je veoma blizu krunisanja
- jazzer
#12357 Re: SDA-All about
Sav sam se najezio gledajuci tu idiluIt_is_a_Leclerc wrote:Jao dražesne li scene u kojoj nesalomljivi Kebo predaje neku dokumentaciju Radončiću u kojoj otkriva "političku pozadinu ubistava Leutara, Ugljena, supruge Sefera Halilovića". Ko bi rekao da ugledan član jedne takve krasne i demokratske stranke, kakva SDA nesumnjivo jeste, ima saznanja o tome. I ko bi rekao da to ima obraza kriti sve dok ga iz te iste stranke ne potjeraju.
-
guruman
#12358 Re: SDA-All about
Sve je ovo stara politička gvožđurija i treba je otpremiti u terek.Žao mi je ovih komentatora koji raspredaju o cijelom spektru mahalsko-političkih zavrzlama od kojih samo akteri imaju besplatnu reklamu i korist.To se više neda čitat,ubija u pojam i ono malo života.Đubre u kantu.Dolaze novi momci,koje neće biti lako šaltati.
-
udrch
#12359 Re: SDA-All about
nisam vidio ovo ranije..jon_jovi wrote:Žao mi je što ja moram da objašnjavam tebi stvari u vezi tvog kraja. Preskočio si hapšenje i likvidaciju Nurifa Rizvanovića prije toga svega što jasno pokazuje da je tu bilo spletki pitaj Boga koliko.
Rat ste dočekali goloruki za što je odgovorna klika Izetbegovića. U demokraciji su uvijek odgovorni čelni ljudi a Iztbegovići su bili i volili su da budu na čelu. Ako je situacija iz 1993. bila katastrofalna ona iz 1995. iako teška uopće nije bila beznadežna. Neko vam je naredio da se povlačite.
I ono najbitnije. Niko se nije sikirao kako ćemo dočekati rat niti kako ćemo taj rat preživjeti. Nikoga nije bilo briga. Najgore jeste to što i dalje nije nikoga briga šta će biti sa svima nama a ja potenciram pitanje istočne Bosne i općenito nesrpskog stanovništva u RS jer su oni najugroženiji i kako god nama u federaciji bilo loše tamo je je gore. Ako naše vođe nemaj usluha za to ja imam. Mene politika nije izvitoperila, bar dosada
ti druže o Nurifu Rizvanoviću ne znaš ništa, a namjerio si se na čovjeka koji zna mnogo..znam kad je doošao, gdje je živio, kakvim majmunima je bio okružen, šta je jeo, koga je guzio, šta je planirao, šta je upropastio, kako je pokušao da pobjegne i na kraju kako je skončao..
bio je izvor spletki i velikih problema, jer je zaustavio jednu vrlo bitnu akciju koja će nas nekoliko mjeseci kasnije skupo koštati..dopustio je da padnu zvorničke teritorije skoro bez borbe i na taj način nas doveo na ivicu gladi..prije toga je poveo 10.000 civila preko četničke teritorije u proboj..nemam potrebe da ti govorim kako se to završilo, četnici su i avione podigli..još im Murat Hurtić skuplja kosti..
nakon što smo se njega riješili prvi put je uspostavljena vojna struktura sa neupitnom komandom..
rat smo dočekali kao i većina drugih Bošnjaka, kupili smo svaku pušku koja je bila na prodaju..u vremenima u kojima smo bili, gdje se takva radnja karakterisala kao prijetnja JNA više nije ni moglo..politička stranka koja je predstavljala jedan narod nije ni mogla niti je imala sredstva za više, a baš me zanima kako se to moglo uraditi sa državnog nivoa u kojem su osim Bošnjaka bili i Hrvati i Srbi i gdje je sistem podjele vlasti bio kao i danas..zamisli sad Bevanda odluči da naoruža Hrvate u Hercegovini i izda nalog Špiriću da uplati par desetina miliona na neki račun na Bahamima nekom šverceru oružja, jer regularno nje moglo biti kupljeno..prethodno su svoju saglasnost dali ministri Lagumdžija, Radončić, Hadžić i Osmić u ime Bošnjaka, jer šta ima loše da se Lištica naoruža ako nedaj Bože zapuca..
evo baš zamišljam kako Izetbegović predlaže ostalim članovima Presjedništva da kupi par hiljada pušaka i municije da podjeli nenaoružanim Bošnjacima u Zvorniku, Bijeljini i Foči..jednoglasnom odlukom se usvaja i izdaje se nalog Premijeru vlade Juretu Pelivanu da oružje dostavi prije nove 1992. godine d aljudi imaju čime šenlučiti..
evo ja ne znam i ko nam je naredio da se povlačimo, volio bih da čujem ko i kad..
- jon_jovi
#12360 Re: SDA-All about
O Nurifu sam ja drugačije čuo. Svakako da pukovnik Nurif Rizvanović nije bio podoban za vojna pitanja pa je tek Naser Orić policajac, na dužnosti obezbjeđenja Slobdana Miloševića bio podoban i kompetentan za vojna pitanja i čak što više i sposoban da ustroji liniju rukovođenja i komandovanja. Kolko je bio sposoban vidljivo je.
Ti si isuviše stranački obojen
-
udrch
#12361 Re: SDA-All about
prije svega kakve veze stranka ima sa ovim..ja govorim o onome što sam vidio..jon_jovi wrote:O Nurifu sam ja drugačije čuo. Svakako da pukovnik Nurif Rizvanović nije bio podoban za vojna pitanja pa je tek Naser Orić policajac, na dužnosti obezbjeđenja Slobdana Miloševića bio podoban i kompetentan za vojna pitanja i čak što više i sposoban da ustroji liniju rukovođenja i komandovanja. Kolko je bio sposoban vidljivo je.
Nurif je bio jedna obična vucibatina..zbog njegovih debilnih poteza tokom čitavog vremena su i njegove vojnike zvali nurifovci, a vjeruj mi to je bio pogrdan naziv..sa njim je došlo nekoliko kurvica i samo se njima bavio..
on je postavljen za komadanta čitave operativne grupe, a nikad nije otišao za Srebrenicu, jer nije smio..
za nekoliko mjeseci koliko je proveo kao navodni komadant nije uradio ništa, osim ovog spomenutog pokolja na Crnom vrhu..
čak će i neki događaji poslije rata pokazati da je bio vrlo mutan lik okružen teškim kriminalcima..njegova desna ruka je bio Alija Livadan i još jedan Alija, poslije rata utvrđeno da su sa još jednim našim čovjekom ubili jednog biznismena u Švicarskoj i to na najsvirepiji način ikad zabilježen u toj zemlji, čovjek je umro od bolova koje su mu nanijeli gašenjem cigareta i slično..
uostalom u danima kad je trebalo krenuti u oslobađanje zvorničke teritorije koja je pala njegovom nebrigom, on je krenuo da pobjegne..zanimljivo je da ga spominjemo otprilike na godišnjicu kada je ubijen..baš prekuče je bio prilog na PTPC-u o pokolju 126 nevinih četnika na Glođanskom brdu..
Naser je bio samo policajac i nije bio strateg, ali je bio hrabar i odlučan..on nije ustrojio liniju rukovođenja, jer to nije znao, ali ono što je znao stavio je u službu svog naroda i zemlje..onoliko koliko je bio sposoban to je i uradio, a da li je bio veliki komadant ili samo obični policajac najbolji sud su o njemu dali četnici..nije preživio nijedan naš komadant kojeg oni više mrze..između ostalog i ovih 126 četnika njemu stavljaju na dušu, i to s razlogom..i svaki put kad budeš gledao ova njihova obilježavnaja stradanja nevinih vojnika i civila budi siguran da je to tako bilo, samo što nije bilo civila..
e sad ti meni navedi samo jednog četnika koji je poginuo u akciji koju je vodio Nurif..
- madner
#12362 Re: SDA-All about
Kao prvo vlast se mogla formirati bez SDS-a i HDZ-a. Mogla je i samo sa HDZom. Samo je u prvoj opciji trebalo onda ukljuciti komunjare u vlast. RBiH nije imala nikakve problem da kupi oruzje, da je postojao konsensus. TOBiH je mogao i kupovao oruzje, MUP BiH je kupovao nezavisno oruzje.udrch wrote:rat smo dočekali kao i većina drugih Bošnjaka, kupili smo svaku pušku koja je bila na prodaju..u vremenima u kojima smo bili, gdje se takva radnja karakterisala kao prijetnja JNA više nije ni moglo..politička stranka koja je predstavljala jedan narod nije ni mogla niti je imala sredstva za više, a baš me zanima kako se to moglo uraditi sa državnog nivoa u kojem su osim Bošnjaka bili i Hrvati i Srbi i gdje je sistem podjele vlasti bio kao i danas..zamisli sad Bevanda odluči da naoruža Hrvate u Hercegovini i izda nalog Špiriću da uplati par desetina miliona na neki račun na Bahamima nekom šverceru oružja, jer regularno nje moglo biti kupljeno..prethodno su svoju saglasnost dali ministri Lagumdžija, Radončić, Hadžić i Osmić u ime Bošnjaka, jer šta ima loše da se Lištica naoruža ako nedaj Bože zapuca..jon_jovi wrote:Žao mi je što ja moram da objašnjavam tebi stvari u vezi tvog kraja. Preskočio si hapšenje i likvidaciju Nurifa Rizvanovića prije toga svega što jasno pokazuje da je tu bilo spletki pitaj Boga koliko.
Rat ste dočekali goloruki za što je odgovorna klika Izetbegovića. U demokraciji su uvijek odgovorni čelni ljudi a Iztbegovići su bili i volili su da budu na čelu. Ako je situacija iz 1993. bila katastrofalna ona iz 1995. iako teška uopće nije bila beznadežna. Neko vam je naredio da se povlačite.
I ono najbitnije. Niko se nije sikirao kako ćemo dočekati rat niti kako ćemo taj rat preživjeti. Nikoga nije bilo briga. Najgore jeste to što i dalje nije nikoga briga šta će biti sa svima nama a ja potenciram pitanje istočne Bosne i općenito nesrpskog stanovništva u RS jer su oni najugroženiji i kako god nama u federaciji bilo loše tamo je je gore. Ako naše vođe nemaj usluha za to ja imam. Mene politika nije izvitoperila, bar dosada
evo baš zamišljam kako Izetbegović predlaže ostalim članovima Presjedništva da kupi par hiljada pušaka i municije da podjeli nenaoružanim Bošnjacima u Zvorniku, Bijeljini i Foči..jednoglasnom odlukom se usvaja i izdaje se nalog Premijeru vlade Juretu Pelivanu da oružje dostavi prije nove 1992. godine d aljudi imaju čime šenlučiti..
evo ja ne znam i ko nam je naredio da se povlačimo, volio bih da čujem ko i kad..
Inace TOBiH je oruzje stavio pod nadzor JNA malo prije izbora, no to je jos uvijek bilo Republicko naoruzanje.
Tako da je Izetbegovic samo trebao izdati naredbu da se oruzje TOBiH vrati u posjed TO i da se izvrsi mobilizacija iste. Upravo zato je postojala.
- Danguba
#12363 Re: SDA-All about
Alija to oruzje tu.
Zgazili bi nas prije vremena.
- jon_jovi
#12364 Re: SDA-All about
E da nisi počeo pljuvat Nurifa priča ti je mogla proči ali sad si se odo.prije svega kakve veze stranka ima sa ovim..ja govorim o onome što sam vidio..
Nurif je bio jedna obična vucibatina..zbog njegovih debilnih poteza tokom čitavog vremena su i njegove vojnike zvali nurifovci, a vjeruj mi to je bio pogrdan naziv..sa njim je došlo nekoliko kurvica i samo se njima bavio..
on je postavljen za komadanta čitave operativne grupe, a nikad nije otišao za Srebrenicu, jer nije smio..
za nekoliko mjeseci koliko je proveo kao navodni komadant nije uradio ništa, osim ovog spomenutog pokolja na Crnom vrhu..
čak će i neki događaji poslije rata pokazati da je bio vrlo mutan lik okružen teškim kriminalcima..njegova desna ruka je bio Alija Livadan i još jedan Alija, poslije rata utvrđeno da su sa još jednim našim čovjekom ubili jednog biznismena u Švicarskoj i to na najsvirepiji način ikad zabilježen u toj zemlji, čovjek je umro od bolova koje su mu nanijeli gašenjem cigareta i slično..
uostalom u danima kad je trebalo krenuti u oslobađanje zvorničke teritorije koja je pala njegovom nebrigom, on je krenuo da pobjegne..zanimljivo je da ga spominjemo otprilike na godišnjicu kada je ubijen..baš prekuče je bio prilog na PTPC-u o pokolju 126 nevinih četnika na Glođanskom brdu..
Naser je bio samo policajac i nije bio strateg, ali je bio hrabar i odlučan..on nije ustrojio liniju rukovođenja, jer to nije znao, ali ono što je znao stavio je u službu svog naroda i zemlje..onoliko koliko je bio sposoban to je i uradio, a da li je bio veliki komadant ili samo obični policajac najbolji sud su o njemu dali četnici..nije preživio nijedan naš komadant kojeg oni više mrze..između ostalog i ovih 126 četnika njemu stavljaju na dušu, i to s razlogom..i svaki put kad budeš gledao ova njihova obilježavnaja stradanja nevinih vojnika i civila budi siguran da je to tako bilo, samo što nije bilo civila..
e sad ti meni navedi samo jednog četnika koji je poginuo u akciji koju je vodio Nurif..
I šta veliš, Kamenica? Pa Kamenica je i pala kada je Naser preuzeo komandu. Što nije pala dok je Nurif bio nadležan? Što pade i Cerska?
Naser sve što je uradio jeste stavljanje težišta na teritoriju oko same Srebrenice pa se tako odbacilo srpske snage iz Kravice a zatim jedna glupa akcija na Skelane i Perućac. Srbija pod sankcijama i redukcijama struje se kao trebala pomiriti sa gubitkom jedne tako važne hidroelektrane. Aha, haw yes not.
Taj Naser ti je strateg znaš koji. Ibran Mustafić je kazao za Naser upravo to što ti kažeš za Nurifa, sve što je bilo ološa u toj enklavi sjatilo se oko Nasera.
- jon_jovi
#12365 Re: SDA-All about
Kao prvo vlast se mogla formirati bez SDS-a i HDZ-a. Mogla je i samo sa HDZom. Samo je u prvoj opciji trebalo onda ukljuciti komunjare u vlast. RBiH nije imala nikakve problem da kupi oruzje, da je postojao konsensus. TOBiH je mogao i kupovao oruzje, MUP BiH je kupovao nezavisno oruzje.
Inace TOBiH je oruzje stavio pod nadzor JNA malo prije izbora, no to je jos uvijek bilo Republicko naoruzanje.
Tako da je Izetbegovic samo trebao izdati naredbu da se oruzje TOBiH vrati u posjed TO i da se izvrsi mobilizacija iste. Upravo zato je postojala.
Neće oni bez SDS i HDZ ni danas
-
udrch
#12366 Re: SDA-All about
jon_jovi wrote:E da nisi počeo pljuvat Nurifa priča ti je mogla proči ali sad si se odo.
I šta veliš, Kamenica? Pa Kamenica je i pala kada je Naser preuzeo komandu. Što nije pala dok je Nurif bio nadležan? Što pade i Cerska?
Naser sve što je uradio jeste stavljanje težišta na teritoriju oko same Srebrenice pa se tako odbacilo srpske snage iz Kravice a zatim jedna glupa akcija na Skelane i Perućac. Srbija pod sankcijama i redukcijama struje se kao trebala pomiriti sa gubitkom jedne tako važne hidroelektrane. Aha, haw yes not.
Taj Naser ti je strateg znaš koji. Ibran Mustafić je kazao za Naser upravo to što ti kažeš za Nurifa, sve što je bilo ološa u toj enklavi sjatilo se oko Nasera.
7. aprila 1992. godine ja sam izašao iz svoje kuće i do pada zvorničke teritorije sam, osim par sedmica nekad u maju svo vrijeme bio na više lokacija, od Liplja preko Kamenice do Glodi..
ja Nurifa nikad ne bih vidio da ovo dole nije palo sve osim Glodi, jer ja sam tek nakon pada završio sa civilima u Konjević polju, nekih 200 metara od Fadilove kuće u kojoj je bio Nurif..znači ovo da je Naser bio komadant kad je to palo je tvoja laž, jer Naser preuzima komandu upravo tad, a ja sam bio pred školom kad su ga doveli sa ovom njegovom grupom i gdje je smijenjen i postavljen Naser..sutradan slijedi napad i poznati pokolj četnika na Glođanskom brdu..vjerujem da je jedan od faktora iznenađenja bio upravo Nurifova smjena i zatvaranje njegove kriminalne grupe, jer je to bio prvi napad gdje nas četnici nisu spremni dočekali..generalno njega nije jebo niko, a rat ga skoro da nije ni zanimao..linije u Cerskoj i Konjević polju su postavili i utvrdili major Velid Šabić i Ferid Hodžić, a oko Kamenice, Liplja, Snagova i Novog sela su se utvrđivale usput, jer borbe dole nisu ni prestajale od napada na Zvornik, osim možda nekih dvije sedmice nakon pada Kule grada kada su pokušavali da se preda oružje prije nego nas pokolju..
jedino što je donekle istina, a što si napisao je ovo da je napad na Jezero i Perućac bila greška, ali samo djelimično..zašto je došlo do tog napada više puta je objašnjeno na ovom forumu..
svi naši napadi oko Srebrenice, pa kasnije i Kravice vođeni su prije svega jednim ciljem: da se zarobi bilo šta od hrane i oružja..narod je bio gladan i dešavalo se da civili opljačkaju osvojeno područje prije nego čišćenje od četnika bude završeno..oko Nasera su bili najbolji momci koje je Podrinje imalo i više od polovine je dalo svoj život za slobodu ove zemlje..desetina njih je odlikovana Zlatnim ljiljanom..
ali s obzirom da se pališ na ove likove koji su nas skupo koštali, sumnjive tipove, kriminalce, lažove i ubice kao što su Nurif, Ibran Mustafić, te na jednoj drugoj temi Mušan Topalović Caco, ja ću ipak da se povučem, jer ovo su preozbiljne teme da bih sa tobom o tome nastavio..
-
udrch
#12367 Re: SDA-All about
ovo oko koncenzusa bi bilo malo teško, jer sam negdje čuo da je Radovan prijetio nestankom muslimanskog naroda, pa ne vjerujem da bi ova odluka o kupovini oružja mogla biti donesena koncenzusom..madner wrote:Kao prvo vlast se mogla formirati bez SDS-a i HDZ-a. Mogla je i samo sa HDZom. Samo je u prvoj opciji trebalo onda ukljuciti komunjare u vlast. RBiH nije imala nikakve problem da kupi oruzje, da je postojao konsensus. TOBiH je mogao i kupovao oruzje, MUP BiH je kupovao nezavisno oruzje.
ovo drugo mislim da ne bi bio problem, samo da je Izetbegović izdao naredbu generali JNA bi se sasrali u gaće i odmah vratili oružje koje su već bili preuzeli..
-
Meteor2
#12368 Re: SDA-All about
SDA puca po šavovima. Osim ogromne ekonomske i socijalne krize koju su pruzrokovali, sada se pojavljuje i faktor unutarnje borbe za vlast, koja je neminovna u post Tihićevom periodu, a koji je već nastupio. I to pred izbore, kada stranka treba da bude jedinstvena i fokusirana na kampanju.Kebo poručio Izetbegoviću: Mirno spavam
Iznenađen sam nervoznom, brzom i neargumentovanom reakcijom zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se, ne znam čime izazvan, našao u tome i sam sebi pripisao da je upravo on taj koji se nalazi u predatoj dokumentaciji. Čime je izazvan na takvo prepoznavanje sebe ne znam, niti me zanima, piše, između ostalog, u današnjem otvorenom pismu kojim se potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo obraća Bakiru Izetbegoviću, potpredsjedniku SDA.
SDA je u petak u saopštenju za javnost, između ostalog, navela da je "predstava za javnost koju je režirao potpredsjednik FBiH Kebo uručujući ministru sigurnosti BiH dio dokumentacije o političkim ubistvima u FBiH obična farsa za građane", upitavši i zašto je Kebo dosad skrivao tu dokumentaciju. Istu večer je o tome na BHRT-u govorio i Izetbegović.
Kebo kaže da Izetbegović izjavom da će doći do dokumenta, ili citiram: "Dakle, vidjet ću šta je u tom materijalu i ako se neko slučajno usudio da to nanovo prema meni usmjerava, dobit će tužbu pa neka objašnjava sudijama.", indirektno prijeti da može uticati na nezavisan rad tužilaštva i dobiti na uvid dokumentaciju iako to nije njegova nadležnost i to je krivično djelo. Znači li to onda da živimo u državi u kojoj Bakir Izetbegović upozorava da ima moć uticaja na sud, tužilaštvo, institucije i sve protiv čega se bore moderna evropska demokratska društva. Poručujem našem narodu da ni ja ni mnogi koji vole ovu državu i građane nećemo to dozvoliti, kao što, nadam se veliki broj poštenih ljudi u stranci, neće Izetbegoviću dozvoliti da blati renome stranke SDA koja je okrenuta demokratiji, pravnoj državi i Evropi". Kebo pojašnjava da je dokumentaciju dobio od građana, te da je istog trenutka predao nadležnim organima.
- Na kraju, ja mirno spavam, poručio je Kebo.
- madner
#12369 Re: SDA-All about
Radovan je mogao biti u opoziciji.udrch wrote:ovo oko koncenzusa bi bilo malo teško, jer sam negdje čuo da je Radovan prijetio nestankom muslimanskog naroda, pa ne vjerujem da bi ova odluka o kupovini oružja mogla biti donesena koncenzusom..madner wrote:Kao prvo vlast se mogla formirati bez SDS-a i HDZ-a. Mogla je i samo sa HDZom. Samo je u prvoj opciji trebalo onda ukljuciti komunjare u vlast. RBiH nije imala nikakve problem da kupi oruzje, da je postojao konsensus. TOBiH je mogao i kupovao oruzje, MUP BiH je kupovao nezavisno oruzje.
ovo drugo mislim da ne bi bio problem, samo da je Izetbegović izdao naredbu generali JNA bi se sasrali u gaće i odmah vratili oružje koje su već bili preuzeli..
Tako su uradili u Hrvatskoj, bez problema. Zato sto je to bilo oruzje TO a ne JNA.
Inace to je oruzje koje je vecinom i ostalo u kasaranma nakon povlacenja, nisu imali posade da ih odvuku.
Nego da se dogovorite, da li su udarili punom snagom ili su se suzdrzavali?
- Paranoid
#12370 Re: SDA-All about
Koliko znam da se kasarne i oružje u hangarima debelo platilo...još od Sesveta je postojala praksa da lokalna vlast donese kofer keša.
- madner
#12371 Re: SDA-All about
Kasarne su nesto drugo, to je bilo oruzje JNA. Govorim o oruzju TO.
No prvi korak je tu najbitniji, SDS mora biti opozicija.
- Paranoid
#12372 Re: SDA-All about
ahh "TO" oružje..inače sofisticirano oružje sastavljeno od topova manjeg kalibra čija upotreba se odnosila samo na "kamikaze"... sumnjam da se smio naći i jedan omladinac da povuče kanap..osim ako nije ukopan do Kine...madner wrote:Kasarne su nesto drugo, to je bilo oruzje JNA. Govorim o oruzju TO.
- Alfons Kauders
#12373 Re: SDA-All about
evo me u neugodnoj situaciji - moram braniti izetbegovicaMeteor2 wrote:SDA puca po šavovima. Osim ogromne ekonomske i socijalne krize koju su pruzrokovali, sada se pojavljuje i faktor unutarnje borbe za vlast, koja je neminovna u post Tihićevom periodu, a koji je već nastupio. I to pred izbore, kada stranka treba da bude jedinstvena i fokusirana na kampanju.Kebo poručio Izetbegoviću: Mirno spavam
Iznenađen sam nervoznom, brzom i neargumentovanom reakcijom zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se, ne znam čime izazvan, našao u tome i sam sebi pripisao da je upravo on taj koji se nalazi u predatoj dokumentaciji. Čime je izazvan na takvo prepoznavanje sebe ne znam, niti me zanima, piše, između ostalog, u današnjem otvorenom pismu kojim se potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo obraća Bakiru Izetbegoviću, potpredsjedniku SDA.
SDA je u petak u saopštenju za javnost, između ostalog, navela da je "predstava za javnost koju je režirao potpredsjednik FBiH Kebo uručujući ministru sigurnosti BiH dio dokumentacije o političkim ubistvima u FBiH obična farsa za građane", upitavši i zašto je Kebo dosad skrivao tu dokumentaciju. Istu večer je o tome na BHRT-u govorio i Izetbegović.
Kebo kaže da Izetbegović izjavom da će doći do dokumenta, ili citiram: "Dakle, vidjet ću šta je u tom materijalu i ako se neko slučajno usudio da to nanovo prema meni usmjerava, dobit će tužbu pa neka objašnjava sudijama.", indirektno prijeti da može uticati na nezavisan rad tužilaštva i dobiti na uvid dokumentaciju iako to nije njegova nadležnost i to je krivično djelo. Znači li to onda da živimo u državi u kojoj Bakir Izetbegović upozorava da ima moć uticaja na sud, tužilaštvo, institucije i sve protiv čega se bore moderna evropska demokratska društva. Poručujem našem narodu da ni ja ni mnogi koji vole ovu državu i građane nećemo to dozvoliti, kao što, nadam se veliki broj poštenih ljudi u stranci, neće Izetbegoviću dozvoliti da blati renome stranke SDA koja je okrenuta demokratiji, pravnoj državi i Evropi". Kebo pojašnjava da je dokumentaciju dobio od građana, te da je istog trenutka predao nadležnim organima.
- Na kraju, ja mirno spavam, poručio je Kebo.Na naplatu dolaze godine pogrešnog kadroviranja, kada su upravljačke funkcije u društvu dodjeljivane nesposobnim, neobrazovanim, korumpiranim SDA rođacima sa sela.
ta kebina famozna dokumentacija vjerovatno ne vrijedi nista, da je bila bitna davno bi se neko dokopao nje... s druge strane raja voli misliti da je bakir neka faca, da je eto bas on bio upleten u sve to... istina je da je lik bio najobicniji sekretar svom ocu, pisar... nista vise
mozda cak i njemu odgovara da ljudi misle kako je bio bitan? mada je bio relativno sitan igrac... nema teorije da je fakat umijesan u nekakva ubistva, jednostavno ne vidim razlog... uostalom, lik je fakat nesposoban i to da valja - dovoljno ga je cuti kad pocne pricati o malo "dubljim" temama, nije ni blizu svog oca, a tihic je za njeg doktor sto se tice politike... bakir je prilicno plitak
-
udrch
#12374 Re: SDA-All about
ne postoji mogućnost da na bilo koji način dokažete da je SDA (koja se zbog toga proziva) ili Bošnjaci uopšte mogli da se naoružaju, bilo legalno ili nelegalno, a što bi bilo dovoljno da odbije rat od naše zemlje ili da se jače suprostavimo..
takođe oružje TO je bilo nemoguće da dođe u naše ruke..
ono što se moglo, ali u mrvicama bilo je naoružavanje rezervnog sastava policije, zatim odgađanje početka rata što duže da bi se ilegalno kupilo što više oružja..sve ovo je učinjeno..
rat je bio potpuno neizbježan..
izbacivanje SDS-a iz vlasti odmah poslije izbora na kojim su oni dobili apsolutnu podršku jednog naroda značilo bi rat odmah, jer su se oni naoružali na vrijeme i bez skrivanja..
uvijek može više i to se ne može sporiti, kao recimo da smo mi trebali pobjediti Slovake u obadvije utakmice i u miru i rahatluku dočekati zadnje dvije utakmice, bez nervoze..
ali medalja uvijek ima dvije strane, postoje i oni koji imaju drugačije ciljeve, često suprotne..
a Srbi su od početka željeli rat, bez kalkulacije..ako su ga pokrenuli u Hrvatskoj gdje su imali neuporedivo manju brojnost, nema nikakve sumnje da je 1/3 ovih naših domaćih imala isti cilj..
takođe oružje TO je bilo nemoguće da dođe u naše ruke..
ono što se moglo, ali u mrvicama bilo je naoružavanje rezervnog sastava policije, zatim odgađanje početka rata što duže da bi se ilegalno kupilo što više oružja..sve ovo je učinjeno..
rat je bio potpuno neizbježan..
izbacivanje SDS-a iz vlasti odmah poslije izbora na kojim su oni dobili apsolutnu podršku jednog naroda značilo bi rat odmah, jer su se oni naoružali na vrijeme i bez skrivanja..
uvijek može više i to se ne može sporiti, kao recimo da smo mi trebali pobjediti Slovake u obadvije utakmice i u miru i rahatluku dočekati zadnje dvije utakmice, bez nervoze..
ali medalja uvijek ima dvije strane, postoje i oni koji imaju drugačije ciljeve, često suprotne..
a Srbi su od početka željeli rat, bez kalkulacije..ako su ga pokrenuli u Hrvatskoj gdje su imali neuporedivo manju brojnost, nema nikakve sumnje da je 1/3 ovih naših domaćih imala isti cilj..
-
udrch
#12375 Re: SDA-All about
nema nikakve sumnje da je jedinikvalitet koji ima Bakir to što je sin rahmetli Alije..Alfons Kauders wrote:evo me u neugodnoj situaciji - moram braniti izetbegovica![]()
ta kebina famozna dokumentacija vjerovatno ne vrijedi nista, da je bila bitna davno bi se neko dokopao nje... s druge strane raja voli misliti da je bakir neka faca, da je eto bas on bio upleten u sve to... istina je da je lik bio najobicniji sekretar svom ocu, pisar... nista vise
mozda cak i njemu odgovara da ljudi misle kako je bio bitan? mada je bio relativno sitan igrac... nema teorije da je fakat umijesan u nekakva ubistva, jednostavno ne vidim razlog... uostalom, lik je fakat nesposoban i to da valja - dovoljno ga je cuti kad pocne pricati o malo "dubljim" temama, nije ni blizu svog oca, a tihic je za njeg doktor sto se tice politike... bakir je prilicno plitak
ušao je u presjedništvo, jer je onim svojim nemješanjem i tišinom podjestio ljude na oca..
nema nikakve šanse d apreuzme SDA, ako to TIhić ne bude želio i ako mu postavi bilo kojeg bitnog protukandidata..recimo Džaferović, Genjac i Mehmedović bi ga lagano pobjedili na kongresu..
a što se tiče izbora za člana Presjedništva, tu bi ga bez ikakve sumnje pobjedio bilo koji pošten čovjek koji dolazi iz ovog kruga bliskom SDA, SBiH i IZBiH prije svega..može biti potpuno nepoznat..
edit: Kebo je predao gomilu gluposti, da zabavlja narod sa Radončićem..
Last edited by udrch on 11/11/2013 10:27, edited 1 time in total.