S.Korea all about

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#426 Re: S.Korea all about

Post by japin_mutapi »

underwater wrote: Vojska bez morala ne moze biti sposobna.
Juznokoreanci su extremno brai-washed nacion, obicni peskiri i poslusnici.
pa svaka vojska danas i kroz historiju je indoktrinirana i poslušnička
nema razlike kakvo je političko uređenje države jel demokratija diktatura monarhija vojska je tu da radi za njene interese i da izvršava zadatke
generali i obični vojnici su isti po tom pitanju čak i onda kada vojska ima vlast u nekoj državi
lajkujMe

#427 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Sto se Americke pozicije tice prema S.koreji ona je manje vise bila donedavno ignoriraj budale.
Dovoljno govori cinjenica da se SAD'u toliko fuckalo za Sjever da su ovi uspjeli krisom napraviti Nuklearne glave.
Nisu ih a vjerovatno ih jos ne smatraju prijetnom.
Zato ih dosada nisu razvalili ameri? Imali su 50 godina to da urade.
Stvar je jednostavna nestankom Sjevera dobili bi vise stete nego koristi.
Svi americki ratovi su u biti bili veoma korisni SAD'u pa cak i Iracki i Afganistanski ratovi obezbjedili su sebi Naftu i Sigurnost unutar svojih granica a platili su s 10,000 americkih zivota sto je prema SAD jeftino placena cijena.

Rat s Sjeverom s druge strane nema "profita" nemaju nafte, nemaju neke vazne resurse, Sjever nema Bin Ladena koji ce poslati boinge u zgrade sto se Amerike tice Sjever je neka tacka tamo na mapi koja za sada nije prijetna po SAD.
Jedino sto bi dobili napadom na Sjever su kao prvo osudjivanje Rusije i ponajvise Kine od koje je SAD veoma ovisan, Ljutnju Juga sto im je u zauzvrat ujedinjenju dao milione i milione napacenih Sjevernjaca gladnih i mokrih, jos bolesni i mentalno zaostali.
Jedino ko bi se mozda radovao ovome je Japan, oslabio bi ekonomiju Juga i time dao sansu Japanskim firmama za ekspanziju, uklonio stalnu prijetnju Sjevera s svojim ipak mocnim balistickim mogucnostima (dodaj: kemijsko biolosko oruzje + nekakve kvazi Nuklearne glave).

A ameri bi jos samo dodali mrtve na popis veterana i heroja, i stotine milijardi dodatnog duga zbog finansiranja ratova.
Rat nije jeftin samo da se zna.

Ali opet to sve pada u vodu ako se Sjever ne urazumi, previse su paranojni da vide dubinu svega.
U svacijem je interesu da oni postoje (osim japanu naravno). Ali njihovi mozgovi su toliko isprani kvarljivom retorikom da misle da ih svako hoce smaknuti s lica zemlje.

Da se malo smire dobili bi hranu i sve ostalo sto zele u zauzvrat da malo po malo zveckaju jezikom.

Ali ovaj novi "veliki vodja" ocigledno ne samo debeo nego i glup i nezreo, on ce na stetu svih uraditi nesto glupo i napasti i onda nema vise izbora ostala bi samo jos 1 karta a to je rat i unistenje sjevera.

Al opet sve zavisi kakav napad. U zadnjih nekoliko godina desilo se vise napada (op.a napad na juzno korejski ratni brod u kojem je stradalo 50 mornara) to nije bio dovoljni razlog jugu da se osveti.
Ali urade li nesto gluplje npr ispale 50tak granata na Seul uff to bi bio haos.

U roku od 2 sedmice pred obalom Sjevera bi se pojavilo 6 nosaca zrakoplova stotine bombardera lovaca, i 100.000 americkih "veterana" istreniranih u borbi zajedno s 3 miliona Juznjaka na granici s masom operativnih sadrzaja.

Tu ni Kina nemoze pomoci.
underwater

#428 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

Alfons Kauders wrote:
underwater wrote:
Bodkin wrote:u jebote covjek ti tehnicki objasni zasto je nemoguce, a odgovor na to je mogu zato sto cnn kaze da ne mogu, a cnn je propaganda :-)
Niti je on bilo sto objasnio (pogotovo ne tehnicki), niti je CNN meni mjerodavan za bilo sto (njemu jeste).
Meni se i ne raspravlja s ljudima koji misle da je amerika svemoguca i da joj se niko ne moze usprotiviti.
Stvarnost u kojoj zivimo vas demantira ... treba samo malo logike ... jer N. Korea jos uvijek egzistira, kao i sirija, kao i iran.
Mora se biti dobro glup pa misliti da amerika moze ali ne zeli vladati svijetom ....
Pa bujrum druze - demantiraj.

Nije ti ovo obdaniste, ako nesto tvrdis onda to i dokazi. Tvoje licno misljenje i tvoji mokri snovi o propasti mrske Amerike me ne zanimaju, a vjerovatno ni ostale forumase.

Fino daj podatke i argumente. Ako uspijes dokazati da S.Koreja i Iran imaju tehnologiju da roknu ICBM sa CEP ispod 1000 metara na Ameriku, ja se povlacim diskusije. Posto znam da od toga nema nista, i da ti tu ne mogu pomoci ni Google ni koji kurac, ocekujem duhovitu diskusiju. :D
Ti mora da vjerujes da si poznavalac vojnih tehnologija :lol:
Cemu demantirati nesto sto je glupost u svojoj osnovi? Pa bolan sami amerikanci su analizirali slucaj da iran aktivira nuklearnu glavu na 10 tak hiljada metara (sto siguno mogu) i rekli su - worst ever solution. A ti tu nesto palamudis o CEP ispod 1000 metara. Konacno, danas svaki polupismen politicar zna da je sj. koreja kineska kolonija i da u principu moze imati sve sto ima kina ...raketna velesila ....a to je dovoljno da barem 100 puta unisti ameriku. Da ne govorim o njihovim vezama sa iranom... i sta bi iran sve bio spreman pomoci braci da sprze to reketasko govno zvano usa.
Bodkin

#429 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

underwater wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nije ti ovo obdaniste, ako nesto tvrdis onda to i dokazi. Tvoje licno misljenje i tvoji mokri snovi o propasti mrske Amerike me ne zanimaju, a vjerovatno ni ostale forumase.

Fino daj podatke i argumente. Ako uspijes dokazati da S.Koreja i Iran imaju tehnologiju da roknu ICBM sa CEP ispod 1000 metara na Ameriku, ja se povlacim diskusije. Posto znam da od toga nema nista, i da ti tu ne mogu pomoci ni Google ni koji kurac, ocekujem duhovitu diskusiju. :D
Cemu demantirati nesto sto je glupost u svojoj osnovi? Pa bolan sami amerikanci su analizirali slucaj da iran aktivira nuklearnu glavu na 10 tak hiljada metara (sto siguno mogu) i rekli su - worst ever solution. A ti tu nesto palamudis o CEP ispod 1000 metara. Konacno, danas svaki polupismen politicar zna da je sj. koreja kineska kolonija i da u principu moze imati sve sto ima kina ...raketna velesila ....a to je dovoljno da barem 100 puta unisti ameriku. Da ne govorim o njihovim vezama sa iranom... i sta bi iran sve bio spreman pomoci braci da sprze to reketasko govno zvano usa.
zato su danas iran i kina velesile a taj isprdak amerika trecerazredna zemlja :-)
underwater

#430 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

Alfons Kauders wrote:
underwater wrote: Pa ako iran moze lansirati satelit, onda valjda moze i pogoditi ameriku.
A javna je tajna da je N. Korea od irama dobila tu tehnologiju ... zauzvrat, rade nuklearne pokuse za Iran.
Ali, ako za izvor uzimas wiki ili CNN, onda mozes tako razmisljati.
Mogu i ja nabiti loptu 50 metara, pa se ne poredim s Vedom i Pjanom... Oni mozda i pogode go, a ja ni tribine. :-)

Inace javna je tajna da je Iran od S.Koreje dobio tu tehnologiju strucnjak... Dakle samo si malo fulo. Da ne kazem za ovo drugo, majko mila... :-)

I sorry, meni za ove stvari ne treba ni Wiki ni Google, jer mi je vazda bila furka da citam o tome. S obzirom da se ne slazes s mojom ocjenom, bujrum ponudi neke svoje argumente. Ako nista, cisto ono da se nasmijemo. :D
Ah cuj iran dobio od Sj Koreje tehnologiju :lol:
Da, 80 tih. Danas iran izljeva shahbe kao svijece i salje majmune u svemir :D
Da citas neke ozbiljnije novine od Avaza znao bi da drzavni vrhovi spekuliraju o takvoj mogucnosti, da su poslijednja 2 nukearana exprimenta 2 sj.koreske vojske - iranski.
underwater

#431 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

Bodkin wrote:
underwater wrote:
Alfons Kauders wrote:

zato su danas iran i kina velesile a taj isprdak amerika trecerazredna zemlja :-)
Amerika je velesila na otimanju i pljackanju drugih.
A kina nije nimalo manja velesila, vjeruj mi.
underwater

#432 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

lajkujMe wrote:Sto se Americke pozicije tice prema S.koreji ona je manje vise bila donedavno ignoriraj budale.
Dovoljno govori cinjenica da se SAD'u toliko fuckalo za Sjever da su ovi uspjeli krisom napraviti Nuklearne glave.
Nisu ih a vjerovatno ih jos ne smatraju prijetnom.
:D
Odavno nisam citao nista smjesnije ...
cyprus

#433 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

underwater wrote:A kina nije nimalo manja velesila, vjeruj mi.
A kome ćemo vjerovat, ako nećemo tebi... :-D
jeza u ledja

#434 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

underwater wrote:. Konacno, danas svaki polupismen politicar zna da je sj. koreja kineska kolonija i da u principu moze imati sve sto ima kina ...raketna velesila ....a to je dovoljno da barem 100 puta unisti ameriku. Da ne govorim o njihovim vezama sa iranom... i sta bi iran sve bio spreman pomoci braci da sprze to reketasko govno zvano usa.
Image
Alfons Kauders

#435 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

underwater wrote: Ti mora da vjerujes da si poznavalac vojnih tehnologija :lol:
Za tebe je i dijete s poteskocama u razvoju strucnjak. Nego da vidimo kakve baljezgarije si spremio ovog jutra.

Ameri kazes analizirali eksploziju iranske kilotonske nuklearne glave na 10,000 metara? :-) Znas li druze na kojoj se visini aktiviraju takve bojeve glave da bi dobio dupli udarni val (Y-val)? Procitaj malo. Na visini od 10,000 metara bojeva glava od 20kt bi imala smisla kao da bacis rucnu bombu 100 metara od nekog i kontas da ces ga ubiti. Na 10,000 metara bi mozda aktivirao termonuklearnu glavu od nekoliko desetina megatona - znaci fulo si samo 1000 puta. Dobar. :-)

Ko li je tebi predavao fiziku u picku materinu....

Btw, Kina ima manje nuklearnih bojevih glava od Britanije, Francuske i Izraela. Oko 200 komada... I to je dovoljno da unisti Ameriku 100 puta? :lol:
Alfons Kauders

#436 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

underwater wrote:
Alfons Kauders wrote:
underwater wrote: Pa ako iran moze lansirati satelit, onda valjda moze i pogoditi ameriku.
A javna je tajna da je N. Korea od irama dobila tu tehnologiju ... zauzvrat, rade nuklearne pokuse za Iran.
Ali, ako za izvor uzimas wiki ili CNN, onda mozes tako razmisljati.
Mogu i ja nabiti loptu 50 metara, pa se ne poredim s Vedom i Pjanom... Oni mozda i pogode go, a ja ni tribine. :-)

Inace javna je tajna da je Iran od S.Koreje dobio tu tehnologiju strucnjak... Dakle samo si malo fulo. Da ne kazem za ovo drugo, majko mila... :-)

I sorry, meni za ove stvari ne treba ni Wiki ni Google, jer mi je vazda bila furka da citam o tome. S obzirom da se ne slazes s mojom ocjenom, bujrum ponudi neke svoje argumente. Ako nista, cisto ono da se nasmijemo. :D
Ah cuj iran dobio od Sj Koreje tehnologiju :lol:
Da, 80 tih. Danas iran izljeva shahbe kao svijece i salje majmune u svemir :D
Da citas neke ozbiljnije novine od Avaza znao bi da drzavni vrhovi spekuliraju o takvoj mogucnosti, da su poslijednja 2 nukearana exprimenta 2 sj.koreske vojske - iranski.
Fino sam ti rekao - ovo nije obdaniste i ako hoces da te ne ismijavamo, bujrum daj "dokaze." :D

Mogu i ja vjerovati da S.Koreja ima letece tanjire, ali nisam siguran da to mogu dokazati.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#437 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

zambaklija wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Sang-O_class_submarineSang-O_class_submarine ovo kada otvoriš tamo piše Yugo class,ovo Tile prodao 40kom pimpekovom dedi ili ša :D :D gdje se ovo kod nas u CRO pravilo i valjali čemu???
Radi se u UNA klasi podmornica koje je bivsa nam drzava pravila. Nisu vise u upotrebi a poslednja koju je Jugoslovenska mornarica napravila je penzionisana 2005 godine. Vecina je na prodaju. Jedn ima Hrvatska, par CG i valjda jednu i Srbija.
Navodno je Sj.Korejska unaprijedjena verzija UNA klase (Yono klasa) potopila Juzno Korejsku korvetu Cheonan, 2010 godine pri cemu je poginulo 46 mornara. Korveta je bila dio vojne vijezbe koja je ironicno imala za cilj upravo lov na podmornice. Bas je bila godisnjica prije par dana.
Rusija i Kina su zakljucke J. Korejske komsije odbacili kao neosnovane. Kina kaze da je Cheonan potopila USA mina (ranije postavljena) i da YONO klasa podmornica ne moze prici korveti bez da bude jasno otkrivena i neutralisana. Rusija nije dala objasnjenje potapanja, samo je odbacila mogucnost torpedo napada.
underwater

#438 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

Alfons Kauders wrote:
Za tebe je i dijete s poteskocama u razvoju strucnjak. Nego da vidimo kakve baljezgarije si spremio ovog jutra.

Ameri kazes analizirali eksploziju iranske kilotonske nuklearne glave na 10,000 metara? :-) Znas li druze na kojoj se visini aktiviraju takve bojeve glave da bi dobio dupli udarni val (Y-val)? Procitaj malo. Na visini od 10,000 metara bojeva glava od 20kt bi imala smisla kao da bacis rucnu bombu 100 metara od nekog i kontas da ces ga ubiti. Na 10,000 metara bi mozda aktivirao termonuklearnu glavu od nekoliko desetina megatona - znaci fulo si samo 1000 puta. Dobar. :-)
Smijesan si :D ko da si ex oficir JNA. Pojma ti nemas.
Pogledaj dobro ovaj video ... americka tv kuca ili iranska :D Nego, pokri se usima i shuti, bolje ti je.

I procitaj malo sta je EMP ... i uopce da znas HANE su davno limitirane na 30km, dakle unutar zemljine atmosfere.
Nista sto ima zavojnicu u sebi ili pnp ne bi radilo ... cakija bi bila vrlo efikasno oruzje. Za tvoju info rusi vec odavno prave tenkove bez elektronike...sa el. cijevima :D
Btw, Kina ima manje nuklearnih bojevih glava od Britanije, Francuske i Izraela. Oko 200 komada... I to je dovoljno da unisti Ameriku 100 puta? :lol:
:-)
Neki pak tvrde da ima 3000 ...citaj, ovo je srecom na bosanskom, pa mozes razumjeti :wink:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/soka ... 85743.aspx
Alfons Kauders

#439 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

underwater wrote:
Alfons Kauders wrote:

Smijesan si :D ko da si ex oficir JNA. Pojma ti nemas.
Pogledaj dobro ovaj video ... americka tv kuca ili iranska :D Nego, pokri se usima i shuti, bolje ti je.

I procitaj malo sta je EMP ... i uopce da znas HANE su davno limitirane na 30km, dakle unutar zemljine atmosfere.
Nista sto ima zavojnicu u sebi ili pnp ne bi radilo ... cakija bi bila vrlo efikasno oruzje. Za tvoju info rusi vec odavno prave tenkove bez elektronike...sa el. cijevima :D
:-)
Neki pak tvrde da ima 3000 ...citaj, ovo je srecom na bosanskom, pa mozes razumjeti :wink:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/soka ... 85743.aspx
Da skratim - ti si imbecil.
underwater

#440 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

Alfons Kauders wrote:Da skratim - ti si imbecil.
Zasto? :shock:
fatality

#441 Re: S.Korea all about

Post by fatality »

vjerovati da jedna sjeverna koreja moze unistiti amere (i to ni manje ni vise nego 100 puta) je stvarno za ranit se.
Al haj, svako ima svoje motive zasto u nesto "vjeruje" :D
Point.

#442 Re: S.Korea all about

Post by Point. »

Hoce li mi neko odgovoriti na par pitanja......

- Jesu li ovi sjevernjaci i juzni ustvari jedan te isti narod? Samo sto su podijeljeni i nemogu se dogovoriti koja ideologija je najbolja?

- Jel pricaju istim jezikom?

- Jel ikad Koreja bila ujedinjena i samostalna?

- je li ova podijela od hladnoga rata i kako je moguce da je ovakav rezim prezivio pad komunizma?
jeza u ledja

#443 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Hoce li mi neko odgovoriti na par pitanja......

- Jesu li ovi sjevernjaci i juzni ustvari jedan te isti narod? Samo sto su podijeljeni i nemogu se dogovoriti koja ideologija je najbolja?

- Jel pricaju istim jezikom?

- Jel ikad Koreja bila ujedinjena i samostalna?

- je li ova podijela od hladnoga rata i kako je moguce da je ovakav rezim prezivio pad komunizma?
Jes, jes, jes i jes.
Prezivjela je i Kuba. Nije to toliko cudno.
Uglavnom su popadali rezimi direktno pod sapom SSSRa.
sinuhe

#444 Re: S.Korea all about

Post by sinuhe »

Koreja je prije nego sto su je Japanci okupirali bila zatvorena zemlja pa su ovi Sjevernjaci samo tako nastavili.
Ne treba tu bas ni komunizam kriviti koliko njihov uvrnuti nacionalizam :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Hermit_Kingdom
Rob_Atl

#445 Re: S.Korea all about

Post by Rob_Atl »

Image

Ovih 10-tak je dovoljno da pokori s koreju citavu i pola kine ako se umijesaju
scooby_dooby_doo

#446 Re: S.Korea all about

Post by scooby_dooby_doo »

Rob_Atl wrote:Image

:thumbup: ,dijelimo misljenje.
Bodkin

#447 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

scooby_dooby_doo wrote:
Rob_Atl wrote:Image

:thumbup: ,dijelimo misljenje.
jel igdje koristena ova igrackica?
cindrlimindrli

#448 Re: S.Korea all about

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote:jel igdje koristena ova igrackica?
Kazu prvi put je probali na srbiji.
Bodkin

#449 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

cindrlimindrli wrote:
Bodkin wrote:jel igdje koristena ova igrackica?
Kazu prvi put je probali na srbiji.
zar to nije bio f117?
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... t_hawk.jpg
hhaarree

#450 Re: S.Korea all about

Post by hhaarree »

ako je to B2 bombarder eo sta kaze vikipedija
The B-2's combat debut was in 1999, during the Kosovo War. It was responsible for destroying 33% of selected Serbian bombing targets in the first eight weeks of U.S. involvement in the War.[5] During this war, B-2s flew non-stop to Kosovo from their home base in Missouri and back.[5] The B-2 was the first aircraft to deploy GPS satellite-guided JDAM "smart bombs" in combat use in Kosovo.[91] The use of JDAMs and precision-guided munitions effectively replaced the controversial tactic of carpet-bombing, which had been harshly criticised due to it causing indiscriminate civilian casualties in prior conflicts, such as the 1991 Gulf War.[92] On 7 May 1999, a B-2 accidentally dropped five JDAMs on a target building that was actually the Chinese Embassy, killing several staff.[93]
Post Reply