S.Korea all about

Post Reply
Kemal Malovčić

#326 Re: S.Korea all about

Post by Kemal Malovčić »

treba malo rata, dosadno je
amoninan

#327 Re: S.Korea all about

Post by amoninan »

Cyrax wrote:Kakav crni rat. Rata nece biti :D
Postoji par procenata sansi da je debeljko mahnit samo tako pa oplete raketama po Seulu ili nekom drugom vecem gradu.
U tom slucaju ima da ih raspizdi jug i Ameri za tili cas. Iz zraka naravno.
standardna procedura.
I babo mu je kad mu je dedu naslijedio pravio probleme, moraš zaraditi "street creed" :lol: među generalima. Srušio južnokorejski civilni avion, jel ono. Više se i ne sjećam.
Sad i ovaj malo glumi mangupa iz istih motiva. Problem je što je moguće da je'nom ta zajebancije ne prođe bez posljedica. Možda ovaj put?

I Kinezima je puna kapa ovih budala, štete biznisu komunističke partije :D
Bodkin

#328 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

kojetou wrote:

:D
stani ba jesu taci ovi podaci? sjever fakat ima 1600 aviona i 5500 tennkova :shock: :shock:
kojetou

#329 Re: S.Korea all about

Post by kojetou »

amoninan wrote:
Postoji par procenata sansi da je debeljko mahnit samo tako pa oplete raketama po Seulu ili nekom drugom vecem gradu.
standardna procedura.
I babo mu je kad mu je dedu naslijedio pravio probleme, moraš zaraditi "street creed" :lol: među generalima. Srušio južnokorejski civilni avion, jel ono. Više se i ne sjećam.
Sad i ovaj malo glumi mangupa iz istih motiva. Problem je što je moguće da je'nom ta zajebancije ne prođe bez posljedica. Možda ovaj put?

Amerikanaci ce jednog dana trehnuti par atomskih bombi tamo i cao djaci.
kojetou

#330 Re: S.Korea all about

Post by kojetou »

Bodkin wrote:
kojetou wrote:

:D
stani ba jesu taci ovi podaci? sjever fakat ima 1600 aviona i 5500 tennkova :shock: :shock:
Da tacno je. Nema narod sta da jede ali sve pare koje imaju pumpaju u armiju. Velika je to zemlja. :)
Kemal Malovčić

#331 Re: S.Korea all about

Post by Kemal Malovčić »

izgledaju jači oviz sjeverovića

@thetruepath, za koju si ti stranu? gdje ima više muslimana?
amoninan

#332 Re: S.Korea all about

Post by amoninan »

kojetou wrote:
amoninan wrote:
standardna procedura.

Amerikanaci ce jednog dana trehnuti par atomskih bombi tamo i cao djaci.
Ih kad je to onaj budalaš i genije MacArthur predlag'o :-) :D
dingosp0

#333 Re: S.Korea all about

Post by dingosp0 »

ma dzaba im da imaju 5000 kad su ti avioni ziva katastrofa ...
70% ih je staro preko 30 godina.. tehnologija iz kamenog doba...
imaju mozda 80-100 aviona skojim bi se mogli braniti nekih 30tak dana nakon sto ih braca ameri i J. Korea sravnjaju

isto tako za tenkove... imaju 2000 T55 tenkova koji su maciji kasalj pored J. Korejskog K2 pantera

jedina prednost ovih iz S.K jeste sto su ludi ratnici i da se zakuha oni bi se borili do zadnjeg covjeka....
a sto se tice vojne opreme oni su 0 kad se uporedi sa J Korejom ... jos da dodje do sukoba sta bi ameri sve dali svojima iz J.K ... neki dan gledam klip leti B2 bombarder iznad J . K
amoninan

#334 Re: S.Korea all about

Post by amoninan »

Seul bi ispušio i tako i tako. To je jedino sigurno
Bodkin

#335 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

amoninan wrote:Seul bi ispušio i tako i tako. To je jedino sigurno
to sam i ja rekao
entry

#336 Re: S.Korea all about

Post by entry »

Zna li neko vise o onom zajednickom industrijskom pogonu Sjeverne i Juzne Koreje?
Kako tu stvari funkcioniraju?
sema911s

#337 Re: S.Korea all about

Post by sema911s »

entry wrote:Zna li neko vise o onom zajednickom industrijskom pogonu Sjeverne i Juzne Koreje?
ovi njima jeftinu radnu snagu oni njima nesto malo hljeba i rize plate,.
citao sam da te sto dolaze iz debeljucine zemlje cuva vosjka i ako prebjegnu nastrada im sva znana i neznana porodica i prijatelji,. to je nesto ko radni logor kamp,.

kamp se zove Kaesong
Last edited by sema911s on 30/03/2013 12:30, edited 1 time in total.
Bodkin

#338 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

zna li neko sta ameri imaju u JK? doduse i japan je blizu, imaju i tamo bazu jel tako, okinawa?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#339 Re: S.Korea all about

Post by Hame_ »

Image
kojetou

#340 Re: S.Korea all about

Post by kojetou »

sema911s wrote:
entry wrote:Zna li neko vise o onom zajednickom industrijskom pogonu Sjeverne i Juzne Koreje?
ovi njima jeftinu radnu snagu oni njima nesto malo hljeba i rize plate,.
citao sam da te sto dolaze iz debeljucine zemlje cuva vosjka i ako prebjegnu nastrada im sva znana i neznana porodica i prijatelji,. to je nesto ko radni logor kamp,.
dobar avartar :thumbup:

:lol:
amoninan

#341 Re: S.Korea all about

Post by amoninan »

Bodkin wrote:zna li neko sta ameri imaju u JK? doduse i japan je blizu, imaju i tamo bazu jel tako, okinawa?
jes' vidikepdia, ali mislim da je to tu negdje s obzirm na izvore

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Sta ... ite_note-2
sema911s

#342 Re: S.Korea all about

Post by sema911s »

amoninan wrote:
Bodkin wrote:zna li neko sta ameri imaju u JK? doduse i japan je blizu, imaju i tamo bazu jel tako, okinawa?

kako god mislim da bar imaju vise municije od sjevernjaka jedno 185%,.
znate kakava im je taktika kod pjesadije.(zaspi neprijatelja vatrom dok ostali ne rpidju pa opet nanovo) tako i sa oruzjem iz zraka, mora,. mislim da bi sjevr za nekih par dana nesto sa lica zemlje,. i te rakete sto imaju pa misliim da bi im ih obama detonirao na lansirnim rampama,. pa bi usa bez ispaljenog metka shebala debelog ,. a i gladni narod koliko god bolesno vjerovao debelom vodji,. brzo bi se prosirila prica o izobilju hrane koji donosi demokratija :razz: :D
tako da bi u tom sukobu sigurno bilo regija koje bi se pobunile protiv debelog vodje,ee,.,

al bilo bi fino da se opet zarati imam nekih tableta sto sam jeftino kupio pa ako pukne nebi nista stizalo iz kine i moglo bi se sta zaradit
It_is_a_Leclerc

#343 Re: S.Korea all about

Post by It_is_a_Leclerc »

Sjevrenoj Koreji bi bilo pametnije da nahrani svoj narod i nabavi mu čarape, a ne da ga tjera u nove, zasigurno i unaprijed izgubljene sukobe.
amoninan

#344 Re: S.Korea all about

Post by amoninan »

sema911s wrote:
amoninan wrote:

kako god mislim da bar imaju vise municije od sjevernjaka jedno 185%,.
znate kakava im je taktika kod pjesadije.(zaspi neprijatelja vatrom dok ostali ne rpidju pa opet nanovo) tako i sa oruzjem iz zraka, mora,. mislim da bi sjevr za nekih par dana nesto sa lica zemlje,. i te rakete sto imaju pa misliim da bi im ih obama detonirao na lansirnim rampama,. pa bi usa bez ispaljenog metka shebala debelog ,. a i gladni narod koliko god bolesno vjerovao debelom vodji,. brzo bi se prosirila prica o izobilju hrane koji donosi demokratija :razz: :D
tako da bi u tom sukobu sigurno bilo regija koje bi se pobunile protiv debelog vodje,ee,.,

al bilo bi fino da se opet zarati imam nekih tableta sto sam jeftino kupio pa ako pukne nebi nista stizalo iz kine i moglo bi se sta zaradit
Ne treba samo Amere potencirati, Južnokorejske oružane snage su prešle dug put od 50ih do danas. Nisu za podcijenit, uopće. Što se tiče fanatizma, i tu imaju "Štofa", onih par desetljeća nacionalističke diktature izrodilo je popriličan fanatizam i s druge strane.. helem.
sema911s

#345 Re: S.Korea all about

Post by sema911s »

na stranu taj fanatizam ( ja nesto nevolim amere,kineze, te korejce, uk i too,. po vataru skontajte )
al kako da se ti boris protiv tenka abrams koji ce te dok je u pokretu nekih 20km/h juri,po neravnom terenu i opali sa udaljenosti od 2km i raznese te, jednom SABOT projektilom,a ima ih jos 37. sjever ima neke sssr tenkove koji imaju efektivan domet isto 2km al nemogu pucat u pokretu tako precizno,. onda pogledas americke navodece rakete,. ok mozda su im rusi dali nesto sitno,(imaju rusi dobrih raketa onog cecena dudajeva jel se tako zvao pogodili su dok je bio u bunkeru nekoliko metara pod zemljom a raketa usla kroz ventilaciju),. pogledas onda helikoptere apac, kobra ok mozda su rusi dali nesto iz svog arsenala mozda,. onda te podmornice su dar sssr bratskom narodu kine a ovi dali debelom vodji starijem,.,. onda lahko naoruzanje pjeseadije amerikanci nose sa sobom oko 20kg municije stim da u humvi ima jos poprilicna zaliha,. i konstantno dolazi nova, hocel to moc debeli vodja odrzat,
onda americko lako protuvoklopno oruzje,. ala stinger i too,., sjeverna koreja jos uvjek koristi (talibanske rakete) rpg7 (koji je sledeca verzija njemackog panzer faustkoji ima domet 700m,. mozda su sta unaprijedili dok ameri imaju mogucnost kupiti slicne verzinje njihovima koje prave svedi,.
pa onda pogledas avijaciju ti americki f16,f17, f18 koji vec F nije i koliko tih F imaju na jednom nosacu mislim da bi samo jedan nosac aviona bio dovoljan da sravne sjever za dan,. pa pogledas avione tipa avaks skeniraju i ptice vide da nema koja mutiran dnk ako ima,. onda oni ac130 avion sa haubicom pa nemozes da odredis odakle te tuce,.

iskreno nisam za rat(bilo bi mi drago da se hoce debeli vodja sa svojim isto misljenicima negdje okupe i zajdnicko masovno samoubistvo izvrse spase taj jadni narod.) jer dosadili su vise sa ovim prijetnjama ove prijetnje su ono ko pas koji laje ne ujeda

ok u korjskom ratu da nije kineskih dobrovoljaca(kineske armije) sada nebi sjever postojao sjetite se dokle je bio dosao UN,. ,.
kojetou

#346 Re: S.Korea all about

Post by kojetou »

Amerikanci bi samo poslali bezpilotne letijelice i gotova prica. :evil:

AleksoMKD

#347 Re: S.Korea all about

Post by AleksoMKD »

Mogli bi bombardovat polozaje sa hranom, izbili bi neredi odmah :D
Cyrax

#348 Re: S.Korea all about

Post by Cyrax »

Ne mogu u istu recenicu stati vojska sjevera i juga. Al' nikako :-)
Snaga brojeva,"juris braco" strategija i fanatizam su svoje zavrsili davnih dana.
Jug ce sve uraditi i istrpiti da rata ne bude. Njima je do biznisa i razvoja a u tome razvaljuju na svjetskom nivou.
chupacabra

#349 Re: S.Korea all about

Post by chupacabra »

Rata nece biti. Cirkus i dreka su za domacu javnost i da se pokusa doci do novih zaliha rize i konzervi. Ni vise ni manje.
Amerima i J.Korejancima pogotovu nije do belaja iz ekonomskih razloga (sto da trosis vojne resurse na gladne budale), ali ako kepec stvarno poludi, zna sta ga ceka. Sve ce se zavrsiti nekim novim dogovorom o isporuci rize.
Meni pogotovu nije do rata, jer namjeravam nabaviti na ljeto novi Samsung TV od 60 inci.
lajkujMe

#350 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Eto da napravim jednu listu raspolozivog naoruzanja Sjevera vs Juga, onaj video iako tacan samo nudi statisticke podatke po kojima bi laik rekao wow ovi Sjevernjaci bi razorili Jug za po dana ali da vidimo sad sta jedni i drugi imaju :D

Kopnene Snage

SJEVER

Necu spomenuti sve sto imaju, samo ono sto je modernije i kvalitetnije ili u velikim brojevima.

Tenkovi:

Type 59 (Ukljucujuci T-55 imaju 2000 aktivnih)
T-62 (800 komada)
Chonma-ho (S.Korejska inacica t-62) (1200 komada)
Pokpung-ho (200-300 komada, ponos nacije sto se tice tenkova)

APC:

BTR-60

Ostalo sta po meni vrijedi spomenuti:

Koksan Samohodna haubica
BM-21 Grad raketni sistem

Protiv tenkovski sistemi (rucni):

AT-3 Malyutka
AT-4 Spigot (ako ih imaju dovoljno biti ce problem)

Protiv Vazdusna Odbrana (samo raketni sistemi necu spominjati topove, flakove i slicno nisu djelotvorni)

SA-16 Igla (svi znamo sta je ovo :D )
ZSU-23-4 (rekoh necu spominjati Topove ali mocno izgleda :D )
SA-2
SA-5 (ovog se treba paziti)
BUK PVO sistemi

Glavna Jurisna puska:

AKM ili AK-47 po nama

Zracne snage:(Lovci, Bombarderi, Helikopteri)

Mig_29 (30 komada, znak pitanja u kakvom su stanju nemaju odakle dijelove kupovati)
Mig-23(56 komada)(u Iraku bili glineni golubovi)
Mig-21(150 komada, djelotvornost....)
Shenyang J-6(samo da pokazem ocaj, 98 komada)

Ilyushin_Il-28
Nanchang_Q-5
Sukhoi_Su-25 (40 komada po meni najbolje sto imaju od Bombardera)

Mil_Mi-24 (20 komada, medju najboljim sto imaju od svega)
Mil_Mi-2 (140 komada, spomenuti cu samo ove i ispod ovog zbog velike brojnosti)
Harbin_Z-5 (40 komada)

Neke egzoticne stvari sto imaju :-) )

Tupolev_Tu-143(Bespilotna spijunska letjelica)
MD_500 ("AMERICKI" izvidjacki helikopteri)
MQM-107("americki", citaj u linku za sta su prvobitno namjenjeni, Korejci od njih prave Bespilotne samoubilacke Bombe)

Treba spomenuti da imaju 11.000 AAA komada iako impresivan broj nisu efektivni.

Mornarica:

Mora se reci da im je mornarica vrlo jadna i podjeljena na zapadnu i istocnu flotu.
Zbog malog dometa njihovih plovila nemogu kombinovati snage iz obije flote.

Podmornice su im jaca strana (u smislu od svega sto imaju to im jedino valja)

Imaju 3 Frigate ne znam koje klase.
Nemaju razaraca.
Imaju 70 podmornica podjeljene u 3 klase:

Romeo klasa (20 komada)
Sang-O_class_submarine(40 komada)
Yono_class_submarine (mini podmornice 10 komada)

Sad Dolazimo na Jug

Kopnene snage:

Tenkovi:

K1(1000 komada) + K1A1 (inacica K1 ali modernizovana modernim sistemima i oruzanjima, 484 komada)
K2 Crni Panter (masovna proizvodnja uskoro pocinje, planirano da kompletno zamjeni K1 i ostale tenkove koje imaju)(najbolje sto imaju)
T-80(35 komada)

APV:

K200 (1700 komada)
M113 (400 komada)

Samohodna artiljerija (pravi su fanovi ovoga imaju ih vise nego Obicne Haubice i slicno)

K9-Thunder (532 komada)
M109(1180 komada)

Raktna artiljerija:

M270 (58 komada)

PVO (raketni sistemi only)

S-300 (uhuhu nepoznat broj)
Mistral(400 komada)
Stingeri (sjeca li se ko mita u maju 92 kad su nasi preko radija rekli pripremi stingere evo cetnickih migova, pa odjenom nije bilo Migova iznad Sarajeva vise :-D tako opasni aaa)
Patriot (6 baterija)

Rucno protiv oklopno oruzje:

BGM-71 TOW
Metis (250 komada)
SPIKE (nepoznat broj)

Zracne snage: Helikopteri, Lovci, Bombarderi.

AH-1 Cobra (90 komada)
UH-60 (140 komada)
CH-47 CHINIOOK (23 komada)

Lovci: Vecina nedavno modernizovana, odrzavanje istih na visokom nivou, trening na visokom nivou.

F15(60 komada)
F-16 (164 razne varijante)

(vazno za napomenuti, trenutno je raspisan konkurs za 40-60 novih lovackih aviona, Jug je bio zainteresiran za F22, ali SAD ne da tehnologiju za njih to jest ne prodaje ih nikome, trenutno se takmice F35,
Eurofighter Typhoon i F15 Modernizovan. Pobjednik konkursa biti ce donijeta sredinom ove godine.

Zamjerka: Cudi me da nemaju Apachi helikoptere ili helikoptere u istom rangu.

Mornarica (za razliku od Sjevera, ovi Juzni imaju impresivnu mornaricu)

Podmornice:

Tip 209 (9 komada)
Tip 214 (3 komada)

(da se ne zamaram, njihova mornarica je odlicno opremljena brodovima za amfibijski napad)
ROKS DOKDO (1 komad, Nije nosac aviona samo da se zna)

Razaraci:

Gwanggaeto (3 komada)
Chungmugong_Yi_Sun-shin (6 komada)
Sejong(3 komada)

Nisam nabrojao mnogo toga od mornarice imaju podosta toga i sto je najvaznije za razliku od Sjevera cija je mornarica "lokalna", Juzna je "regionalna mornarica" s velikim dometom, modernim sistemima i brodovima. (vecina ih isporucena zadnjih 10 godina).

Eto ga presudite sami ko je jaci.
I malo respekta za mene radim ovo 2 sata :roll:
Post Reply