S.Korea all about
- karanana
#301 Re: S.Korea all about
imam osjecaj da neko iz sjene, mozda kakav starohan general ili tako neko, ovog mladog gura na ovo i prica mu price.
a nadam se da nije tako nego da oni samo malo nesto brbljaju.
a i ako krene, nemaju oni nista konkretno. zaguzvalo bi se na poluostrvu pjesadijski, ali ne bi se to prenijelo dalje. mada bi j. koreji moglo biti jebeno.
a i ako krene, nemaju oni nista konkretno. zaguzvalo bi se na poluostrvu pjesadijski, ali ne bi se to prenijelo dalje. mada bi j. koreji moglo biti jebeno.
-
lajkujMe
#302 Re: S.Korea all about
karanana wrote:imam osjecaj da neko iz sjene, mozda kakav starohan general ili tako neko, ovog mladog gura na ovo i prica mu price.
J.Koreji bi jedino jebeno bilo kad bi S.Koreja pocela iz ocaja da upotrijebi onih 10.000 teskih cijevi protiv Seula bila bi to kisa vatrena.
Ali u svakom slucaju Jug i SAD garantovano vec imaju plan akcije u slucaju da S.koreja uradi nesto glupo, sto se kaze isplanirano do najmanjeg detalja. Svi veci artiljerijski, Balisticki, Zracni, PVO i Nuklearni potencijali Sjevera bi pali u roku od 2 dana.
Ostala bi samo masa Pjesadije, nesto artiljerije, oklopnih vozila itd itd.
U tom Slucaju sjever bi bio dovrsen iz Zraka, Mora i Kopna u roku od 15 dana
- Oligarh
#303 Re: S.Korea all about
http://www.youtube.com/watch?v=SknkI5yXiyg
Odlican dokumentarac. Vis a vis tehnologije, obratite paznju na 48:50
Odlican dokumentarac. Vis a vis tehnologije, obratite paznju na 48:50
-
Bodkin
#304 Re: S.Korea all about
al bi poravnali seul ili bi ga dobro skrsili. sta bi bilo sa berzama ili elektronskom industrijom ko zna..lajkujMe wrote:karanana wrote:imam osjecaj da neko iz sjene, mozda kakav starohan general ili tako neko, ovog mladog gura na ovo i prica mu price.
J.Koreji bi jedino jebeno bilo kad bi S.Koreja pocela iz ocaja da upotrijebi onih 10.000 teskih cijevi protiv Seula bila bi to kisa vatrena.
Ali u svakom slucaju Jug i SAD garantovano vec imaju plan akcije u slucaju da S.koreja uradi nesto glupo, sto se kaze isplanirano do najmanjeg detalja. Svi veci artiljerijski, Balisticki, Zracni, PVO i Nuklearni potencijali Sjevera bi pali u roku od 2 dana.
Ostala bi samo masa Pjesadije, nesto artiljerije, oklopnih vozila itd itd.
U tom Slucaju sjever bi bio dovrsen iz Zraka, Mora i Kopna u roku od 15 dana
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#305 Re: S.Korea all about
mogu oni krsit Seul cim hoće, al jedno znam da ce moj LG usisivac preziviti i to
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#306 Re: S.Korea all about
-
Bodkin
#307 Re: S.Korea all about
JoseMujica wrote:mogu oni krsit Seul cim hoće, al jedno znam da ce moj LG usisivac preziviti i to
- karanana
#308 Re: S.Korea all about
nadam se da nece sjebat samsung i preimenovati ga na jongun. dobra marka.
-
Bodkin
#309 Re: S.Korea all about
apple bi se obradovao 
- Man of steel
#310 Re: S.Korea all about
Sjeverna Koreja, bez obzira na sve, je na zavidnom tehnološkom nivou, i mi kao država kojoj je najveći domet proizvodnja presvlaka za njemačka auta smo sigurno među zadnjim koji bi im se trebali smijati 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#311 Re: S.Korea all about
karanana wrote:nadam se da nece sjebat samsung i preimenovati ga na jongun. dobra marka.
al ako gratisnide onaj crveni mis, ja BiH razmislio o tome dealu
-
chupacabra
#312 Re: S.Korea all about
Ovo se oni samo malo bune jer su im Ameri zavrnuli pipe za dostavu hrane. Zadnji put im poslali hranu a ovi prekrsili obecanje da ce prestati sa nuklearnim programom. Valjda, cim se najeli, rekli Amerima, ko vas .... Ovaj put nema hrane, a valja cijelu vojsku od 2 miliona napapati. Obicne ljude i ne broje, oni svakako crkaju od gladi. Sad opet prave cirkus ko mala djeca, dok im ne dodje nova posiljka konzervi i tako ukrug. Koga ce kepec napasti tugo moja, nebi ga bilo na mapi u roku 7 dana.
- Challenger__
- jeza u ledja
#314 Re: S.Korea all about
Ne zna covjek sta da kaze. 
- Bosanski_kralj
#315 Re: S.Korea all about
Imam osjećaj da bi Iran do sad 30 puta bio napadnut, kada bi makar i slične provokacije radio kao što radi S. Koreja.
Stvarno im puno tolerišu.
Stvarno im puno tolerišu.
- Hunkar
#316 Re: S.Korea all about
http://www.aljazeera.com/news/asia-paci ... 88862.html
ovi stvarno okinuli totalno. nadam se da je ovo samo u stilu "drzte me da ga ne prebijem", u suprotnom ...
ovi stvarno okinuli totalno. nadam se da je ovo samo u stilu "drzte me da ga ne prebijem", u suprotnom ...
- Cyrax
#317 Re: S.Korea all about
Amerikanci su njih namagarcili to zna svako iole upucen u problematiku.chupacabra wrote:Ovo se oni samo malo bune jer su im Ameri zavrnuli pipe za dostavu hrane. Zadnji put im poslali hranu a ovi prekrsili obecanje da ce prestati sa nuklearnim programom. Valjda, cim se najeli, rekli Amerima, ko vas .... Ovaj put nema hrane, a valja cijelu vojsku od 2 miliona napapati. Obicne ljude i ne broje, oni svakako crkaju od gladi. Sad opet prave cirkus ko mala djeca, dok im ne dodje nova posiljka konzervi i tako ukrug. Koga ce kepec napasti tugo moja, nebi ga bilo na mapi u roku 7 dana.
Citav post ti je nidje veze sa vezom.
-
chupacabra
#318 Re: S.Korea all about
Prosvijetli me kad si tako upucen u problematiku S. Koreje. Jadan je onaj ko mora pregovarati da dobije posiljke hrane za svoju zemlju, dok u isto vrijeme odrzava vojsku od 2 mil. ljudi i trosi lovu na nuklearne pogone.Cyrax wrote:Amerikanci su njih namagarcili to zna svako iole upucen u problematiku.chupacabra wrote:Ovo se oni samo malo bune jer su im Ameri zavrnuli pipe za dostavu hrane. Zadnji put im poslali hranu a ovi prekrsili obecanje da ce prestati sa nuklearnim programom. Valjda, cim se najeli, rekli Amerima, ko vas .... Ovaj put nema hrane, a valja cijelu vojsku od 2 miliona napapati. Obicne ljude i ne broje, oni svakako crkaju od gladi. Sad opet prave cirkus ko mala djeca, dok im ne dodje nova posiljka konzervi i tako ukrug. Koga ce kepec napasti tugo moja, nebi ga bilo na mapi u roku 7 dana.
Citav post ti je nidje veze sa vezom.
Jeli iko moze ove klovnove smatrati ozbiljnom prijetnjom osim sto samo dizu dreku. Mozda ce sjebati svoje komsije na jugu, ali isto tako znaju sta i njih ceka u tom scenariju (vidi one B52 bombardere). Nikome nije do rata, ali eto ljudi se zaklinju na drzavnoj televiziji da ce se jednom zauvijek rijesiti velikog neprijatelja. Uostalom, njih niko nista i ne pita. To ce Kinezi odraditi kad im bude dosta ovog malog klovna jer ugrozava njihove interese sa US.
A ovo za hranu: jeli im obecano 500.000 tona rize 2008 ako prestanu sa nuklearnim testovima. Jeste. Jesu li dobili 170.000 tona. Jesu. Sta mislis ko se nahranio sa tim dijelom. Djeca nisu sigurno, nego vojska. Jesu li onda nastavili sa testiranjem balistickih raketa. Jesu. I pipa zavrnuta. Veoma jednostavno.
Kad nemas sta jesti, ne valja se previse kurciti, postavljati uslove i prijetiti ratom. Jedva imas hrane da prehranis vojsku (narod ne sisa niko svakako), a ti bi ko nekom prijetio unistenjem. Jos ni manje ni vise nego Amerima. Opet kazem, dreka za novu posiljku hrane.
-
Rob_Atl
#319 Re: S.Korea all about
A gledaj karte iza njega ko fol meta hawai, los angeles, washington i meni se cini neki grad u texasuHunkar wrote:http://www.aljazeera.com/news/asia-paci ... 88862.html
- didžej
#320 Re: S.Korea all about
neki ljudi ovo tumace kao uvod u treci svjetski rat. meni je to nerealno ali ne treba nikad potcijeniti srce sampiona. 
-
Doktor29
#321 Re: S.Korea all about
Nije vazna brojnost protivnika, vazno je srce junaka....stari dobri Grunfdidžej wrote:neki ljudi ovo tumace kao uvod u treci svjetski rat. meni je to nerealno ali ne treba nikad potcijeniti srce sampiona.
- Cyrax
#322 Re: S.Korea all about
Ako nista do wikipedie odi pa procitaj a i imas almighty google pa kad ti bude dosadno zadaj se.chupacabra wrote:
Prosvijetli me kad si tako upucen u problematiku S. Koreje. .
Sta je Dzordz Glupan Bus jr. zasrao za vrijeme svog mandata to nece vise niko ispraviti.
Uostalom Americi treba Sjeverna Koreja takva kakva jeste.
- AleksoMKD
#323 Re: S.Korea all about
Ako krene vojska Severne Koreje u napad rat ce biti gotov za 3-4 sata. Maksimum.
Juznjaci i Ameri ce se povuci sa linije do prvog McDonaldsa ili Pizza Hut-a i pustiti da se ovi prezderu dok im ne pozli.
Da ne govorimo o problemima politickih komesara da objasne vojsci kako to da ima vise hrane u jednom selu na jugu nego u celom radnicko-seljackom raju.
Zato nece biti nista, osim mozda da nahebe neki mali otocic ili selo.
Juznjaci i Ameri ce se povuci sa linije do prvog McDonaldsa ili Pizza Hut-a i pustiti da se ovi prezderu dok im ne pozli.
Da ne govorimo o problemima politickih komesara da objasne vojsci kako to da ima vise hrane u jednom selu na jugu nego u celom radnicko-seljackom raju.
Zato nece biti nista, osim mozda da nahebe neki mali otocic ili selo.
- Cyrax
#324 Re: S.Korea all about
Kakav crni rat. Rata nece biti
Postoji par procenata sansi da je debeljko mahnit samo tako pa oplete raketama po Seulu ili nekom drugom vecem gradu.
U tom slucaju ima da ih raspizdi jug i Ameri za tili cas. Iz zraka naravno.
Postoji par procenata sansi da je debeljko mahnit samo tako pa oplete raketama po Seulu ili nekom drugom vecem gradu.
U tom slucaju ima da ih raspizdi jug i Ameri za tili cas. Iz zraka naravno.