Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Locked
klixober

#26 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by klixober »

Molim moderaciju da zabrani postavljanje clanaka fasisticke organizacije Croatia Libertas.
exliberal

#27 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by exliberal »

komeba wrote:
Loreley wrote: Hajde da ih prebrojimo pa da vidimo laže li koza ili rog.
Centar - 16,632
Hadžići - 6,391
Ilidža - 25,061
Novi Grad - 37,736
Novo Sarajevo - 33,014
Stari Grad - 5,178
Vogošća - 8,843

Dakle, samo u 2 predratne općine, Novi Grad i Novo Sarajevo je živjelo više od 70 000 Srba što pokazuje da podaci diskutanta pod nickom Komeba nisu istiniti
Jos kada bi ti znala da dijelovi opstina Novi Grad i Novo Sarajevo pripadaju tzv. Istocnom Sarajevu,kao i dio opstine Stari Grad :-)
Takodje i veliki dio Ilidze pripada tzv. Istocnom Sarajevu :-)
Hadzici i Vogosca su posebni gradovi.
Kome ba ajd mi reci koliko je onda bosnjaka zivjelo u Sarajevu...znaci u te 4 opstine?
klixober

#28 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by klixober »

Sarajevcac wrote:
komeba wrote:Molim moderaciju da zabrani postavljanje clanaka fasisticke organizacije Croatia Libertas.
Kako mozes tako olako nekog nazvati fasistima? Obrazlozi zasto su fasisti.
Zato sto su fanatici skupljali vojnike da salju u Izrael kako bi ratovali protiv Palestinaca,da bi dobili podrsku Izraela i Amerike za nezavisnost Herceg-Bosne.Mislim bolesna ideja,ali dovoljno ilustruje o kakvim fanaticima se radi.To im je samo jedan u nizu bisera,a ima ih...
Klodovik

#29 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Klodovik »

pesak wrote:Ja koliko sam razumela , govori se u clanku o diskriminaciji, a ne koliko kojih gde zivi.
Eto, bas mi je zao i neprijatno sam se iznenadila, ali o problemima uvek treba pricati i ne zakopavati ih pod tepih. Nemam utisak da je ovaj covek nesto zlonameran i nemam utisak da laze. Imam utisak da zeli da pomogne da se stvari poprave, a one se ne mogu popraviti zatvararanjem ociju pred istinom, vec nasuprot - sirom otvorenih ociju.
Moguce je da je doslo do nekih suprotnih procesa u Sarajevu, usled sveg zla koje ga je zadesilo. Logicno je i za ocekivati. Ljudi su svuda ipak samo ljudi.
Mozda bi bilo mnogo lakse kad RS ne bi ni postojala vise. Gradjanski uredjena zemlja i gotovo. Kakvi entiteti.
Matematika ne podupire ono o čemu on govori. O problemima svakako treba govoriti, ali ih treba i predočiti onakvima kakvi zaista jesu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by pici »

Sarajevcac wrote:
komeba wrote:Molim moderaciju da zabrani postavljanje clanaka fasisticke organizacije Croatia Libertas.
Kako mozes tako olako nekog nazvati fasistima? Obrazlozi zasto su fasisti.
Croatia Libertas proglašava Herceg-Bosnu
16.05.2007 (00:00)
Povodom najave nevladine organizacije "Srpski narodni pokret - Izbor je naš" i parlamenta Kosova da će proglasiti nezavisnost, udruga Croatia Libertas najavljuje da će prema svim hrvatskim i međunarodnim političkim institucijama uputiti “legitimni i legalni zahtjev za proglašavanje hrvatskog entiteta Herceg-Bosne ili visokog stupnja autonomije za Hrvate unutar BiH”.

“Prema povelji UN-a o pravu konstitutivnih naroda na samoodređenje, Hrvati u BiH imaju puno pravo na samoopredjeljenje na način na koji to sami odluče. Svako zabranjivanje ovoga prava koje je osigurano od brojnih međunarodnih institucija i UN-a, predstavlja kršenje međunarodnih preuzetih prava, obveza i zakona za što se mogu snositi posljedice pred međunarodnim sudovima”, navode iz Croatia Libertasa.

Iz ove organizacije ističu kako jedini oblik zaštite konstitutivnosti i ustavnopravnosti Hrvata predstavlja okvir koji imaju i druga dva naroda u BiH, odnosno hrvatska republika. “Građani Kosova nisu konstitutivan narod, nego nacionalna manjina u okviru druge države, a bh. Hrvati ne žele oduzimati pravo ostalim konstitutivnim narodima u BiH da iskoriste pravo na samoopredjeljenje i samoodređenje na način na koji sami odluče”, ističe se u priopćenju.

Croatia Libertas stoga poziva sve hrvatske političare “da se politički žrtvuju za povijesni i društveni opstanak svog naroda, suprotstave se asimilaciji te maksimalno iskoriste mehanizme međunarodnog prava”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik udruge Leo Pločkinić.

Inače, u organizaciji Croatia Libertasa u pet županija s hrvatskom većinom, potom Sarajevskoj županiji i većini gradova prikupljeno je u više od 60 dana oko 33.000 potpisa podrške peticiji za hrvatski entitet u BiH.

Prikupljanje potpisa je obavljeno u Sarajevu, Mostaru, Livnu, Neumu, Ljubuškom, Tomislavgradu, Grudama, Posušju, Kupresu, Ravnom, Širokom Brijegu, Orašju, Bugojnu, Uskoplju, Novom Travniku, Prozoru i drugim mjestima.

Croatia Libertas je pokrenula domaće i međunarodne diplomatske napore kako bi zadobila povjerenje i potporu međunarodne zajednice za demokratska nastojanja hrvatskoga naroda u BiH za pravom, kako navode, na vlastiti entitet unutar države BiH.

malo ono se blesavi pravimo jel de :D
Umjetnik a

#31 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Umjetnik a »

i opetjoš jedan tema o tome
kažu nema srba u sarajevu, iam ih samo se nalaze u istočnom :mrgreen:

nego što nema srba i hrvata u S krive su njihove politke

kriva je srpska politika i za kninske srbe, a ne hrvatska, ima tu još primjera
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by pici »

a posto volis linkat eve ti link pa se nacitaj :D
http://www.livno-online.com/index.php?o ... Itemid=261
klixober

#33 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by klixober »

exliberal wrote:
komeba wrote:
Loreley wrote: Hajde da ih prebrojimo pa da vidimo laže li koza ili rog.
Centar - 16,632
Hadžići - 6,391
Ilidža - 25,061
Novi Grad - 37,736
Novo Sarajevo - 33,014
Stari Grad - 5,178
Vogošća - 8,843

Dakle, samo u 2 predratne općine, Novi Grad i Novo Sarajevo je živjelo više od 70 000 Srba što pokazuje da podaci diskutanta pod nickom Komeba nisu istiniti
Jos kada bi ti znala da dijelovi opstina Novi Grad i Novo Sarajevo pripadaju tzv. Istocnom Sarajevu,kao i dio opstine Stari Grad :-)
Takodje i veliki dio Ilidze pripada tzv. Istocnom Sarajevu :-)
Hadzici i Vogosca su posebni gradovi.
Kome ba ajd mi reci koliko je onda bosnjaka zivjelo u Sarajevu...znaci u te 4 opstine?
Oko 170 000.
Loreley

#34 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Loreley »

ld wrote:svi vojno sposobni i nesposobni muskarci iz blondiranih opcina su drzali gradjane sarajeva u najduzoj opsadi zabiljezenoj u modernoj historiji
odgovorni su za ubistvo 15 000 civila,od toga 1500 djece,veliki procenat tih civila i djece su ubijeni iz snajpera,te navodjenom artiljerijskom vatrom,tj.artiljerci i njihovi izvidjaci su svjesno odabirali civila za svoje ciljeve
ogroman porcenat srba iz novih sarajeva su na grbavici izmasakrirali svoje komsije bosnjake i hrvate
u vogosci je radila ,,crvena sonja,, gdje su silovali bosnjakinje,gdje je i zlocinac lewis meccenzi cesto navracao
takvih lokacija je bilo u svim opcinama koje su bile pod okupacijom cetnika

kad se sve to uzme u obzir,mene bi licno zacudilo da je iko od srba i ostao poslije dejtona i reintegracije,
i jos kad se na to sve doda da je vlast i cetnicki establisment te srbe pokrenuo da ne bi,nedaj Boze,ostali da zive sa turcima,mislim da je bezpotrebno uopste i raspravljati o razlozima odlaska srba iz sarajeva
i od 6391 srbina iz hadjica koji su se poslije dejtona odselili za bratunac,oko 4000 je danas u SAD-u,dobili su zelene kartone i iselili se,manji dio je u srbiji i nesto malo u rs-u
vjerovatno su im bosnjaci i sda krvi sto danas se pate u SAD-u

kako ste krenuli za 10-20 godina ce ispasti da su bosnjaci jedini krivci za rat u bosni,da smo mi pobili 8000 srebrenicana,da smo mi citav rat sami sebe granatirali u sarajevusto rece cosic ,, mi lazemo kreativno,patriotski,sami sebe,nase lazi pokazuju nasu urodjenu inteligenciju,, i ostatak budalastina
sreca pa ih nema par desetina miliona,evropa bi se o jadu zabavila
Ovaj post je primjer čuvene bošnjačke tolerancije toliko karakteristične za ovaj nazovi multi-kulti forum. Postam zvanične podatke sa popisa iz 1991. godine i odmah mi se pripisuje velikosrpska propagandistička motivacija. Slučajno sam Hrvatica sa Grbavice.
Last edited by Loreley on 25/08/2008 22:36, edited 1 time in total.
klixober

#35 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by klixober »

Sarajevcac wrote:
komeba wrote: Zato sto su fanatici skupljali vojnike da salju u Izrael kako bi ratovali protiv Palestinaca,da bi dobili podrsku Izraela i Amerike za nezavisnost Herceg-Bosne.Mislim bolesna ideja,ali dovoljno ilustruje o kakvim fanaticima se radi.To im je samo jedan u nizu bisera,a ima ih...
E i ti u svasta vjerujes. Cak da su i to radili, a nisu, to nije ni izbliza razlog da ih nazivas fasistima.
http://pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=57896

Dobro,ova ih ideja stavlja u fanatike,ali ima tu jos dosta stvari koja ih svrstava u fasiste.Pokreni temu o njima pa cemo pricati.
pesak

#36 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by pesak »

komeba wrote:
pesak wrote:Ja koliko sam razumela , govori se u clanku o diskriminaciji, a ne koliko kojih gde zivi.
Eto, bas mi je zao i neprijatno sam se iznenadila, ali o problemima uvek treba pricati i ne zakopavati ih pod tepih. Nemam utisak da je ovaj covek nesto zlonameran i nemam utisak da laze. Imam utisak da zeli da pomogne da se stvari poprave, a one se ne mogu popraviti zatvararanjem ociju pred istinom, vec nasuprot - sirom otvorenih ociju.
Moguce je da je doslo do nekih suprotnih procesa u Sarajevu, usled sveg zla koje ga je zadesilo. Logicno je i za ocekivati. Ljudi su svuda ipak samo ljudi.
Mozda bi bilo mnogo lakse kad RS ne bi ni postojala vise. Gradjanski uredjena zemlja i gotovo. Kakvi entiteti.
pesak ja tebe shvatam i znam da nisi bila zlonamjerna.Poenta je u tome da ako se Srdan Dizdarevic zalaze za multietnicko Sarajevo i da se broj Srba priblizno vrati prijeratnom,trebao bi se zalagati da se dijelovi opstina koji su u RS ponovo integrisu u grad Sarajevo.

Daleko od toga da nema diskriminacije i da u Sarajevu nema i sovinista,nacionalista,ali u odnosu na druge sredine u BiH Sarajevo je ipak zadrzalo visoki nivo tolerancije.
pa verujem da je tako ali izgleda, u centralnim gradskim opstinama. imam i ja neku raju po sarajevu, koja doduse i ne zivi tamo, vec u inostranstvu. oni su mi takodje , jos davno rekli da se situacija u sa dosta promenila. /nisu cetnici i ustase, vec nose muslimanska imena/. mi se nikad nismo delili po nacionalnosti.
ne znam. i ja mislim da rs treba ukinuti i napraviti jednu lepu, gradjansku jedinstvenu bosnu.
uopste, te nacionalne podele su mi uvek bile skroz idiotske.

nekad smo imali kucicu i malo imanje na jednom otoku u dalmaciji. lepo se slagali. bilo mnogo srba i td i td. pred rat u hrvatskoj, odjednom je jedan , meni omiljen vikendas- dalmatinac, poceo da propituje ko je ko. uvek smo pricali o sasvim drugim temama i lepo se slagali. bio mi blizak. i sad, njemu nije bilo jasno- ko sam ja. pa me pitao- jeli, sta si ti, koje nacije ? ja mu rekoh- ja sam indijanac. on me gleda, pa ce izokola kao- a sta su ti mama i tata ? kazem - mesavina, mesanci. on opet- a koja mesavina. meni tu pukne film i kazem - srbi-crnogorci-neka mesavina, ko zna. kad ne znam ni pretke. ko zna ko je sve tu umesao prste. a on kaze- aha, dobro.
sledece godine je i nasa vikendica bila srusena, sve stvari pokradene , razvucene, zajedno sa ostalim srbima. on je valjda pravio spiskove za odstrel. kao neki umetnik, vajar i pisac. kreten.
deljenje ljudi po nacionalnosti je uzasno zlo samo po sebi. nevidjeno zlo.
ne znam da li je tacno to sto sam cula, da je u americi valjda zabranjeno pitati ljude koje su nacije i veroispovesti, ako ti sami ne kazu.
zlo nevidjeno. uzas. horor.
Loreley

#37 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Loreley »

templar31 wrote:Moj grad.
Tu sam se rodio.
Proveo svoje djetinjstvo, mladost...

Zasto odlazimo?

Zasto Muslimani odlaze iz Sandzaka i dolaze u SA?
Svi imamo svoje razloge.

Zao mi je zbog Sarajeva.
Čuj zašto odlazimo? Sa svojim nebošnjačkim imenom i prezimenom nema šanse da dobijem posao u Sarajevu. Da sam iz Hercegovine možda bih i mogla ući u kakvu vladinu instituciju ali nisam. U ovom gradu su kvalifikacije i znanje nebitni. Nomen est omen.
Bosanac_21

#38 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Bosanac_21 »

Loreley wrote:
ld wrote:svi vojno sposobni i nesposobni muskarci iz blondiranih opcina su drzali gradjane sarajeva u najduzoj opsadi zabiljezenoj u modernoj historiji
odgovorni su za ubistvo 15 000 civila,od toga 1500 djece,veliki procenat tih civila i djece su ubijeni iz snajpera,te navodjenom artiljerijskom vatrom,tj.artiljerci i njihovi izvidjaci su svjesno odabirali civila za svoje ciljeve
ogroman porcenat srba iz novih sarajeva su na grbavici izmasakrirali svoje komsije bosnjake i hrvate
u vogosci je radila ,,crvena sonja,, gdje su silovali bosnjakinje,gdje je i zlocinac lewis meccenzi cesto navracao

kad se sve to uzme u obzir,mene bi licno zacudilo da je iko od srba i ostao poslije dejtona i reintegracije,
i jos kad se na to sve doda da je vlast i cetnicki establisment te srbe pokrenuo da ne bi,nedaj Boze,ostali da zive sa turcima,mislim da je bezpotrebno uopste i raspravljati o razlozima odlaska srba iz sarajeva
i od 6391 srbina iz hadjica koji su se poslije dejtona odselili za bratunac,oko 4000 je danas u SAD-u,dobili su zelene kartone i iselili se,manji dio je u srbiji i nesto malo u rs-u

kako ste krenuli za 10-20 godina ce ispasti da su bosnjaci jedini krivci za rat u bosni,da smo mi pobili 8000 srebrenicana,da smo mi citav rat sami sebe granatirali u sarajevusto rece cosic ,, mi lazemo kreativno,patriotski,sami sebe,nase lazi pokazuju nasu urodjenu inteligenciju,, i ostatak budalastina
Ovaj post je primjer čuvene bošnjačke tolerancije toliko karakteristične za ovaj nazovi multi-kulti forum. Postam zvanične podatke sa popisa iz 1991. godine i odmah mi se pripisuje velikosrpska propagandistička motivacija. Slučajno sam Hrvatica sa Grbavice.
Maraschino

#39 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Maraschino »

Loreley wrote:
Tu sam se rodio.

Zasto odlazimo?

Svi imamo svoje razloge.

Zao mi je zbog Sarajeva.
Čuj zašto odlazimo? Sa svojim nebošnjačkim imenom i prezimenom nema šanse da dobijem posao u Sarajevu. Da sam iz Hercegovine možda bih i mogla ući u kakvu vladinu instituciju ali nisam. U ovom gradu su kvalifikacije i znanje nebitni. Nomen est omen.
Sreca pa takvi ne zive ovdje sa toliko predrasuda i nacionalnog naboja da od drveta sumu ne vide.
Sretno vam bilo tamo gdje mislite da vam je fino.

p.s. nostalgija je nezgodna '' bolest'' koja u nekoj fazi prelazi u mrznju
Judge_Dread

#40 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Judge_Dread »

Umjetnik a wrote: nego što nema srba i hrvata u S krive su njihove politke
Da do 1996, a sta cemo poslje?
bos

#41 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by bos »

Loreley wrote:
Tu sam se rodio.

Zasto odlazimo?

Svi imamo svoje razloge.

Zao mi je zbog Sarajeva.
Ako treba da ti ustupim svoje radno mjesto, samo ostani molim te...
Judge_Dread

#42 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Judge_Dread »

Maraschino wrote:
Loreley wrote:
Tu sam se rodio.

Zasto odlazimo?

Svi imamo svoje razloge.

Zao mi je zbog Sarajeva.
Sreca pa takvi ne zive ovdje sa toliko predrasuda i nacionalnog naboja da od drveta sumu ne vide.

Vidim ti si komsija za pozelit :sad:
tranquil

#43 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by tranquil »

Sarajevcac wrote:na temelju popisa obitelji svih predsjednika Mjesnih zajednica Općine Tuzla iz 2005. godine koje smo dobili u općini Tuzla, prema istom popisu, u Tuzli je bilo 120 hrvatskih obitelji u široj okolici, Srba je bilo 74 obitelji, židova 9 obitelji. Statistika ne laže, a ove tvrdnje je lako provjeriti. Grad i općina Tuzla su potpuno etnički čisti zahvaljujući politici bošnjačkih stranaka koje zastrašuju nebošnjake i krše njihova temeljna ljudska prava ne dajući im pravo na zapošljenje. Nazivajući sve građane BiH hrvatske nacionalnosti «ustašama», a srpske građane BiH «četnicima» ova politika etničkog čišćenja se pokušava prenijeti na ostatak zemlje u kojima Bošnjaci nemaju nekog velikog utjecaja, a sve u cilju zastrašivanja i pokušaja tjeranja nebošnjaka s njihovih višestoljetnih ognjišta.
Jarane, slagaše ga al momački. Nisam odavno vidio ovako ogavnu i očiglednu laž.

Evo, ja sam iz Tuzle. I ja poznajem definitivno barem 50 , vjerovatno i više Srba u tom gradu, i isto tako i Hrvata (iz samog grada, a u hrvatskim selima oko Tuzle ali u općini Tuzla žive još hiljade ljudi koje ne poznajem).

Pošto su većina njih iz različitih obitelji, prostom matematikom zaključuje se kako JA POZNAJEM SVE ILI SKORO SVE SRBE I HRVATE U TUZLI.

Naravno, to je nemoguće, čak ni ja ne poznajem toliko ljudi. :D

Autor nas pokupava ubijediti kako se u gradu Tuzli, zatim u Par Selu, Husinu, Kiseljaku, Grabovici, da ne nabrajam dalje hrvatska naselja u općini Tuzla nalazi samo 120 obitelji ?!? Pa to je van pameti.

Ovo je čista propaganda i širenje mržnje za one koji ne znaju stvarno stanje stvari. Poziva se na nekakav popis a svi znamo da pravog popisa nije bilo od 1991. Neki "popis mjesnih zajednica" koji je organizirao ko zna ko s ko zna kakvim odzivom.

Budalaštinja mrtva. Da sam na Jasminovom mjestu, tužio bih ih, sve pare lopovske lažljive bih im uzeo da nemaju više ni gaća na štapu, i onda s tim parama napravio još jedno jezero, ili još bolje, uredio plažu na Modracu kod Kiseljaka i nazvao je "Plaža Libertas" :D

Pošto su podaci za Tuzlu 100% netačni, pretpostaviću da je i ostatak teksta ista lažljiva propaganda.
klixober

#44 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by klixober »

Loreley wrote:
Molim te reci mi ko ti nije dao posao radi imena...
Klodovik

#45 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Klodovik »

Judge_Dread wrote:
To pitaš zbog velikih promjena u "njihovim politikama" nakon 1996. godine ili iz nekog drugog razloga?
Loreley

#46 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Loreley »

Maraschino wrote:
Loreley wrote:
Tu sam se rodio.

Zasto odlazimo?

Svi imamo svoje razloge.

Zao mi je zbog Sarajeva.

Ne znam o kakvoj mržnji govoriš. Ja se već šest mjeseci u Sarajevu uporno prijavljujem na oglase za radna mjesta koje čitam u novinama i na internetu. Imam završen elitni strani univerzitet i dva magisterija. Na prijave za posao ne dobivam čak ni kurtoazne odgovore tipa "Hvala na Vašoj prijavi, razmotrićemo ...". Nedavno čujem da je na mjesto na koje sam konkurirala primljena studentica ekonomskog fakulteta, Bošnjakinja. Počinjem se pitati u čemu je problem sa mnom, zašto su 2 godine nečijeg fakulteta u Sarajevu vrijednije od mojih 8 godina u 2 zapadnoeuropske zemlje, zašto su njeni kursevi engleskog na nekoj večernjoj školi vrijednije od moje engleske diplome, zašto je njeno poznavanje Worda vrijednije od SAP modula koje poznajem ...

Šta da radim kada se ovo ponavlja od oglasa do oglasa? Kupiti prnje i tražiti svoje mjesto pod suncem. Još te optužuju da imaš predrasude, nacionalni naboj, mržnju. To je današnje Sarajevo
Judge_Dread

#47 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Judge_Dread »

Klodovik wrote:
Judge_Dread wrote:
To pitaš zbog velikih promjena u "njihovim politikama" nakon 1996. godine ili iz nekog drugog razloga?
Ne nego zbog preuzimanja njihovih politika ovdje.
ld

#48 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by ld »

Loreley wrote:

jao sto smo fini
koji je razlog tvoga posta sa popisom iz 1991???
da slucajno nema neke veze sa ,,odlaskom,, srba iz sarajeva,kao bosnjaci su krivi za to ili da nije nesto drugo???
daj ba popusti
meni je vise dok... kad se pocnu javljati srbi i kad mi kazu kako smo mi krivi za rat,za markale,za srebrenicu,ili hrvati kad se jave i napisu kako smo mi krivi i za rat sa hrvatima,jer smo htjeli da naselimo srednju bosnu protjeranim bosnjacima,jel ti citas sta ovdje pisu i kako nas ubjedjuju u nasu ,,krivicu,,
jedan info za tebe,posto si bila vani,pa nisi haman upucena u rs-u vecina srba i jeste ubijedjena da se srebrenica nije nikad dogodila i da je tamo ubijeno par stotina ratnih zarobljenika iz armije bih i to zato sto su ti borci izmasakrirali neduzne srpske civile oko srebrenice
ubijedjeni su da smo mi sami sebe gadjali i na markalama i u ferhadiji
u hercegovini su ubijedjeni da smo mi htjeli da napadnemo mostar i da ga ocistimo
u srednjoj bosni su ubijedjeni da smo mi htjali srednju bosnu da naselimo protjeranim bosnjacima i uglavnom da smo mi prvi krenuli u napad na nevine hrvate i da su se oni samo branili
citaj malo vise postove pa ces vidjeti da se bosnjaci ovdje jedini izjasnili i osudili zlocine koje su ucinili pojedinci iz armije bih,da zele normalnu gradjansku drzavu gdje ce biti gradjani i pojedinci zasticeni
dok ostali traze svoje ekskluzivne teritorije koje su zaokruzili ratnim osvajanjima
u ratnom periodu gdje su bosnjaci bili u vecini i gdje je armija bih drzala teritorije nisu unistavane bogomolje drugih vjera,nije bilo logora,nije bilo sistematskog protjerivanja nebosnjaka
Hag je rekao svoje za ovih 13 godina
hrvati u hercegovni i srednjoj bosni n mogu da se pohavale zeljom za suzivotom,a niti srbi u rs-u
Klodovik

#49 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by Klodovik »

To pitaš zbog velikih promjena u "njihovim politikama" nakon 1996. godine ili iz nekog drugog razloga?[/quote]
Ne nego zbog preuzimanja njihovih politika ovdje.[/quote]

Misliš na genocid, ubistva, silovanja, masovne grobnice, logore, rušenje vjerskih objekata i odvoženje ostataka bagerima na deponije itd. ili na nešto drugo?
sodom

#50 Re: Sarajevo-jednonacionalni grad ?

Post by sodom »

Ama nego sta je nego laz bolan ti, prvo je to pocelo sa Sarajevom, vijest sam prvo cuo na "monitoru" na BN televiziji...
uvjek je tamo nema huškaška vijest koja narod j u mozak, i nekima se to prima...

Dio propagande koja ide na fazon, napadni bosnjaka kako srbin ne bi bio kriv!
Navodi da hrvati i bosnjaci slave oluju, a ustvari je to etnicko ciscenje srba.

Propaganda ukljucuje od srpskih zrtva u sarajevu na cijim spiskovima su i ljudi ubijeni iz snajpera sa trebevica... do prica kako je sarajevo etnicki cisto, kako su muslimani htjeli muslimaniju od bosne,

kako su preglasali srbe na referendumu koji su zeljeli ostati u jugi, kako su srbi istjerani iz sarajeva od strane muslimana, ili jos gluplja verzija je da su mislimani srbe protjerali iz sarajeva tako sto su ih gadjali kamenjem dok su izlazili...

pa do glupih tema tipa, sve u sarajevu zeleno- od trotoara do nosaca za rasvjetu i tabli za naziv ulice...

totalna glupost koja treba jos vise da zatruje i odvede srpski narod u stranputicu...

Ne obracajte paznju na te gluposti..
Locked