SDA-All about

Post Reply
addem

#1126 Re: SDA-All about

Post by addem »

Evo na dnu smo ljestvice po kupovnoj moci u Evropi prema eurostatu. Ko je za to kriv? Strumfovi ili patuljci?
Banksy

#1127 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JohnnyS wrote: Izbaci račune za sve mobitele koje imaš kojih nije bilo, nemoj trošiti struju na kompjutere, mašine za posuđe, drugi televizor u kući kojeg danas dosta ljudi ima i klima uređaje kojih onda nije bilo, odbij koliko plaćaš za internet i kabelsku kojih prije nije bilo, kupuj samo domaće deterdžente jer drugih ni onda nije bilo, umanji fiksni telefonski račun za pozive prema mobilnim mrežama kojih nije bilo i pomnoži sve to s 12 mjeseci, i imaš za pristojno ljetovanje... Još ako netko ima dva automobila što je prije bila naučna fantastika ima i za zimovanje...
Drugo vrijeme ima druge standarde, i kod nas i u cijelom svijetu.

Ipak, društvena odgovornost i sistematska briga o socijalno ugroženim kategorijama, povlastice i pogodnosti za one slabijeg imovinskog stanja, brojne beneficije za one zaslužne, po raznim osnovama, stimulacije svima onima koji žele da ulažu u sebe i postignu više, bez obzira na dob i spol, dakle govorimo o tome da sve ono dobro i pozitivno što je bilo prisutno u onom sistemu, u ovom danas ne funkcioniše ili uopšte ne postoji.
Husejin

#1128 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

addem wrote:
_Reds_ wrote:
madner wrote:Sto bi to radio :?

Ili povuci navode ili reci koja je opcina.
Mozda je ova http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... u-sda.html
Upravo ovo pokazuje u kakvom je stanju SDA danas. To je sramota za stranku i zbog toga ce propasti.
Žao mi je što nemogu pročitati taj članak da vidim zbog čega će SDA propasti,ali ja dvije stvari jednostavno ne konzumiram...Avaz i svinjetinu.
MuaDib

#1129 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

U historiji će ostati upamćeno da su komunisti od ništa napravili nešta, a SDA i kćerkica joj SBiH sa kompanjonima iz SDS i HDZ od nešta ništa.
Nass

#1130 Re: SDA-All about

Post by Nass »

Nije mi mrsko ako se SDA raspada, dapace, i samoj mi je bilo drago cuti da ce biti izbaceni iz drzavne vlasti, ali ovo u FBiH Vladi, nalaziti partnera za to u HDZ + SBB?????
recto-verso

#1131 Re: SDA-All about

Post by recto-verso »

Na zvanicnoj stranici SDA je postavljen link priloga politickog magazina CRTA koji se bavi Keljmendijem, Radoncicem, Lagumdzijom, Silajdzicem, Halilovicem... i organizovanim kriminalom. Zanimljivo da su u videu izrezali sve sto se tice njihovom clana stranke i clana predjednistva BiH Bakira Izetbegovica. Imam osjecaj da se ne zna ko je gori ? Ovo je ocigledno krsenje autorskih prava. Uvjerite se sami:

http://sda.ba/home/video-razumijemo-osj ... toj-prici/
v33

#1132 Re: SDA-All about

Post by v33 »

MuaDib wrote:U historiji će ostati upamćeno da su komunisti od ništa napravili nešta, a SDA i kćerkica joj SBiH sa kompanjonima iz SDS i HDZ od nešta ništa.
:thumbup:

SDA je unistila sve sto se moglo unistiti i to ne samo iz nesposobnosti nego radi sopstvene grabezljivosti. samim time se moze reci da je SDA nakon rata nastavila sa unistavanjem BiH tamo gdje su agresori stali. tolika pomoc koju nam je svijet poklonio a koja je otisla u privatne dzepove SDA krimosa :(
v33

#1133 Re: SDA-All about

Post by v33 »

Nass wrote:Nije mi mrsko ako se SDA raspada, dapace, i samoj mi je bilo drago cuti da ce biti izbaceni iz drzavne vlasti, ali ovo u FBiH Vladi, nalaziti partnera za to u HDZ + SBB?????
joj vas ljudi. pa niko ne izbacuje nikoga to je normalna stvar. ako jedna stranka na vlasti radi protiv vlasti onda ona mora napustiti vlast - to je demokratija. a ako nece da napusti onda je treba izbaciti, jer drugacije vlada ne moze da radi. i ja stvarno ne kontam sta imate toliko svi protiv SBBa? zar su oni gori i ako jesu kako to znamo ako do sada nisu bili ni jednom na vlasti? a da su nacionalisti, jesu, ali ko osim SDPa nije? ha ja...
iPod

#1134 Re: SDA-All about

Post by iPod »

v33 wrote:
joj vas ljudi. pa niko ne izbacuje nikoga to je normalna stvar. ako jedna stranka na vlasti radi protiv vlasti onda ona mora napustiti vlast - to je demokratija. a ako nece da napusti onda je treba izbaciti, jer drugacije vlada ne moze da radi. i ja stvarno ne kontam sta imate toliko svi protiv SBBa? zar su oni gori i ako jesu kako to znamo ako do sada nisu bili ni jednom na vlasti? a da su nacionalisti, jesu, ali ko osim SDPa nije? ha ja...
Aha, pa znaci zato je SDP napustio Platformu, sad mi je jasno.
CaCO3

#1135 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

v33 wrote:
Sta je to nacionalista i na osnovu cega se kaze da neko jeste nacionalista, a neko nije? Ako je nacionalista voljeti svoju zemlju, svoj narod, zeljeti da se radi za dobrobit te zemlje i naroda, boriti se protiv zla, kriminala, iskoristavanja, maltretiranja, ponizavanja, kradje, lopovluka, najmestanja izbora i ostalih anomalija sa kojima smo suoceni zadnjih 22 godine pod tiranijom koju je provodila SDA, onda sam i ja nacionalista.
v33

#1136 Re: SDA-All about

Post by v33 »

CaCO3 wrote:
v33 wrote:
Sta je to nacionalista i na osnovu cega se kaze da neko jeste nacionalista, a neko nije? Ako je nacionalista voljeti svoju zemlju, svoj narod, zeljeti da se radi za dobrobit te zemlje i naroda, boriti se protiv zla, kriminala, iskoristavanja, maltretiranja, ponizavanja, kradje, lopovluka, najmestanja izbora i ostalih anomalija sa kojima smo suoceni zadnjih 22 godine pod tiranijom koju je provodila SDA, onda sam i ja nacionalista.
Za mene je nacionalista svak ko prica o legitimnim i nelegitimnim a to sto ti volis Crnu Goru je OK i ja volim BiH :mrgreen:
v33

#1137 Re: SDA-All about

Post by v33 »

iPod wrote:
v33 wrote:
Aha, pa znaci zato je SDP napustio Platformu, sad mi je jasno.
A hebi ga sad, pa ne mogu ti ja sad crtati da me ti skontas. Ja jedno napisem ti drugo razumijes :-)
iPod

#1138 Re: SDA-All about

Post by iPod »

Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.
novi.dan.nova.nafaka

#1139 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

E da vidimo šta u štabu ima - 'smo nešta nervozni drugovi ? :D
v33

#1140 Re: SDA-All about

Post by v33 »

iPod wrote:Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.
a i ti pravo glavom kroz zid :mrgreen: pa ne meres gledat tako crno bijelo. :wink: SDA je sebi dopustila sabotazu vlasti jer je znala da ce u slucaju da joj SDP vrati odgovarajucim sredstvima male stranke biti na strani SDA iz licnih razloga.

svi govore o tome kako je ovo igra SDPa, ja kazem nije, ovo je igra SDA :wink:
iPod

#1141 Re: SDA-All about

Post by iPod »

v33 wrote:
iPod wrote:Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.
a i ti pravo glavom kroz zid :mrgreen: pa ne meres gledat tako crno bijelo. :wink: SDA je sebi dopustila sabotazu vlasti jer je znala da ce u slucaju da joj SDP vrati odgovarajucim sredstvima male stranke biti na strani SDA iz licnih razloga.

Dabome da je ovo igra SDA, samo ja se pitam kada ce odgovarati Arslanagic i Budnjo.... Evo u cemu je problem da ih zovnu na ispitivanje ili da se otpocne bilo kakav proces.... Nikom nije stalo do toga...
Doktor29

#1142 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

iPod wrote:
v33 wrote:

Dabome da je ovo igra SDA, samo ja se pitam kada ce odgovarati Arslanagic i Budnjo.... Evo u cemu je problem da ih zovnu na ispitivanje ili da se otpocne bilo kakav proces.... Nikom nije stalo do toga...
Za sta bi ti da odgovara Arslanagic????
CaCO3

#1143 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.
Doktor29

#1144 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.
Ovo je sve osim klasicna promjena, krajnje logicno pitanje je zasto ne promjene vladu federacije????
CaCO3

#1145 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Doktor29 wrote:
Ovo je sve osim klasicna promjena, krajnje logicno pitanje je zasto ne promjene vladu federacije????
Pa promijenuce, niko nije rekao da ce se promijenuti za 3 dana, racunalo se do polovine jula, ali evo SDA skace sama sebi u stomak pa sve ide brze neg sto se ocekivalo, Vlada se po pola godine formira, ti bi da se za jedan dan transformira. To je zavrsena prica, opstukcionasi trce posljedni krug.
Zalosno je gledati kako se nekadasnji narodni pokret SDA pretvorio u grupicu foteljasa i parazita koji se kriju iza mesara i anonimusa koji je dobio 2000 glasova. To je tuga velika, da sam clan SDA osjecao bi sramotu, a Alija se sigurno prevrce u mezarluku.

PS samo jos da znate, sve je spremno za smjenu Sulje Tihica i njegovih i preuzimanje stranke od Bakira i njegovih, primjetite ovih dana da svi cute osim Sulje, Adila Osmanovica, Ahmetovica, Sepica, Trhulja, to su njegovi potrcke koji zajedno sa njim trce posljenji krug.
v33

#1146 Re: SDA-All about

Post by v33 »

ma ko ih hebe, sve sama bagra, osim ovog ovdje:
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=3&t=74433

:lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1148 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

v33 wrote:ma ko ih hebe, sve sama bagra, osim ovog ovdje:
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=3&t=74433

:lol:
Naravno,svjetska veličina za ove kokošare i sitne džeparoše! :D
megaman4

#1149 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

CaCO3 wrote:
Doktor29 wrote:
Pa promijenuce, niko nije rekao da ce se promijenuti za 3 dana, racunalo se do polovine jula, ali evo SDA skace sama sebi u stomak pa sve ide brze neg sto se ocekivalo, Vlada se po pola godine formira, ti bi da se za jedan dan transformira. To je zavrsena prica, opstukcionasi trce posljedni krug.
Zalosno je gledati kako se nekadasnji narodni pokret SDA pretvorio u grupicu foteljasa i parazita koji se kriju iza mesara i anonimusa koji je dobio 2000 glasova. To je tuga velika, da sam clan SDA osjecao bi sramotu, a Alija se sigurno prevrce u mezarluku.

PS samo jos da znate, sve je spremno za smjenu Sulje Tihica i njegovih i preuzimanje stranke od Bakira i njegovih, primjetite ovih dana da svi cute osim Sulje, Adila Osmanovica, Ahmetovica, Sepica, Trhulja, to su njegovi potrcke koji zajedno sa njim trce posljenji krug.
ako je ovo istina i ako BAKIR preuzme SDA onda im baš nema spasa.........uzgred rečeno zapad će se umiješati u sve ovo jer im ne odgovara Bakir, zbog svoje radikalne retorike, kada se sve sagleda SDA nema spasa........
aldenkoo

#1150 Re: SDA-All about

Post by aldenkoo »

CaCO3 wrote:
Doktor29 wrote:

Druze moj grijesis... Tihic u predsjednistvu SDA sigurno i sada ima vecinu a tu vecinu cine ljudi koji nisu dobili nikakav mandat od naroda kao npr zukic,osmanovic,ahmetovic,kaplan,saric,jurisic,halimic i svi ostali koji su imenovani a od naroda su dobili ukupno par hiljada glasova... uz njih je i asim sarajlic koji je izgubio od ismete dervoz :P a na drugoj strani su ljudi koji imaju glasove poput koldze,mehmedovica,sepica,sokolovica.. oni su dobili vecinu glasova al u predsjednistvu sumanjina...
Post Reply