Ma bravo care. Za sve vase neuspjehe je najbolje optuzit onih tzv. 2% Sarajlija. Meni nedavno jedna prava pravcata Sarajka rece da bi vise volila vidit one cete sa brda nego ove danasnje "muslimanske seljake koji su sljegli u grad". Pa ti vidi jarane moj, ko je ovdje crna ovca!Ghost Rider wrote:E, moj Stolac ! Problem je u tome sto u ovom gradu ima samo 2% Sarajlija, ovo ostalo se navuklo u grad sa svih strana i jebe se njima za skupove i ostala sranja.Stolac92 wrote:Izađoh sa posla oko 10:45. Otiđoh do platoa ispred Skupštine gdje sam mislio da će se održati
skup podrške tužbi BiH protiv SCiG. Dođoh na plato kad tamo nigdje nikoga. Raspitah se malo i saznadoh da je skup ispred Doma Armije. Gotovo trčećim korakom krenuh do Doma Armije. Nakon nekih 15 minuta hoda i stigoh na to mjesto. Vidjeh kišobrane, dvije zastave sa ljiljanima, binu i čuh glas djeteta. Krenuh kroz masu ne bih li pronašao oca i majku, roditelje poginulog policajca, zlatne policijske značke, heroja grada Sarajeva i Republike Bosne i Hercegovine. I dok sam prolazio kroz rijetku masu shvatih koliko nas je malo! Jeza me uhvati! Grč me zaguši u prsima. Je li ovo sve što je u Sarajevu izašlo da podrži tužbu protiv onih koji su ovo isto Sarajevo gađali, ubijali, silovali i klali? Je li to sve? Par hiljada staraca i starica, pokoji mladić i djevojka i pokoji dječak i djevojčica.
Sram nek vas bude, sarajlije! Sram da vas bude, sarajlije! Sram nek vas bude! Stidite se što ste šetali gradom i gledali šta ima u izlozima! Stidite se što ste prespavali ili zaboravili! Stidite se što ste kafenisali i noge grijali! Stidite se što guzice niste mogli pomaknuti i doći da podržite tužbu!
I onda se pitate što su sve bučniji glasovi ekstremista! Sram da vas bude! Na ovom skupu dostojanstva nije bilo ni ekstremizma, ni mržnje, smo bolni i ponosni zahtjevi za pravdu.
Stidite se, sarajlije!
Sarajlije, sram vas bilo!
-
BECHO
#51 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
-
mamica papucarka
#53 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
a ima svakakvih budalaBECHO wrote:Ma bravo care. Za sve vase neuspjehe je najbolje optuzit onih tzv. 2% Sarajlija. Meni nedavno jedna prava pravcata Sarajka rece da bi vise volila vidit one cete sa brda nego ove danasnje "muslimanske seljake koji su sljegli u grad". Pa ti vidi jarane moj, ko je ovdje crna ovca!Ghost Rider wrote:E, moj Stolac ! Problem je u tome sto u ovom gradu ima samo 2% Sarajlija, ovo ostalo se navuklo u grad sa svih strana i jebe se njima za skupove i ostala sranja.Stolac92 wrote:Izađoh sa posla oko 10:45. Otiđoh do platoa ispred Skupštine gdje sam mislio da će se održati
skup podrške tužbi BiH protiv SCiG. Dođoh na plato kad tamo nigdje nikoga. Raspitah se malo i saznadoh da je skup ispred Doma Armije. Gotovo trčećim korakom krenuh do Doma Armije. Nakon nekih 15 minuta hoda i stigoh na to mjesto. Vidjeh kišobrane, dvije zastave sa ljiljanima, binu i čuh glas djeteta. Krenuh kroz masu ne bih li pronašao oca i majku, roditelje poginulog policajca, zlatne policijske značke, heroja grada Sarajeva i Republike Bosne i Hercegovine. I dok sam prolazio kroz rijetku masu shvatih koliko nas je malo! Jeza me uhvati! Grč me zaguši u prsima. Je li ovo sve što je u Sarajevu izašlo da podrži tužbu protiv onih koji su ovo isto Sarajevo gađali, ubijali, silovali i klali? Je li to sve? Par hiljada staraca i starica, pokoji mladić i djevojka i pokoji dječak i djevojčica.
Sram nek vas bude, sarajlije! Sram da vas bude, sarajlije! Sram nek vas bude! Stidite se što ste šetali gradom i gledali šta ima u izlozima! Stidite se što ste prespavali ili zaboravili! Stidite se što ste kafenisali i noge grijali! Stidite se što guzice niste mogli pomaknuti i doći da podržite tužbu!
I onda se pitate što su sve bučniji glasovi ekstremista! Sram da vas bude! Na ovom skupu dostojanstva nije bilo ni ekstremizma, ni mržnje, smo bolni i ponosni zahtjevi za pravdu.
Stidite se, sarajlije!
-
Timotije
#54 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
Nista neobicno kad imamo memoriju manju od vrane. Jucer ubili 10 000 hiljada ljudi samo u doticnom gradu, ali nema veze sad su konzervirali puske u podrum i malo se obrijali, ma ne bi oni nikad vise radili "ono".mama29 wrote:a ima svakakvih budalaBECHO wrote:Ma bravo care. Za sve vase neuspjehe je najbolje optuzit onih tzv. 2% Sarajlija. Meni nedavno jedna prava pravcata Sarajka rece da bi vise volila vidit one cete sa brda nego ove danasnje "muslimanske seljake koji su sljegli u grad". Pa ti vidi jarane moj, ko je ovdje crna ovca!Ghost Rider wrote: E, moj Stolac ! Problem je u tome sto u ovom gradu ima samo 2% Sarajlija, ovo ostalo se navuklo u grad sa svih strana i jebe se njima za skupove i ostala sranja.
Ko nas zavadi, jebemu....da mi je znati komsija,`a?
Nisu se svi mogli "roditi" u haustoru, Bosna je seljacka zemlja (statistika sve kaze), treba skolovati i emancipovati naredne generacije, u njima je buducnost. I 1945, Sarajevo i ostali BiH gradovi su izasli sa potpuno promijenjenom demografskom slikom stanovnistva pa se vecina urbanizovala.....treba rada i strpljenja...
-
mamica papucarka
ja sam opet cula komentare tipa
"ma sta traze one zene Srebrenice vise"

"ma sta traze one zene Srebrenice vise"
-
senada
#56 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
Ta "prava" sarajka agresiju konzumira po potrebi, ovisno od licnih potreba, po ugledu na "prave politicke i drzavne" rotacione vozdove.BECHO wrote:Ma bravo care. Za sve vase neuspjehe je najbolje optuzit onih tzv. 2% Sarajlija. Meni nedavno jedna prava pravcata Sarajka rece da bi vise volila vidit one cete sa brda nego ove danasnje "muslimanske seljake koji su sljegli u grad". Pa ti vidi jarane moj, ko je ovdje crna ovca!Ghost Rider wrote:E, moj Stolac ! Problem je u tome sto u ovom gradu ima samo 2% Sarajlija, ovo ostalo se navuklo u grad sa svih strana i jebe se njima za skupove i ostala sranja.Stolac92 wrote:Izađoh sa posla oko 10:45. Otiđoh do platoa ispred Skupštine gdje sam mislio da će se održati
Stidite se, sarajlije!
PS.Prave sarajlije i uopce ko je sarajlija a ko nije je problem koji opsjeda ljude koji ne vole grad kao sto ga ni karadjic nije volio.
I Radovan se bio uhljebio u Sarajevu, sto mu nije smetalo da grad koji mu je pruzio gostoprimstvo, utociste, drustvenu, poslovnu i svaku afirmaciju ipak tipicno i stilski srusi i spali.
-
Qwert
Nije me nista uhvatilo, vec ne volim diskusije tipa 'podmetanja'. Nije ovo ni prvi ni zadnji put da se argumenti stavljaju po strani, mozda zato sto i uopste i nema, da bi se pritom blatili i ismijavali pojedinci, ma ko oni bili. Zaovstavstina 40-godisnje skole. Glede toga sto SDA pravi kojekakve racune...zajedno sa SDP. Ni manje, ni vise.kojsino wrote:Moj Owert,
tebe opet ono uhvatilo, nedaj se ba,
ali Tuzba ostaje za sva vremena, bez obzira sto SDA
pravi razne racunice.....
-
senada
#58 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
....koliko se ja razumijem u stocarstvo i poljoprivredu ove demonstracije nemaju blage veze sa samom tuzbom kao tuzbom, jer i malom djetetu je jasno da je pitanje tuzbe rijeseno.... cemu ide u prilog veoma, veoma simptomatican - veoma indikativan naslov teme....Vitez Obojenog Cela wrote:imas pravo..Stolac92 wrote: Je li ovo sve što je u Sarajevu izašlo da podrži tužbu protiv onih koji su ovo isto Sarajevo gađali, ubijali, silovali i klali? Je li to sve? Par hiljada staraca i starica, pokoji mladić i djevojka i pokoji dječak i djevojčica.
Stidite se, sarajlije!
jedino od cega me obuzima veci uzas je pomisao da su potrebne demonstracije da poguraju ovu tuzbu..
.... ali ipak da dodam sto vec opet svako zna da kvalitet i kvantitet realizacije svakog posla zavisi iskljucivo i samo od kvalitete pripreme i organizacije....
-
tempora
Jevrejima ni nakon 60 godina nije tesko niti nerazumno da podsjecaju na stradanje svoga naroda. Diskusije ovog tipa: kriv sistem ili gdje su drugi ili dosta nam je podsjecanja ili evo cak i vrijedjanja nece se cuti u glasu Jevreja.
On zna da je proslost dio i njegove buducnosti. Kod nas je ocigledno drukcija svjest.
U ponedjeljak ce u Hagu biti odrzani prosvjedi, od strane zena Srebrenice povodom tuzbe. Odaziv ce vjerovatno biti isti kao i obiljezavanje zrtava Srebrenice proslo ljeto u kojem je ucestvovala sacica ljudi iz BiH a ostatak su bili Holandjani.
No zato ce u okolnim salama mladost orgijati svoje turbo folkaske krikove koji ma sta znacili ipak pokazuju strasnu stranu naseg posustalog identiteta.
I neka te Stolac ne unesrece kritike i uvrede tvojih sunarodnjaka. Tvoja je duznost da ukazes na sjecanje a tudja da odluci na koji nacin ce to da prihvati. Svako ima pravo da ne bude u sadasnjosti, kako rekose.
On zna da je proslost dio i njegove buducnosti. Kod nas je ocigledno drukcija svjest.
U ponedjeljak ce u Hagu biti odrzani prosvjedi, od strane zena Srebrenice povodom tuzbe. Odaziv ce vjerovatno biti isti kao i obiljezavanje zrtava Srebrenice proslo ljeto u kojem je ucestvovala sacica ljudi iz BiH a ostatak su bili Holandjani.
No zato ce u okolnim salama mladost orgijati svoje turbo folkaske krikove koji ma sta znacili ipak pokazuju strasnu stranu naseg posustalog identiteta.
I neka te Stolac ne unesrece kritike i uvrede tvojih sunarodnjaka. Tvoja je duznost da ukazes na sjecanje a tudja da odluci na koji nacin ce to da prihvati. Svako ima pravo da ne bude u sadasnjosti, kako rekose.
-
senada
Jevreji su imali jasnu strategiju prvenstveno u organizacionom smislu i sto je veoma bitno nikada nisu imali separativan odnos unutar samih sebe za razliku od nesarajlija koji vrijedjaju sarajlije, iako jedu sarajevski hljeb....Jevreji pokazuju vise postovanja prema svim svojim sunarodnjacima... jos jednom ti hvala postavljacu teme koju prepustam separatistima... i jos jednom da napomenem kako tuzba nema veze sa sjecanjem, s' patriotizmom...... za koje je Sarajevo postalo utociste..... za patriote......
Last edited by senada on 25/02/2006 11:06, edited 1 time in total.
-
Reina
tempora wrote:Jevrejima ni nakon 60 godina nije tesko niti nerazumno da podsjecaju na stradanje svoga naroda. Diskusije ovog tipa: kriv sistem ili gdje su drugi ili dosta nam je podsjecanja ili evo cak i vrijedjanja nece se cuti u glasu Jevreja.
ako niste zadovoljni masovnoscu, onda nije do ljudi... nego do organizacije... .......
a vi sto ste u Svajcarskoj eto imate priliku, pridruzite se zenama....
-
tempora
mashenka wrote:tempora wrote:Jevrejima ni nakon 60 godina nije tesko niti nerazumno da podsjecaju na stradanje svoga naroda. Diskusije ovog tipa: kriv sistem ili gdje su drugi ili dosta nam je podsjecanja ili evo cak i vrijedjanja nece se cuti u glasu Jevreja.
ako niste zadovoljni masovnoscu, onda nije do ljudi... nego do organizacije... .......
a vi sto ste u Svajcarskoj eto imate priliku, pridruzite se zenama....[/quote]
Masenka, da ispravimo lapsuz. Hag nije u Svajcarskoj, vec u Holandiji.
-
Reina
[/quote]tempora wrote:mashenka wrote:tempora wrote:Jevrejima ni nakon 60 godina nije tesko niti nerazumno da podsjecaju na stradanje svoga naroda. Diskusije ovog tipa: kriv sistem ili gdje su drugi ili dosta nam je podsjecanja ili evo cak i vrijedjanja nece se cuti u glasu Jevreja.
a vi sto ste u Svajcarskoj eto imate priliku, pridruzite se zenama....[/quote]
Masenka, da ispravimo lapsuz. Hag nije u Svajcarskoj, vec u Holandiji.
ma da ...
ne znam zasto ali uvijek mi je bilo neprirodno da je Hag u Nizozemskoj,
a ne u Svajcarskoj ...
-
+od 13 godina
#64 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
Pa gdje si ti bio bolan ne bio, vidi sta kaze DNEVNI AVAZ:Stolac92 wrote:Izađoh sa posla oko 10:45. Otiđoh do platoa ispred Skupštine gdje sam mislio da će se održati
Stidite se, sarajlije!
U Sarajevu, Travniku, Mostaru, Goraždu, Cazinu, Tuzli i Zenici veliki broj građana, iako po kišnom vremenu, prisustvovao je skupovima podrške tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid i agresiju pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
Ja vise vjerujem DNEVNOM AVAZU...
Pa zar im fakat nije lakse reci istinu i objasniti situaciju oko ovih protesta. Nek se malo uoci pasivnost nasih gradana sto se tice ovako zestokih cinjenica. Nek se malo manje pale zastave i izlazi na ulicama zbog uvrijede, i nek se puno vise izlazi na ovakve vrste protesta!
-
LAV_SA
Evo da ti iz prve ruke potvrdim da je direktorica odobrila odlazak na miting podrske Tuzbi BiH protiv SCG.DonDavudes wrote:ma jebi se, stolac
ko si ti da pozivas sarajlije da se stide![]()
nakon demonstracija pred skupstinom 1992 sarajlije su skontale da od "mirnih okupljanja" nema fajde (nego pusku u ruke i odbrani grad od bagre)![]()
jebo te okupljanje. treba radit nesto konkretno
-
Husko Kotrljanjić
Demonstracije u znak podrske,ok.
Daleko veca podrska bi bila bar 10 KM uplatit u fond iz kojeg se finansira tuzba,bar oni koji mogu,a takvih bar na ovom forumu fala bogu ima.
Daleko veca podrska bi bila bar 10 KM uplatit u fond iz kojeg se finansira tuzba,bar oni koji mogu,a takvih bar na ovom forumu fala bogu ima.
-
Qwert
Gradonacelnici prije svega nije mjesto na protestima.kojsino wrote:Moj OWERT,
argument je , jeli ili nije bila gradonacelnica tamo, kada vec cijenis argumente,
znaci sve ti je prazna hava...posto nje tamo nije bilo !
- Fair Life
Preusmjeriti lovu iz fondacije za piramidu...Husko Kotrljanjić wrote:Demonstracije u znak podrske,ok.
Ha... sta kazes?
-
fukara_tz
Proslog 11. kad su krenule na proteste u Tuzli neki tip im je upucivo psovke....ljudi zaista znaju biti nevjerovatni...ja opet tim zenama skidam kapu...neki dan kad su bili protesti podrske tuzbi gledam okupile su se u Tuzli, pa u Sarajevu i navece otputovale u Hag da i tamo protestvuju...kad god mogu odem na Trg u Tuzli i proucim Fatihu skupa sa tim zenama, meni tih deset minuta nista ne znaci a njima mnogo da vide da nisu same...i trebaju nasu podrsku dok god ne pronadju svoje najmilije...mama29 wrote:ja sam opet cula komentare tipa
"ma sta traze one zene Srebrenice vise"![]()
![]()
![]()
![]()
-
Uh
#74 Re: Sarajlije, sram vas bilo!
Stolac92 wrote:Izađoh sa posla oko 10:45. Otiđoh do platoa ispred Skupštine gdje sam mislio da će se održati
Stidite se, sarajlije!
MENE STID OVO CITATI,,,,,,,,A jarane moj, trebo si osta u Stocu, pa se tamo stidi koliko hoces. Bas nek te je stid da ti nesto sarajlijama mozes tako reci nakon sto su prosli u ratu. Treba cjela Bosna da se stidi zbog toga.
STIDITE SE STOCANI DOCEKIVALI STE CRNOGORSKE CETNIKE SA CVIJECEM I BACALI IH NA TENKOVE,,,,,,,,,,,STIDITE SE STOCANI ZBOG TOGA.