Ja Sam Odavle wrote:slucajni prolaznik wrote:Ja Sam Odavle wrote:Hoces da kazes da je Sjeverna Koreja posjedovala nuklearke i ranije. Fino. Znas li jos neku drugu zemlju, pa da objavis ostaku svijeta...
Mislim da je kolega @Warashi sasvim jasno pitao sta daje iskljuciva prava USA i njenim poslusnicima da imaju atomsko naoruzanje, da ga testiraju i njime "zveckaju svijetom", a koji argumenti uskracuju to isto pravo S. Koreji?
Zar uskracuju? Prvi put cujem.
Moj komentar je, na vijest da Sjeverna Koreja PRIJETI da ce ga upotrijebiti uskoro. Kada si cuo da SAD nekom prijeti nuklearkom? Pravo da ti kazem, nisam ni od Izraela, Rusije, Francuske, Velike Britanije, Indije ni Pakistana, pa cak ni od Kine, drzave koja tenkovima gazi SVOJE gradjane, cuo da ikome prijeti nuklearnim ratom.
I da te preduhitrim. Jada, jada, jada.... Iran, blah, blah, nuklearno oruzje. Eno druga tema dole pa pitaj sta te muci.
Ili jos bolje, ako te muci pitanje GLOBALNOG nuklearnog naoruzavanja, otvori novu temu.
Upravo to sto ti pokusavas, izbjegavajuci fokus diskusije, smatra se trolanjem

Jednostavno je pitanje: Zasto se brani S. Koreji da posjeduje nuklearno naoruzanje, u isto vrijeme kada ga mnogi drugi vec imaju i njime dominiraju svjetskom geostrategijom, pri cemu ne oslobadjam odgovornosti ni USA, Japan, kao ni Kinu ili Rusiju, koja je jednostranim priznanjem Kim il Sunga za jedinog legitimnog predstavnika Korejanaca jos '48. inicirala danasnje tenzije ovog naroda, unatoc politici USA da isprovorica odvajanje juznog poluotoka samoproglasenjem njegove drzavnosti, iste godine?
Zasto Sjeverna Koreja trpi sankcije UN?
Zasto je sjevernokorejski predsjednik uzbudio juzne susjede podsjecanjem na ratne godine, i zasto je zaprijetio USA? Sta ga je navelo na takve postupke, mislis li da je bezrazlozno ugrozio zivote svojih sunarodnjaka, mislis li da je njegova reakcija produkt hira ili mentalne nesposobnosti zdravog rasudjivanja?
Znas li za vojne manevre u morima Juzne Koreje, u kojima ucestvuje oko 100.000 vojnika USA i J. Koreje? Zasto se bas tu odrzavaju vojni manevri, s kojim ciljem?
Ima li vojska S. Koreje pravo odrzavati vojne manevre u blizini morske teritorije USA?