Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za i Protiv wrote:
Mladog ministra, SDP treba da podrzi, pa neznam po cijenu cega! A vjeruj da mladi ministar ima podrsku i od obicnog naroda! ReiZ i IZ su se kompromitovali, da ne nabrajam kada i kako, tako da je taj Mladi Minisistar izabrao savrsen tajming.
Treba ovome stati u kraj, i ne popustati ni po koju cijenu!!!
srecom IZ i katolicka crkva su se tako kvalitetno upucali u nogu kroz svoje debilne reakcije da su otvorili prostor potpunom ukidanju vjeronauka...
uostalom, samo povezivanje vjere i nauke u jednu rijec je uvreda za zdrav razum...
bandini wrote:
ne zelim ja da neko ostane bez posla
samo ja ne zelim da ga placam
neka ga placa onaj koji koristi njegove usluge
to bi barem trebalo biti jasno
i ne moze nastavnik vjeronauke biti jednak drugim nastavnicima koji su nesto ozbiljno studirali i radili u zivotu
sve si rekao u zadnjoj rečenici. međutim, ja se neću uhvatiti tebe da dokažem pogrešnost politike koja dolazi sa strane simpatizera SDP-a. Znam ja da je velika većina među njima shvatila da je ovo problem. Problem SDP-a. Ishitren potez mladog ministra. Samo, leglo im je ovo što je došlo iz rijaseta od tada pa su malo odahnuli. Razumijem i to.
Ti sa druge strane, slabo koristiš logiku. A to je ozbiljan predmet bio u školi.
Mladog ministra, SDP treba da podrzi, pa neznam po cijenu cega! A vjeruj da mladi ministar ima podrsku i od obicnog naroda! ReiZ i IZ su se kompromitovali, da ne nabrajam kada i kako, tako da je taj Mladi Minisistar izabrao savrsen tajming.
Ma ja sam za to da se konačno obračunaju te dvije struje. Na relativno normalan način.
Ministar je imo muda, u to nema sumnje. Znao je on šta će se desiti, nije budala. Ako je budala, onda ništa
Za i Protiv wrote:
srecom IZ i katolicka crkva su se tako kvalitetno upucali u nogu kroz svoje debilne reakcije da su otvorili prostor potpunom ukidanju vjeronauka...
uostalom, samo povezivanje vjere i nauke u jednu rijec je uvreda za zdrav razum...
bolje da su se upucali kroz glavu al eto
nije ni ovako lose
Za i Protiv wrote:
bolje da su se upucali kroz glavu al eto
nije ni ovako lose
ne mogu... to je samoubistvo, grijeh...
ali je ok da se hrdjavim ekserima prikucaju na krst ili raznesu eksplozivom u busu...
Za i Protiv wrote:
de nemoj biti smijesan vidis da ne smiju u jednoj opcini ukinuti brojčano ocjenjivanje a nekamo li vise.Oni o ukidanju vjeronauke ne smiju ni maštati.Npr da reis (nebitno koji samo je bitno da je poglavar IZ) pucne prstima samo iz npr Bužima u Krajini ce dobiti podrsku najmanje 10.000 gradjana, a Bužima ima jos u BiH.Pa ova Zlatkova vlada i kad se sastavi će imati epitet "jedvasastavljena" stalno nad glavom i malo slabiji povjetarac moze da je raznese,a kamo li tako nesto.Nemojte maštati bezze
Za i Protiv wrote:
Pa evo i vi ste svi ovdje iznijeli sepet argumenata koji upucuju na to da je skrivena želja upravo da se ukine vjeronauka. Onda pitate ko je to reko ...
Za i Protiv wrote:
de nemoj biti smijesan vidis da ne smiju u jednoj opcini ukinuti brojčano ocjenjivanje a nekamo li vise.Oni o ukidanju vjeronauke ne smiju ni maštati.Npr da reis (nebitno koji samo je bitno da je poglavar IZ) pucne prstima samo iz npr Bužima u Krajini ce dobiti podrsku najmanje 10.000 gradjana, a Bužima ima jos u BiH.Pa ova Zlatkova vlada i kad se sastavi će imati epitet "jedvasastavljena" stalno nad glavom i malo slabiji povjetarac moze da je raznese,a kamo li tako nesto.Nemojte maštati bezze
korak po korak...
prvo ce biti malo manje djece na nastavi... pa onda jos manje... pa ce onda jedva u jednoj skoli moci sastaviti jedan razred...
i mislis da tad nece ukinuti vjeronauk?
a koliko ja znam, buzim nije u sastavu sarajevskog kantona...
Za i Protiv wrote:
Pa evo i vi ste svi ovdje iznijeli sepet argumenata koji upucuju na to da je skrivena želja upravo da se ukine vjeronauka. Onda pitate ko je to reko ...
ja uopste nisam za ukidanje vjeronauke
ali sam za to da se ona premjesti tamo gdje joj je mjesto
u dzamije i mektebe
pa ko voli nek izvoli
nema vjeronauka sta da radi u skolama
Za i Protiv wrote:
ako je to zelja naroda, u cemu je problem? ako se tek svako deseto dijete odluci pohadjati vjeronauk nakon sto izbace ocjenu iz prosjeka, da li onda treba zadrzati stotine profesora u praznim ucionicama?
bandini wrote:
u dzamije i mektebe
pa ko voli nek izvoli
bandini wrote:
u dzamije i mektebe
pa ko voli nek izvoli
da ,da ....nikakve veze nema sto nije ,jer bas o tome se radi "korak po korak" Mislis da je rijaset glup da ne zna na nekom otvoru džamije reci "danas su to pokušali u Sarajvu,a sutra ce kod vas" i to onako proderati se muski a vrlo vjerovatno će to i reci bez obzira sta se dalje desavalo
bandini wrote:
u dzamije i mektebe
pa ko voli nek izvoli
Zašto?
jer postoji mnogo vaznijih stvari koje djeca trebaju da uce u tim godinama
nisu se ni formirala odmah im stavljate na ledja taj teret
malo vam je i to bilo pa odlucili i u vrticima vjeronauku da uvedete
ima li tu ikakvog razuma
a fino je rekao alfons vjera i nauka zajedno ne idu
nikako
Davud4 wrote:da ,da ....nikakve veze nema sto nije ,jer bas o tome se radi "korak po korak" Mislis da je rijaset glup da ne zna na nekom otvoru džamije reci "danas su to pokušali u Sarajvu,a sutra ce kod vas" i to onako proderati se muski a vrlo vjerovatno će to i reci bez obzira sta se dalje desavalo
bandini wrote:
u dzamije i mektebe
pa ko voli nek izvoli
Zašto?
zato što bi onda mogli razgovarati o ukidanju 2 škole pod jednim krovom....
bandini wrote:
naravno da dajem
a isto tako naravno da me niko i ne pita zelim li da dajem njima
ne znam tacno koliki je novac u pitanju, necu da se razbacujem informacijama koje ne znam
ali sigurno nije mali iznos u pitanju
ima dosta skola u KS
pa po tvojoj slobodnoj procjeni, koliko ti daješ imamima i mualimima. Nije to teško izračunati ako znaš kolika su ti primanja i evo imaš informaciju koliko država "troši" na "zaposlene" ljude.
ti ocito ne shvatas poentu, ali nema veze
izvjesno je da ja necu umrijeti od gladi ako moje pare idu nekim vjerskim radnicima u pitanju je princip
ne zelim da moje pare idu tamo, kada mogu biti upotrjebljene 100x bolje nego za ovo
da ja nekom vjerniku kazem da mora placati nastavnika seksualnog obrazovanja
mislis da bi sa osmijehom prihvatio
bilo bi otprilike, moje dijete da se uci tome, moja kcerka da sutra bude kurva, to je haram
tako da je svaka rasprava suvisna
A zašto Kladušak ne može reći da iz principa neće da gradi autoput onima koji njega zovu autonomašem..
Zašto on ne može reći da on neće da njegove pare idu a gradnju koridora kojim se on neće nikad voziti, jer on više voli recimo Zagreb nego Sarajevo i Zenicu..
Ili drugi primjer, bliži tematiki..
Po tvojoj logici supružnici koji nemaju djece mogu da traže da se prosvjetnim radnicima ne isplaćuje nikako plaća, jer njima ne treba škola, jer oni iz principa neće da rađaju djecu da žive u ovakvoj zemlji sa ovakvim ljudima..
Davud4 wrote:da ,da ....nikakve veze nema sto nije ,jer bas o tome se radi "korak po korak" Mislis da je rijaset glup da ne zna na nekom otvoru džamije reci "danas su to pokušali u Sarajvu,a sutra ce kod vas" i to onako proderati se muski a vrlo vjerovatno će to i reci bez obzira sta se dalje desavalo
pa po dosadasnjim reakcijama mislim da je rijaset glup
blago receno
Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditelji a oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditelji a oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
Naravno, isto kao i izbor da li će ti na rodnom listu u Vitezu pisati da si Hrvat, ili ti neće ništa pisati.
bandini wrote:
u dzamije i mektebe
pa ko voli nek izvoli
Zašto?
jer postoji mnogo vaznijih stvari koje djeca trebaju da uce u tim godinama
nisu se ni formirala odmah im stavljate na ledja taj teret
malo vam je i to bilo pa odlucili i u vrticima vjeronauku da uvedete
ima li tu ikakvog razuma
a fino je rekao alfons vjera i nauka zajedno ne idu
nikako
Davud4 wrote:Djeca ne odlučuju hoce li ici u skolu i na vjeronauku vec roditelji a oni su to do sad odabrali svake godine njih preko 90%...o čemu pričaš,izbor je oduvjek tu
ja vec mislim da ti nas zajebavas svojim postovima
amrica wrote:Pisalo danas da je 1.500 roditelja dalo podrsku reisu.... a u Sarajevu 100 skola sa po cca 500 ucenika
Bice ljeta sarajevskog, ali na planinama, bazenima...
Nije istina..skoro da ne postoje primjeri roditelja koji su na početku godine poslali svoje dijete na vjeronauk, a d anisu već potpisali peticiju..
FTV manipulira informacijama, Oslobođenje takođe..