ima li ko kakvih informacija sa "terena"?
tako da sdp-ovci koji su prisutni na forumu, sada mozete da odahnete po pitanju ko ce s kim u koaliciju.
almanesic wrote:Po "ritmu" avaza moze se mozda zakljuciti da je SBB i SDP sklopio primirje - jer odjednom se objavljuju sdpova saopcenja, odjednom nema vise kritike prema lagumdziji. mozda su fahro i lagumdzija sklopili vec dogovor poslije izbora.
tako da sdp-ovci koji su prisutni na forumu, sada mozete da odahnete po pitanju ko ce s kim u koaliciju.
I ZATO ti glasaš za vladajuće, naravno.Bitte_Halt_ja_ja wrote:idu sbb i sdp 100% zajedno ako sdp uzme izbore a sbb izvuce potreban procenat. Zlatko vazda beskicmenjak bio i svi oni sto ih za ruku drzi dok su unistavali sdp
Kad bi Zlatko na bilo koji način pravio koalciju bilo sa SDA ili SBiH, to bi bila izdaja građana koji glasaju za SDP i time bi sve kritike na račun SDA i SBiH pale u vodu, jer bi im time Zlatko odao priznanje da su dobro radili i vodili državu.Bloger wrote:Zlatousti se opet preračunao, mislio je da će SDA kandidirati Tihića, a ne Izetbegovića koji se protivi koaliranju sa SADP-om. A kakao je i Hare prokužio Zlatoustog, ovom je ostalo još samo da se dodvori Fahri - ako gaa buude htio.
ma hajde,ma dajalmanesic wrote:Po "ritmu" avaza moze se mozda zakljuciti da je SBB i SDP sklopio primirje - jer odjednom se objavljuju sdpova saopcenja, odjednom nema vise kritike prema lagumdziji. mozda su fahro i lagumdzija sklopili vec dogovor poslije izbora.
Better Man wrote:Dali će SDP i SBB praviti koaliciju ne znam, ali znam da SDA, SBiH, HDZ i ostale stranke u vlasti moraju nakon 3 oktobra preseliti se u opoziciju. nN smije se ni jednom kadru bilo koje stranke na vlati dozvoliti da obnaša bilo kakvu funkciju. I nema koalicije sa s strankama na vlasti ni pod razno. Izetbegović i Silajdžić su grobari BiH i građani moraju glasati protiv ove dvojice i njihovih stranaka. Njih dvojica su simbol korupcije i kriminala, kao i njihove stranke i mora im se reči ne. A da ne spominjem Čovića, Ljubića, Borjanu Krišto itd.
Sve je receno u ova dva citataKad bi Zlatko na bilo koji način pravio koalciju bilo sa SDA ili SBiH, to bi bila izdaja građana koji glasaju za SDP i time bi sve kritike na račun SDA i SBiH pale u vodu, jer bi im time Zlatko odao priznanje da su dobro radili i vodili državu.
Adriatic wrote:I ZATO ti glasaš za vladajuće, naravno.Bitte_Halt_ja_ja wrote:idu sbb i sdp 100% zajedno ako sdp uzme izbore a sbb izvuce potreban procenat. Zlatko vazda beskicmenjak bio i svi oni sto ih za ruku drzi dok su unistavali sdp
Co0l wrote:Pa od kad ja pratim pisanja Avaza(a pratim od prvog broja,tu mi je negdje u sobi bas i prvi broj Avaza koji izasao,ne iz sentimentalnih razloga) taj dnevnik je pljuvao po svim mogucim politicarima,strankama i politickim opcijama u BiH u jednom periodu da bi dojucer pljuvane u sledecem periodu dizao u nebesa,i tako naizmjenicno,sve u zavisnosti od toga kako je vlasniku tog dnevnika u datom trenutku odgovaralo,od koga mu je sta trebalo tad,sa kim je namjeravao u politicke ili poslovne planove,koji su izbori u pitanju i slicno tako da kad bi se odredjivalo sa kim ce u koaliciju SBB nakon izbora po tome jel nekog(u ovom slucaju SDP)ta novina pljuvala onda nema te stranke u BiH sa kojom bi SBB mogla koalirati jer je Avaz svaku stranku u datom periodu maksimalno crnio.U tom slucaju nije iskljuceno ni koaliranje sa SDP-om a bilo je vremena kad je i ta stranka u Avazu imala povlasten polozaj,skladno prevrtljivskom karakteru vlasnika .Jedino sto moze da utjesi poklonike SDP nesklone ovom deal-u je to sto,bez obzira na sve narucene i frizirane ankete o pobjednicima predstojecih izbora koje svakodnevno osvanu na stranicama Avaza,SBB nece biti u prilici da se pita nakon izbora sa kim ce koalirati jer ce i najavljivani trijumf da izostane,tako budite mirni SDP-ovci,ne vjerujem da ce biti koaliranja izmedju ovih stranaka,ne sto ce to vlasti gladan Lagumdzija odbiti(jer ne budite u zabludi,prihvatio bi on tu ponudu sigurno)nego zato sto nece Fahro bit neki bitan faktor da mu to ponudi.
Samo jos da dodam nesto-pomalo mi naivno zvuci ova stalna podjela na vlast i opoziciju kod nas.Nema kod nas opozicije,sve su tu isti ljudi od ranih 90.-tih pa sve do danas,ukljucujuci i SDP kao tu neku nazovi glavnu opozicionu stranku kod nas.Ima opstina u kojima su i oni vlast pa se ni po cemu ne razlikuju od onih koje prozivaju za lopovluke,mito i korupciju,sto me i ne cudi uopste.Ali eto,shvatam da im je etiketa opozicije potrebna da bi se poistovjetili sa necim,nesto poput slogana za izbore,SBiH ima 100% BiH,SNSD neda 'Srpsku',HDZ stiti interese Hrvata,SDA bastini Alijinu zaostavstinu,SBB kao je 'nova snaga,neopterecena ratnim i poratnim aferimima' a predsjednik im cijelo vrijeme ucestvovao u kreiranju politickih prilika u BiH mozda i vise od svih politickih lidera danas ma BiH sceni putem Avaza i na taj nacin formirao politicku klimu barem u ovom dijelu BiH,da ne nabrajam dalje,svaka stranka ima neki slogan pa tako i SDP se dici time da je opozicija ali to je samo deklarativno,u praksi se ne razlikuje puno od vlasti,jedino mozda sto nije u prilici da krade kao ostali al tamo gdje jeste nimalo za vlascu ne zaostaje po tome,na zalost.Zna se da je opozicija korektiv pozicije,tako bi barem trebalo da bude da je u pitanju prava opozicija a ne samo ona deklerativna,ne kaze se dzaba kakva opozicija takva i pozicija....Al' skrenu ja malo sa teme...uglavnom,ne vjerujem da je na snazi trenutno neki pakt izmedju SBB i SDP,to sto ih sad stede u Avazu je puno vjerovatnije zato sto jednostavno potencijalni Komsicevi glasaci nisu u intersnoj sferi Radoncica i njegovog Avaza,njima i odgovara da opet sto veci broj Bosnjaka opet glasa za Komsica kao na proslim izborima da ne bi slucajno glasali za Silajdzica ili Izetbegovica i time sto vise razvodnili bosnjacko biracko tijelo.Samo na taj nacin Radoncic racuna da moze dobiti neki ozbiljniji broj glasova na izborima a licno smatram da mu to nece biti dovoljno da pobjedi na istim.Ali zivi bili pa vidjeli