Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
hadzinicasa

#676 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hadzinicasa »

cukelo wrote:lik je ispo budala malo je rec. provalio se. pa ne mozes se igrati bolan za 90% roditelja. da si donio odluku da moraju sva djeca ici na vjeronauku mozda bi to proslo
ja tebe više ne mogu čitat'.... oba mi oka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#677 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JoseMujica »

svaka čast Mustafa...skidam kapu...sad znamo na čemu smo

jednom tokom rata moj dobar drug reče: De bolam Alija reci i nama s kim smo s amerikancima il s irancima...da i mi znamo kome treba šupak ljubit!

zato zaboravite evropu, demokratiju, ljudska prava i ostale zapadnjačke ublehe i ne gubite vrijeme na te budalaštine, nego fino sveti ćitab u ruke i učite ispravne fraze.....škola vam ne treba već se gurajte u prvi saff, a kad grand Mufty prođe uz naklon obavezan Selam iz dubine duše i ljubite ruke....za uspjeh biznisa dijelite za viši cilj, al dijelite kad Mufty gleda jer kad vidi Mufty da ste socijalno i vjerski osvješteni vidi i bog, pa ćete shodno tomu biti nagrađeni od strane kakvog brata kojeg je Mufty ustoličio pa i ovaj mora pokazati socijalnu osvještenost. isto tako kad Mufty govori obavezno šutite, klimajte glavom u znak slaganja (ali kad Mufty gleda) i samo vičite Amin!

predlažem još pandam Dodinim natpisima Dobro došli u Republiku Srpsku, da stavimo dobro došli u Sultanat Sarajevo.
and

#678 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by and »

addem wrote:Pobijedi Cera opet.
svakako na ljeto imamo drugih planova.dolazi nam najveći donator gadafi na otvaranje dvora.
cera može reći da je pobijedio kada granice bih budu u sigurnim rukama.
Imamopobjednika

#679 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Imamopobjednika »

Ostavka! :thumbup:
Kada sam govorio da ce doci do povlacenja odluke, mnogi ovdje nisu vjerovali. Dj'es na Rusiju udariti. :D
Optimus Prime

#680 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Optimus Prime »

Religijska zasljepljenost je boljka ovog drustva.
Predlazem novom ministru obrazovanja KS-o da razmotri uvodjenje "Iluzije o bogu" od Richarda DAwkinsa kao obavezne lektire za srednjoskolce.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#681 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

ministru svaka cast

ostali levati :x
cukelo

#682 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

Imamopobjednika wrote:Ostavka! :thumbup:
Kada sam govorio da ce doci do povlacenja odluke, mnogi ovdje nisu vjerovali. Dj'es na Rusiju udariti. :D
Naravno da nisu vjerovali jer i sad oni misle da onih 90% roditelja nije lazu. ma 100% roditelja u Sa hoce da im djeca idu na vjeronauku. Covjek mora biti hajvan da ne zeli dobro svome djetetu a Islam znaci dobro.
plain vanilla

#683 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

cukelo wrote:
Naravno da nisu vjerovali jer i sad oni misle da onih 90% roditelja nije lazu. ma 100% roditelja u Sa hoce da im djeca idu na vjeronauku. Covjek mora biti hajvan da ne zeli dobro svome djetetu a Islam znaci dobro.
pa dajte da onda skole pretvorimo u medrese
nek djeca klanjaju svaki vakat, curice neka se pokriju, a za ramazan da ne idu skolu i rijesen problem
valterbranisarajevo

#684 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

Teško se boriti sa klerofašistima. Emir je pokušao, ali nažalost nije uspio..Sada definitivno znamo ko vlada iz sjene u Sarajevu: Reis, MM, vjeroučitelji i ostala bratija. Nema Sarajeva - ovo je Kabul (teško mi je ovo priznati sebi, ali nemam izbora, ne želim više da lažem sebe pričom o sarajevskoj multikulturalnosti, sačuvanim crkvama bla, bla, bla). Sam sam sebe lagao 20 godina, nema više fajde...Izbori su obična farsa i ne treba izlaziti uopšte na njih.... :oops:
cukelo

#685 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

hadzinicasa wrote:
cukelo wrote:lik je ispo budala malo je rec. provalio se. pa ne mozes se igrati bolan za 90% roditelja. da si donio odluku da moraju sva djeca ici na vjeronauku mozda bi to proslo
Najbolje da me ukinete kao sto je i ovaj bleso pokuso da ukine vjeronauku. nema vise komunzma ljudi. demokratija odgovara sirenju islama. islam je izmislio demokratiju.
bandini

#686 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

cukelo wrote:
tebi Islam nista dobrog donio nije
vidi se po nacinu razmisljanja
sta ti znas sta je za mene dobro
zasto govoris u moje ime?
Banksy

#687 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Banksy »

Katastrofa.
Vrlo loša poruka SDP-a, i narodu i glasačima i svim svojim stranačkim kadrovima. I cijelom društvu.
Između svog ministra i IZ-e, birali su ove druge. Valjda u strahu da ne povrijede ili izgube svoju novu, tek osvojenu glasačku bazu bošnjačkog centra.
Ka-ta-stro-fa.
Suljagiću saučešće. Zelen se uhvatio u kolo s vukovima. Trebao je biti mudriji, zatomiti svoju sujetu i bahatost, pa djelovati zrelo i promišljeno, šteta.
Još je veća šteta što je svojom brzopletošću vratio u igru, na velika vrata, već zaboravljenog reisa.

edit:

prvo se dogovorite šta je istina

Kako saznaje ** No links ** PORTAL, ostavka ministra Suljagića nije konačna, a više informacija javnosti ćebiti poznato nakon završetka sjednice.

Ministar Emir Suljagić podnio ostavku
Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo poslao je premijeru Fikretu Musiću pismenu ostavku, saznaje Sarajevo-x.com iz pouzdanih izvora.
Last edited by Banksy on 20/05/2011 16:26, edited 1 time in total.
bandini

#688 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

cukelo wrote:
hadzinicasa wrote:
Najbolje da me ukinete kao sto je i ovaj bleso pokuso da ukine vjeronauku. nema vise komunzma ljudi. demokratija odgovara sirenju islama. islam je izmislio demokratiju.

ima li ista sto Islam nije izmislio?
and

#689 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by and »

cukelo wrote:
hadzinicasa wrote:
ima li kakvo poglavlje o klepanju para?
ins

#690 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ins »

Za sve ove koji likuju:

Odluka ministra ostaje na snazi, i moze je ukinuti samo novi ministar, nakon sto Suljagicu bude prihvacena ostavka te potom izabran novi Ministar obrazovanja i nauke KS. Za jedno mjesec-dva (procjena od oka)!

Pirova pobjeda reisa...
cukelo

#691 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

Najbolje da me ukinete kao sto je i ovaj bleso pokuso da ukine vjeronauku. nema vise komunzma ljudi. demokratija odgovara sirenju islama. islam je izmislio demokratiju.[/quote]

ima li ista sto Islam nije izmislio?[/quote]
ima: prostituciju, drogu, kamatarenje, kladionice itd...to su izmislili ateisti
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#692 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JoseMujica »

valterbranisarajevo wrote:Teško se boriti sa klerofašistima. Emir je pokušao, ali nažalost nije uspio..Sada definitivno znamo ko vlada iz sjene u Sarajevu: Reis, MM, vjeroučitelji i ostala bratija. Nema Sarajeva - ovo je Kabul (teško mi je ovo priznati sebi, ali nemam izbora, ne želim više da lažem sebe pričom o sarajevskoj multikulturalnosti, sačuvanim crkvama bla, bla, bla). Sam sam sebe lagao 20 godina, nema više fajde...Izbori su obična farsa i ne treba izlaziti uopšte na njih.... :oops:
sa žalošću prema sebi samom moram priznati da je Dodik u pravu kada Sarajevo zove Teheranom :cry: Isti obrazac vlada ovdje kao u Republici Šumskoj, samo se bar oni tamo ne lažu.

Mi se lažemo u Sa da smo drugačiji a u stvari želimo biti poput druga Miće :cry:

Dobro Ivica Osim reče u intervjuu u Slobodnoj Bosni da treba i nama Bosancima dati četvrti entitet
cukelo

#693 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cukelo »

ins wrote:Za sve ove koji likuju:

Odluka ministra ostaje na snazi, i moze je ukinuti samo novi ministar, nakon sto Suljagicu bude prihvacena ostavka te potom izabran novi Ministar obrazovanja i nauke KS. Za jedno mjesec-dva (procjena od oka)!

Pirova pobjeda reisa...
tjesi se jarane. pa prva odluka koju ce novi ministar donjeti je da ukine ovu odluku svog prethodnika
plain vanilla

#694 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

JoseMujica wrote:
valterbranisarajevo wrote:Teško se boriti sa klerofašistima. Emir je pokušao, ali nažalost nije uspio..Sada definitivno znamo ko vlada iz sjene u Sarajevu: Reis, MM, vjeroučitelji i ostala bratija. Nema Sarajeva - ovo je Kabul (teško mi je ovo priznati sebi, ali nemam izbora, ne želim više da lažem sebe pričom o sarajevskoj multikulturalnosti, sačuvanim crkvama bla, bla, bla). Sam sam sebe lagao 20 godina, nema više fajde...Izbori su obična farsa i ne treba izlaziti uopšte na njih.... :oops:
sa žalošću prema sebi samom moram priznati da je Dodik u pravu kada Sarajevo zove Teheranom :cry: Isti obrazac vlada ovdje kao u Republici Šumskoj, samo se bar oni tamo ne lažu.

Mi se lažemo u Sa da smo drugačiji a u stvari želimo biti poput druga Miće :cry:

Dobro Ivica Osim reče u intervjuu u Slobodnoj Bosni da treba i nama Bosancima dati četvrti entitet
Inace volim Sarajevo i Sarajlije, ali danas mi je drago sto nisam iz Sarajeva.
bandini

#695 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

cukelo wrote:Najbolje da me ukinete kao sto je i ovaj bleso pokuso da ukine vjeronauku. nema vise komunzma ljudi. demokratija odgovara sirenju islama. islam je izmislio demokratiju.

ima: prostituciju, drogu, kamatarenje, kladionice itd...to su izmislili ateisti[/quote]

zelim ti svu srecu u zivotu
sa takvim nacinom razmisljanja i stavovima sreca ce ti biti neophodna
ins

#696 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ins »

cukelo wrote:
ins wrote:Za sve ove koji likuju:

Pirova pobjeda reisa...
tjesi se jarane. pa prva odluka koju ce novi ministar donjeti je da ukine ovu odluku svog prethodnika
Prvo treba biti izabran...
hadzinicasa

#697 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hadzinicasa »

cukelo wrote:Najbolje da me ukinete kao sto je i ovaj bleso pokuso da ukine vjeronauku. nema vise komunzma ljudi. demokratija odgovara sirenju islama. islam je izmislio demokratiju.

ima: prostituciju, drogu, kamatarenje, kladionice itd...to su izmislili ateisti[/quote]

nisi ti, vidim ja, nikad bio u Saudijskoj Arabiji (kolijevci Islama) pa da vidiš šta tamo rade.... ili u susjednom Bahreinu....

de ba
popajic

#698 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by popajic »

cukelo wrote:
MA, kakvi 100% ...garant 150% :roll:
Muslimana nije ni bilo prije uvodjenja vjeronauke :roll:
Po logici stvari , sada ce grand Muki zaprijetiti sarajevskom zimom ako se doticna nauka ne uvede i u porodilista !
U suru utjerat i fetuse...nego sta...za to smo se borili i ispastali :-)
klif

#699 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by klif »

Bosanci i Hercegovci se moraju naučiti dogovarati i praviti kompromise. Pažljivo saslušati jedan drugog, staloženo razmotriti stvar iz svih uglova, uzeti u obzir sve iznesene argumente, sagledati potrebe i htijenja različitih ideoloških grupacija, ne isključivati zainteresovane iz procesa donošenja odluka, uzeti vremena za donošenje odluka i donositi ih onda kada su sazrele...

Demokratija je spor i ponekad mučan proces.
Šef

#700 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Šef »

Otišo si Emire
čaršija je nijema
jedini je zakon vdeo
REISULULEMA! 8-) :D
Locked