pa jel SDP dobio 4 miliona glasova?amrica wrote:Pisalo danas da je 1.500 roditelja dalo podrsku reisu.... a u Sarajevu 100 skola sa po cca 500 ucenika![]()
Bice ljeta sarajevskog, ali na planinama, bazenima...
Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
-
papahet_james
#351 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- bandini
#352 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
udrch wrote:Nije istina..skoro da ne postoje primjeri roditelja koji su na početku godine poslali svoje dijete na vjeronauk, a d anisu već potpisali peticiju..amrica wrote:Pisalo danas da je 1.500 roditelja dalo podrsku reisu.... a u Sarajevu 100 skola sa po cca 500 ucenika![]()
Bice ljeta sarajevskog, ali na planinama, bazenima...
FTV manipulira informacijama, Oslobođenje takođe..
ma naravno
vjerovatno je zato saff objektivan kao i uvijek
- Alfons Kauders
#353 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
pa naravno da je islo 90% kad su imali zagarantovane petice, nisu idioti da ne idu... isao bi i ja, a nisam vjernik...Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditeljia oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
zar nema postenijeg nacina da vidimo koliko djece zapravo hoce da ide na vjeronauk, kada im ocjena ne bude ulazila u prosjek?
btw, ne odlucuju roditelji... govorimo prije svega o srednjoj skoli, imaju djeca dovoljno mozga valjda da skontaju ide li im se ili ne... osim ako ih vec nisu dovoljno zaglupili
- bandini
#354 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Zašto?[/quote]
jer postoji mnogo vaznijih stvari koje djeca trebaju da uce u tim godinama
nisu se ni formirala odmah im stavljate na ledja taj teret
malo vam je i to bilo pa odlucili i u vrticima vjeronauku da uvedete
ima li tu ikakvog razuma
a fino je rekao alfons vjera i nauka zajedno ne idu
nikako[/quote]
ma i ja budala s tobom se raspravljam. hajd živio
[/quote]
mnogo mi znaci to
hvala
jer postoji mnogo vaznijih stvari koje djeca trebaju da uce u tim godinama
ima li tu ikakvog razuma
nikako[/quote]
mnogo mi znaci to
hvala
- Alfons Kauders
#355 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
jer postoji mnogo vaznijih stvari koje djeca trebaju da uce u tim godinamabandini wrote:Zašto?
ima li tu ikakvog razuma
nikako[/quote]
mnogo mi znaci to
hvala[/quote]
ja mislim da neces moci zaspat veceras...
- Za i Protiv
#356 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
JA sam RODITELJ, i ja svom dijetu NE DOZVOLJAVAM da ide na vjeronauku! Ide u mekteb, tamo treba da uci o vjeri!Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditeljia oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
A volio bi te vidjeti u situaciji u kojoj se ja nalazim! Povratnik u RS, moja kcerka jedina u razredu nije srpkinja, i Ona ce sjediditi ispred ucionice dok oni imaju pravoslavnu vjeronauku, a tako isto sjedi i moj ucenik Ivan kada ostali ucenici iz mog razreda imaju vjeronauku (ja radim u FBiH)
I ti meni reci da je vjeronauka u skolama dobra stvar?!?
- bandini
#357 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
ma i ja budala s tobom se raspravljam. hajd živioAlfons Kauders wrote:jer postoji mnogo vaznijih stvari koje djeca trebaju da uce u tim godinamabandini wrote:Zašto?
ima li tu ikakvog razuma
nikako
mnogo mi znaci to
hvala[/quote]
ja mislim da neces moci zaspat veceras...
i dosad me neka nesanica spopadala
poslije ovoga tesko da cu zaspat
mozda sa vjerom u boga uspijem
-
udrch
#358 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Vidjećemo kad odluka ministra dođe na glasanje u skupštinu koliko ga ljudi podržava..
Juče je na sastanku rekao da je preduhitrio sa odlukom i da se trebao konsultovati sa zainteresiranim, a danas poslijepodne se pojavio i rekao da neće povući instrukciju koja je do danas bila odluka..
Juče je na sastanku rekao da je preduhitrio sa odlukom i da se trebao konsultovati sa zainteresiranim, a danas poslijepodne se pojavio i rekao da neće povući instrukciju koja je do danas bila odluka..
-
Davud4
#359 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
rijaseta da nije bilo ti bi danas bio srbske ili hrvatske nacionalnosti,to je velika istina ma koliko vi bjezali od toga,a osim toga po reformama su daleko ispred drzave i kao sto se rece neku noc u emisiji "direktno" rijaset je u poredjenju sa evropskim vjerskim zajednicama odavno u EU.Osim toga ne znam jeste li čuli da evropa trazi da se napravi jedna evropska islamska krovna organizacija i da bas Cerica hoce vidjeti na toj funkcijibandini wrote:pa po dosadasnjim reakcijama mislim da je rijaset glupDavud4 wrote:da ,da ....nikakve veze nema sto nije ,jer bas o tome se radi "korak po korak" Mislis da je rijaset glup da ne zna na nekom otvoru džamije reci "danas su to pokušali u Sarajvu,a sutra ce kod vas" i to onako proderati se muskia vrlo vjerovatno će to i reci bez obzira sta se dalje desavalo
blago receno
Sta mislis koji ce onda utjecaj imati na BiH?
-
papahet_james
#360 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ma ti to spominješ zato što si primjetio da se to poteže ko glavni argument. Sekularna država teži da nema problema sa vjerskim zajednicama, odnosno vjernicima. Štaviše, omogućava im, sukladno njihovim pravima, da ostvare svoja prava kroz sve gdje se može, pa i u obrazovanju. Jer sekularna država nije nešto što neko sprovede onako, u zajebanciji, nego podrškom većine. Jel ti misliš da ja ne želim sekularnu državu? Ustvari, šta ja pitam, naravno da ti misliš da ja želim šerijat i talibanstvo ...Alfons Kauders wrote:ma nikakve, ja to nako usput pominjem...papahet_james wrote:kakve to veze ima?Alfons Kauders wrote:
zato jer smo sekularna drzava
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#361 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ma jasta ba rijaset nas je odbranio..... 
- amrica
#362 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditeljia oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
Eto to ti iz licnog skustva garant... danasnji petnaestogodisnjaci slusaju mame i tate
Halo, jedna petica vise, uz muzicko, fizicko, likovno i jos jedan predmet sto "lezi" djetetu ili prof ima slabe kriterije, eto vrlodobrog ucenika sa dvicama i tricama.
- Ahmmed
#363 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Davud4 wrote:efendija Ceric nije nista pretjerao ,to je njegova dužnost kao muslimana da reaguje i vi to ne kapirate ,jer musliman ne okrece drugi obraz vec se brani.Nemojte to nikad zaboraviti....Osim toga reis ima potpuno pravo da se dere i da ne bira riječi jer on nije političar,on se ne bavi politikom vec vjeronaukom ,a skup na kojem je bio je vjerski skup,dakle ne vidim zbog čega nebi smio da isproba svoje glasne žice i da prokamiče ako treba...šta onda?Nije nikog vrijedjao,mada ministar glumi sad neku uvrijedjenost ipak se je usro na kraju i on i njegov sef jer su svijesni koju moć ima reis,jer da nije zasto je sad "spreman na razgovore".........nemaju muda da se sukobe do kraja i da iskušaju može li ih zaista sarajevsko ljeto opećia Zlaja nikad nije ni imao muda ,nebi mi bilo čudno da i ovdje kaže da je slučajni prolaznik
Davude,
Kako tumačiti riječi : "Oni koji nisu uspjeli od Srebrenice da naprave Sarajevo, sad hoće od Sarajeva napraviti Srebrenicu"?
preteške su ovo riječi....I zašto je tako teško priznati da reisu-l-ulema nije bezgriješan? da je reisu-l-ulema, svojim govorom na Buni, napravio silnu nepravdu, ako ničim drugim, a ono ovom rečenicom....
Pitaj Srebreničane, i to one koji su do sada reisu-l-ulemu bezrezervno podržavali, šta misle o ovim riječima....
Ujeo ih je za srce,žestoko.
- bandini
#364 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
dosad sam sumnjao a sad sam siguran potpunoDavud4 wrote:rijaseta da nije bilo ti bi danas bio srbske ili hrvatske nacionalnosti,to je velika istina ma koliko vi bjezali od toga,a osim toga po reformama su daleko ispred drzave i kao sto se rece neku noc u emisiji "direktno" rijaset je u poredjenju sa evropskim vjerskim zajednicama odavno u EU.Osim toga ne znam jeste li čuli da evropa trazi da se napravi jedna evropska islamska krovna organizacija i da bas Cerica hoce vidjeti na toj funkcijibandini wrote:pa po dosadasnjim reakcijama mislim da je rijaset glupDavud4 wrote:da ,da ....nikakve veze nema sto nije ,jer bas o tome se radi "korak po korak" Mislis da je rijaset glup da ne zna na nekom otvoru džamije reci "danas su to pokušali u Sarajvu,a sutra ce kod vas" i to onako proderati se muskia vrlo vjerovatno će to i reci bez obzira sta se dalje desavalo
blago receno![]()
ti si neki pravo lud lik i volis da se zajebavas po forumu
al svaka cast kad ti takve ideje padaju na pamet
cuj rijaset nas odbranio
daleko ti lijepa kuca
-
papahet_james
#365 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa jesi li ti onda za ukidanje vjeronauke u potpunosti, u školama? Ako jesi, OK. Sasvim regularno. Jel treba sad Reisu sve po spisku?Za i Protiv wrote:JA sam RODITELJ, i ja svom dijetu NE DOZVOLJAVAM da ide na vjeronauku! Ide u mekteb, tamo treba da uci o vjeri!Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditeljia oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
A volio bi te vidjeti u situaciji u kojoj se ja nalazim! Povratnik u RS, moja kcerka jedina u razredu nije srpkinja, i Ona ce sjediditi ispred ucionice dok oni imaju pravoslavnu vjeronauku, a tako isto sjedi i moj ucenik Ivan kada ostali ucenici iz mog razreda imaju vjeronauku (ja radim u FBiH)
- bandini
#366 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ahmmed wrote:Davud4 wrote:efendija Ceric nije nista pretjerao ,to je njegova dužnost kao muslimana da reaguje i vi to ne kapirate ,jer musliman ne okrece drugi obraz vec se brani.Nemojte to nikad zaboraviti....Osim toga reis ima potpuno pravo da se dere i da ne bira riječi jer on nije političar,on se ne bavi politikom vec vjeronaukom ,a skup na kojem je bio je vjerski skup,dakle ne vidim zbog čega nebi smio da isproba svoje glasne žice i da prokamiče ako treba...šta onda?Nije nikog vrijedjao,mada ministar glumi sad neku uvrijedjenost ipak se je usro na kraju i on i njegov sef jer su svijesni koju moć ima reis,jer da nije zasto je sad "spreman na razgovore".........nemaju muda da se sukobe do kraja i da iskušaju može li ih zaista sarajevsko ljeto opećia Zlaja nikad nije ni imao muda ,nebi mi bilo čudno da i ovdje kaže da je slučajni prolaznik
Davude,
Kako tumačiti riječi : "Oni koji nisu uspjeli od Srebrenice da naprave Sarajevo, sad hoće od Sarajeva napraviti Srebrenicu"?
preteške su ovo riječi....I zašto je tako teško priznati da reisu-l-ulema nije bezgriješan? da je reisu-l-ulema, svojim govorom na Buni, napravio silnu nepravdu, ako ničim drugim, a ono ovom rečenicom....
Pitaj Srebreničane, i to one koji su do sada reisu-l-ulemu bezrezervno podržavali, šta misle o ovim riječima....
svaka cast na objektivnosti
- ultima_palabra
#367 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Davud4 wrote:Osim toga ne znam jeste li čuli da evropa trazi da se napravi jedna evropska islamska krovna organizacija i da bas Cerica hoce vidjeti na toj funkciji
Hvala Bogu pa postoji Internet, a i puno stranaca u BiH... teško će Cerić nastaviti prodavati Evropi damu za bubrege.
-
Davud4
#368 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
To je opet greska drzave zasto ne obezbjedi altrenativni predmet djeci koja ne idu na vjeronauku jer su to DUZNI ZAKONOM O VJERONAUCI,samo sto to ministar nigdje ne spominje,dakle moraju toj djeci ispuniti vrijeme nekom aktivnoscu.Druga stvar ,diskriminacijom ovih 90% samo pravis jos vecu diskriminaciju nego prije i +optuzujes IZ za diskriminaciju za koju je kriva drzava.Ja se mogu zjbvti sa vama ,a mogu i fino razgovarati pa kako vam voljaZa i Protiv wrote:JA sam RODITELJ, i ja svom dijetu NE DOZVOLJAVAM da ide na vjeronauku! Ide u mekteb, tamo treba da uci o vjeri!Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditeljia oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
- Chisum
#369 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
U opkoljenom Zagrebu, da... ravno iz Kuala Lumpura, u koji je zapalio u samo praskozorje rata... valjda da nam cuva ledja.Davud4 wrote:Mensčini je i reis došao iz Amerike u opkoljeno Sarajevo i ostao u njemu ,osim kad je trebalo dolaziti u opkoljenu Krajinu.Ne sjecam se da sam vidio ili čuo da je to bilo kome iz sdp naumpadalo,jedini koji su dolazili su bili reis Ceric,Dudakovic i rahmetli Ljubijankic.Chisum wrote:Zlaja je za razliku od ovog shupcica rat proveo u svojoj zemlji sa svojim narodom, u istom bio i ranjen... Ako cemo o mudima... a zna se gdje je svoja muda ostrio ReiZ...Davud4 wrote:efendija Ceric nije nista pretjerao ,to je njegova dužnost kao muslimana da reaguje i vi to ne kapirate ,jer musliman ne okrece drugi obraz vec se brani.Nemojte to nikad zaboraviti....Osim toga reis ima potpuno pravo da se dere i da ne bira riječi jer on nije političar,on se ne bavi politikom vec vjeronaukom ,a skup na kojem je bio je vjerski skup,dakle ne vidim zbog čega nebi smio da isproba svoje glasne žice i da prokamiče ako treba...šta onda?Nije nikog vrijedjao,mada ministar glumi sad neku uvrijedjenost ipak se je usro na kraju i on i njegov sef jer su svijesni koju moć ima reis,jer da nije zasto je sad "spreman na razgovore".........nemaju muda da se sukobe do kraja i da iskušaju može li ih zaista sarajevsko ljeto opećia Zlaja nikad nije ni imao muda ,nebi mi bilo čudno da i ovdje kaže da je slučajni prolaznik
Medjutim priča je o sarajevskom "ljetu" i lafo neka šprdanja kako je to iluzija,pa ako je tako neka skupe muda a ne da ministar sa svojim telećim pogledom gleda u kamere i govori da "nista nije u kamenu uklesano"....ali to je sad kao pobjedaJel to vidio od Dodika taktiku?
Last edited by Chisum on 19/05/2011 22:42, edited 2 times in total.
-
udrch
#370 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Kako si ti samo objektivan..kako te nije sramota otvoreno iznositi neistine i laži..Za i Protiv wrote:Ne brini ti za Adija! Svejedno hodze nikad nema na casovima, i tu djecu nista ne uce, a to sto ce imati jednu peticu manje, nekako ce prezivjeti.Smoky :) wrote:Ako se ukinu ocjene svima ce biti bolje, vece plate, bolji standard, fer pri upisivanju na fakultet...
Nevjerovatno sta sve ukidanje par Adijevih procenata iz vjeronauke moze da promijeni u drustvu...
Hodze koje predaju vjeronauku uzivaju sva prava, ali sa druge strane nemaju nikakvih obaveza. Ona klasicna, lezi hljebe da te jedem.
U skoli gdje ja radim, Vise je hodza od bilo kojih drugih profesora. A nista ne rade, neke i ne vidis u toku skolske godine. Polupaju petice i "nabace osmjeh malom Adiju"!
Ali zato i ja i on dobijemo po 795 KM plate. Ali ja svoju zaradim![]()
Kao prvo u Kantonu Sarajevo djeci vjeronuku ne predaju hodže, već profesori teologije, ili u slučaju moje prijateljice magistar teologije..svoj fakultet cijeniš i ti si stručan, a oni su nestručni, oni nisu profesori, oni su hodže..
Kako te nije sramota tako izmišljati i ružno govoriti o svojim kolegama?
Reci nam koja je to škola koja ima više hodža od svih ostalih profesora?
S obzirom da govoriš o profesorima, znači radi se o srednjoj školi, a u Kantonu Sarajevo ne postoji nijedna srednja škola koja ima više od jednog profesora vjeronauke..
Ako mi ne odgovoriš na ovo pitanje znači složićeš se sa mnom da si ovo izmislio ili namjerno slagao..
- bandini
#371 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
udrch wrote:Kako si ti samo objektivan..kako te nije sramota otvoreno iznositi neistine i laži..Za i Protiv wrote:Ne brini ti za Adija! Svejedno hodze nikad nema na casovima, i tu djecu nista ne uce, a to sto ce imati jednu peticu manje, nekako ce prezivjeti.Smoky :) wrote:Ako se ukinu ocjene svima ce biti bolje, vece plate, bolji standard, fer pri upisivanju na fakultet...
Nevjerovatno sta sve ukidanje par Adijevih procenata iz vjeronauke moze da promijeni u drustvu...
Hodze koje predaju vjeronauku uzivaju sva prava, ali sa druge strane nemaju nikakvih obaveza. Ona klasicna, lezi hljebe da te jedem.
U skoli gdje ja radim, Vise je hodza od bilo kojih drugih profesora. A nista ne rade, neke i ne vidis u toku skolske godine. Polupaju petice i "nabace osmjeh malom Adiju"!
Ali zato i ja i on dobijemo po 795 KM plate. Ali ja svoju zaradim![]()
Kao prvo u Kantonu Sarajevo djeci vjeronuku ne predaju hodže, već profesori teologije, ili u slučaju moje prijateljice magistar teologije..svoj fakultet cijeniš i ti si stručan, a oni su nestručni, oni nisu profesori, oni su hodže..
Kako te nije sramota tako izmišljati i ružno govoriti o svojim kolegama?
Reci nam koja je to škola koja ima više hodža od svih ostalih profesora?
S obzirom da govoriš o profesorima, znači radi se o srednjoj školi, a u Kantonu Sarajevo ne postoji nijedna srednja škola koja ima više od jednog profesora vjeronauke..
Ako mi ne odgovoriš na ovo pitanje znači složićeš se sa mnom da si ovo izmislio ili namjerno slagao..
i taj jedan profesor je suvisan
-
papahet_james
#372 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Kako si ti to Ahmede protumačio?Ahmmed wrote:
Davude,
- Ahmmed
#373 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Kao uvredu i žrtvama i preživjelim srebreničkog genocida.papahet_james wrote:Kako si ti to Ahmede protumačio?Ahmmed wrote:
Davude,
- bandini
#374 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
papahet_james wrote:Kako si ti to Ahmede protumačio?Ahmmed wrote:
Davude,
je li stvarno moguce da je vama reis bezgresan
zar ne mozete priznati niti jednu njegovu gresku?
a bilo ih je stotine
-
Davud4
#375 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa takvim pristupom prema religiji se i zeli napraviti Srebrenica,jer Srebrenica je bio napad na muslimane ,oni tad nisu bili za dželate ni bosanci ni ovi ni oni vec MUSLIMANI,dakle tu se fizicki zeljelo pobrisati muslimanstvo,koje se ovakvim agresivnim ateizmom takodjer očito želi pobrisati.Dakle znak jednakosti je sasvim opravdanAhmmed wrote:Davud4 wrote:efendija Ceric nije nista pretjerao ,to je njegova dužnost kao muslimana da reaguje i vi to ne kapirate ,jer musliman ne okrece drugi obraz vec se brani.Nemojte to nikad zaboraviti....Osim toga reis ima potpuno pravo da se dere i da ne bira riječi jer on nije političar,on se ne bavi politikom vec vjeronaukom ,a skup na kojem je bio je vjerski skup,dakle ne vidim zbog čega nebi smio da isproba svoje glasne žice i da prokamiče ako treba...šta onda?Nije nikog vrijedjao,mada ministar glumi sad neku uvrijedjenost ipak se je usro na kraju i on i njegov sef jer su svijesni koju moć ima reis,jer da nije zasto je sad "spreman na razgovore".........nemaju muda da se sukobe do kraja i da iskušaju može li ih zaista sarajevsko ljeto opećia Zlaja nikad nije ni imao muda ,nebi mi bilo čudno da i ovdje kaže da je slučajni prolaznik
Davude,