Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
Ripicipi

#1801 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

avicena wrote: To je moj problem što sam se opekao na mlijeko pa i u jogurt pušem, ali nije ovo bio jogurt što dokazuju komentari na temi šta je stvarni cilj ministrove odluke.
I vasi komentari dokazuju da ste militantni vjernici :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1802 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

udrch wrote:@plain vanilla
Kao neko ko ima člansku knjižicu koju je potpisao dr. Duraković ti znaš i po kojim kuloarima se to priča..
Ne vjerujem tracevima, niti mogu odobriti reisove ispade, fetve...sve na osnovu rekla-kazala

Bila je Odluka, imao se pravo buniti protiv nje onako kako to prilici jednom reisu...ovo njegovo ponasanje je za svaku osudu, a to ko ne vidi i nece da vidi jer vise vjeruje tracevima nego sebi..njegov problem

Ja licno mislim da je vjeronauku bolje u mejtefu nego u skoli, ali nisam za nasilno ukidanje vjeronauke u skolama.

Nakon svega ovoga, vise nemam pojma sta da mislim
avicena

#1803 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by avicena »

potres_mozga wrote:
avicena wrote: To je moj problem što sam se opekao na mlijeko pa i u jogurt pušem, ali nije ovo bio jogurt što dokazuju komentari na temi šta je stvarni cilj ministrove odluke.
I vasi komentari dokazuju da ste militantni vjernici :roll:

Samo zato što hoćemo obrazovanje po evropskim standardima?
plain vanilla

#1804 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:kamo sreće da ima češće ovakvih dešavanja. sve se mudonje presele na politiku, a trebe budu same na BC :oops:

:run:
te mudonja :oops: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1805 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:
Chmoljo wrote:kamo sreće da ima češće ovakvih dešavanja. sve se mudonje presele na politiku, a trebe budu same na BC :oops:

:run:
te mudonja :oops: :mrgreen:
pa haman :lol:
Ahmmed

#1806 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ahmmed »

plain vanilla wrote:
udrch wrote:@plain vanilla
Kao neko ko ima člansku knjižicu koju je potpisao dr. Duraković ti znaš i po kojim kuloarima se to priča..
Ne vjerujem tracevima, niti mogu odobriti reisove ispade, fetve...sve na osnovu rekla-kazala

Bila je Odluka, imao se pravo buniti protiv nje onako kako to prilici jednom reisu...ovo njegovo ponasanje je za svaku osudu, a to ko ne vidi i nece da vidi jer vise vjeruje tracevima nego sebi..njegov problem

Ja licno mislim da je vjeronauku bolje u mejtefu nego u skoli, ali nisam za nasilno ukidanje vjeronauke u skolama.

Nakon svega ovoga, vise nemam pojma sta da mislim

Sestro, dođe mi da počnem da snimam ploče...Ko Ekrem Jevrić---A đe da znam, kad ništa ne znammmmm :-)
plain vanilla

#1807 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

avicena wrote:
To je moj problem što sam se opekao na mlijeko pa i u jogurt pušem, ali nije ovo bio jogurt što dokazuju komentari na temi šta je stvarni cilj ministrove odluke.
komentari na forumu su odraz misljenja forumasa, a ne ministra
ne mijesaj babe i zabe
cranberries

#1808 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cranberries »

udrch wrote:
cranberries wrote:a koliko mi je drago da su moji tuzlaci rekli ne vjeronauci u skolama ( da ne ulazi u prosjek ), i to duplo nadjacanom vecinom x)) ... eh naredni korak je ukidanje vjeronauke u skolama 8-)

ispred udruzenja mladih ateista tuzla, :lol:
Na tvoju žalost obrazovanje je u nadležnosti kantona..
Ne vjerujem da bi se ovi iz kalesije, živinica, srebrenika, lukavca složili sa tvojim namjerama..
slozit ce se sloziti ... zivinice SDP, Lukavac SDP , kalesija polovicno SDP ali oni su manji :P srebrenik polovicno SDP ... crveni se crveni nas kanton cijeli :oops: :oops: :oops:
plain vanilla

#1809 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

cranberries wrote:
udrch wrote:
cranberries wrote:a koliko mi je drago da su moji tuzlaci rekli ne vjeronauci u skolama ( da ne ulazi u prosjek ), i to duplo nadjacanom vecinom x)) ... eh naredni korak je ukidanje vjeronauke u skolama 8-)

ispred udruzenja mladih ateista tuzla, :lol:
Na tvoju žalost obrazovanje je u nadležnosti kantona..
Ne vjerujem da bi se ovi iz kalesije, živinica, srebrenika, lukavca složili sa tvojim namjerama..
slozit ce se sloziti ... zivinice SDP, Lukavac SDP , kalesija polovicno SDP ali oni su manji :P srebrenik polovicno SDP ... crveni se crveni nas kanton cijeli :oops: :oops: :oops:
odakle tebi ideja da je SDP za ukidanje vjeronauka u skolama?
dzabe trollas
cranberries

#1810 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cranberries »

haha ma lozim ljude sta ti je :D
indigokasiljas

#1811 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by indigokasiljas »

vjerska doktrina (kuran, biblija) i vjerski sluzbenici (hodze, popovi) eksplicitno postavljaju uslov: ili budi vjernik ili nisi moralan covjek, plus gorices zauvjek u zagrobnom zivotu. dakle neces biti jednak ni na ovom ni na onom svijetu jer ne igras po pravilima koja smo podastrali. to je nacin na koji okupljaju sljedbenike - ucjenom i prijetnjom. uciti djecu vjeronauci, uciti ih ovim sizofrenim stvarima predstavlja zlostavljanje najgore vrste. gore nego kada bi djeci dijelili igle i heroin. em od ljudi pravi mentalne robove em od drustva pravi ovce.

i sad, ja koji se usudim misliti svojom glavom, a sto uopste nije tesko jer je vjera ocigledna laz, treba da postojem doktrinu koja kaze da sam zato sto mislim svojom glavom nemoralan i gresan a oni a priori moralni i ispravni. i kao snebivaju se kako ne postujem njihovu sizofreniju. ocekivaju da sam sebi kazem izvinite sto sam gresan vi ste u pravu a ja sam u krivu ako nisam sa vama bar cu imati dovoljno obraza da vam se sklonim s puta. religija je smrt civilizacije i najneprirodnija pojava u drustvu.
plain vanilla

#1812 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

cranberries wrote:haha ma lozim ljude sta ti je :D
bas to treba, inace je tema mrtva :-)

nakon dvije stranice ce te neko citirati, i koristiti tvoje izjave u obranu reisa..jer kao to je sluzbeno misljenje SDPa i forumasa :zzzz:
cranberries

#1813 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cranberries »

@indigokasiljas joj prije su bile one oprostajnice grijehova u dark ageu.... zasto ih ne vrate odmah cu kupiti dvije haha
udrch

#1814 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

Da vam malo pojasnim stvari, da vam bude jasnije..
Otprilike prije 20 godina je donesen plan islamizacije Bosne od strane mlađih struktura IZ bez reisa..

1. trebalo je otvoriti što veći broj medresa i obrazovati veliki kadar
2. nakon što se popune kapaciteti džemata, trebalo je popuniti državne škole
3. nakon toga višak kadrova je trebao završiti druge fakultete i ući u institucije i preduzeća
4. nakon ulaska određenog broja treba raditi na povećanju broja u tim institucijana
5. nakon ulaska polahko preuzimati upravne organe
6. istovremeno se infiltrirati u političke stranke i udruženja
7. sve ovo raditi uz pomoć trenutne strukture IZ
8. u određenom trenutku u potpunosti potisnuti starije strukture IZ za koje sa sigurnošću se ne može znati da ne rade za UDBU
9. raditi na povratku vakufa i tim sredstvima finansirati ovaj projekat
10. u potpunosti preuzeti SDA, a samim tim i najveću političku moć u zemlji
11. imati nekoliko manjih stranaka koje će biti sateliti SDA
12. infiltrirati određeni broj ljudi u najvećeg i mrskog neprijatelja SDP
13. preuzeti sudstvo i tužilaštvo

rok: 25 godina

Kao što vidite ostalo namje samo sudstvo i tužilaštvo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#1815 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

indigokasiljas wrote:vjerska doktrina (kuran, biblija) i vjerski sluzbenici (hodze, popovi) eksplicitno postavljaju uslov: ili budi vjernik ili nisi moralan covjek, plus gorices zauvjek u zagrobnom zivotu. dakle neces biti jednak ni na ovom ni na onom svijetu jer ne igras po pravilima koja smo podastrali. to je nacin na koji okupljaju sljedbenike - ucjenom i prijetnjom. uciti djecu vjeronauci, uciti ih ovim sizofrenim stvarima predstavlja zlostavljanje najgore vrste. gore nego kada bi djeci dijelili igle i heroin. em od ljudi pravi mentalne robove em od drustva pravi ovce.

i sad, ja koji se usudim misliti svojom glavom, a sto uopste nije tesko jer je vjera ocigledna laz, treba da postojem doktrinu koja kaze da sam zato sto mislim svojom glavom nemoralan i gresan a oni a priori moralni i ispravni. i kao snebivaju se kako ne postujem njihovu sizofreniju. ocekivaju da sam sebi kazem izvinite sto sam gresan vi ste u pravu a ja sam u krivu ako nisam sa vama bar cu imati dovoljno obraza da vam se sklonim s puta. religija je smrt civilizacije i najneprirodnija pojava u drustvu.
nek si nas prosvijetlio :zjev:
avicena

#1816 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by avicena »

plain vanilla wrote:
avicena wrote:
To je moj problem što sam se opekao na mlijeko pa i u jogurt pušem, ali nije ovo bio jogurt što dokazuju komentari na temi šta je stvarni cilj ministrove odluke.
komentari na forumu su odraz misljenja forumasa, a ne ministra
ne mijesaj babe i zabe
Ti podržavaš ministra i pričaš kakao nisi za izbacivanje vjeronauke iz škole, ali bi voljela da je nema. Pametnom i išaret dovoljan. :wink:
plain vanilla

#1817 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

udrch wrote:Da vam malo pojasnim stvari, da vam bude jasnije..
Otprilike prije 20 godina je donesen plan islamizacije Bosne od strane mlađih struktura IZ bez reisa..

3. nakon toga višak kadrova je trebao završiti druge fakultete i ući u institucije i preduzeća
4. nakon ulaska određenog broja treba raditi na povećanju broja u tim institucijana
8. u određenom trenutku u potpunosti potisnuti starije strukture IZ za koje sa sigurnošću se ne može znati da ne rade za UDBU

sta li je tu smijesno?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1818 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chmoljo »

avicena wrote:
Ti podržavaš ministra i pričaš kakao nisi za izbacivanje vjeronauke iz škole, ali bi voljela da je nema. Pametnom i išaret dovoljan. :wink:
krilatica rata protiv terorizma 8-)
udrch

#1819 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

indigokasiljas wrote:vjerska doktrina (kuran, biblija) i vjerski sluzbenici (hodze, popovi) eksplicitno postavljaju uslov: ili budi vjernik ili nisi moralan covjek, plus gorices zauvjek u zagrobnom zivotu. dakle neces biti jednak ni na ovom ni na onom svijetu jer ne igras po pravilima koja smo podastrali. to je nacin na koji okupljaju sljedbenike - ucjenom i prijetnjom. uciti djecu vjeronauci, uciti ih ovim sizofrenim stvarima predstavlja zlostavljanje najgore vrste. gore nego kada bi djeci dijelili igle i heroin. em od ljudi pravi mentalne robove em od drustva pravi ovce.

Polahko sa mišljenjem svojom glavom..eksplodiraće ti :lol:
avicena

#1820 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by avicena »

Chmoljo wrote:
avicena wrote:
krilatica rata protiv terorizma 8-)
Iskustvo. :wink:
cranberries

#1821 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cranberries »

a ni referendum u rsu nije imao ovoliko postova :D eiii sudnji danu sto ne dodje jucer haha
oridjidji

#1822 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by oridjidji »

Ocito ljudi zaboravljaju cinjenicu da je vjeronauku nije duzan svako pohadjati, sve je zasnovano na dobrovoljnoj osnovi. znaci da mali krug djece tu nastavu pohadja i za nju dobijaju zasluzenu ocijenu. to je demokratsko pravo te djece. izbacivanje iz prosjeka, oduzima smisao ucenju iste, profesorima u neku ruku posao, a djecu obespravljuje, stavlja ih u drugi plan, a time i roditelje vjernike. razumijem potrebu IZBIH da zastiti pravo svojih sticenika tj. pravo te djece, njihovih roditelje i profesora koji predaju taj predmet. I IZBIH i SDP pokazali su da nebiraju sredstva u medjusobnim medijskim napadima. SDP odavno igra prljavu igru u kojoj zeli da distancira uticaj IZBIH na bosnjacki korpus. Medjutim ono sto je bitno naglasiti SDP je IZBIH, najveci protivnik koji bi oni rado slomili nakon sloma nacionalistickih partija. Treba naglasiti da bi se itekako ovo zatezanje odnosa i IZBIH-a lako moglo odbiti od glavu SDP-u. Zasto? Pa zato sto narod koji je glasao za SDP kao alternativu, nije mislio da ce prvi potez SDP-a biti borba sa IZBIH i vjeronaukom, vec sa privrednom, ekonomskom i bezbjedonosnom situacijom u Sarajevu pa i BIH-a.

Glasao sam za SDP-e, a vjernik sam i zao mi je sto su se ustrijemili po ko zna koji put na IZ i u toj borbi su pokazali da niko od njih ne stedi sredstva, ovi napadajuci, a ovi braneci se. Mislim da ce ovo samo jos vise ojacati nacionalne stranke, degradirati do sad uradjeno od SDP-a i ako se ova prica nastavi vrlo lako moze se desiti da SDP politika dozivi slom kao i ona kad su kreirali alijansu za promjene.
udrch

#1823 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

plain vanilla wrote:
udrch wrote:Da vam malo pojasnim stvari, da vam bude jasnije..

sta li je tu smijesno?
Smiješno mi je da ste tek sad skontali da više nemate šanse nikakve..
Šta misliš zašto je vlada promjenila odluku..pa iz razloga da ne vidi da je i ova zadnja tačka završena..
cranberries

#1824 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by cranberries »

a zasto ocjenjivati vjeru? vjera je duhovna svijest svakog covjeka? znaci ocjenjivat ce se tko je bolji vjernik od drugog? imaju ustanove za vjeru to su medrese, katolicki centri... skole jednostavno nisu mjesto za ocjenjivanje vjere! dajte urazimite se
shuriken'

#1825 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by shuriken' »

JoseMujica wrote:i priča o porezima je šarena laža, samo dimna zavjesa i skretanje priče sa poente ideološkog uzurpiranja državnog, političkog aparata od strane vjerskih zajednica.

Da je vjerskim zajednicama interes da se raščiste stvari same bi predložile uvođenje tzv. crkvenog poreza. Bilo bi zanimljivo da neka stranka predloži ovaj model...slučaj Suljagić bi bio mala maca kako bi onda združeno pjenili svim raspoloživim godišnjim dobima
pa ja ne vjerujem da bi bili tako licemjerni da ne bi za svoju vjeru, bez kojih njih kao pojedinaca i kao kolektiviteta nema, dakle da za tako nesto bitno se ne bi prijavili poreznim vlastima i izdvajali neki simbolicki postotak, ne vjerujem da bi bilo vise od 2 - 3 posto prihoda.

jer druga opcija je da se vjerske potrebe financiraju haram parama sto je contradictio in adiecto. dakle ja kupim gajbu piva, platim PDV i od toga da se finansira vjeronauk? ili otmu imovinu nekog svercera droge, prodaju je i uplate u budget, i od toga se finansira izgradnja dzamije? takvo stanje je neodrzivo i cudim se da ulema vec nije digla svoj glas pravednika protiv toga.
Locked