Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
- Čovjek
#1 Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Da li su naši mediji i vlast adekvatno reagovali na veličanje genocida i Ratka Mladića, na utakmici u Bukureštu, koje su priredili rumunski navijači?
- escobar__
#2 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Par kilometara od granice sa Federacijom se četnici redovno okupljaju i nikoga to ne interesuje. Možeš onda misliti kako ih tek zanima veličanje genocida u Rumuniji.
- Ronnie O'Sullivan
#3 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Ma prijatelju ljudi imaju preca posla nego palamuditi o stvarima na koje ne mozes uticati....
- AliceInChains
#4 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Radi se tu o huliganima. Pri tome s ne smije zaboraviti, da su nasi glupsoni na utakmici u Zenici udruzeno skandirali: "Cigani"
Mislim, sta ste nakon toga ocekivali, kako ce nas ugostiti?
- Čovjek
#5 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
To je bilo, kad su oni bacili baklju među narod na zap tribini...i pri tome ozbiljno povrijedili jednu osobu...AliceInChains wrote:Radi se tu o huliganima. Pri tome s ne smije zaboraviti, da su nasi glupsoni na utakmici u Zenici udruzeno skandirali: "Cigani"
Ali ipak veličanje mladića nije tako bezazleno, kao što si ti to očito shvatio...
- AliceInChains
#6 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Mi smo njih prvo uvrijedili i kraj price. Opravdavanja tu nema. Znam ja, da su se oni majmuni ponasali budalasto. Ali, sta je sa onim Rumunima, koji su pratili tekmo pored ekrana....znaci, poruka "Cigani" nije na mijestu. A tu se takoder radi o generalizaciji i s tim o fasizmuČovjek wrote:To je bilo, kad su oni bacili baklju među narod na zap tribini...i pri tome ozbiljno povrijedili jednu osobu...AliceInChains wrote:Radi se tu o huliganima. Pri tome s ne smije zaboraviti, da su nasi glupsoni na utakmici u Zenici udruzeno skandirali: "Cigani"
Ali ipak veličanje mladića nije tako bezazleno, kao što si ti to očito shvatio...
- BiH-x
#7 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
A sta trebamo da radimo? Samospaliti se?Čovjek wrote:To je bilo, kad su oni bacili baklju među narod na zap tribini...i pri tome ozbiljno povrijedili jednu osobu...AliceInChains wrote:Radi se tu o huliganima. Pri tome s ne smije zaboraviti, da su nasi glupsoni na utakmici u Zenici udruzeno skandirali: "Cigani"
Huligani su, a jos k tome Vlasi. Sta si drugo ocekivao?
- karanana
#8 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
drugi put, ako budemo u grupi, slike causeskog i citav stadion nek skandira alea securitatea. drugacije ne moze.
- AliceInChains
#9 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Pa eto, provocirajte. Ali ne raspravljajte ovdje o nekoj uvredi.karanana wrote:drugi put, ako budemo u grupi, slike causeskog i citav stadion nek skandira alea securitatea. drugacije ne moze.
- karanana
#10 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
ma ne zanima me ni njihova ni nasa provokacija, nego samo kazem da to neko diplomatsko prosvjedovanje nece ici niti ce imati efekta. prema tome ako su nekog rumuni sinoc uvrijedili, uzvratite im istom mjerom.AliceInChains wrote:Pa eto, provocirajte. Ali ne raspravljajte ovdje o nekoj uvredi.karanana wrote:drugi put, ako budemo u grupi, slike causeskog i citav stadion nek skandira alea securitatea. drugacije ne moze.
- nellington
#11 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Rumuni imaju strašan kompleks od nas Jugovića, čudo jedno. Ko god im dođe iz ex-Yu, oni udaraju kontru - bila to pravoslavna braća iz Srbije, bili to mi... Što se mene tiče, možeš na transparent staviti i Panteleja Bodnarenka, starog pandurčinu. Da je meni neprijatelj samo na Đerdapu, lahko bi mi, ali kad imam na Palama studentariju sa kokardama, Rumuni su mi najmanji problem.karanana wrote:drugi put, ako budemo u grupi, slike causeskog i citav stadion nek skandira alea securitatea. drugacije ne moze.
- AliceInChains
#12 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
nellington wrote:Rumuni imaju strašan kompleks od nas Jugovića, čudo jedno. Ko god im dođe iz ex-Yu, oni udaraju kontru - bila to pravoslavna braća iz Srbije, bili to mi... Što se mene tiče, možeš na transparent staviti i Panteleja Bodnarenka, starog pandurčinu. Da je meni neprijatelj samo na Đerdapu, lahko bi mi, ali kad imam na Palama studentariju sa kokardama, Rumuni su mi najmanji problem.karanana wrote:drugi put, ako budemo u grupi, slike causeskog i citav stadion nek skandira alea securitatea. drugacije ne moze.
Ljudi u Rumuniji imaju strasan komplex, sta se tice "Cigana". A ne zaboravite, da su i Cigani samo ljudi. ODmah su nasi s tim pljunuli u 2 obraza.
- cyprus
#13 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Bojkot proizvoda! 
Doduše imaju jednu finu a jeftinu čokoladu
Ali eto ja sam makar spreman bojkotovat Daciju 
Doduše imaju jednu finu a jeftinu čokoladu
- nellington
#14 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Pitanje za postavljača teme: je li dovoljno eksponirano u medijima i vlasti ono što su ptičurine iz Boljeg dijela BiH (Lešinari, Sokolovi) dizali od transparenata u zadnjem kolu Premijer Lige BiH?
- nosara
#15 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Pa imali su reprezentativci sinoc priliku da "odreaguju"... Umjesto toga oni su se sasrali do zavrat...
- Marilyn
#16 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Rumuni imaju kompleks od jugovića, jer onu nisu bijelog, slavenskog porijekla
. Ne mislim ja da su oni zbog toga manje vrijedni, to oni misle i to i pokazuju. Svako priča o onome šta ga boli. 
Last edited by Marilyn on 04/06/2011 14:30, edited 1 time in total.
- AliceInChains
#17 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Bolje pitanje bi bilo, kako je Rumunska javnost reagirala na onu jucerasnju uvredu, jer se ovdje ipak radi o Rumuniji. To je bitno....a ne neko misljenje majmuna u stadionu.Marilyn wrote:Rumuni imaju kompleks od jugovića, jer onu nisu bijelog, slavenskog porijekla. Ne kmislim ja da su oni zbog toga manje vrijedni, to oni misle i to i pokazuju. Svako priča o onome šta ga boli.
Sta se tice one provale u Zenici, sam primjetio, da niko nije ni "a" rekao. Normalno stanje, valjda.
- Jasmin2803
#18 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
mi Bosnjaci znamo istinu (kao i svi drugi) i nema potrebe da se brinemo o tome sta drugi misle - jer oni to namjerno rade, nego treba prvo pocistiti ispred svojih vrata (Miroslav Ilic, Aco Pejovic, Aca Lukas, Brena..itd - pune nase dvorane a narod im pljesce, izmedju ostalog pune su police "SRBijanskih" proizvoda kojima se finansiraju ratni zlocinci (tekuci i buduci) - Samo da Bosnjo ozdravi...
- cyprus
#19 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Aha pa reagovali smo na to što su se Rumuni uvrijedili na ono TIGANI... Mislim, otkud im pravo da se uvrijede?AliceInChains wrote:Sta se tice one provale u Zenici, sam primjetio, da niko nije ni "a" rekao. Normalno stanje, valjda.
A navijačke provokacije ko navijačke provokacije, često imaju šovinistički karakter (u svim zemljama)... Vjerovatno će Rumuni za ono biti novačno kažnjeni, kao i mi za čupanje stolica. Al' kako nellington reče, imamo mi puno većih problema od Rumuna
- AliceInChains
#20 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Pazi, ono skandiranje u Zenici je bilo fasisticke nature, Rumunski navijaci su uzvratili fasizmom.cyprus wrote:Aha pa reagovali smo na to što su se Rumuni uvrijedili na ono TIGANI... Mislim, otkud im pravo da se uvrijede?AliceInChains wrote:Sta se tice one provale u Zenici, sam primjetio, da niko nije ni "a" rekao. Normalno stanje, valjda.![]()
A navijačke provokacije ko navijačke provokacije, često imaju šovinistički karakter (u svim zemljama)... Vjerovatno će Rumuni za ono biti novačno kažnjeni, kao i mi za čuvanje stolica. Al' kako nellington reče, imamo mi puno većih problema od Rumuna
Znate, ko se bori fasizmom protiv nepravde? Cetnici
Necemo sad valjda uciti od Cetnika? Dajte ljudi. Po.s.erite se na neko fasisticko uzvracanje
- Komrad
#21 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Sta fali Miroslavu Ilicu? Mislim stavljat ga u isti kos sa Acom Lukasom i Brenom.... nije postenoJasmin2803 wrote:mi Bosnjaci znamo istinu (kao i svi drugi) i nema potrebe da se brinemo o tome sta drugi misle - jer oni to namjerno rade, nego treba prvo pocistiti ispred svojih vrata (Miroslav Ilic, Aco Pejovic, Aca Lukas, Brena..itd - pune nase dvorane a narod im pljesce, izmedju ostalog pune su police "SRBijanskih" proizvoda kojima se finansiraju ratni zlocinci (tekuci i buduci) - Samo da Bosnjo ozdravi...
- zli_hordas
#22 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
ma naser oric
-
gost iz ZG
#23 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
nije na meni da se miješam; ne tiče me se - ali morao sam komentirati
"Rumunji sinoć veličali genocid..."
ma, koji Rumunji?
misliš da oni znaju/razumiju što je to pisalo?
Ista, apsolutno ista stvar prije par godina kad je Dinamo gostovao tamo
naravno, BBB, tuča razbijanje, "rumunjsko provociranje ustaše, ustaše, ye.b.o vas Gotovina itd."
Razlog? velika zajednica ekstremnih Srba+instant jednodnevni "turisti navijači"
i to je to; koji Rumunji?.
"Rumunji sinoć veličali genocid..."
ma, koji Rumunji?
misliš da oni znaju/razumiju što je to pisalo?
Ista, apsolutno ista stvar prije par godina kad je Dinamo gostovao tamo
naravno, BBB, tuča razbijanje, "rumunjsko provociranje ustaše, ustaše, ye.b.o vas Gotovina itd."
Razlog? velika zajednica ekstremnih Srba+instant jednodnevni "turisti navijači"
i to je to; koji Rumunji?.

Last edited by gost iz ZG on 04/06/2011 15:18, edited 1 time in total.
- argyle
#24 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
fino prijaviti slucaj Uefi, pa neka ih makar novcano kazne.
- Jasmin2803
#25 Re: Rumuni sinoć veličali Genocid, a mi šutimo!
Druze svi ti ljudi zive u zemlji u kojoj su prava cetnika i partizana izjednacena... a volio bih da znam razliku izmedju njega i gore navedenih...Komrad wrote:Sta fali Miroslavu Ilicu? Mislim stavljat ga u isti kos sa Acom Lukasom i Brenom.... nije postenoJasmin2803 wrote:mi Bosnjaci znamo istinu (kao i svi drugi) i nema potrebe da se brinemo o tome sta drugi misle - jer oni to namjerno rade, nego treba prvo pocistiti ispred svojih vrata (Miroslav Ilic, Aco Pejovic, Aca Lukas, Brena..itd - pune nase dvorane a narod im pljesce, izmedju ostalog pune su police "SRBijanskih" proizvoda kojima se finansiraju ratni zlocinci (tekuci i buduci) - Samo da Bosnjo ozdravi...