" Sacir"
-
Skljoco
#1 " Sacir"
septembra ' 93.godine u okupiranom Sarajevu odrzan je SABOR "bosnjackih" intelektualaca kojem je predsjedavao profesor Sacir Filandra i na kojem je odluceno da se svim muslimanima u Bosni i Hercegovini " zalipi" nacionalni i narodni "bosnjacki" identitet .
Tom Saborskom odlukom "bosnjackih" intelektualaca ispunjen je visevjekovni san srpskog i hrvatskog naroda , kako u BiH tako i onoga preko Drine , Save i Une !
Tom odlukom ispunjen je i visevjekovni san preko 5 ( pet ) miliona "Bosnjaka " u Turskoj , Kurdistani i sirom svijeta .
Tom Saborskom odlukom ubijeni su i posljednji Bosanci Mohikanci islamske vjeroispovjesti i ta odluka je proizvela takvo razorno dejstvo za Bosnu i Hercegovinu da se one moze uporediti sa razornim desjtvom svih onih agresorskih granata koje su razarale Bosnu i Hercegovinu i uzduz i popriko !
...................
Posto su svi izgledi da je i pored tolike razorne i ubilacke moci te Saborske odluke ostalo nesto Osakacenih , Frustriranih , Kontimiranih ali ipak prezivjelih Bosanaca pa onda svim Neprijateljima drzave BiH ne preostaje nista drugo do da priznaju da im i dalje preostaje duga i teska borba sa onima koji se bore za svoju Domovinu a kojima je oni zele oteti .
----------------------------
Otkad je svijeta i vijeka ovo je prvi put da neka institucija dodjeljuje i odredjuje nekom njegov nacionalni i narodni identitet a "bosnjacki" SABOR je dodjelio i podjelio cirka 2000000( dva miliona) "bosnjackih" identiteta sto je Deveto svjetsko cudo !
Najinteresantnije je to sto je ta SABORSKA odluka prihvacena sa odusevljenjem medju srpskim i hrvatskim narodom a da nam ti isti "bosnjacki" intelektualci i ucesnici tog historijskog SABORA zele podvaliti da su se nakon visevjekovnog negiranja uspijeli izboriti za povratak "starog" i "historijskog" "bosnjackog" identiteta !
---------------------------------
Malo morgen , Sacire !
Tom Saborskom odlukom "bosnjackih" intelektualaca ispunjen je visevjekovni san srpskog i hrvatskog naroda , kako u BiH tako i onoga preko Drine , Save i Une !
Tom odlukom ispunjen je i visevjekovni san preko 5 ( pet ) miliona "Bosnjaka " u Turskoj , Kurdistani i sirom svijeta .
Tom Saborskom odlukom ubijeni su i posljednji Bosanci Mohikanci islamske vjeroispovjesti i ta odluka je proizvela takvo razorno dejstvo za Bosnu i Hercegovinu da se one moze uporediti sa razornim desjtvom svih onih agresorskih granata koje su razarale Bosnu i Hercegovinu i uzduz i popriko !
...................
Posto su svi izgledi da je i pored tolike razorne i ubilacke moci te Saborske odluke ostalo nesto Osakacenih , Frustriranih , Kontimiranih ali ipak prezivjelih Bosanaca pa onda svim Neprijateljima drzave BiH ne preostaje nista drugo do da priznaju da im i dalje preostaje duga i teska borba sa onima koji se bore za svoju Domovinu a kojima je oni zele oteti .
Otkad je svijeta i vijeka ovo je prvi put da neka institucija dodjeljuje i odredjuje nekom njegov nacionalni i narodni identitet a "bosnjacki" SABOR je dodjelio i podjelio cirka 2000000( dva miliona) "bosnjackih" identiteta sto je Deveto svjetsko cudo !
Najinteresantnije je to sto je ta SABORSKA odluka prihvacena sa odusevljenjem medju srpskim i hrvatskim narodom a da nam ti isti "bosnjacki" intelektualci i ucesnici tog historijskog SABORA zele podvaliti da su se nakon visevjekovnog negiranja uspijeli izboriti za povratak "starog" i "historijskog" "bosnjackog" identiteta !
Malo morgen , Sacire !
-
Skljoco
-------------------------------car-x wrote:koji je to?Skljoco wrote:----------------car-x wrote:skljoco on the road again..
Pisi bosanskohercegovacki ,
Da te cjeli svijet razumije !
sve i kad bi htio, ne znam da takav jezik postoji..
To je maternji jezik nas Bosanskohercegovaca !
Sad znas da postoji a kako vidim dobro i baratas sa njim pa nema problema da se necemo razumjeti !
-
car-x
kako se na tom jeziku kaze "water melon"?Skljoco wrote:To je maternji jezik nas Bosanskohercegovaca !
Sad znas da postoji a kako vidim dobro i baratas sa njim pa nema problema da se necemo razumjeti !
jes da sam u osnovnoj ucio es-ha, koji je nekad radi ravnopravnosti dobio naziv es-ha-ha-es, a u srednjoj maternji, pa bosanski, ali smatram da sam oduvijek govorio jedan pa isti jezik.. bosanski..
bosanskohercegovacki je isto ko i onaj gore prvopomenuti.. samo zelja u glavama fanatika..
-
Skljoco
------------------------car-x wrote:kako se na tom jeziku kaze "water melon"?Skljoco wrote:To je maternji jezik nas Bosanskohercegovaca !
jes da sam u osnovnoj ucio es-ha, koji je nekad radi ravnopravnosti dobio naziv es-ha-ha-es, a u srednjoj maternji, pa bosanski, ali smatram da sam oduvijek govorio jedan pa isti jezik.. bosanski..
bosanskohercegovacki je isto ko i onaj gore prvopomenuti.. samo zelja u glavama fanatika..
A dobro , dobro ... nismo mi "daleko" ...
Nego ovako ,
Narod drzave Bosne i Hercegovine je
- bosanskohercegovacki narod
pa se njegov jezik naziva
- bosanskohercegovackim
i to je dosljednost u pridrzavanju principa Drzava-Narod ali u slucaju Bosne i Hercegovine nije doslijedno ali nije ni pogresno Narod drzave Bosne i Hercegovine nazivati samo Bosanskim pa ni njegov jezik samo Bosanskim .
Znaci i moja i tvoja verzija su tacne ali je moja verzija cjelovitija i doslijednija !
-
car-x
ali ne rece mi kako se zove "water melon" na tom tvom bosanskohercegovackom..Skljoco wrote:------------------------car-x wrote:kako se na tom jeziku kaze "water melon"?Skljoco wrote:To je maternji jezik nas Bosanskohercegovaca !
Nego ovako ,
- bosanskohercegovackim
i to je dosljednost u pridrzavanju principa Drzava-Narod ali u slucaju Bosne i Hercegovine nije doslijedno ali nije ni pogresno Narod drzave Bosne i Hercegovine nazivati samo Bosanskim pa ni njegov jezik samo Bosanskim .
Znaci i moja i tvoja verzija su tacne ali je moja verzija cjelovitija i doslijednija !
kod nas, na bosanskom se zove "lubenica"..
-
Skljoco
----------------------------------------car-x wrote:ali ne rece mi kako se zove "water melon" na tom tvom bosanskohercegovackom..Skljoco wrote:------------------------car-x wrote: kako se na tom jeziku kaze "water melon"?
Nego ovako ,
- bosanskohercegovackim
Trazis da sam sebi skacem u usta jer sam ja veliki pristalica da se sadasnji naziv BH mjenja u BOSNA ali ... iz milion i jednog razloga sam prihvatio da budem "lojalan " sadasnjem nazivu pa sam tu "lojalnost" pretvorio u "ugodno sa korisnim" te" svi vuci siti a ovce na broju ".
Cak sam primjetio da mi ta dosljednost sa bosanskohercegovackim terminom mnogo toga olaksava u mojim edukacijama o postojanju nacionalnog i narodnog identiteta drzave BiH !
Meni nije tesko da budem dosljedan u tome a kako vec rekoh veliki sam pristalica da se veznik "I" izbaci iz naziva pa da se drzava zove samo Bosna a nemam nista protiv ni da dobije kakav drugi naziv .
Sto se tice mene sve je do Bosanaca i njihovog dogovora !
-
Skljoco
-------------------car-x wrote:ali ne rece mi kako se zove "water melon" na tom tvom bosanskohercegovackom..Skljoco wrote:------------------------car-x wrote: kako se na tom jeziku kaze "water melon"?
Nego ovako ,
- bosanskohercegovackim
A sad sam tek ukapiro ,
Na bosanskohercegovackom iliti na bosanskom "water melon" se kaze Bostan !
-
car-x
wrong..Skljoco wrote:-------------------
A sad sam tek ukapiro ,
bostan je sve, dinje i lubenice..
elem, teza o bosanskohercegovackom jeziku pada u vodu najkasnije kad u ljubuskom pokusas kupiti lubenicu.. samo ce te blijedo gledati i pokusati skontati sta trazis..
-
Skljoco
----------------------------car-x wrote:wrong..Skljoco wrote:-------------------
A sad sam tek ukapiro ,
bostan je sve, dinje i lubenice..
elem, teza o bosanskohercegovackom jeziku pada u vodu najkasnije kad u ljubuskom pokusas kupiti lubenicu.. samo ce te blijedo gledati i pokusati skontati sta trazis..
A nije to problem jer u BiH svak mora da ima pravo da govori svojim jezikom ali Sluzbeni jezik Slobodne i Samostalne nacionalne drzave Bosne i Hercegovine bit ce bosanskohercegovacki !
Znaci u Ljubuskom cu ja prstom pokazati na Lubenicu ...
I najozbiljnije mislim da nije problem sto ce u BiH Srbi govoriti srpskim , hrvati hrvatskim, bosnjaci bosnjackim, albanci albanskim, a bosanskohercegovci bosanskohercegovackim koji ce biti Slubeni jezik drzave Bosne i Hercegovine .
Ovdje je vazno napomenuti da nikad ni jedan Bosanac pravoslavac nije govorio srpskim jezikom nit ekavicom . Pa cak ni veliki broj Srba u BiH nikad nije govorio ni srpskim ni ekavicom .
- Novi_Nick
Sta reci o Saciru Filandri
? moje misljenje je da je on BosnjackoSrpskoHrvatski (SDA iz hercegovine) igrac od pocetka rata do danas i da radi na njihovom BSH zajednickom projektu o teritorijalnoj podijeli RBiH na tri drzavice. Inace ja sam ga slusao negdje ranije u toku rata i njegova prezentiranja raznoraznih prica po inostranstvu o Bosnjacima i bla bla bla
?
Od svih tih nekakvih tkz Bosnjackih politicara koji su dolazili u inostranstvo u toku rata jedino je na mene bar ostavio dobar i pozitivan utisak kao patriota i covjek BOSANAC Sejfudin Tokic. Jednostavan i lagan covjek (prava raja) pametan i sposoban da se nosi sa svim vukovima u politici. Ne znam sto se nesto slabo cuje u BiH politici zadnjih godina
?
Od svih tih nekakvih tkz Bosnjackih politicara koji su dolazili u inostranstvo u toku rata jedino je na mene bar ostavio dobar i pozitivan utisak kao patriota i covjek BOSANAC Sejfudin Tokic. Jednostavan i lagan covjek (prava raja) pametan i sposoban da se nosi sa svim vukovima u politici. Ne znam sto se nesto slabo cuje u BiH politici zadnjih godina
-
mr__bosnjak
#18 Re: " Sacir"
Skljoco dosadio si vise. Znas li o icemu drugom napravit temu ili ucestvovat na ikakvim drugim temama osim tih gdje mozes Bosnjake da stavljas pod navodnike. Da sam moderator dao bi ti opomenu ali nazalost nisam pa ti ovako odgovaram. I sad se sjetih, znas ona dzenaza o kojoj si pisao(ima vec vremena) uvijek si izbjegavao reci jel istinita il si je izmislio jer nema igdje napisano odakle ti vijest i nacin pisanja je puno licio na tvoj nego na novinski. Pa te evo ja opet pitam jel se stvarno desila il si je izmislio?Skljoco wrote:septembra ' 93.godine u okupiranom Sarajevu odrzan je SABOR "bosnjackih" intelektualaca kojem je predsjedavao profesor Sacir Filandra i na kojem je odluceno da se svim muslimanima u Bosni i Hercegovini " zalipi" nacionalni i narodni "bosnjacki" identitet .
...................
Malo morgen , Sacire !
Haj cao