S.Korea all about

Post Reply
Warashii

#176 Re: S.Korea all about

Post by Warashii »

Ja Sam Odavle wrote: Po tvom misljenju, Sjeverna Koreja s pravom treba bombardovati Seul, jer SAD posjeduje nuklearno oruzje od '45. Moram priznati da mi logika ovog rezonovanja nije bas najjasnija.
Niko nikog i ne bombarduje, nigdje ja Seul nisam ni spomenuo, osim u citatu. Ne kazem ja da oni ikog trebaju i da bombarduju, nisam ja ni za kakav rat, nisam internet ratnik a osim toga mi barem znamo sta je rat.
To sto US ima atomsku bombu od 40 i neke ne mora da znaci da sad oni jedini imaju ekskluzivno pravo na takvu vrstu naoruzanja.
Pa S. Koreju jedino to naoruzanje i drzi u postojanju, da je nemaju do sada bi garant imali istu sudbinu kao i Irak ili kao Palestina, u svakom slucaju na neki nacin bi bili "oslobodjeni" .
Zasto Izrael smije da ima nuklearno naoruzanje? Sto njima ne priprjetise kao sto prijete sad Iracanima? Dje su sankcije Izraelu?
Znam reci ces nema vece to sa Korejama, ali na zalost imamo danas par sila koji nam kroje kapu i nikako, bilo koju slicnu pricu pricali, ne mozemo izostaviti par zemalja iz tih prica.
Avetinho

#177 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Warashii wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Po tvom misljenju, Sjeverna Koreja s pravom treba bombardovati Seul, jer SAD posjeduje nuklearno oruzje od '45. Moram priznati da mi logika ovog rezonovanja nije bas najjasnija.
Niko nikog i ne bombarduje, nigdje ja Seul nisam ni spomenuo, osim u citatu. Ne kazem ja da oni ikog trebaju i da bombarduju, nisam ja ni za kakav rat, nisam internet ratnik a osim toga mi barem znamo sta je rat.
To sto US ima atomsku bombu od 40 i neke ne mora da znaci da sad oni jedini imaju ekskluzivno pravo na takvu vrstu naoruzanja.
Pa S. Koreju jedino to naoruzanje i drzi u postojanju, da je nemaju do sada bi garant imali istu sudbinu kao i Irak ili kao Palestina, u svakom slucaju na neki nacin bi bili "oslobodjeni" .
Zasto Izrael smije da ima nuklearno naoruzanje? Sto njima ne priprjetise kao sto prijete sad Iracanima? Dje su sankcije Izraelu?
Znam reci ces nema vece to sa Korejama, ali na zalost imamo danas par sila koji nam kroje kapu i nikako, bilo koju slicnu pricu pricali, ne mozemo izostaviti par zemalja iz tih prica.
Mora biti da si vrlo mlad. Sjeverna Koreja prvu je nuklearku sastavlia cini mi se 2009. Sjeverna Koreja nije posjedovala nuklearno oruzje u vrijeme pocetaka ratova i Iraku i Avganistanu. Zakljucak: nije Sjevernu Koreju nikakva nuklearka "spasila". Ako ju je ista "spasilo" to je Kina.

Ali o pojmu spasavanja ovdje bi se nasiroko moglo raspredati, jer nas ima koji ne mislimo da nacin je zivota u najvecem koncentracionom logoru na svijetu zapravo pravi recept za individualnu srecu jedinki tog drustva.
Warashii

#178 Re: S.Korea all about

Post by Warashii »

Ja Sam Odavle wrote: Mora biti da si vrlo mlad. Sjeverna Koreja prvu je nuklearku sastavlia cini mi se 2009. Sjeverna Koreja nije posjedovala nuklearno oruzje u vrijeme pocetaka ratova i Iraku i Avganistanu. Zakljucak: nije Sjevernu Koreju nikakva nuklearka "spasila". Ako ju je ista "spasilo" to je Kina.

Ali o pojmu spasavanja ovdje bi se nasiroko moglo raspredati, jer nas ima koji ne mislimo da nacin je zivota u najvecem koncentracionom logoru na svijetu zapravo pravi recept za individualnu srecu jedinki tog drustva.
Koliko sam mlad ovisi o tome koliko si ti star :) . Po tvome ispade da nemam vise od 15 godina :) .
Da se razumijemo, o posjedovanju nuklearnog naoruzanja se ne javlja na sva zvona 2009 koja godina vise ili manje ne moze se utvrditi, testovi su najbolji pokazatelji.
Nisi razumio sta zelim da kazem.
Danas ih ta nuklearna spasava u to nema sumnje a vjerujem da ce tako biti i duze vrijeme.
A vid vraga i ti uvrsti neku drugu zemlju u temu, od kud sad Kina majka mu stara ;) . Vidis to pokusavam da ti kazem.
Dobro je dobro, ides na bolje ;) .
Avetinho

#179 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Warashii wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Mora biti da si vrlo mlad. Sjeverna Koreja prvu je nuklearku sastavlia cini mi se 2009. Sjeverna Koreja nije posjedovala nuklearno oruzje u vrijeme pocetaka ratova i Iraku i Avganistanu. Zakljucak: nije Sjevernu Koreju nikakva nuklearka "spasila". Ako ju je ista "spasilo" to je Kina.

Koliko sam mlad ovisi o tome koliko si ti star :) . Po tvome ispade da nemam vise od 15 godina :) .
Da se razumijemo, o posjedovanju nuklearnog naoruzanja se ne javlja na sva zvona 2009 koja godina vise ili manje ne moze se utvrditi, testovi su najbolji pokazatelji.
Nisi razumio sta zelim da kazem.
Danas ih ta nuklearna spasava u to nema sumnje a vjerujem da ce tako biti i duze vrijeme.
A vid vraga i ti uvrsti neku drugu zemlju u temu, od kud sad Kina majka mu stara ;) . Vidis to pokusavam da ti kazem.
Dobro je dobro, ides na bolje ;) .
Hoces da kazes da je Sjeverna Koreja posjedovala nuklearke i ranije. Fino. Znas li jos neku drugu zemlju, pa da objavis ostaku svijeta.

Sto se tice Kine, ili samo neuspjela sala, ili potpuno nerazumijevanje okoline Sjeverne Koreje, ili trolanje, moze u istu ravan staviti pominjanje Venecuele, Meksika, ili Kube, na ovoj temi.
Dionysios

#180 Re: S.Korea all about

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 28/03/2021 23:59, edited 1 time in total.
slucajni prolaznik

#181 Re: S.Korea all about

Post by slucajni prolaznik »

Ja Sam Odavle wrote:Hoces da kazes da je Sjeverna Koreja posjedovala nuklearke i ranije. Fino. Znas li jos neku drugu zemlju, pa da objavis ostaku svijeta...

Mislim da je kolega @Warashi sasvim jasno pitao sta daje iskljuciva prava USA i njenim poslusnicima da imaju atomsko naoruzanje, da ga testiraju i njime "zveckaju svijetom", a koji argumenti uskracuju to isto pravo S. Koreji?
Warashii

#182 Re: S.Korea all about

Post by Warashii »

Ja Sam Odavle wrote: Hoces da kazes da je Sjeverna Koreja posjedovala nuklearke i ranije. Fino. Znas li jos neku drugu zemlju, pa da objavis ostaku svijeta.

Sto se tice Kine, ili samo neuspjela sala, ili potpuno nerazumijevanje okoline Sjeverne Koreje, ili trolanje, moze u istu ravan staviti pominjanje Venecuele, Meksika, i Kube na ovoj temi.
Ma neeee , jbte mi se bas ono ne kontamo. Nije pravljenje nuklearne ko pravljenje Snjeska Bjelica znas, ima tu posla finog, nisu sve zapoceli 2009 i zavrsili o tome ti govorim.
A ti bas vidis samo ono sto zelis i o tome pises.
Pa da, znam je, znas je i ti, vec sam objavio za Izrael al ti to ne zelis da vidis, jednostavnije je preskociti.
SundanceKid

#183 Re: S.Korea all about

Post by SundanceKid »

http://www.liveleak.com/view?i=df8_1362850413

Dokumentarac o Amerikancima, made by S.Korea :D
Avetinho

#184 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

slucajni prolaznik wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Hoces da kazes da je Sjeverna Koreja posjedovala nuklearke i ranije. Fino. Znas li jos neku drugu zemlju, pa da objavis ostaku svijeta...

Mislim da je kolega @Warashi sasvim jasno pitao sta daje iskljuciva prava USA i njenim poslusnicima da imaju atomsko naoruzanje, da ga testiraju i njime "zveckaju svijetom", a koji argumenti uskracuju to isto pravo S. Koreji?
Zar uskracuju? Prvi put cujem.

Moj komentar je, na vijest da Sjeverna Koreja PRIJETI da ce ga upotrijebiti uskoro. Kada si cuo da SAD nekom prijeti nuklearkom? Pravo da ti kazem, nisam ni od Izraela, Rusije, Francuske, Velike Britanije, Indije ni Pakistana, pa cak ni od Kine, drzave koja tenkovima gazi SVOJE gradjane, cuo da ikome prijeti nuklearnim ratom.

I da te preduhitrim. Jada, jada, jada.... Iran, blah, blah, nuklearno oruzje. Eno druga tema dole pa pitaj sta te muci.

Ili jos bolje, ako te muci pitanje GLOBALNOG nuklearnog naoruzavanja, otvori novu temu.
Avetinho

#185 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Warashii wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Hoces da kazes da je Sjeverna Koreja posjedovala nuklearke i ranije. Fino. Znas li jos neku drugu zemlju, pa da objavis ostaku svijeta.

Sto se tice Kine, ili samo neuspjela sala, ili potpuno nerazumijevanje okoline Sjeverne Koreje, ili trolanje, moze u istu ravan staviti pominjanje Venecuele, Meksika, i Kube na ovoj temi.
Ma neeee , jbte mi se bas ono ne kontamo. Nije pravljenje nuklearne ko pravljenje Snjeska Bjelica znas, ima tu posla finog, nisu sve zapoceli 2009 i zavrsili o tome ti govorim.
A ti bas vidis samo ono sto zelis i o tome pises.
Pa da, znam je, znas je i ti, vec sam objavio za Izrael al ti to ne zelis da vidis, jednostavnije je preskociti.
Ne mogu vise, majkemi, na tebe gubiti vrijeme. Bomba je bomba tek kad je naprave, a ne kad odluce da je pocnu praviti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#186 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

ja što se neki pale na Sjevernu Koreju...ko da su nam ovi Korejanci godinama bombardovali :-)
slucajni prolaznik

#187 Re: S.Korea all about

Ja Sam Odavle wrote:

Moj komentar je, na vijest da Sjeverna Koreja PRIJETI da ce ga upotrijebiti uskoro. Kada si cuo da SAD nekom prijeti nuklearkom? Pravo da ti kazem, nisam ni od Izraela, Rusije, Francuske, Velike Britanije, Indije ni Pakistana, pa cak ni od Kine, drzave koja tenkovima gazi SVOJE gradjane, cuo da ikome prijeti nuklearnim ratom.

I da te preduhitrim. Jada, jada, jada.... Iran, blah, blah, nuklearno oruzje. Eno druga tema dole pa pitaj sta te muci.

Ili jos bolje, ako te muci pitanje GLOBALNOG nuklearnog naoruzavanja, otvori novu temu.
Upravo to sto ti pokusavas, izbjegavajuci fokus diskusije, smatra se trolanjem :-) Jednostavno je pitanje: Zasto se brani S. Koreji da posjeduje nuklearno naoruzanje, u isto vrijeme kada ga mnogi drugi vec imaju i njime dominiraju svjetskom geostrategijom, pri cemu ne oslobadjam odgovornosti ni USA, Japan, kao ni Kinu ili Rusiju, koja je jednostranim priznanjem Kim il Sunga za jedinog legitimnog predstavnika Korejanaca jos '48. inicirala danasnje tenzije ovog naroda, unatoc politici USA da isprovorica odvajanje juznog poluotoka samoproglasenjem njegove drzavnosti, iste godine?

Zasto Sjeverna Koreja trpi sankcije UN?

Zasto je sjevernokorejski predsjednik uzbudio juzne susjede podsjecanjem na ratne godine, i zasto je zaprijetio USA? Sta ga je navelo na takve postupke, mislis li da je bezrazlozno ugrozio zivote svojih sunarodnjaka, mislis li da je njegova reakcija produkt hira ili mentalne nesposobnosti zdravog rasudjivanja?

Znas li za vojne manevre u morima Juzne Koreje, u kojima ucestvuje oko 100.000 vojnika USA i J. Koreje? Zasto se bas tu odrzavaju vojni manevri, s kojim ciljem?

Ima li vojska S. Koreje pravo odrzavati vojne manevre u blizini morske teritorije USA?
Avetinho

#188 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Ja Sam Odavle wrote:

Upravo to sto ti pokusavas, izbjegavajuci fokus diskusije, smatra se trolanjem :-) Jednostavno je pitanje: Zasto se brani S. Koreji da posjeduje nuklearno naoruzanje, u isto vrijeme kada ga mnogi drugi vec imaju i njime dominiraju svjetskom geostrategijom, pri cemu ne oslobadjam odgovornosti ni USA, Japan, kao ni Kinu ili Rusiju, koja je jednostranim priznanjem Kim il Sunga za jedinog legitimnog predstavnika Korejanaca jos '48. inicirala danasnje tenzije ovog naroda, unatoc politici USA da isprovorica odvajanje juznog poluotoka samoproglasenjem njegove drzavnosti, iste godine?

Zasto Sjeverna Koreja trpi sankcije UN?

Zasto je sjevernokorejski predsjednik uzbudio juzne susjede podsjecanjem na ratne godine, i zasto je zaprijetio USA? Sta ga je navelo na takve postupke, mislis li da je bezrazlozno ugrozio zivote svojih sunarodnjaka, mislis li da je njegova reakcija produkt hira ili mentalne nesposobnosti zdravog rasudjivanja?

Znas li za vojne manevre u morija Juzne Koreje, u kojima ucestvuje oko 100.000 vojnika USA i J. koreje? Zasto se bas tu odrzavaju vojni manevri, s kojim ciljem?

Ima li vojska S. Koreje pravo odrzavati vojne manevre u blizini morske teritorije USA?
Koliko god da se malo zna o Sjevernoj Koreji, zna se dovoljno da im je rezim bijesno pasce koje jedino opstaje jer ga na lancu drzi veliki komsija, a povremeno mu metne i brnjicu da ne laje previse.

Jedini odgovor koji se namece na tvoje pitanje je da bijesnim dzukelama na svaki nacin treba onemoguciti ili ih usporiti u namjeri da dodju u posjed oruzja kakvo je nuklearno. Jer jedino jos za monstrume tipa Gicko Prasic vazi, da poslije njih, moze slobodno doci potop.

Osim toga, postavio si pogresno pitanje. Pravo pitanje je kako cijeli svijet moze tolerisati da Gicko Prasic uz podrsku Kine jos uvijek u najvecem koncentracionom logoru na svijetu drzi toliko ljudi. Cudi me da se dezurni dusebriznici za Bliski Istok jos uvijek nisu pozabavili pitanjem ugnjetavanja stanovnistva Sjeverne Koreje.
popokatepetl_com

#189 Re: S.Korea all about

Post by popokatepetl_com »

Veliki Vodja ce uz pomoc svoje snazne vojske poraziti Ameriku i njihove pudlice!
slucajni prolaznik

#190 Re: S.Korea all about

@Ja Sam Odavle, steta je trositi vrijeme na raspravu s tobom, pa cak i ovo forumsko... Trolas i pojma ni o cemu nemas :-) :(

Nastavi bez mene..
JoseMujica

#191 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

bitno je opravdati novi američki rat
Avetinho

#192 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

JoseMujica wrote:bitno je opravdati novi američki rat
I to protiv Kine.
cyprus

#193 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

Glupa je ta priča 'Zašto samo SAD i američki poslušnici smiju imati nuklearno oružje'?

Prvo, nije tačno... Nuklearno oružje imaju i Rusija i NR Kina, pa eto i DNR Koreja, a sumnjam da su oni američki poslušnici...

Drugo, nuklearno oružje Sjeverne Koreje je naročit problem, zato što ona svako malo zvecka njime...

Treće, proliferacija nuklearnog oružja jeste problem, zbog proste logike koja kaže da što više država bude imalo ovo oružje, to je veća opasnost da će ga neko i iskoristiti... A ako ga neko iskoristi ode planeta u helać... Naravno, najbolje bi bilo da nuklearno oružje ne posjeduje niko, ali jednostavno ne postoji način da ga se oduzme državama koje su ga već razvile... Zbog toga, iako to nije najpravednija politika o ovom pitanju, politika 'ko je jamio - jamio' je svakako najrazumnija moguća...
slucajni prolaznik

#194 Re: S.Korea all about

cyprus wrote:Glupa je ta priča 'Zašto samo SAD i američki poslušnici smiju imati nuklearno oružje'?
... nuklearno oružje Sjeverne Koreje je naročit problem, zato što ona svako malo zvecka njime....
Evo jednog forumasa koji poznaje okolnosti Sjeverne Koreje...

Je li zveckanje oruzjem odrzavanje mnogih vojnih manevara u blizini obale S. Koreje, u kojem se testira najnovije i najmodernije naoruzanje?

Od kada i zasto je S. Koreja u izolaciji od ostatka svijeta, koji je uzrok zatvaranju sjevernokorejske granice za njenu robnotrgovinsku razmjenu sa ostatkom svijeta?
JoseMujica

#195 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

upalite Viasat History...evo docu kako je zla S. Koreja razvijala hemijsko oružje ;-)
Avetinho

#196 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

cyprus wrote:Glupa je ta priča 'Zašto samo SAD i američki poslušnici smiju imati nuklearno oružje'?
... nuklearno oružje Sjeverne Koreje je naročit problem, zato što ona svako malo zvecka njime....

Je li zveckanje oruzjem odrzavanje mnogih vojnih manevara u blizini obale S. Koreje, u kojem se testira najnovije i najmodernije naoruzanje?

Od kada i zasto je S. Koreja u izolaciji od ostatka svijeta, koji je uzrok zatvaranju sjevernokorejske granice za njenu robnotrgovinsku razmjenu sa ostatkom svijeta?
Nagradno pitanje za slucajnog prolaznika: s kojim drzavama granici Sjeverna Koreja?
Bosanski_kralj

#197 Re: S.Korea all about

Post by Bosanski_kralj »

Ja Sam Odavle wrote:

Nagradno pitanje za slucajnog prolaznika: s kojim drzavama granici Sjeverna Koreja?
Iako je S. Koreja strogo sekularna država, neka se oni zahvaljuju Bogu što im Izrael nije u blizini, do sad bi već par puta bila napadnuti. :oops:
Avetinho

#198 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Vidio sam na forumu zescih provala, ali ova bi na olimpijadi za nebulozne provale odnijela srebrnu medalju.
Bosanski_kralj

#199 Re: S.Korea all about

Post by Bosanski_kralj »

Ja Sam Odavle wrote:Vidio sam na forumu zescih provala, ali ova bi na olimpijadi za nebulozne provale odnijela srebrnu medalju.
:D

Lijepo od tebe što si za jednu od mnogih tvojih provala ostavio zlatnu medalju.
lajkujMe

#200 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Kao prvo da kazem kako ja vidim S.Koreju, po meni ona nije komunisticka, nema nikakve veze s komunizmom i samo zloupotrebljava to ime. S.Koreja nije ni manje ni vise nego feudalna zemlja, nazovimo partiju Crkvom ili savezom plemica, a vodju koreje kao Papu (ludog papu) ili Kralja (ludog kralja), gdje jedna mala priveligirana manjina vlada nad napacenim seljacima koji su glupi i gladni.

Ja itekako kazem da S.Koreja ne smije imati Nuklearnu bombu, najvise iz razloga zato sto oni otvoreno prijete da ce je koristiti da uniste svoje neprijatelje, sto cak ni sovjetski savez niti Kina nije nikada radila.

Nuklearne Bombe su izmisljene i upotrebljene za vrijeme drugog svijetskog rata i na tome je ostalo, danas SAD i Rusija ne proizvode nuklearne glave, cak ih malo po malo demontiraju zato sto su preopasne i premocne.

Sad ko ima argumente zasto ova zemlja smije imati a ova ne e to je vec druga stvar rasprave, tu bi tema trebala biti hajmo mi koji imamo sjesti i dogovoriti se da ih ukinemo a ne debatirati ko ima ko nema. Najbolje bi bilo da svako nema i da smo mirni od ljudskog ludila i gluposti da imamo brigu manje sta moze unistiti covjecanstvo.

Sto se tice S.Koreje po meni oni su rezim koji nece vjecno trajati, ustvari da bolje formulisem, oni su kratkorocni rezim mozda potraje jos koje desetljece ali oni ce se kad tad sami raspasti iz vec poznatih razloga. Ni jedan totilaristicki rezim ne traje dugo. S druge strane npr J.Koreja ce mnogo duze trajati iz takodjer poznatih razloga.

Na kraju nista nije vjecno.

Mozda zvuci grozno ali potajno se nadam da ce S.Koreja puknuti i pucati na Jug pa da vidimo sta ce biti.
Post Reply