Sarajevo - bastion SDA?
- JThomas
#101 Re: Sarajevo - bastion SDA?
nema tu nikakvih emocija. glasanje za sda je najvećim dijelom odbrana privilegija koje se plaćaju javnim novcem. da dva mjeseca zaredom ne bude plate na budžetu i lažnih boračkih primanja, oni bi ih sami skinuli govnjivom motkom. zato ni to što nema vode nije problem dok je sda na vlasti. a od drugih se traže stručni, radini i iskusni.
- tranquil
#102 Re: Sarajevo - bastion SDA?
I to je tačno. Dovode me u situaciju da priželjkujem bankrot države, jer je to haman jedino što može okrenuti situaciju, opozicija očigledno ne može. Presijeci krvnu žilu koja hrani i organizam i rak, i nadaj se da će samo rak umrijeti. Bojim se da to ostaje jedino rješenjeJThomas wrote:nema tu nikakvih emocija. glasanje za sda je najvećim dijelom odbrana privilegija koje se plaćaju javnim novcem. da dva mjeseca zaredom ne bude plate na budžetu i lažnih boračkih primanja, oni bi ih sami skinuli govnjivom motkom. zato ni to što nema vode nije problem dok je sda na vlasti. a od drugih se traže stručni, radini i iskusni.
- JThomas
#103 Re: Sarajevo - bastion SDA?
i zato te ovi pitaju šta sabina zna raditi, a niko ne pita šta skaka zna raditi.
biti brico i sunetlija je pošten posao, ali on nije ni to, on je sin od brice.
-
Romanija
#104 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Sarajevo je do zla boga konzervativna i reakcionarna sredina, ne samo u politickom smislu, i nama Sarajlijama to uopste nije cudo da su carsija i mahala poslednje utociste SDA-ovaca.
- pirpa
#105 Re: Sarajevo - bastion SDA?
sto me ova prica o FGR i papcima podsjeca na ratni unutarnji sukob -SaraOjlije VS SandzOklije....
Bosna gorila a fukare Sarajevske gledale da unesu razdor medju sopstveni narod ...fuj, fuj
Bosna gorila a fukare Sarajevske gledale da unesu razdor medju sopstveni narod ...fuj, fuj
-
Romanija
#106 Re: Sarajevo - bastion SDA?
...
Last edited by Romanija on 07/02/2017 12:05, edited 1 time in total.
-
Romanija
#107 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Sarajevo je do zla boga konzervativna i reakcionarna sredina, ne samo u politickom smislu, i nama sarajlijama to uopste nije cudo da su carsija i mahala poslednje utociste SDA-ovaca.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#108 Re: Sarajevo - bastion SDA?
sarajevo konzervativno? hahahah
-
daddy-kool
#109 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Alfons Kauders wrote:
Ljevica u BiH ne postoji. Postoje samo interesne skupine propalih kadrova koji se pokusavaju uvaliti u vlast na skutama SDA. Sasvim je razumljivo da ljudi za takve ne zele glasati, jer je u biti glas za takvu ljevicu glas za SDA. Zato ni ja necu glasati za njih, jer ne zelim da biram koalicionog partnera za SDA, vec vlast.
Ljevica nikad nece moci pobijediti SDA... To moze samo tvrda desnica... iliti NVZ
Nisam u toku, to NVZ sad planira demokratskim putem doći na vlast?
- Matzan
#110 Re: Sarajevo - bastion SDA?
JThomas wrote:i zato te ovi pitaju šta sabina zna raditi, a niko ne pita šta skaka zna raditi.
Rahm. Uzeir Skaka, pored toga što je bio brico i sunetio, imao je završen i medicinski fakultet.
Abdulah Skaka, njegov sin, prema biografiji iz 2012. godine: ima završen ekonomski fakultet, pohađa postidplomski studij na istom, završna godina na FPN - smjer politologija i vlasnik nekakve event outdoor agencije. Uz sve to nabrojano zna i sunetiti.
- agent_zero
#111 Re: Sarajevo - bastion SDA?
tranquil wrote:Dan nakon što je SDA glasanjem u gradskom vijeću izabrala kandidata čija je platforma bila "ja sam iz stare gradske porodice", i koji je izglasan na takav način da se kupovinom vijećnika poništi većina glasova naroda (koji je ipak glasao u Sarajevu više za ove 4 stranke nego za dvije koje su izabrale Skaku) i da se izabere elitistička manjina sa begovatskim starogradskim pedigreom, postaje bolno upadljiva dvoličnost ljudi koji drugima prigovaraju gubljenje kontakta sa narodom i FGR elitizam.
Sve rečeno.
- JThomas
#112 Re: Sarajevo - bastion SDA?
kako rekoh, niko ne pita. a na drugoj strani se sve pita i sve je bitno.
i tu priča o nekoj objektivnosti ipak pada u vodu...do 23h, onda pada u prazne cijevi.
i tu priča o nekoj objektivnosti ipak pada u vodu...do 23h, onda pada u prazne cijevi.
- JThomas
#113 Re: Sarajevo - bastion SDA?
i što je sda izgubila položaje u odnosu na prošle lokalne izbore svugdje osim u sarajevu? zato što je tu najveći broj kupljenih, direktno i indirektno, procentualno i apsolutno. nikakve tu pameti ni ideologije nema, čak ni pogrešne. zato se druge pita za program i reference, a stvarnost bez vode u 21. vijeku nije problem.
- uglavnomja
#114 Re: Sarajevo - bastion SDA?
nvz ne priznaje demokratijudaddy-kool wrote:Alfons Kauders wrote:
Ljevica u BiH ne postoji. Postoje samo interesne skupine propalih kadrova koji se pokusavaju uvaliti u vlast na skutama SDA. Sasvim je razumljivo da ljudi za takve ne zele glasati, jer je u biti glas za takvu ljevicu glas za SDA. Zato ni ja necu glasati za njih, jer ne zelim da biram koalicionog partnera za SDA, vec vlast.
Ljevica nikad nece moci pobijediti SDA... To moze samo tvrda desnica... iliti NVZ
Nisam u toku, to NVZ sad planira demokratskim putem doći na vlast?
-
privremeni
#115 Re: Sarajevo - bastion SDA?
priznaj da je u pitanju licna netrpeljivost...mario001 wrote:Meni ova ambicioznost Sabine Cudic po malo ide na patologiju, ovoliko covjek moze biti ambiciozan samo zbog sebe, tesko zbog opsteg dobra
reci mi jednu osobu iz bilo koje stranke cija ambicija lezi u opcem dobru.
-
mg
#116 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Sarajevo grade šta ti papci rade. Došli, ankerovali se za beton, slušaju i rade kako im se kaže. Zbijaju redove kad treba...JThomas wrote:i što je sda izgubila položaje u odnosu na prošle lokalne izbore svugdje osim u sarajevu? zato što je tu najveći broj kupljenih, direktno i indirektno, procentualno i apsolutno. nikakve tu pameti ni ideologije nema, čak ni pogrešne. zato se druge pita za program i reference, a stvarnost bez vode u 21. vijeku nije problem.
Za to vrijeme, gradska "raja" kojoj je sve pruženo živi raskalašeno, puši, pije, drogira se...urbano, samo urbano...
A primitivci vladaju...čistom matematikom, nepobjedivi.
-
privremeni
#117 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Pa nasao da pomogne prijatelju clanstvom u DF-u, odvadi malo...mario001 wrote:
Covjek je glasao za prijatelja, love ima i vise nego sto mu treba tako da ga nisu kupili sigurno.
Mozda je njemu Skaka sposobniji od Sabine, mozda tebi nije, ali ti ne glasas
-
privremeni
#118 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Vrlo vjerojatno sklepana kandidatura preko noci, kako to zadnje vrijeme tzv ljevica sve radi, a od svih mogucih lijevih kandidata,pa jos uzimajuci u obzir kljuceve koji se moraju ispostovati u raspodjeli funkcija, mora se priznati da je najbolji kandidat, bolji bi bio samo mali Stojnic.kamen spoticanja wrote: Nigdje lijeva opcija nije skrsila vise para nego u sarajevu na performanse darka brkana i slicnih
a onda klinac od 30 i kusur godina u novom gradu uzme izbore na svih 250 birackih mjesta
al eto lakse je kad je neko drugi kriv
nego da pitam i ovde kad vec na onoj temi nema odgovora:.kako je sabina cudic postala kandidat lijevih opcija za gradonacelnika?
-
Obi Wan Bosnian
#119 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Nisi član ni simpatizer niti jedne stranke ali si očigledno tog lijevog svjetonazora. Zato ćeš sve mane SDA preuveličavati a mane lijevih stranaka umanjivati.tranquil wrote: Iako nisam član, čak ni simpatizer niti jedne stranke, samo glasač, evo odgovoriću, i smatrajte ovo odgovor kako autoru, tako i svima koji se slažu.
E vidiš, zbog ovakvih stvari neki ljudi u inat glasaju za SDA. Kada vide kakvim se sve glupim pričama napada SDA. Da se SDA napada realno za ono za šta su stvarno krivi (a toga ima itekako) to bi bilo ok. Ali kada krivite SDA za sve živo od globalnog zagrijavanja do ratova na bliskom istoku onda pravite kontraefekat jer ljudi osjete da je to šuplja priča pa onda i ono za šta je SDA stvarno kriva odbacuju jer dolazi od istih ljudi od kojih dolaze takve besmislene teorije zavjera.tranquil wrote:Možda je meni lakše pošto nisam stranački čovjek, ali kako nazvati osobu koja 2017 i dalje podržava SDA, nakon totalnog uništenja države (pod čim mislim na uništenje privrede, prirode, humanosti i morala u ljudima) i uništenja perspektive čitavih generacija, nakon instaliranja ne samo pljačkaško kriminalne bande na sva važna mjesta, nego što je još gore, instaliranja kriminalnog razmišljanja u stanovništvo, nakon što ste nas istrenirali da samo zlatna koverta gvozdena riječ otvara.....
Krivite SDA da je uništila državu. Ali ljudi znaju da je ovdje bio rat i to agresija svih susjednih zemalja na nas. Znaju da je u tom ratu masa ljudi poginula i ranjena a dobar dio naroda zauvijek napustio zemlju. Znaju da se i danas saniraju posljedice tog rata ne samo na infrastrukturi već i na ljudima putem invalidnina, šehidskih penzija itd a to sve košta. Znaju da je taj rat uništio našu privredu bilo direktno ratnim razaranjem bilo indirektno gubitkom tržišta i tehnologija. Znaju da je taj rat završen mirovnim sporazumom koji je napravio nefunkcionalnu državu koja daje instrumente blokade onima koji nas hoće uništiti. Vide da se ti instrumenti konstantno koriste za blokadu zemlje. Vide da Dodik i Čović (ali i susjedne zemlje) konstantno prave konfliktne situacije i time tjeraju investitore. Znaju i da SDA nije uvijek bila prva stranka u Bošnjaka posebno u periodu 2006-2014 kada je i došlo do potpunog zastoja svega. Znaju da se ovdje dešavala tranzicija iz socijalizma i državnog vlasništva na privatno vlasništvo i da još traje.
Osim toga ljudi vide da se to o čemu ti pišeš (uništenje humanosti i morala i perspektive, instaliranje kriminalnog razmišljanja i korupcije) nije karakteristično samo za područja na kojima vlada SDA već i za RS i za zapadnu Hercegovinu. I svi naši susjedi (Hrvatska, Srbija, Crna Gora) isto tako muku muče sa istim tim problemima i to su i tamo iste teme. Dakle, jako je teško ljude ubjediti da je SDA kriva za to kada je to očigledan fenomen svuda u okruženju gdje nema SDA.
Da se fokusirate na konkretne grijehe SDA imali bi puno više uspjeha. Ovako, mrka kapa.
Ko je umro zbog rezanja troškova? To je osnova za tužbu ako ima takav slučaj ali ja još nisam čuo za to. Bolesnici inače često umiru a da niko nije kriv za to osim majke prirode. Ako je pak zbog Sebije neko umro to treba obznaniti. Ali nam trebaju dokazi a ne šuplje priče.tranquil wrote:kada ljudi doslovno umiru jer bolnice režu troškove kako bi se menadžerica pokazala uspješnom na najnehumaniji mogući način
Šta je tu nemoralno? Nisu stranke vlasnici mandata već je svaki kandidat vlasnik svog mandata. Upravo zato su otvorene liste i čudi me koliko ljudi ne razumije taj princip. Poenta je da glasač ima opciju glasati za ljude a ne za stranku. Zato je sasvim legitimno da oni koji su izabrani glasaju po vlastitoj savjesti a ne po naređenju stranke. Najnormalnija stvar. A ko gubi ima pravo da se ljuti.tranquil wrote:ako si se juče smješkao nakon očigledne krađe u gradskom vijeću jer cilj opravdava sredstvo čak i ako pogaziš zadnji ostatak morala, onda imam pravo da te nazovem kako god hoću.
Pa i ti si isti. Kod tebe je isto "nisam član nijedne stranke ali...."tranquil wrote:i zato se sada pojavljuje onaj model apologete "nisam za SDA ali Sebija uvodi red", "nisam za SDA ali ostali su gori" i slično. Pročitano.
Zato što nisu bili iskreni. Ako bi bili iskreni i oni bi priznali da opština Centar vrijedi kao 10 nekih drugih opština. Matematička činjenica.tranquil wrote:Potsjetiću te na ovu izjavu: "Općina centar je važnija od desetak nekih drugih općina" - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, 2.10.2016. Ovako nešto bezobrazno, nipodaštavajuće, neljudski, nije izgovorio niti jedan član niti jedne opozicione stranke nikad.
Odlaze i iz Hrvatske i iz Srbije a tamo nije SDA. Odlaze iz Rumunije i Bugarske a ni tamo nije SDA. Šuplja vam je priča. Ljudi idu tamo gdje im je bolje a naravno da je na zapadu bolje nego ovdje. Bilo bi bolje i kada bi BiH imala normalan ustav i podršku svih njenih građana. A kamoli sa ovakvim ustavom i ratom koji se i dalje vodi samo drugim sredstvima. I to bi tako bilo i da je umjesto SDA bilo ko drugi.tranquil wrote:Pa vidite li vi malo taj narod oko sebe na koji se pozivate? Odlaze sada masovno, zašto? Što je dobro?
Od SDA veće. Ali sve zavisi od posmatrača i njegovih životnih vrijednosti. Ako si ateista/agnostik/ljevičar/liberal whatever uvijek ćeš se pozicionirati protiv SDA i preuveličavati njihove mane pa i kriviti ih za sve moguće i nemoguće. Ljudi inače imaju tendenciju kriviti vlast za svoje probleme pa i onda kada vlast objektivno nije kriva za baš te probleme.tranquil wrote:Mislim, jeste, svaka opoziciona stranka ima mane, manje ili veće.
Last edited by Obi Wan Bosnian on 07/02/2017 12:52, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#120 Re: Sarajevo - bastion SDA?
sebi japrivremeni wrote:priznaj da je u pitanju licna netrpeljivost...mario001 wrote:Meni ova ambicioznost Sabine Cudic po malo ide na patologiju, ovoliko covjek moze biti ambiciozan samo zbog sebe, tesko zbog opsteg dobra
ime joj kaze - altruizam cisti
-
mario001
#121 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Ne znam, zabranio bih to dok su na nekoj javnoj funkcijiNovak20 wrote:Može biti. Ambicija nekada ima pozitivnu, nekada negativnu konotaciju. Šta reči za visoke SDA funkcionere koji su profesori na sarajevskim fakultetima. Dođu na fakultet isključivo po platu jer samo toliko imaju vremena zbog raznoraznih funkcija.mario001 wrote:Meni ova ambicioznost Sabine Cudic po malo ide na patologiju, ovoliko covjek moze biti ambiciozan samo zbog sebe, tesko zbog opsteg dobraOčito imaju zdravu ambiciju i rade za opće dobro.
-
mario001
#122 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Nije,ali ne znam nikoga da je ovako mlad vise puta nesto bezuspjesno pokusavao napraviti.privremeni wrote:priznaj da je u pitanju licna netrpeljivost...mario001 wrote:Meni ova ambicioznost Sabine Cudic po malo ide na patologiju, ovoliko covjek moze biti ambiciozan samo zbog sebe, tesko zbog opsteg dobra
Sem toga kako je ona postala kandidat lijevog bloka??
-
privremeni
#123 Re: Sarajevo - bastion SDA?
ooo kako zaboravih tu nasu dobrotvorku.... neoprostiva greskauglavnomja wrote:sebi japrivremeni wrote:priznaj da je u pitanju licna netrpeljivost...mario001 wrote:Meni ova ambicioznost Sabine Cudic po malo ide na patologiju, ovoliko covjek moze biti ambiciozan samo zbog sebe, tesko zbog opsteg dobra
ime joj kaze - altruizam cisti
-
mario001
#124 Re: Sarajevo - bastion SDA?
Evo recimo da su sutra izbori u KS, za nosioca liste SDA stavi Efendica, koga ce to lijevi blok ponuditi a da moze priblizno parirati po broju vec osvojenih glasova.JThomas wrote:i što je sda izgubila položaje u odnosu na prošle lokalne izbore svugdje osim u sarajevu? zato što je tu najveći broj kupljenih, direktno i indirektno, procentualno i apsolutno. nikakve tu pameti ni ideologije nema, čak ni pogrešne. zato se druge pita za program i reference, a stvarnost bez vode u 21. vijeku nije problem.
Ima preko 30.000 glasova na jednoj opcini, moze dobiti jos toliko na kantonu...
- SkyLimit
#125 Re: Sarajevo - bastion SDA?
- Predaj se Bakire, pala ti SDA!
- Kako bolan pala, još se drže Banovići! I Sarajevo.
- Kako bolan pala, još se drže Banovići! I Sarajevo.