SDA-All about
- addem
#1126 Re: SDA-All about
Evo na dnu smo ljestvice po kupovnoj moci u Evropi prema eurostatu. Ko je za to kriv? Strumfovi ili patuljci?
- Banksy
#1127 Re: SDA-All about
Drugo vrijeme ima druge standarde, i kod nas i u cijelom svijetu.JohnnyS wrote: Izbaci račune za sve mobitele koje imaš kojih nije bilo, nemoj trošiti struju na kompjutere, mašine za posuđe, drugi televizor u kući kojeg danas dosta ljudi ima i klima uređaje kojih onda nije bilo, odbij koliko plaćaš za internet i kabelsku kojih prije nije bilo, kupuj samo domaće deterdžente jer drugih ni onda nije bilo, umanji fiksni telefonski račun za pozive prema mobilnim mrežama kojih nije bilo i pomnoži sve to s 12 mjeseci, i imaš za pristojno ljetovanje... Još ako netko ima dva automobila što je prije bila naučna fantastika ima i za zimovanje...
Ipak, društvena odgovornost i sistematska briga o socijalno ugroženim kategorijama, povlastice i pogodnosti za one slabijeg imovinskog stanja, brojne beneficije za one zaslužne, po raznim osnovama, stimulacije svima onima koji žele da ulažu u sebe i postignu više, bez obzira na dob i spol, dakle govorimo o tome da sve ono dobro i pozitivno što je bilo prisutno u onom sistemu, u ovom danas ne funkcioniše ili uopšte ne postoji.
-
Husejin
#1128 Re: SDA-All about
Žao mi je što nemogu pročitati taj članak da vidim zbog čega će SDA propasti,ali ja dvije stvari jednostavno ne konzumiram...Avaz i svinjetinu.addem wrote:Upravo ovo pokazuje u kakvom je stanju SDA danas. To je sramota za stranku i zbog toga ce propasti._Reds_ wrote:Mozda je ova http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... u-sda.htmlmadner wrote:Sto bi to radio![]()
Ili povuci navode ili reci koja je opcina.
- MuaDib
#1129 Re: SDA-All about
U historiji će ostati upamćeno da su komunisti od ništa napravili nešta, a SDA i kćerkica joj SBiH sa kompanjonima iz SDS i HDZ od nešta ništa.
-
Nass
#1130 Re: SDA-All about
Nije mi mrsko ako se SDA raspada, dapace, i samoj mi je bilo drago cuti da ce biti izbaceni iz drzavne vlasti, ali ovo u FBiH Vladi, nalaziti partnera za to u HDZ + SBB?????
-
recto-verso
#1131 Re: SDA-All about
Na zvanicnoj stranici SDA je postavljen link priloga politickog magazina CRTA koji se bavi Keljmendijem, Radoncicem, Lagumdzijom, Silajdzicem, Halilovicem... i organizovanim kriminalom. Zanimljivo da su u videu izrezali sve sto se tice njihovom clana stranke i clana predjednistva BiH Bakira Izetbegovica. Imam osjecaj da se ne zna ko je gori ? Ovo je ocigledno krsenje autorskih prava. Uvjerite se sami:
http://sda.ba/home/video-razumijemo-osj ... toj-prici/
http://sda.ba/home/video-razumijemo-osj ... toj-prici/
- v33
#1132 Re: SDA-All about
MuaDib wrote:U historiji će ostati upamćeno da su komunisti od ništa napravili nešta, a SDA i kćerkica joj SBiH sa kompanjonima iz SDS i HDZ od nešta ništa.
SDA je unistila sve sto se moglo unistiti i to ne samo iz nesposobnosti nego radi sopstvene grabezljivosti. samim time se moze reci da je SDA nakon rata nastavila sa unistavanjem BiH tamo gdje su agresori stali. tolika pomoc koju nam je svijet poklonio a koja je otisla u privatne dzepove SDA krimosa
- v33
#1133 Re: SDA-All about
joj vas ljudi. pa niko ne izbacuje nikoga to je normalna stvar. ako jedna stranka na vlasti radi protiv vlasti onda ona mora napustiti vlast - to je demokratija. a ako nece da napusti onda je treba izbaciti, jer drugacije vlada ne moze da radi. i ja stvarno ne kontam sta imate toliko svi protiv SBBa? zar su oni gori i ako jesu kako to znamo ako do sada nisu bili ni jednom na vlasti? a da su nacionalisti, jesu, ali ko osim SDPa nije? ha ja...Nass wrote:Nije mi mrsko ako se SDA raspada, dapace, i samoj mi je bilo drago cuti da ce biti izbaceni iz drzavne vlasti, ali ovo u FBiH Vladi, nalaziti partnera za to u HDZ + SBB?????
- iPod
#1134 Re: SDA-All about
Aha, pa znaci zato je SDP napustio Platformu, sad mi je jasno.v33 wrote:
joj vas ljudi. pa niko ne izbacuje nikoga to je normalna stvar. ako jedna stranka na vlasti radi protiv vlasti onda ona mora napustiti vlast - to je demokratija. a ako nece da napusti onda je treba izbaciti, jer drugacije vlada ne moze da radi. i ja stvarno ne kontam sta imate toliko svi protiv SBBa? zar su oni gori i ako jesu kako to znamo ako do sada nisu bili ni jednom na vlasti? a da su nacionalisti, jesu, ali ko osim SDPa nije? ha ja...
- CaCO3
#1135 Re: SDA-All about
Sta je to nacionalista i na osnovu cega se kaze da neko jeste nacionalista, a neko nije? Ako je nacionalista voljeti svoju zemlju, svoj narod, zeljeti da se radi za dobrobit te zemlje i naroda, boriti se protiv zla, kriminala, iskoristavanja, maltretiranja, ponizavanja, kradje, lopovluka, najmestanja izbora i ostalih anomalija sa kojima smo suoceni zadnjih 22 godine pod tiranijom koju je provodila SDA, onda sam i ja nacionalista.v33 wrote:
joj vas ljudi. pa niko ne izbacuje nikoga to je normalna stvar. ako jedna stranka na vlasti radi protiv vlasti onda ona mora napustiti vlast - to je demokratija. a ako nece da napusti onda je treba izbaciti, jer drugacije vlada ne moze da radi. i ja stvarno ne kontam sta imate toliko svi protiv SBBa? zar su oni gori i ako jesu kako to znamo ako do sada nisu bili ni jednom na vlasti? a da su nacionalisti, jesu, ali ko osim SDPa nije? ha ja...
- v33
#1136 Re: SDA-All about
Za mene je nacionalista svak ko prica o legitimnim i nelegitimnim a to sto ti volis Crnu Goru je OK i ja volim BiHCaCO3 wrote:Sta je to nacionalista i na osnovu cega se kaze da neko jeste nacionalista, a neko nije? Ako je nacionalista voljeti svoju zemlju, svoj narod, zeljeti da se radi za dobrobit te zemlje i naroda, boriti se protiv zla, kriminala, iskoristavanja, maltretiranja, ponizavanja, kradje, lopovluka, najmestanja izbora i ostalih anomalija sa kojima smo suoceni zadnjih 22 godine pod tiranijom koju je provodila SDA, onda sam i ja nacionalista.v33 wrote:
- v33
#1137 Re: SDA-All about
A hebi ga sad, pa ne mogu ti ja sad crtati da me ti skontas. Ja jedno napisem ti drugo razumijesiPod wrote:Aha, pa znaci zato je SDP napustio Platformu, sad mi je jasno.v33 wrote:
- iPod
#1138 Re: SDA-All about
Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.
- novi.dan.nova.nafaka
#1139 Re: SDA-All about
E da vidimo šta u štabu ima - 'smo nešta nervozni drugovi ? 
- v33
#1140 Re: SDA-All about
a i ti pravo glavom kroz zidiPod wrote:Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.
svi govore o tome kako je ovo igra SDPa, ja kazem nije, ovo je igra SDA
- iPod
#1141 Re: SDA-All about
Dabome da je ovo igra SDA, samo ja se pitam kada ce odgovarati Arslanagic i Budnjo.... Evo u cemu je problem da ih zovnu na ispitivanje ili da se otpocne bilo kakav proces.... Nikom nije stalo do toga...v33 wrote:a i ti pravo glavom kroz zidiPod wrote:Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.pa ne meres gledat tako crno bijelo.
SDA je sebi dopustila sabotazu vlasti jer je znala da ce u slucaju da joj SDP vrati odgovarajucim sredstvima male stranke biti na strani SDA iz licnih razloga.
-
Doktor29
#1142 Re: SDA-All about
Za sta bi ti da odgovara Arslanagic????iPod wrote:Dabome da je ovo igra SDA, samo ja se pitam kada ce odgovarati Arslanagic i Budnjo.... Evo u cemu je problem da ih zovnu na ispitivanje ili da se otpocne bilo kakav proces.... Nikom nije stalo do toga...v33 wrote:a i ti pravo glavom kroz zidiPod wrote:Pa platformu su cinili SDP, SDA, HSP i Radom za Lošitak, ove tri se drze skupa, a SDP nasao nove partnere.pa ne meres gledat tako crno bijelo.
SDA je sebi dopustila sabotazu vlasti jer je znala da ce u slucaju da joj SDP vrati odgovarajucim sredstvima male stranke biti na strani SDA iz licnih razloga.
- CaCO3
#1143 Re: SDA-All about
Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.
-
Doktor29
#1144 Re: SDA-All about
Ovo je sve osim klasicna promjena, krajnje logicno pitanje je zasto ne promjene vladu federacije????CaCO3 wrote:Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.
- CaCO3
#1145 Re: SDA-All about
Pa promijenuce, niko nije rekao da ce se promijenuti za 3 dana, racunalo se do polovine jula, ali evo SDA skace sama sebi u stomak pa sve ide brze neg sto se ocekivalo, Vlada se po pola godine formira, ti bi da se za jedan dan transformira. To je zavrsena prica, opstukcionasi trce posljedni krug.Doktor29 wrote:Ovo je sve osim klasicna promjena, krajnje logicno pitanje je zasto ne promjene vladu federacije????CaCO3 wrote:Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.
Zalosno je gledati kako se nekadasnji narodni pokret SDA pretvorio u grupicu foteljasa i parazita koji se kriju iza mesara i anonimusa koji je dobio 2000 glasova. To je tuga velika, da sam clan SDA osjecao bi sramotu, a Alija se sigurno prevrce u mezarluku.
PS samo jos da znate, sve je spremno za smjenu Sulje Tihica i njegovih i preuzimanje stranke od Bakira i njegovih, primjetite ovih dana da svi cute osim Sulje, Adila Osmanovica, Ahmetovica, Sepica, Trhulja, to su njegovi potrcke koji zajedno sa njim trce posljenji krug.
- v33
-
pink_panter
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1148 Re: SDA-All about
Naravno,svjetska veličina za ove kokošare i sitne džeparoše!v33 wrote:ma ko ih hebe, sve sama bagra, osim ovog ovdje:
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=3&t=74433
-
megaman4
#1149 Re: SDA-All about
ako je ovo istina i ako BAKIR preuzme SDA onda im baš nema spasa.........uzgred rečeno zapad će se umiješati u sve ovo jer im ne odgovara Bakir, zbog svoje radikalne retorike, kada se sve sagleda SDA nema spasa........CaCO3 wrote:Pa promijenuce, niko nije rekao da ce se promijenuti za 3 dana, racunalo se do polovine jula, ali evo SDA skace sama sebi u stomak pa sve ide brze neg sto se ocekivalo, Vlada se po pola godine formira, ti bi da se za jedan dan transformira. To je zavrsena prica, opstukcionasi trce posljedni krug.Doktor29 wrote:Ovo je sve osim klasicna promjena, krajnje logicno pitanje je zasto ne promjene vladu federacije????CaCO3 wrote:Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.
Zalosno je gledati kako se nekadasnji narodni pokret SDA pretvorio u grupicu foteljasa i parazita koji se kriju iza mesara i anonimusa koji je dobio 2000 glasova. To je tuga velika, da sam clan SDA osjecao bi sramotu, a Alija se sigurno prevrce u mezarluku.
PS samo jos da znate, sve je spremno za smjenu Sulje Tihica i njegovih i preuzimanje stranke od Bakira i njegovih, primjetite ovih dana da svi cute osim Sulje, Adila Osmanovica, Ahmetovica, Sepica, Trhulja, to su njegovi potrcke koji zajedno sa njim trce posljenji krug.
-
aldenkoo
#1150 Re: SDA-All about
Druze moj grijesis... Tihic u predsjednistvu SDA sigurno i sada ima vecinu a tu vecinu cine ljudi koji nisu dobili nikakav mandat od naroda kao npr zukic,osmanovic,ahmetovic,kaplan,saric,jurisic,halimic i svi ostali koji su imenovani a od naroda su dobili ukupno par hiljada glasova... uz njih je i asim sarajlic koji je izgubio od ismete dervozCaCO3 wrote:Pa promijenuce, niko nije rekao da ce se promijenuti za 3 dana, racunalo se do polovine jula, ali evo SDA skace sama sebi u stomak pa sve ide brze neg sto se ocekivalo, Vlada se po pola godine formira, ti bi da se za jedan dan transformira. To je zavrsena prica, opstukcionasi trce posljedni krug.Doktor29 wrote:Ovo je sve osim klasicna promjena, krajnje logicno pitanje je zasto ne promjene vladu federacije????CaCO3 wrote:Nema ovdje nikakve igre, ovo je klasicna promjena vlasti.