Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
exliberal

#701 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by exliberal »

exliberal wrote:Reis kao i pravoslavni i katolicki mu pandani mogu komentarisat sve odluke kao sto svi mi komentarisemo ali isto tako moraju znati da odluke koje donosi "ovozemaljska vlast" nemoraju da se prave da bi udovoljili zeljama vjerskih zajednica.
Sa te strane niko nemoze niti smije kritikovat njega sto je javno kritikovao vlast ALI iskrivljivat odluke ili krivo ih tumacit te PRIJETIT nemirima da bi se te odluke promjenile....e tu prestaje da vazi vjerski zakon i dolazi do ovozemaljskog a posto znamo da pravna drzava nevazi za reisa znaci ostaje da vidimo sta ce biti ko ce prevagnut dali Reis ili ministar
Realno gledajuci Reis iz ovog izlazi o pobjednik ( a i SDA sa njim) kakva god da se odluka donese
Ako ova odluka ostane na snazi moci ce da kaze da se komunisti vracaju na vlast i da se vraca tamno vrijeme gdje se vjera unistavala, time pojacat svoj uticaj prvenstveno kod ruralnog stanovnista ali i nabacit loptu SDA koja ce moci reci eto dok smo mi bili na vlasti to se nije moglo desit....ako ministar povuce odluku onda ce prvo SDP da izgubi dosta biraca zbog popustanja vjerskim institucijama, a reis ce onda da ispadne heroj i zastitinik.....
Takticki dobro odigran potez sa reisove strane :skoljka:

Evo sta sam napisao na 11 stranici i ultima me napade zbog toga.......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#702 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JoseMujica »

Šef wrote:Otišo si Emire
čaršija je nijema
jedini je zakon vdeo
REISULULEMA! 8-) :D
:lol: :lol: :lol: Gljivin stil u naponu stvaralaštva :thumbup:
Romanija

#703 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Romanija »

Koji se klinac onda uopce poceo baviti politikom, ovako ispade i proljev od njega kao politicara i cijele mu politike stranke. Ja vjerujem da je on i pametan i posten, ali za bavljenje politkom u BiH treba prije svega stomak sto on ocigledno nema.
Kako se onda kao pripadnik SDP-a misli boriti za BiH i uhvatiti se u kostac s mnogo jebenijim prblemima ako ustukne pred jebenim reisom i minderasima koji kao da su nastali u romanima Alije Nametka.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#704 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Šef wrote:Otišo si Emire
čaršija je nijema
jedini je zakon vdeo
REISULULEMA! 8-) :D
da nije zalosno bilo bi smijesno
exliberal

#705 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by exliberal »

Romanija wrote:Koji se klinac onda uopce poceo baviti politikom, ovako ispade i proljev od njega kao politicara i cijele mu politike stranke. Ja vjerujem da je on i pametan i posten, ali za bavljenje politkom u BiH treba prije svega stomak sto on ocigledno nema.
Kako se onda kao pripadnik SDP-a misli boriti za BiH ako ustukne pred jebenim reisom i minderasima koji se vrte u romanima Alije Nametka.

Ovo je greska ne ministra nego partije koja ga je postavila na tu poziciju......i koja je podvila rep kad je trebalo stati iza njega
BASS

#706 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by BASS »

klif wrote:Bosanci i Hercegovci se moraju naučiti dogovarati i praviti kompromise. Pažljivo saslušati jedan drugog, staloženo razmotriti stvar iz svih uglova, uzeti u obzir sve iznesene argumente, sagledati potrebe i htijenja različitih ideoloških grupacija, ne isključivati zainteresovane iz procesa donošenja odluka, uzeti vremena za donošenje odluka i donositi ih onda kada su sazrele...

Demokratija je spor i ponekad mučan proces.

:thumbup:

Ovo i ja govorim.Stvarna rasprava je ustupila mjesto ideološkim šablonima i tlapnjama,maksimalizmu.
Iz svega je preostao rezultat : pobjeda rejsa koji je več duže vrijeme u defanzivi.
plain vanilla

#707 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

exliberal wrote:
Romanija wrote:Koji se klinac onda uopce poceo baviti politikom, ovako ispade i proljev od njega kao politicara i cijele mu politike stranke. Ja vjerujem da je on i pametan i posten, ali za bavljenje politkom u BiH treba prije svega stomak sto on ocigledno nema.
Kako se onda kao pripadnik SDP-a misli boriti za BiH ako ustukne pred jebenim reisom i minderasima koji se vrte u romanima Alije Nametka.

Ovo je greska ne ministra nego partije koja ga je postavila na tu poziciju......i koja je podvila rep kad je trebalo stati iza njega
pa jucer su se oglasili iz sdp-a, i lagumdzija licno
nije mi jasno zasto je dao ostavku :?
Nass

#708 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Nass »

Evo nadjoh da je sjednica jos u toku. Nadajmo se da mozda odluka i nece biti povucena..... jedino ne znam kada odluka stupa na snagu, trebalo bi od slijedece skolske godine, a ne od ove koja vec zavrsava. To bi trebalo izmijeniti, ako u odluci pise da odmah stupa na snagu (nisam vidjela tekst odluke).
NIJE HTIO POVUĆI ODLUKU: Emir Suljagić ponudio ostavku, sjednica u toku!
Petak | 20.05.2011.

Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo poslao je premijeru Fikretu Musiću pismenu ostavku, saznaje ** No links **

Kao razlog ostavke navodi se to što nije želio povući Odluku o da vjeronauka više ne ulazi u prosjek ocjena u KS.

Podsjetimo, ministar se juče kratkom izjavom obratio javnosti u kojoj je demantirao medijske natpise o njegovoj ostavci:

- Laž je da podnosim ostavku i da nemam podršku Socijaldemokratske partije BiH. Instrukcija školama kojom predmet Vjeronauka ne ulazi u opšti prosjek učenika ostaje na snazi - kazao je tom prilikom Suljagić.

Kako saznaje ** No links ** PORTAL, ostavka ministra Suljagića nije konačna, a više informacija javnosti ćebiti poznato nakon završetka sjednice.

(** No links **/dg)
plain vanilla

#709 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Nass, ja se pitam gdje si ti

Javili su na sa-xu da je ministar dao ostavku..vidjet cemo kad se ministar oglasi
exliberal

#710 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by exliberal »

plain vanilla wrote:
exliberal wrote:

pa jucer su se oglasili iz sdp-a, i lagumdzija licno
neznam zasto je dao ostavku ali mi se cini da je ta podrska bila sam mrtvo slovo na papiru kao eto mi stojimo iza ministra.
U isto vrijeme zna lagumdjija ko mu je 90% glasacko tijelo i ako ce zrtvovat jednog ministra da zadrzi vecinu glasaca.....sta je logican izbor?
valterbranisarajevo

#711 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

Ovakva podmetanja, uvrede, provokacije su ipak previše za jedno ljudsko biće, ma kako imalo jak moral....Ali ipak sačuvao je svoju čast, dao je ostavku ali nije povukao svoju odluku..U njegovom slučaju njegova je ipak bila zadnja.... :thumbup:

SDP-u bi bilo najbolje da se izvuče iz ove priče jer je očigledno vlast nije u skupštinskim klupama nego na minderima i u rezidencijama i da čeka da narodu "dođe iz guzice u glavu" i rastjeraju ovu bagru govnjivim motkama...Poslije ovoga vlast je jedna velika farsa...A koalicija sa SDA je samo pokazala da vuk dlaku mijenja ali čud -nema šanse i bilo je samo pitanje trenutka kada će im "koalicioni partneri" zabiti nož u leđa i pridružiti se svom prirodnom okruženju (među prvima su izdali saopštenje "da preispita svoju odluku") Ja sam to znao i zato sam bio protiv te koalicije.... :run:

Doviđenja drago Sarajevo.... :oops:
Last edited by valterbranisarajevo on 20/05/2011 16:50, edited 1 time in total.
poznanik

#712 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:pa jucer su se oglasili iz sdp-a, i lagumdzija licno
Očekujem trezven i mudar potez premijera Musića i odbijanje ponuđene ostavke. U protivnom, bio bi ovo najstrašniji poraz demokratije u BiH i povrat vladavine vjerskog društva, povrat u autokratiju religioznih starješina... :(
Romanija

#713 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Romanija »

BASS wrote:
klif wrote:Bosanci i Hercegovci se moraju naučiti dogovarati i praviti kompromise. Pažljivo saslušati jedan drugog, staloženo razmotriti stvar iz svih uglova, uzeti u obzir sve iznesene argumente, sagledati potrebe i htijenja različitih ideoloških grupacija, ne isključivati zainteresovane iz procesa donošenja odluka, uzeti vremena za donošenje odluka i donositi ih onda kada su sazrele...

Demokratija je spor i ponekad mučan proces.
Kojoj bolan crnoj defanzivi, u kom ti sazvijezdzu zivis? Drzava ili ovo sto zovemo drzavom odbranjena zivotima sehida, danas insana ako ukopas kao ateistu haman ko da si sahranio psa, u satro multi-kulti gradu ne mozes organizovati manifestaciju hora osnovne skole a da se kojim slucajem poklapa sa jedinim bitnim praznikom, prosjecni nesretnik na ulicama bilo kojeg grada, ili sela ne zna sta je prvo, Bosnjak, Musliman ili Bosanac, ali znamo da je islam dos'o na ove prostore prije 600 godina, pa je i cijela svecanost organizovana......i ti pricas o defanzivi.
Last edited by Romanija on 20/05/2011 16:50, edited 2 times in total.
cukelo

#714 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

popajic wrote:
cukelo wrote:
Imamopobjednika wrote:Ostavka! :thumbup:
Kada sam govorio da ce doci do povlacenja odluke, mnogi ovdje nisu vjerovali. Dj'es na Rusiju udariti. :D
Naravno da nisu vjerovali jer i sad oni misle da onih 90% roditelja nije lazu. ma 100% roditelja u Sa hoce da im djeca idu na vjeronauku. Covjek mora biti hajvan da ne zeli dobro svome djetetu a Islam znaci dobro.
MA, kakvi 100% ...garant 150% :roll:
Muslimana nije ni bilo prije uvodjenja vjeronauke :roll:
Po logici stvari , sada ce grand Muki zaprijetiti sarajevskom zimom ako se doticna nauka ne uvede i u porodilista !
U suru utjerat i fetuse...nego sta...za to smo se borili i ispastali :-)
Dok god muslimani idu na vjeronauku i ne samo da imaju muslimanska imena nego i prakticiraju vjeru nece se dogoditi ono sto se dogadjalo toliko puta do sad. uvijek se desilo kad su dzamije bile prazne. pa koja budala onda zeli da se opet ne uci vjeronauka.
plain vanilla

#715 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

exliberal wrote:
neznam zasto je dao ostavku ali mi se cini da je ta podrska bila sam mrtvo slovo na papiru kao eto mi stojimo iza ministra.
U isto vrijeme zna lagumdjija ko mu je 90% glasacko tijelo i ako ce zrtvovat jednog ministra da zadrzi vecinu glasaca.....sta je logican izbor?
onda je sramota stvarno..ne znam, sacekat cu sluzbene izjave :roll:
bandini

#716 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

poznanik wrote:
plain vanilla wrote:pa jucer su se oglasili iz sdp-a, i lagumdzija licno
Očekujem trezven i mudar potez premijera Musića i odbijanje ponuđene ostavke. U protivnom, bio bi ovo najstrašniji poraz demokratije u BiH i povrat vladavine vjerskog društva, povrat u autokratiju religioznih starješina... :(

upravo tako
mada mi vise nista ne izgleda nemoguce
valterbranisarajevo

#717 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

a ja ću sljedeći put, ako se ne povuče ostavka, izaći na izbore "kad na vrbi rodi grožđe"..... :oops:
cukelo

#718 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

plain vanilla wrote:
exliberal wrote:
onda je sramota stvarno..ne znam, sacekat cu sluzbene izjave :roll:
Lik je neiskusan i to je to.
Nass

#719 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Nass »

Hehe, evo me Vanilla,tu sam, malo sam sada u real life-u, pa tek procurim na forum :-D

Jeste, negdje pise da je ostavka konacna, a ** No links ** da je sjednica jos u toku. Nada umire zadnja :D
Marilyn

#720 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Marilyn »

sa žalošću prema sebi samom moram priznati da je Dodik u pravu kada Sarajevo zove Teheranom
+1
Naravno da smo Teheran. :sad: :sad: Na žalost, nema ništa od multi-kulti :sad: :sad: Tužno i ružno, ali je tako. :sad:
islam je izmislio demokratiju.
priceless :mrgreen: :mrgreen:
Ni jedna monoteistička religija nema veze sa demokratijom.

eeeeeeeee jadni mi... :| :| :|
popajic

#721 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by popajic »

valterbranisarajevo wrote:Ovakva podmetanja, uvrede, provokacije su ipak previše za jedno ljudsko biće, ma kako imalo jak moral....Ali ipak sačuvao je svoju čast, dao je ostavku ali nije povukao svoju odluku..U njegovom slučaju njegova je ipak bila zadnja.... :thumbup:

SDP-u bi bilo najbolje da se izvuče iz ove priče jer je očigledno vlast nije u skupštinskim klupama nego na minderima i u rezidencijama i da čeka da narodu "dođe iz guzice u glavu" i rastjeraju ovu bagru govnjivim motkama...Poslije ovoga vlast je jedna velika farsa...A koalicija sa SDA je samo pokazala da vuk dlaku mijenja ali čud -nema šanse i bilo je samo pitanje trenutka kada će im "koalicioni partneri" zabiti nož u leđa i pridružiti se svom prirodnom okruženju (među prvima su izdali saopštenje "da preispita svoju odluku") Ja sam to znao i zato sam bio protiv te koalicije.... :run:

Doviđenja drago Sarajevo.... :oops:
E,jbg Valtere...smrt fasizmu nema rok trajanja- nicija nije do zore trajala !
A Sarajlije ko Sarajlije - i kad svi stanemo pred narodne kuhinje cuces samo ono " suti , bar se ne puca"
Dresura uspjesno obavljena , primitivizam i nacizam pohvatao sve konce, ipak....
Imamopobjednika

#722 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Imamopobjednika »

Marilyn wrote:
sa žalošću prema sebi samom moram priznati da je Dodik u pravu kada Sarajevo zove Teheranom
+1
Naravno da smo Teheran. :sad: :sad: Na žalost, nema ništa od multi-kulti :sad: :sad: Tužno i ružno, ali je tako. :sad:

Mile i Dusanka, sta mai? :zzzz:

Ako vam se Sarajevo toliko gadi, eno Banja Luke, Zagreba ili Beograda.. Sirokih ruku vas cekaju.
bandini

#723 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

Marilyn wrote:
+1

nismo jadni
bolje nismo ni zasluzili
kad trpimo ovu nacionalisticku i vjersku gamad godinama
nama je dobro cim nista ne poduzimamo
popajic

#724 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by popajic »

Imamopobjednika wrote:
Marilyn wrote:
+1

Ako vam se Sarajevo toliko gadi, eno Banja Luke, Zagreba ili Beograda.. Sirokih ruku vas cekaju.
Fuj !
T si za zaljenje sa takvim " rezonima"
snaga_znanja

#725 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by snaga_znanja »

Imamopobjednika wrote:
Marilyn wrote:
+1

Tebi ako se mi gadimo bujrum u Rijad ili Islamabad.
Locked