RS nije nastala etničkim čišćenjem!?

Locked
danas

Post by danas »

jeza u ledja wrote:
Prozor wrote:Hajmo ovako, ako Srbima u gradjanskoj CG ne treba RS zasto treba u BiH?
Nije pitanje sta kome treba, vec sta ko hoce.
ne -- pitanje je zasto neko nesto hoce, te kako ce to svoje htijenje ostvariti...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Pa jeste.

Prvo pitanje - ko sta hoce ne odredjuju drugi. Pitanje zasto neko nesto hoce - takodje ne odgovaraju drugi.

Pravo pitanje je - kako ce se ta htijenja ostvariti.
zlata

Post by zlata »

danas wrote:
jeza u ledja wrote:
Prozor wrote:Hajmo ovako, ako Srbima u gradjanskoj CG ne treba RS zasto treba u BiH?
Nije pitanje sta kome treba, vec sta ko hoce.
ne -- pitanje je zasto neko nesto hoce, te kako ce to svoje htijenje ostvariti...
Pa na Balkanu se drzave ostvarivaju....protjerivanjem i klanjem...."ostalih"....ugrozavanjem njihovih prava....poricanjem njihovih zasebnosti....itd....manipuliranjem s'njihovom ugrozenosti....ili identitetom...itd...tako da su u tome....Srbi djelimicno i ostvarili svoj cilj. Sad definitivno imaju etnicku oblast.....u kojoj su vecina...imaju ustav....koji ju stiti....samo im fali formalno prikljucenje Srbiji. U medjuvremenu....u najgorem slucaju.....spremni su i na dugorocni status quo....i cementiranja BiH kao nekakve male Svice....a Crna Gora im ne'smeta....zato ste je za njih to i dalje "sprska" zemlja....isto k'o sto im je RS..."srpska"! U jeziku plemenskog nacionalizma i ratovanja za lebensraum....Austrija je i dalje njemacka....iako NIJE NJemacka....zato i ne pi*de bas tol'ko na Crnogorce...jer oni su i dalje "Srbi"...ako i kad uztreba! Umjesto nijedne drzave (u YU) sad imaju 2.5! I to je uspjeh!
tempora

Post by tempora »

zlata wrote:
danas wrote:
jeza u ledja wrote: Nije pitanje sta kome treba, vec sta ko hoce.
Pa na Balkanu se drzave ostvarivaju....protjerivanjem i klanjem...."ostalih"....ugrozavanjem njihovih prava....poricanjem njihovih zasebnosti....itd....manipuliranjem s'njihovom ugrozenosti....ili identitetom...itd...tako da su u tome....Srbi djelimicno i ostvarili svoj cilj. Sad definitivno imaju etnicku oblast.....u kojoj su vecina...imaju ustav....koji ju stiti....samo im fali formalno prikljucenje Srbiji. U medjuvremenu....u najgorem slucaju.....spremni su i na dugorocni status quo....i cementiranja BiH kao nekakve male Svice....a Crna Gora im ne'smeta....zato ste je za njih to i dalje "sprska" zemlja....isto k'o sto im je RS..."srpska"! U jeziku plemenskog nacionalizma i ratovanja za lebensraum....Austrija je i dalje njemacka....iako NIJE NJemacka....zato i ne pi*de bas tol'ko na Crnogorce...jer oni su i dalje "Srbi"...ako i kad uztreba! Umjesto nijedne drzave (u YU) sad imaju 2.5! I to je uspjeh!
E vidis zlato, kako jeza voli reci, ta ti prica nije za "platformu" vec za historicare. :?
danas

Post by danas »

tempora wrote:
zlata wrote:
danas wrote: ne -- pitanje je zasto neko nesto hoce, te kako ce to svoje htijenje ostvariti...
E vidis zlato, kako jeza voli reci, ta ti prica nije za "platformu" vec za historicare. :?
jos kojih 50-ak godina, pa cemo imati i definitivni sud historije :oops:
zlata

Post by zlata »

Zar tol'ko dugo moramo cekat.....da se "pravnici" dogovore oko nepravde?
danas

Post by danas »

zlata wrote:Zar tol'ko dugo moramo cekat.....da se "pravnici" dogovore oko nepravde?
pa reko nam jez tako :oops: metodologija ti je to, moja ti :oops:
tempora

Post by tempora »

danas wrote:
zlata wrote:Zar tol'ko dugo moramo cekat.....da se "pravnici" dogovore oko nepravde?
pa reko nam jez tako :oops: metodologija ti je to, moja ti :oops:
Koje su varijable? :? :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Prvo belebećete o nekakvim težnjama,koje nisu 1990 ni postojale ,niti jedan veliko srbin tada nije ni zamišljao RS nego veliku srbiju,92 su proglašene autonomne oblasti ne sa time da se pravi RS nego da se utvrde srpske oblasti i ojačaju za dalju exspanziju na ostale prostore BiH.
Razgraničenje je neko napravljeno sa Hrvatima a Bosnjake se je trebalo satjerat u getoe Zenica i Tuzla,o onda postepenom ekonomskom i hinjskom politikom zbrisati sa lice balkana.
To sto sada se Srbi u Bosni boje je velika nacionalisticka svijest kod Bosnjaka ,sto bi rekli stari ljudi...."s vatrom se igras od vatre ces se i opeć"

Sa strankama koje imaju misljenja iz devedesetih godina nemože se dalje,sa srbima kojima je preća matica nego njegov zavičaj ,nema govora da se može u Evropu,takođe sa druge strane i sa hrvatima...bošnje o nekakvoj centralistickoj tvorevini sa dominacijom nad ostalima takođe u Evropi nema mjesta.
Pa sta onda ,kako dalje????
Evropski nam politicari daju sve na tacnu ,da nemože biti lakše da se sve prevaziđe i postane punopravnim članom EU.
Pa u čemu je onda problem....problem je u nama samima,izađe da glasa "ćoek"koji nema veze sa životom i takvih je ne mali broj u BiH....neobrazovani,nekulturni,zaostali itd itd,dok ostali se natežu i ne glasaju za Evropsku opciju,nego ture glavu u pijesak i onda nisam ja za ovo kriv.
zlata

Post by zlata »

pici wrote: belebećete
Zaista! Pa je'l'nije Karadzic namah na pocetku.....poc'o s'onom pricom o kantonima? Jesu li ostvarili TO? Jesu! To sto je postojala mogucnost (i ceznja)...da ostvare i Veliku Srbiju....nije bilo toliko ni bitno...koliko je bilo bitno "razgraniciti se" od Hrvata i Bosnjaka....ostvariti jedan iskljucivo srpski lebensraum....

U Cro im je to propalo....ali vidim ovih dana Pupovac hoce u koaliciju....da proba....sve na staro...."turn back the clock of time"...ali nisu Hrvati blentavi....i nije im vise JNA u avliji k'o nekad....pa da se moraju ponasati ko taoci Velikisrpstva i JNA artiljerije!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Zaista treba biti bezobrazan, pa relativizirati četničku metodologiju i činovnički govoriti o posljedicama koje je četnička ideologija ostavila u ovoj zemlji....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

tempora wrote:
zlata wrote:
danas wrote: ne -- pitanje je zasto neko nesto hoce, te kako ce to svoje htijenje ostvariti...
Tacno, i evo upravo zlata potvrdjuje moju tezu o mijesanju pravnih i historijskih normi.
Felicita

Post by Felicita »

Ev se zalosno-grohotom-smijem iz hladne-mracne-mjesta-gdje-sam-oduvijek-htjela- zivjet -Svedske
tempora

Post by tempora »

jeza u ledja wrote:
tempora wrote:
zlata wrote:Pa na Balkanu se drzave ostvarivaju....protjerivanjem i klanjem...."ostalih"....ugrozavanjem njihovih prava....poricanjem njihovih zasebnosti....itd....manipuliranjem s'njihovom ugrozenosti....ili identitetom...itd...tako da su u tome....Srbi djelimicno i ostvarili svoj cilj. Sad definitivno imaju etnicku oblast.....u kojoj su vecina...imaju ustav....koji ju stiti....samo im fali formalno prikljucenje Srbiji. U medjuvremenu....u najgorem slucaju.....spremni su i na dugorocni status quo....i cementiranja BiH kao nekakve male Svice....a Crna Gora im ne'smeta....zato ste je za njih to i dalje "sprska" zemlja....isto k'o sto im je RS..."srpska"! U jeziku plemenskog nacionalizma i ratovanja za lebensraum....Austrija je i dalje njemacka....iako NIJE NJemacka....zato i ne pi*de bas tol'ko na Crnogorce...jer oni su i dalje "Srbi"...ako i kad uztreba! Umjesto nijedne drzave (u YU) sad imaju 2.5! I to je uspjeh!
Tacno, i evo upravo zlata potvrdjuje moju tezu o mijesanju pravnih i historijskih normi.
Ako pricamo istim jezikom, ne znaci da se i razumijemo.Ja sam u slucaju ove teme vrlo nepismena.A nisam ni nesto tako optimisticna kao ti da razmisljam futuristicki.
Jedne prilike je Karadjic rekao da bi muslimana sa ovih prostora moglo nestati.I po tome je on najvjerodostojniji istoricar kojeg se moze susresti.Stoga, ne trebam nove histore koji ce relativirati genocide i etnicka ciscenja koja ce poslije prozvati "humanim preseljenjima" :zzzz:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

tempora wrote:
jeza u ledja wrote:
tempora wrote: E vidis zlato, kako jeza voli reci, ta ti prica nije za "platformu" vec za historicare. :?
Ako pricamo istim jezikom, ne znaci da se i razumijemo.Ja sam u slucaju ove teme vrlo nepismena.A nisam ni nesto tako optimisticna kao ti da razmisljam futuristicki.
Jedne prilike je Karadjic rekao da bi muslimana sa ovih prostora moglo nestati.I po tome je on najvjerodostojniji istoricar kojeg se moze susresti.Stoga, ne trebam nove histore koji ce relativirati genocide i etnicka ciscenja koja ce poslije prozvati "humanim preseljenjima" :zzzz:

POTPIS!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ahmmed wrote:Zaista treba biti bezobrazan, pa relativizirati četničku metodologiju i činovnički govoriti o posljedicama koje je četnička ideologija ostavila u ovoj zemlji....
Sibajmo se frazama dok se zvijezde ne rastope.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ahmmed wrote:Zaista treba biti bezobrazan, pa relativizirati četničku metodologiju i činovnički govoriti o posljedicama koje je četnička ideologija ostavila u ovoj zemlji....
Image
Ahmmed

Post by Ahmmed »

jeza u ledja wrote:
Sibajmo se frazama dok se zvijezde ne rastope.

naučio ...od vas....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

zlata wrote:
pici wrote: belebećete
Zaista! Pa je'l'nije Karadzic namah na pocetku.....poc'o s'onom pricom o kantonima? Jesu li ostvarili TO? Jesu! To sto je postojala mogucnost (i ceznja)...da ostvare i Veliku Srbiju....nije bilo toliko ni bitno...koliko je bilo bitno "razgraniciti se" od Hrvata i Bosnjaka....ostvariti jedan iskljucivo srpski lebensraum....
o čemu ti to,kakvom početku ti pričaš....to je sve počelo mnogo ranije i sa "pravne tačke gledišta" odobreno memorandumom SANU-a iz 86 , Milošević,Karađžić su samo oruđe te politike ,kakvo razgraničenje sa Bošnjacima oni su za njih poturčeni srbi i daljnja pravna i svaka druga polemika je nemoguča i isključena.
To sto nisu mogli da ostvare svoj krajnji cilj jeste velika borba Bošnjaka za opstanak,želja Hrvata za nezavisnom i cjelovitom Hrvatskom i veliko uplitanje Amerike,tu nema ni sekunde nikakvog pravnog aspekta,pravno se je počelo tek Dejtonskim sporazumom kada se je vidjelo da vojna premoć Srba je nestala u odnosu na ostale.A te podvale od Karađžića o nekakvim oblastima i kantonima su ništa više nego uzimanje vremena da se pripremi genocid u BiH.
volvoxII

#95 Re: RS nije nastala etničkim čišćenjem!?

Post by volvoxII »

burekodsira wrote:Iz Avaza

Iz SNSD-a poručeno predsjedniku Hrvatske
Mesić bi trebao prestati širiti laži o RS

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić pozvao je jučer predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića da prestane širiti laži po Evropi o tome da je Republike Srpska nastala u ratu etničkim čišćenjem. -

Mesić bi trebao prestati širiti laži da je RS nastala etničkim čišćenjem, kao da je njegova zemlja nastala na svadbi uz bećarac. RS je nastala prije početka rata u BiH u kojem je učestvovala i Hrvatska, a međunarodnu verifikaciju RS je dobila u Dejtonu mirovnim ugovorom velikih sila - rekao je Vasić Srni.
da nije hemijskim???

Image
Ahmmed

Post by Ahmmed »

_BosanaC wrote:
Image

samo sam čekao kad ćeš ti sa Silajdžićem....I razočarao si me...Očekivao sam tvoje pitanje da li je Zlaja kriv za genocid....
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:
_BosanaC wrote:
Image

samo sam čekao kad ćeš ti sa Silajdžićem....I razočarao si me...Očekivao sam tvoje pitanje da li je Zlaja kriv za genocid....
jesmo li se ono kladili u ovo :D :D dodjes mi cokoladu :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:
Ahmmed wrote:
_BosanaC wrote: Image

jesmo li se ono kladili u ovo :D :D dodjes mi cokoladu :-)

:lol: :lol: :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja znam ko je kriv za genocid i ko je pucao na mene, pogotovo svaki put kad mi se oziljci upale ;)

A znam vala i da je Zlaja kriv, cisto da koga ne razocaram :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

tempora wrote: Ako pricamo istim jezikom, ne znaci da se i razumijemo.Ja sam u slucaju ove teme vrlo nepismena.A nisam ni nesto tako optimisticna kao ti da razmisljam futuristicki.
Ne treba ni meni neko objasnjavati kako mu se cijeli zivot politicka svijest okrece oko zlocina i kazne.

Dosta mi je ovih 10-ak Jevreja koje poznajem. :roll:
Locked