reformator wrote:Isti slučaj je i sa tri naroda;kao da si pomiješao šljive,jabuke i kruške;zamisli tog trpljenja i zamisli te eksplozije.
Nije ti to nikakva ekplozija niti trpljenje. To ti je jarane "hosef" da vidis kako je ukusan....
Ja mislim da moze doci do podjele BiH u jednom smislu, po etnickom omjeru prije rata...Dakle da se uzme u obzir popis iz 1991 i vide mjesta koja su vecinski jednolicna...Da se vrate Bih podrucja koja su bila vecinski bosnjacka ili vecinski mjesana...Dakle da se odvoji od BiH samo podrucja koja su cisto hrvatska ili srpska...
prvo Hercegovina,
Djelovi Gacko, Nevesinje, Bileca da se pripoji Crnoj Gori, a da Crna Gora Bosni vrati Sandjak i Herceg Novi jel je to nas Herceg kralj izgradio da bi se ljeti iso na more kupat...
Posusje, Citluk, Listica, Ljubuski, Tomislavgrad, djelovi livna da se pripoje Hrvatskoj, a da Hrvatska fino odustane od Posavine(Orasja, Samca, Odzaka) i Srednje Bosne(Vitez, Busovaca, Novi travnik)
BiH bi izlaz na more imala preko Mostara, Stolca i Neuma...
drugo Bosna
Da se da Vlasenica, Sokolac, Srbac, Grahovo, Drvar, Sipovo, djelovi Glamoca i Petrovca Srbiji,( kako ce ga povezat sa Srbijom ne znam) a zauzvrat da Srbija nama vrati srpski dio Sandjaka....
Ja mislim da bi ovakva podjela donjela najmanji broj preseljavanja, a onda bi se i rjesilo vise natezanje oko ustrojavanja moderne BiH...
Pa nemora BiH biti u Avnojskim granicama, dok god ima procentualno priblizno istu velicinu...Dakle ne idemo ispod 50.000 km²