Ruski pjesnik Edvard Limonov puca "sijačem smrti"
- vatana
#1 Ruski pjesnik Edvard Limonov puca "sijačem smrti"
http://www.youtube.com/v/kcCFJAfLTJE
Snimci na kojima ruski pjesnik i radikal Edvard Limonov u društvu sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, u ljeto 1992. godine, puca iz mitraljeza na Sarajevo postavljeni su jučer na internet stranicu "YouTube".
Limonova, sadašnjeg člana ruske partije Druga Rusija na položaje Vojske RS na Trebeviću doveo je Karadžić, koji mu je, kako se vidi na šestominutnom snimku, govorio o "Turcima koji su okupirali srpsku zemlju" pokazujući na Sarajevo. Karadžić je posebno pokazivao pjesniku "koliko samo džamija imaju", piše "Dnevni avaz".
Nakon Karadžićevog govora i postrojavanja vojnika uz rakiju i zvuke guslarskog epa, Limonov je zalegao za mitraljez, tzv. "sijač smrti", i zapucao rafalima na Sarajevo.
Na snimcima se dobro vidi kako Karadžić Limonovu pokazuje zapaljene zgrade pošte, Izvršnog vijeća, UNIS-ovih nebodera, artiljeruju na položajima oko Sarajeva.
Dok je Limonov pucao, Karadžić je iz kabine nekadašnje žičare za Trebević razgovarao telefonom sa nekim, spominjući "važnu vijest" i svoju suprugu. Čuje se i kako Karadžić pita vojnike "koje je rase psić" koji mu se vrtio oko nogu, a vojnici odgovaraju "srpske".
Snimci na kojima ruski pjesnik i radikal Edvard Limonov u društvu sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, u ljeto 1992. godine, puca iz mitraljeza na Sarajevo postavljeni su jučer na internet stranicu "YouTube".
Limonova, sadašnjeg člana ruske partije Druga Rusija na položaje Vojske RS na Trebeviću doveo je Karadžić, koji mu je, kako se vidi na šestominutnom snimku, govorio o "Turcima koji su okupirali srpsku zemlju" pokazujući na Sarajevo. Karadžić je posebno pokazivao pjesniku "koliko samo džamija imaju", piše "Dnevni avaz".
Nakon Karadžićevog govora i postrojavanja vojnika uz rakiju i zvuke guslarskog epa, Limonov je zalegao za mitraljez, tzv. "sijač smrti", i zapucao rafalima na Sarajevo.
Na snimcima se dobro vidi kako Karadžić Limonovu pokazuje zapaljene zgrade pošte, Izvršnog vijeća, UNIS-ovih nebodera, artiljeruju na položajima oko Sarajeva.
Dok je Limonov pucao, Karadžić je iz kabine nekadašnje žičare za Trebević razgovarao telefonom sa nekim, spominjući "važnu vijest" i svoju suprugu. Čuje se i kako Karadžić pita vojnike "koje je rase psić" koji mu se vrtio oko nogu, a vojnici odgovaraju "srpske".
- nostalgicar
Ta snimka se nekoliko puta vrtila po raznim televizijama.A cujem da tuzilastvo kao i obicno tapka li tapka...
-
Crvena Tifoza
Sporazumjevaju se vješto vjekovnim srpskim jezikom. 
- fantom slobode
Kako samo lijepo drustvo papaka na brdima iznad Sarajeva, onaj kreten iz Rusije puca po civilima i gradu, a papani "pjevaju" svoje nazovi pjesme.No nikada vise nece biti na brdima iznad Sarajeva, iduci put zagarantovano bjezanje u pecine i brda.kada nisu mogli onda sa tolikom prednoscu u naoruzanju i cemu jos ne, nece moci vise nikada.
- fantom slobode
A oko njega sve stare "Sarajlije"komeba wrote:Meni je u ovom snimku najsmijesnije kako Karadzic govori "ovo je nasa vekovna srpska zemlja",a covjek 15 godina prije toga doselio u Sarajevo iz neke crnogorske vukojebine.
- GODZZILA
Evo bas pogledah ovaj karadžičev "mit" o velikoj srbiji.Predstavnik srspskog naroda pokazuje i govori u ime svih srba da je zatucani i nepismeni seljak koji od malena nije vadio slamkicu sijena iz usta.
Steta ostalih srpskih vojnika kojih je povela ideologija takvog kretena, i oni su potvrdili da su podjednako glupi kao i fiktivni im predsjednik.
A kad dođe pitanje rata između entiteta(a doće)tad neće imati nikakve šanse.
Srbija se neće uplitati,traži europu.
A Rusija ne želi dodatne konflikte sa SAD.
Tako da se neće više kriti iza oružanih sila drugih zemalja.
POČEĆE,A KAD POČNE BIĆE SAMO BOSNA.
Steta ostalih srpskih vojnika kojih je povela ideologija takvog kretena, i oni su potvrdili da su podjednako glupi kao i fiktivni im predsjednik.
- DaysleepeR
Mater mu ja jebem majčinu, ko zna mozda je neko poginuo od onog rafala 
- RIZVA
GODZZILA wrote:Evo bas pogledah ovaj karadžičev "mit" o velikoj srbiji.Predstavnik srspskog naroda pokazuje i govori u ime svih srba da je zatucani i nepismeni seljak koji od malena nije vadio slamkicu sijena iz usta.
- vatana
A najzalosnije od svega toga je da te "Sarajlije" sada mirno i slobodno hodaju, rade, zive... tim Sarajevom.A oko njega sve stare "Sarajlije"![]()
To je najzalosnije, to je apsurd, crnjak, paradoks za kakvog nema primjera nigdje na svijetu osim ovdje kod nas.
Zamisli da su ovako Zagreb 4 god. granatirali i da im je danas omoguceno ono sto sam naveo gore. NEMA SANSE.
Ovako su bacili 3-4 rakete na ZG i opet niko od njih tamo ne smije ni da prismrdi.
E u tome je problem. Neko zna ko ga je ubio, a neko ne zna, ili ne vidi, ili nece da vidi.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
A sta mu onaj shizofrenicar prica?
"Sanjao sam topole, kako su bile - naoruzane..." "Topole?" "Topola je ruska rijec."
Koji pacijenti. Koji dijalog.
Ovo nije smijesno, zaista, kad se stavi u kontekst vremena u kojem je, ali - ne mogu a da se ne nasmijem kad pomislim da u 21 vijek - su neki usli, onako s sljivom i "popevkom".
A "presednik" sjedi u zicari, crvene boje, i na zelenim telefonu zove svoju zenicu preko "Orla", dok jednom rukom miluje tuskavo kuc'e koje je na liniji - zajedno s borcima, zivi valjda od repete. Uz njega i nekakva spodoba Ruska - s djozlucima ko dno od mlina za kafu - lafo puca, dobro je da nije okrenuo na njih.
Pa ovo kao da je Kusturica Nemanja snimao. Majke mi.
"Topola je Ruska rijec".
Grohotom.
Koji likovi, koja izgubljenost, koji hajvani.
A tek price - kao "mi smo ove topove svojim porezom platili, pa su ih kao - uzeli sebi". Ili npr. prica o tome - kako su ih Turci tjerali iz gradova. Moj Radovane - Turci su Srbe doveli u Bosnu, to jednom da shvatis. A tebe s Durmitora dovede voz u Sarajevo, samo jer ti familija pastirska nije imala za kartu u jednom smijeru za Beograd. I na kraju svega - dokaza ipak grad Radovanu - da je cudo.
Al' nema nam ljutih megdandzija danas, ni Radovana, ni Limonova, da nas posjete, onako hrabro muski, jok. Samo dok je po zeni i djeci rokati.
"Sanjao sam topole, kako su bile - naoruzane..." "Topole?" "Topola je ruska rijec."
Koji pacijenti. Koji dijalog.
Ovo nije smijesno, zaista, kad se stavi u kontekst vremena u kojem je, ali - ne mogu a da se ne nasmijem kad pomislim da u 21 vijek - su neki usli, onako s sljivom i "popevkom".
A "presednik" sjedi u zicari, crvene boje, i na zelenim telefonu zove svoju zenicu preko "Orla", dok jednom rukom miluje tuskavo kuc'e koje je na liniji - zajedno s borcima, zivi valjda od repete. Uz njega i nekakva spodoba Ruska - s djozlucima ko dno od mlina za kafu - lafo puca, dobro je da nije okrenuo na njih.
Pa ovo kao da je Kusturica Nemanja snimao. Majke mi.
"Topola je Ruska rijec".
Grohotom.
Koji likovi, koja izgubljenost, koji hajvani.
A tek price - kao "mi smo ove topove svojim porezom platili, pa su ih kao - uzeli sebi". Ili npr. prica o tome - kako su ih Turci tjerali iz gradova. Moj Radovane - Turci su Srbe doveli u Bosnu, to jednom da shvatis. A tebe s Durmitora dovede voz u Sarajevo, samo jer ti familija pastirska nije imala za kartu u jednom smijeru za Beograd. I na kraju svega - dokaza ipak grad Radovanu - da je cudo.
Al' nema nam ljutih megdandzija danas, ni Radovana, ni Limonova, da nas posjete, onako hrabro muski, jok. Samo dok je po zeni i djeci rokati.
- Fair Life
Nije li Kasparov igrao za reprezentaciju BiH ??
http://www.youtube.com/watch?v=W26ZdKpXms4
Evo ga s Limonovim.
PS Steta... nema SFSN-a da pogleda odgovor na svoja mnogobrojna pitanja.
Evo ga s Limonovim.
-
Orbini
Nema ovdje nista za cudjenje, sve je ovo bilo standard devedesetih. Ista prica je bila i u Banjaluci po svim medijima,. - jednostavno euforija mitologije i primitivizma. Nazalost - starije generacije u RS su barem imale ovo glupiranje kao popularan trend, nove odrastaju sa ovakvim ubjedjenjima.
"Sanjao naoruzane topole i dim tamjana iznad grada,..." - hoce reci sve ima vizionarsko-prorocanski karakter a Karadjic tu ispada kao svetac.
"Turci su dole a ustvari su to bivsi Srbi" -
Pa nezna ni mitomaniju srociti da bar zvuci logicno.
"Turci su zauzeli gradove a Srbi se povukli u planine"
Hoce reci, da su Srbi po planinama bili sve vrijeme nezavisni i slobodni, stali,..? Sto je najgore, u ovo se vjeruje "tamo".
Neko spomenu Kusturicu, pa taj je odavno snimio film o ovom Limonovom. Manje poznat, kratkometrazni koliko znam.
"Koje je rase pas - Srpske"
Ustvar, vojnik je odgovorio "serbske" nekako vise po ruski, obratite paznju, na akcent. Valjda je htio biti u fazonu.
Ovaj video se davno prikazao u Hagu, kao jedan u nizu dokaza, kao samo mali dokaznog materijala,... i nije zavrjedio neku vecu paznju. Ni izbliza kao delicev snimak.
"Sanjao naoruzane topole i dim tamjana iznad grada,..." - hoce reci sve ima vizionarsko-prorocanski karakter a Karadjic tu ispada kao svetac.
"Turci su dole a ustvari su to bivsi Srbi" -
"Turci su zauzeli gradove a Srbi se povukli u planine"
Neko spomenu Kusturicu, pa taj je odavno snimio film o ovom Limonovom. Manje poznat, kratkometrazni koliko znam.
"Koje je rase pas - Srpske"
Ovaj video se davno prikazao u Hagu, kao jedan u nizu dokaza, kao samo mali dokaznog materijala,... i nije zavrjedio neku vecu paznju. Ni izbliza kao delicev snimak.
-
mamica papucarka
ja sam nekad gledala ovaj snimak.
I zamislite koji je to bolesnik, kad je on mogao doci u drugu zemlju i isprobavat mitraljez na ljudima
Ono, hobija radi
I ono govno od Karadzica.
Komsija mi bio 
I zamislite koji je to bolesnik, kad je on mogao doci u drugu zemlju i isprobavat mitraljez na ljudima
I ono govno od Karadzica.
-
vasa66
Mislim da je igrao za Sahovski klub Bosna, ne za reprezentaciju.Fair Life wrote:Nije li Kasparov igrao za reprezentaciju BiH ??
Evo ga s Limonovim.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ta snimka se vrti od rata naovamo po TV stanicama...nije uopste nov snimak...
Mislim da se lokacija na kojoj je snimano zove stijena smrti...
prije 3 godine sam vodala par amerikanaca po sarajevu i izrazili su zelju da vide upravo ovo mjesto - dolaskom na tu stijenu sam po prvi put zaista shvatila da su me u ratu vile pronosale jer se sa tog mjesta vidi lijevo Trnovo ([preko dobrinje) desno Mrkovici, a baca pogled i preko Poljina...
prije 3 godine sam vodala par amerikanaca po sarajevu i izrazili su zelju da vide upravo ovo mjesto - dolaskom na tu stijenu sam po prvi put zaista shvatila da su me u ratu vile pronosale jer se sa tog mjesta vidi lijevo Trnovo ([preko dobrinje) desno Mrkovici, a baca pogled i preko Poljina...
-
sirotanovic
Poludjeli psihijatar je ocigledno gledao "Valter brani Sarajevo". Samo sto je on u svom bjesomucnom ludilu zamjenio uloge.
"Onda gledaj lafcino, vidis ga!?"

Das ist Walter!
"Onda gledaj lafcino, vidis ga!?"

Das ist Walter!
- DaysleepeR
Oni na snimku stoje na osmicamamIRCerka wrote:Ta snimka se vrti od rata naovamo po TV stanicama...nije uopste nov snimak...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Znam, ali KAMENCINA na kojoj stoji je mozda jedan kubni metar i zove se Stijena Smrti...DaysleepeR wrote:Oni na snimku stoje na osmicamamIRCerka wrote:Ta snimka se vrti od rata naovamo po TV stanicama...nije uopste nov snimak...
-
incognito071
Stari snimak da
al ostaje tragikomicno vidjeti Jadovana i njegovog starog pajdu Kitunova