eh hebga i ti se lud praviš...kako ljudi imaju tendenciju da ponavljaju naučena ponašanja po istom obrascu tako se i historija ciklično ponavlja pa se more dosta naučiti iz prethodnih demokratiziranja osovina zlacyprus wrote:A ozbiljno, evo da upitam i ja: otkud na ovoj temi Iran, Irak, Venecuela, Izrael itd.Haj za Kinu i SAD kontam odakle, neposredno utiču na korejski problem... ali kakve veze imaju ranije pobrojane države sa ovim?
S.Korea all about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#226 Re: S.Korea all about
- cyprus
#227 Re: S.Korea all about
A onda je poenta da je DNR Koreja pozitivac u cijeloj priči, jednako kao i Iran, Sadamov Irak i Venecuela?JoseMujica wrote:eh hebga i ti se lud praviš...kako ljudi imaju tendenciju da ponavljaju naučena ponašanja po istom obrascu tako se i historija ciklično ponavlja pa se more dosta naučiti iz prethodnih demokratiziranja osovina zlacyprus wrote:A ozbiljno, evo da upitam i ja: otkud na ovoj temi Iran, Irak, Venecuela, Izrael itd.Haj za Kinu i SAD kontam odakle, neposredno utiču na korejski problem... ali kakve veze imaju ranije pobrojane države sa ovim?
- JoseMujica
#228 Re: S.Korea all about
ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.
npr sad mnogi kažu u SK narod gladan, prazne police u radnjama nema se ništa za kupiti...evo sutra da skinu ovog smiješnog patuljka radnje hoće biti pune samo ovi neće imati čime kupiti hranu i opet će biti gladni. Možda nahrane gladne oči gledanjem izloga.
npr sad mnogi kažu u SK narod gladan, prazne police u radnjama nema se ništa za kupiti...evo sutra da skinu ovog smiješnog patuljka radnje hoće biti pune samo ovi neće imati čime kupiti hranu i opet će biti gladni. Možda nahrane gladne oči gledanjem izloga.
- sinuhe
#229 Re: S.Korea all about
Valjda bi doslo do ujedinjenja sa juznjacima pa bi ovi imali sta jesti.
- Warashii
#230 Re: S.Korea all about
Pa i nije to bas tako.cyprus wrote:Pa ovo je tema o Sjevernoj Koreji, ne o Americi... Isto kao kada bi na temi o automobilima pričao o odjeći, jer su vozači dok voze uglavnom obučeni... Vozači su naime veza među autima i odjećomWarashii wrote:Amerika je veza medju svim nabrojanim.cyprus wrote:A ozbiljno, evo da upitam i ja: otkud na ovoj temi Iran, Irak, Venecuela, Izrael itd.Haj za Kinu i SAD kontam odakle, neposredno utiču na korejski problem... ali kakve veze imaju ranije pobrojane države sa ovim?
Ponajvise zbog tog.
Mislim tema je S. Korea all about pa se stim povukla neka poveznica sa ovim zemljama, mislim nikad tema ne ostane bas u tom okviru i da se striktno prica pa cak i da je tema o heklanju.
O S. Koreji bi smo samo mogli pricati o tamo nekim logorima, o jadnom zivotu o velikom vodji i sl.
Ja sam ne znam odakle toliko informacija o najizoliranijoj zemlji na svijetu.
- cyprus
#231 Re: S.Korea all about
Pa zašto se onda svim silama nastoji opravdati debilizam sjevernokorejskog režima uvlačeći u priču američki imperijalizam?JoseMujica wrote:ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.
A inače, prilično sam siguran da bi standard sjevernokorejskog stanovništva bio veći pod upravom Republike Koreje, nego što je sad...
- Warashii
#232 Re: S.Korea all about
Hoce, kad im dodju raznorazne banke pa ih zarobe u kredite, kad im dodju zapadne firme i podju prodavati svoju robu za njih pravljenu, kad im se drzava zaduzi do guse tako da moraju i gu... da daju. Kad im pootimaju ako imaju nekih dobara. MA mislim da to vec znamo iz vec vidjenih scenarija.JoseMujica wrote:ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.
Ja samo zagovaram stav da narod S. Koreje treba pustiti da sami sebi kroje sudbinu, bez "pomoci" zapadnjaka.
- JoseMujica
#233 Re: S.Korea all about
ma stipu tog idealizma Warashii ...dok ti zapadnjaci sudbinu ne kroje automatizmom si osovina zla....imaš mnoštvo ovih primjera starih od Aljendea, Lumumbe, Mosadeka, pa do novih npr. Mahatira, koji je još dobro prošao.
de pregledajte koju epizodu Secret history of America od Olivera Stonea...mada za ljude koji su čitali ex-yu literaturu nije ništa novo rekao....al mnogi nikad nisu čuli ta ze stvari
de pregledajte koju epizodu Secret history of America od Olivera Stonea...mada za ljude koji su čitali ex-yu literaturu nije ništa novo rekao....al mnogi nikad nisu čuli ta ze stvari
- zambaklija
#234 Re: S.Korea all about
JoseMujica wrote:ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.
jbga ti valjda bi teklo kao u njemačkom slučaju....2 sistema ali su se brzo snašli
-
Trgenbauer
#235 Re: S.Korea all about
Zna li neko koliko SK ima vojnika (aktivnih) a koliko JK ? (ne mislim na Jelenu Karleušu
)
- sinuhe
#236 Re: S.Korea all about
Do konvencionalnog rata ne moze doci jer svi ti diktatori imaju slabu vojsku pa bi bilo prebjega, predaje...
Eliti je vazno da se odrze na vlasti. Znaju oni sta mogu a sta ne mogu.
Eliti je vazno da se odrze na vlasti. Znaju oni sta mogu a sta ne mogu.
- cyprus
#237 Re: S.Korea all about
Sjever preko milion, jug oko 600 hiljada...Trgenbauer wrote:Zna li neko koliko SK ima vojnika (aktivnih) a koliko JK ? (ne mislim na Jelenu Karleušu)
- Bluesman
#239 Re: S.Korea all about
Odakle su podaci ?cyprus wrote:Sjever preko milion, jug oko 600 hiljada...Trgenbauer wrote:Zna li neko koliko SK ima vojnika (aktivnih) a koliko JK ? (ne mislim na Jelenu Karleušu)
...
-
amazon
#240 Re: S.Korea all about
Ajde ti jadan ne bio tamo, pa otamo pametuj..Warashii wrote:Hoce, kad im dodju raznorazne banke pa ih zarobe u kredite, kad im dodju zapadne firme i podju prodavati svoju robu za njih pravljenu, kad im se drzava zaduzi do guse tako da moraju i gu... da daju. Kad im pootimaju ako imaju nekih dobara. MA mislim da to vec znamo iz vec vidjenih scenarija.JoseMujica wrote:ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.
Ja samo zagovaram stav da narod S. Koreje treba pustiti da sami sebi kroje sudbinu, bez "pomoci" zapadnjaka.
- zambaklija
#241 Re: S.Korea all about
evo ođer http://de.wikipedia.org/wiki/Koreanische_Volksarmee a ođer jug:http://de.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCdko ... r%C3%A4fteBluesman wrote:Odakle su podaci ?cyprus wrote:Sjever preko milion, jug oko 600 hiljada...Trgenbauer wrote:Zna li neko koliko SK ima vojnika (aktivnih) a koliko JK ? (ne mislim na Jelenu Karleušu)
...
- Bluesman
#242 Re: S.Korea all about
Hvala na podacima
...
...
-
Avetinho
#243 Re: S.Korea all about
U pravu si. Bolje im je pocrkat u najvecem koncentracionom logoru na planeti, nego nedajboze probat zivjet kao normalan svijet, pa makar se i zaduzio u banci. Sve je ionako od danas do sutra, sta me briga kako ce mojoj djeci bit.Warashii wrote:Hoce, kad im dodju raznorazne banke pa ih zarobe u kredite, kad im dodju zapadne firme i podju prodavati svoju robu za njih pravljenu, kad im se drzava zaduzi do guse tako da moraju i gu... da daju. Kad im pootimaju ako imaju nekih dobara. MA mislim da to vec znamo iz vec vidjenih scenarija.JoseMujica wrote:ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.
Ja bogami odoh sutra dici jos jedan kredit, a ti kako hoces.
- Warashii
#244 Re: S.Korea all about
Jbte jesi ti smjesan. NIKAD ni u jednom momentu nisam tvrdio da im je super, daleko od tog.amazon wrote: Ajde ti jadan ne bio tamo, pa otamo pametuj..
Al zasto mislis da ce im biti bolje?
Pa i u takvom rezimu opet ce imati oni sto sada imaju a onaj koji je suga sada bit ce opet.
Pobice brdo ljudi za sta? Opet za isto, da im se nametne drugo sranje, a osim toga bit ce kolonizovani.
Dakle ja samo velim da bi volio da sam narod S. Koreje uradi nesto u svojoj zemlji.
Kontas?
- Warashii
#245 Re: S.Korea all about
Hoces hoces. Za novi iPhone il za novi 42" 3D TV .Ja Sam Odavle wrote: Ja bogami odoh sutra dici jos jedan kredit, a ti kako hoces.
Haj sa srecom.
- JoseMujica
#246 Re: S.Korea all about
Dennis Rodman planira odmor sa Kimom Jong-unom
- Gojeni H
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- novi.dan.nova.nafaka
- Opetja033
#250 Re: S.Korea all about
japin_mutapi wrote:"Amerikanci žive u šatorima, piju otopljeni snijeg i ubijaju djecu"
ovim klovnovi te barem nikada ne razocaraju, bili iz S. Koreje, Kube ili Venezuele. U rangu sa izjavom rahmetlije iz Venezuele kada je, vjerovatno dobro nasmrkan, sasvim ozbiljno izjavio kako je civilizaciju na Marsu unistio kapitalizam!