S.Korea all about

Post Reply
karanana

#701 Re: S.Korea all about

Post by karanana »

jeza u ledja wrote:
karanana wrote:sta je ono na rostilju?
garant rezim donijeo svoj rostilj sa par komada mesa i stavio ga medju njih, uslikao ih i onda uzeo rostilj s mesom i odnijeo ga.
To je rezimski rostilj. :D
lahko prenosni
...sa plasticnim komadima mesa
Man of steel

#702 Re: S.Korea all about

Post by Man of steel »

kox wrote:
Man of steel wrote:
kox wrote: Ma jok, uzivaju u slobodi... Covjece, preko milion (neke procjene idu i do 4 miliona) ih je umrlo od gladi u zadnjih 20 godina, hiljade pokusavaju (neki i uspjevaju) da pobjegnu po cijenu da im pobiju kompletnu familiju iz odmazde a ti trunis o nekakvoj slobodi i mogucnosti izbora. Koja bolest.
To da u Sjevernoj Koreji ljudi umiru od gladi je lakrdija od špekulacije.

Možda će slike nezavisnih novinara koji su tamo boravili srušiti mnogo predrasude i laži koje kruže o ovoj zemlji:

http://www.flickr.com/photos/zaruka/col ... 768838428/
Evo ovdje isti novinar koji je uslikao te fotografije spominje veliku glad iz '90-ih i skorasnju posjetu izlozbenoj farmi koja je upravo to - izlozbena:
https://sites.google.com/site/northkoreaobservations/
Detaljno nema šta, jedna jedina rečenica u kojoj se pominje glad u Sj. Koreji.

Inače dobar tekst a ovaj dio mi je posebno interesantan:

Many have proclaimed the worship as evidence of brainwashing, describing the entire nation as a cult. I too thought this was the case but given the encounters with guides, Worker’s Party of Korea members, and ordinary people I seriously doubt that anyone is brainwashed. There are some real true believers but the Manchurian Candidate kinds of scenarios are really silly and simplistic. We have seen the indoctrination in video clips of children praising the Dear Leader but frankly these children become teenagers and begin thinking. True, survival in the DPRK depends on towing the line in a manner few can imagine. They do universally love their country, a country that delivered them from the slavery of the Japanese in 1945. Given the history of foreigners in Korea, they will all starve themselves to death before allowing another nation to dominate them politically and culturally. “We do it in the Korean Way” was a slogan seen in the rural agricultural areas.
Kemal Malovčić

#703 Re: S.Korea all about

Post by Kemal Malovčić »

dođeš, otvore ti restoran, jedeš, odeš, zatvore ga, qltura
snaga_znanja

#704 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

Meni su posebno zanimljivi ovi antimasonerija kratke hlacice ekipa. Pa oni bi i Tomu Nikolica opravdavali da se zlo ponovi... :lol:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#705 Re: S.Korea all about

Post by Hame_ »

Man, sijele nema govora.

Ako ti nije zahmet, daj još tih slika da razbijemo uvriježeno mišljenje. Imam i ja vremena tražiti slike ali nisam vjerujući našim sredstvima informisanja na kojima toga nema - samo jad i čemer.

Hvala za trud.
kox

#706 Re: S.Korea all about

Post by kox »

Man of steel wrote:
kox wrote:
Man of steel wrote:
To da u Sjevernoj Koreji ljudi umiru od gladi je lakrdija od špekulacije.

Možda će slike nezavisnih novinara koji su tamo boravili srušiti mnogo predrasude i laži koje kruže o ovoj zemlji:

http://www.flickr.com/photos/zaruka/col ... 768838428/
Evo ovdje isti novinar koji je uslikao te fotografije spominje veliku glad iz '90-ih i skorasnju posjetu izlozbenoj farmi koja je upravo to - izlozbena:
https://sites.google.com/site/northkoreaobservations/
Detaljno nema šta, jedna jedina rečenica u kojoj se pominje glad u Sj. Koreji.

Inače dobar tekst a ovaj dio mi je posebno interesantan:

Many have proclaimed the worship as evidence of brainwashing, describing the entire nation as a cult. I too thought this was the case but given the encounters with guides, Worker’s Party of Korea members, and ordinary people I seriously doubt that anyone is brainwashed. There are some real true believers but the Manchurian Candidate kinds of scenarios are really silly and simplistic. We have seen the indoctrination in video clips of children praising the Dear Leader but frankly these children become teenagers and begin thinking. True, survival in the DPRK depends on towing the line in a manner few can imagine. They do universally love their country, a country that delivered them from the slavery of the Japanese in 1945. Given the history of foreigners in Korea, they will all starve themselves to death before allowing another nation to dominate them politically and culturally. “We do it in the Korean Way” was a slogan seen in the rural agricultural areas.
Zaista se može naći kamara materijala o gladi u periodu 90-94 te sadasnjem nedostatku hrane i osnovnih potrepstina. Ja sam ti naveo clanak autora na koga si se ti pozvao, a to sto on licno nije napisao naucni rad o gladi u Koreji nego je samo uzgred spominje nije nesto na sta ja imam uticaja.
A o ljubavi prema zemlji i vodji u zatvorenom, indoktriniranom i potpuno kontrolisanom drustvu kakvo je Sjeverna Koreja vrlo je nezahvalno govoriti.
jeza u ledja

#707 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Man of steel wrote:Detaljno nema šta, jedna jedina rečenica u kojoj se pominje glad u Sj. Koreji.
Ah pa pobogu potrazi malo
http://en.wikipedia.org/wiki/North_Korean_famine

Nije to tajna pa da sad o tome raspravljamo.
udrch

#708 Re: S.Korea all about

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Image

Rejon Žutog i Japanskog mora, čitav azijsko-pacifički prostor je ODAVNO postao pretjesan prostor. Sve brojnija i jača kineska, civilna i vojna flota je imala seriju incidenata u ovoj regiji i sasvim je jasno da ako SAD ne održe supremaciju na ovom prostoru, ulogu glavnog igrača preuzima Peking.

Otud ova čitava farsa sa isprovociranim sjeverom, a sa ciljem da se izvrši updata američke premoći u regiji. Vrijeme je radilo za Peking, ovo je zadnja šansa za "ovjeru" SAD supremacije u ovom dijelu svijeta.

Da li će SAD iz ove drame izaći jače ili slabije nema blage veze sa Pjonjangom, već sa kockarskim, šahovskim i drugim kapacitetima Pekinga i Wall Streeta, oops, pardon, Vašingtona.
nekoliko puta sam pitao, ali hladno izbjegavaš odgovor..
kako u ovim tvojim sumanutim teorijama nigdje nema Vatikana, kao izvora i osovine svih zapadnih teorija zavjera..
kako to da si toliko protiv USA, Izraela, Njemačke, Britanije, a nisi protiv Vatikana..

kako toliko mrziš zalutale vehabije, a onoliko zadivljen novim papom, isusovcem?
cindrlimindrli

#709 Re: S.Korea all about

Post by cindrlimindrli »

Ja donekle shvatam postovaoce lika i djela korejskog vodje, mozda se ljudi sa nostalgijom sjecaju gladi, ikara, lece, rize.
Ili ih lik podsjeca na nikad prezaljenog marsala i kult emisiju dozvolite da se obratimo? Nosara? :D
snaga_znanja

#710 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

jeza u ledja wrote:
Man of steel wrote:Detaljno nema šta, jedna jedina rečenica u kojoj se pominje glad u Sj. Koreji.
Ah pa pobogu potrazi malo
http://en.wikipedia.org/wiki/North_Korean_famine

Nije to tajna pa da sad o tome raspravljamo.
Tamo svi zlatnim kasikama jedu. To sto jedu zrak je drugi problem. :D
Bosanski_kralj

#711 Re: S.Korea all about

Post by Bosanski_kralj »

Ko od vas garantuje da bi im standard bio bolji nego što je danas?

Pa eno po Africi je veća glad nego kod Sjevernih Koreanaca (valjda se ovako kaže), iako nemaju onakvu diktaturu.

Najzad ako umiru od gladi, neka dignu guzicu i ruše vlast, neću im ja stanje mijenjati.
svjezi_ustipak

#712 Re: S.Korea all about

Post by svjezi_ustipak »

Man of steel wrote:Ako kažeš detaljno onda vjerujem da imaš snimak ili fotke kojim bi to potvrdio?

ima

Image

samo utipkaj u google. WFP je na molbu Sjeverne Koreje godinama hranio tu zemlju. Imas podatke o hranina njihovom sajtu.I potrosnja kalorija po stanovniku.

Ne treba njima Amerika niti atomska bomba. Svakako ce umrijeti od gladi. I treba.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#713 Re: S.Korea all about

Post by Hame_ »

De ljudi smijerte malo. Jel gladuju il ne gladuju? Ne znam više jel i u Africi gladuju.

Nemojte komplikovat.
hhaarree

#714 Re: S.Korea all about

Post by hhaarree »

svjezi_ustipak wrote:
Man of steel wrote:Ako kažeš detaljno onda vjerujem da imaš snimak ili fotke kojim bi to potvrdio?

ima

Image

samo utipkaj u google. WFP je na molbu Sjeverne Koreje godinama hranio tu zemlju. Imas podatke o hranina njihovom sajtu.I potrosnja kalorija po stanovniku.

Ne treba njima Amerika niti atomska bomba. Svakako ce umrijeti od gladi. I treba.
Sta treba? da umru od gladi?
Challenger__

#715 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

@udrch

Pa to je očigledno. Zato što pripadam redu Isusovaca, zadužen da zbunjuje ljude po portalima, a na Klixu sam tu da kompromitujrm lucidnu bošnjačko-muslimansku političku misao koju ti personificiraš.
Image
"in Nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti..."
snaga_znanja

#716 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

Nisu to prava djeca. To su lutke. :zzzz:
svjezi_ustipak

#717 Re: S.Korea all about

Post by svjezi_ustipak »

hhaarree wrote:
svjezi_ustipak wrote:

ima

Image

Sta treba? da umru od gladi?
jasta. ali barem imaju atomsku bombu i nacionalni ponos.
azijska vukojebina. i kad je ne bude kao da ce kome nedostajati gomila histerickih kosookih likova na celu sa debelim vodjom i bombom koja izgleda kao da je iz crtanog filma izasla.

neka gladuju.simpatizeri iz bosne neka im posalju pakete.
GandalfSivi

#718 Re: S.Korea all about

Post by GandalfSivi »

Kako je ovo luda tema, nevjerovatno...
Challenger__

#719 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

GandalfSivi wrote:Kako je ovo luda tema, nevjerovatno...
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
hhaarree

#720 Re: S.Korea all about

Post by hhaarree »

svjezi_ustipak wrote:
azijska vukojebina. i kad je ne bude kao da ce kome nedostajati gomila histerickih kosookih likova na celu sa debelim vodjom i bombom koja izgleda kao da je iz crtanog filma izasla.

:zoka:

hocel mi neko objasnit jel ovo interna sala ili neki napredni sarkazam ili ovaj ozbiljno prica
snaga_znanja

#721 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

Moze li jedno pitanje. Nije zajebancija.

Da li je ikad iko prebjegao iz Juzne u Sjevernu Koreju? Postoji li takav dokumentovan slucaj?
svjezi_ustipak

#722 Re: S.Korea all about

Post by svjezi_ustipak »

hhaarree wrote:
svjezi_ustipak wrote:

:zoka:

hocel mi neko objasnit jel ovo interna sala ili neki napredni sarkazam ili ovaj ozbiljno prica
ozbiljan sam. imaju bombu, nemaju hranu, da sada nestanu svi kao da ce kome nedostajati. samo bi bio problem manje.
Challenger__

#723 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

snaga_znanja wrote: Da li je ikad iko prebjegao iz Juzne u Sjevernu Koreju? Postoji li takav dokumentovan slucaj?
Kol'ko sam čuo, nisam siguran, prebjeg'o je Ruskaja Pravdaja (@nisamodavle) šeset i ćetvrte, pa je gore dobio degenek, doš'o tobe, pa je preš'o na islam i doš'o kod Tite, u Bosnu.
hhaarree

#724 Re: S.Korea all about

Post by hhaarree »

svjezi_ustipak wrote:
ozbiljan sam. imaju bombu, nemaju hranu, da sada nestanu svi kao da ce kome nedostajati. samo bi bio problem manje.
e bgm nije bolest sve sto boli, aferim aferim
udrch

#725 Re: S.Korea all about

Post by udrch »

Challenger__ wrote:@udrch

Pa to je očigledno. Zato što pripadam redu Isusovaca, zadužen da zbunjuje ljude po portalima, a na Klixu sam tu da kompromitujrm lucidnu bošnjačko-muslimansku političku misao koju ti personificiraš.
pitanje je bilo vrlo jednostavno, ali ti nastavljaš da se blamiraš..
pitao sam radi ostalih forumaša, ja znam odakle dolazi tvoja ljubav prema papi..
nije baš da nisam lucidan, kad poželim pojavim se na tvojoj omiljenoj temi o onom alawitskom majmunu, nakon koje je privremeno zatvore, a tebe i tvoje istomišljenike pošalju u banoviće..
Post Reply