RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post Reply
dallton

#51 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:Dodik bi trebao ovo uraditi sa americki ambasadorom jer je nedopustivo da se ambasadori petljaju u unutrasnju politiku BiH. Ovo rade prave drzave kad se ambasadori usude da se petljaju u unutrasnju politiku neke drzave.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=58218

I Čaves protjerao američkog ambasadora

KARAKAS, 12. septembra 2008. (Beta-Rojters) - U znak podrške Boliviji venecuelanski predsjednik Ugo Čaves protjerao je američkog ambasadora iz svoje zemlje, i dao mu 72 sata da napusti Venecuelu.
Čavesov potez dolazi dan pošto je Bolivijski predsjednik Evo Morales protjerao američkog ambasadora optuživši ga da podstiče nasilne proteste u Boliviji. Kao kontra mjeru, administracija Džordža Buša je protjerala bolivijskog ambasadora iz Amerike.
Čaves je pozvao SAD da istu mjeru učini prema Venezuelanskom diplomatskom predstavniku u Vašingtonu. U znak zaoštravanja sukoba između SAD-a i Venecuele, Čaves je juče takođe naredio smanjenje broja američkih letova za Venecuelu, i obećao da će pomoći Moralesu ako dođe do državnog udara protiv njega.
Dodo Chavez Martinez Guadalupe Chico.
A ko ce biti Zagor Te-Nej?

Sarajevcac, meni se cini da ti ne znas na kojem si kontinentu, a ne americki ambasador :lol:
DM-1975

#52 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by DM-1975 »

Sarajevcac wrote:Dodik bi trebao ovo uraditi sa americki ambasadorom jer je nedopustivo da se ambasadori petljaju u unutrasnju politiku BiH. Ovo rade prave drzave kad se ambasadori usude da se petljaju u unutrasnju politiku neke drzave.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=58218

I Čaves protjerao američkog ambasadora

KARAKAS, 12. septembra 2008. (Beta-Rojters) - U znak podrške Boliviji venecuelanski predsjednik Ugo Čaves protjerao je američkog ambasadora iz svoje zemlje, i dao mu 72 sata da napusti Venecuelu.
Čavesov potez dolazi dan pošto je Bolivijski predsjednik Evo Morales protjerao američkog ambasadora optuživši ga da podstiče nasilne proteste u Boliviji. Kao kontra mjeru, administracija Džordža Buša je protjerala bolivijskog ambasadora iz Amerike.
Čaves je pozvao SAD da istu mjeru učini prema Venezuelanskom diplomatskom predstavniku u Vašingtonu. U znak zaoštravanja sukoba između SAD-a i Venecuele, Čaves je juče takođe naredio smanjenje broja američkih letova za Venecuelu, i obećao da će pomoći Moralesu ako dođe do državnog udara protiv njega.
Prava drzava Bolivija, nema sta samo naprijed, bruto nacionalni dohodak od kokaina je 50%
A Dodik da protjera nekog, kao i IT dobar pokusaj :run:
dallton

#53 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:Bosnjaci ce svojim postupcima totalno omrznuti BiH Srbima i Hrvatima tako da ce Bosnjaci biti dugorocni gubitnici.
Mislis zato sto ne podrzavamo Hugu Chaveza?
dallton

#54 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:Izdrzali su Srbi i 500 godina turskog genocida pa ce izdrzati jos koju godinu tiranije OHR-a i Bosnjaka, a onda, kad se udje u EU, niko nece moci ugusiti srpsku zelju za samostalnoscu RS i slobodom.
A sto to ne uradite sad odmah kad je takva "tiranija"? mislim povedite narod ka slobodi, nemojte cekati ulazak u EU. Znaci putem za slobodu uz kiselu vodu.
DM-1975

#55 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by DM-1975 »

Sarajevcac wrote:Bosnjaci ce svojim postupcima totalno omrznuti BiH Srbima i Hrvatima tako da ce Bosnjaci biti dugorocni gubitnici.
Jest fakat oni su najvjerovatnije i sve ovo napravili zadnjih 20 godina
Eh jeste vi bosnjaci nekakav narod, cak nemate niti entitet da ga zovete bosnjacki
A sta cu ja kao BOSANAC
DM-1975

#56 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by DM-1975 »

Sarajevcac wrote:Izdrzali su Srbi i 500 godina turskog genocida pa ce izdrzati jos koju godinu tiranije OHR-a i Bosnjaka, a onda, kad se udje u EU, niko nece moci ugusiti srpsku zelju za samostalnoscu RS i slobodom.
Majketi gdje ti zivis, hoces u EU, pa onda da proglasis neovisnost
Ne kontam, de mi objasni to, jer cete biti prva drzava koja hoce u EU, pa onda trazit otcjepljenje
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by pici »

ImageImageImageDjemila jes to tiImage
Image
dallton

#58 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Znas sta sarajevcac, citajuci tvoje postove, ja sam dosao do zakljucka da si ti neki podmetnuti bosnjacki spijun koji hoce da srbe predstavi u najgorem svijetlu. Ima se utisak da uopste ne citas odgovore, vec samo prepisujes postove s neke liste, jedan za drugim.
dalinton

#59 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dalinton »

dallton - ja sam to isto pomislio za tebe :lol:
DM-1975

#60 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by DM-1975 »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote: A sto to ne uradite sad odmah kad je takva "tiranija"? mislim povedite narod ka slobodi, nemojte cekati ulazak u EU. Znaci putem za slobodu uz kiselu vodu.
Pametan covjek ceka da se ukaze povoljna prililka a vrijeme ide na ruku Srbima. Svake godine je medjunarodna situacija sve povoljnija za Srbe.
Cuj zar je sad povoljnija situacija, a ja mislio svi su protiv srba
De uzmi koju knjigu pa malo se po glavi, ne izdaji srbstvo
dallton

#61 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote: A sto to ne uradite sad odmah kad je takva "tiranija"? mislim povedite narod ka slobodi, nemojte cekati ulazak u EU. Znaci putem za slobodu uz kiselu vodu.
Pametan covjek ceka da se ukaze povoljna prililka a vrijeme ide na ruku Srbima. Svake godine je medjunarodna situacija sve povoljnija za Srbe.
Vidim ide vrijeme na ruku srbima vec 16 godina - kako je pocelo bolje je bilo da su ostali u zajednici s turcima, kontrolisali su vise teritorije nego danas.
pici

#62 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by pici »

dallton wrote:Znas sta sarajevcac, citajuci tvoje postove, ja sam dosao do zakljucka da si ti neki podmetnuti bosnjacki spijun koji hoce da srbe predstavi u najgorem svijetlu. Ima se utisak da uopste ne citas odgovore, vec samo prepisujes postove s neke liste, jedan za drugim.
Ja mislim da su ga Klemponja,Lepi i Cerke angazovali.........Selam,SelamImage
dalinton

#63 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dalinton »

dallton wrote:Vidim ide vrijeme na ruku srbima vec 16 godina - kako je pocelo bolje je bilo da su ostali u zajednici s turcima, kontrolisali su vise teritorije nego danas.
Jao ko mu priča o kontrolisanju teritorija. I to iz Njemačke. :lol:
dallton

#64 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

dalinton wrote:dallton - ja sam to isto pomislio za tebe :lol:
Nisi puno pogrijesio - osim u strani za koju radim. ja sam naime americki spijun, sta ces muka natjerala, a ljudi dobro placaju, pa rekoh sto da ne. Nasli su me mladog dok sam bio na faksu bez love, kazu nas si drzavljanin, Amerika te treba, a nesto se i cvakne. Pa rekoh sta cu, morao sam, prisilili me ko harisa da dejton potpise :lol: :lol: :lol:
Prpa.ba

#65 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Prpa.ba »

Jadni. A vecina Srba i Hrvata bila za BiH oduvijek, no otkako su se s Marsa spustili ti nekakvi Bosnjaci, omrznuse im BiH :-)

A otcjepljivali biste se vi, samo nikada vise necete imati "cistu" situaciju kao onomad 1992. Bolje vam je da cuvate tih 49% i Dayton kao zjenicu oka svoga, jer vrlo lako to spadne na 0% i "Vladu RS-a" u progonstvu skupa sa bradatim stanovnistvom. :)
dallton

#66 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

dalinton wrote:
dallton wrote:Vidim ide vrijeme na ruku srbima vec 16 godina - kako je pocelo bolje je bilo da su ostali u zajednici s turcima, kontrolisali su vise teritorije nego danas.
Jao ko mu priča o kontrolisanju teritorija. I to iz Njemačke. :lol:
Greska, kolega, kontrolisem iz Amerike - ljepsi je pogled, dalje se vidi i kontrolise se veca teritorija. A de mi reci kako ti, dokle tvoj pogled seze, kako je u laktasima i ostalim mjestima? :lol: :lol:
Last edited by dallton on 12/09/2008 18:59, edited 1 time in total.
pici

#67 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by pici »

dalinton wrote:dallton - ja sam to isto pomislio za tebe :lol:

A ja tebe kontam ko nekog malog eskima u igalu sa pingvinima i bijelim medvjedima koji su ugrozena vrstaImage
DM-1975

#68 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by DM-1975 »

Taj ambasador SAD-a daje izjave koje nemaju veze sa zdravim razumom. Pitanje je da li on uopste zna u kojoj se drzavi ili kontinentu nalazi.[/quote]
Pa sve i da ne zna, njegova je zadnja, tako da mu je sasvim svejedno gdje se geografski nalazi[/quote]I na Kavkazu? :D[/quote]

Rusija salje brodove u jadransko more da stiti svoje republike, cuvajte se :shock:

Ja sam mislio da Ambasadori prestavljaju zvanicnu politiku zemlje od koje dolaze, al ocigledno oni samo na cevape dolaze :sad:
dallton

#69 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote:Znas sta sarajevcac, citajuci tvoje postove, ja sam dosao do zakljucka da si ti neki podmetnuti bosnjacki spijun koji hoce da srbe predstavi u najgorem svijetlu. Ima se utisak da uopste ne citas odgovore, vec samo prepisujes postove s neke liste, jedan za drugim.
Znas sta...Da ti kazem nesto o situaciji u RS i buducnosti. Za omladinu u RS uopste ne postoji BiH, i ne znam nikoga da BiH osjeca kao svoju domovinu. Za omladinu u RS. BiH je sinonim za islamizam, vehabije, primitivizam... Isto im je privlacan Iran koliko BiH. A Bosnjake, uglavnom vide samo na televiziji.
Realno gledajuci tesko da BiH moze opstati.
Pa kakva vam je televizija, vjerujem da ta "omladina" civilizaciju i normalne ljude vidi samo na televiziji. A ako ste svi tako drcni i puni mrznje prema BiH i ljubavi za pc kao sto ti kazes, zasto ne povedete rat za nezavisnost? il cekate mozda pomoc EU? :lol:
DM-1975

#70 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by DM-1975 »

Ma oni ce se otcijepit, a sta drugi misle nista to, mislim kad su mogli 92', sta im sad fali, sad ce makar imat ravnopravnu borbu
Samo naprijed, ili ti bujrum da ne pokvarim vam cef
dallton

#71 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

]

Taj ambasador SAD-a daje izjave koje nemaju veze sa zdravim razumom. Pitanje je da li on uopste zna u kojoj se drzavi ili kontinentu nalazi.[/quote]
Pa sve i da ne zna, njegova je zadnja, tako da mu je sasvim svejedno gdje se geografski nalazi[/quote]I na Kavkazu? :D[/quote]

I tamo i tamo, polako, doci ce sve na svoje, bili su rusi 50 godina u istocnoj evropi i pola njemacke, pa su se pomakli, rusija nastavlja srpsku tradiciju gubitka teritorija brzinom svijetla :lol: nego kako srpski utjecaj na kosovu, cuo sam ne daju se srpske snage stranom osvajacu, borbe su svakodnevne :lol: :lol:
Last edited by dallton on 12/09/2008 19:09, edited 1 time in total.
dallton

#72 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote: Pa kakva vam je televizija, vjerujem da ta "omladina" civilizaciju i normalne ljude vidi samo na televiziji. A ako ste svi tako drcni i puni mrznje prema BiH i ljubavi za pc kao sto ti kazes, zasto ne povedete rat za nezavisnost? il cekate mozda pomoc EU? :lol:
Svaki normalan Srbin a i Hrvat, zna, da je samostalnost RS i Herceg Bosne moguca tek kad BiH udje u EU.
Jel to definicija normalnosti po Dr. Dabicu? sarajevcac, zaludjen si skroz naskroz, cuj ulaskom u EU slijedi raspad drzave, daj se saberi molim te :D
zavrzlama

#73 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by zavrzlama »

Dodikov zahtjev za izlazak iz zajednickog elektroprijenosa BIH...je jedan vec smisljeni segment u planu izazivanja desavanja naroda i pripreme za izolaciju u koju ce uvesti manji entitet ..nema nazad...dodik ide do kraja...dodik radi iste stvari ko Kardzic kad je osnovao paralelne institucije i samoproglasio SAO i kasnije rs...revolucija je neizbjezna...pitanje je samo dali ce dodik voditi rat iz banja Luke ili dedinja...znam mnogim zvuci kao pretjerivanje..ali i Dodik zna da revolucija jedino moze i ukinuti Dejton i rs-u ili podijeliti BIH..cekanje ne ide u prilog velikosrpskoj ideji...jer srbija ubrzano zamrzava ratnu opciju kao vid borbe za stvranje velike srpske drzave..a kocijasu iz laktasa se ne zivi ostatak zivota u BIH uz gledanje kako sopstveni ideali se tope i BIH ulazi u NATO i EU....ovo je samo pocetak onog sto velikosrbi spremaju a to je odbijanje poslusnosti BIH i prelazak na samoupravu i hajduciju..
dallton

#74 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Opet citiras izvore kao sto su "Politika", "Press RS" i tako dalje. Halo, pa politika je prije 3 dana objavila da se "istinom treba boriti protiv srebrenickih falsifikata" a zatim u istom dahu "da rusija planira da pravi svoje vojne baze u srbiji", a nesto ranije da "george cloney vodi proteste protiv nezavisnosti kosova".... :lol: :lol: e ako je ta omladina koju ti predstavljas tako informisana, kukala vam majka
Prpa.ba

#75 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Prpa.ba »

zavrzlama wrote:Dodikov zahtjev za izlazak iz zajednickog elektroprijenosa BIH...je jedan vec smisljeni segment u planu izazivanja desavanja naroda i pripreme za izolaciju u koju ce uvesti manji entitet ..nema nazad...dodik ide do kraja...dodik radi iste stvari ko Kardzic kad je osnovao paralelne institucije i samoproglasio SAO i kasnije rs...revolucija je neizbjezna...pitanje je samo dali ce dodik voditi rat iz banja Luke ili dedinja...znam mnogim zvuci kao pretjerivanje..ali i Dodik zna da revolucija jedino moze i ukinuti Dejton i rs-u ili podijeliti BIH..cekanje ne ide u prilog velikosrpskoj ideji...jer srbija ubrzano zamrzava ratnu opciju kao vid borbe za stvranje velike srpske drzave..a kocijasu iz laktasa se ne zivi ostatak zivota u BIH uz gledanje kako sopstveni ideali se tope i BIH ulazi u NATO i EU....ovo je samo pocetak onog sto velikosrbi spremaju a to je odbijanje poslusnosti BIH i prelazak na samoupravu i hajduciju..

Mislim da prema tvome scenariju vrlo lako moze doci do neke akcije aminovane od svjetskih sila a kojoj ce cilj biti zavodjenje reda, mira i ustavnog poretka na cijelome teritoriju BiH. Nesto slicno se vec desilo u jednoj komsijskoj drzavi, ali se likovi tipa @Sarajevcac ne sjecaju bas najbolje tih dana "ponosa i slave", cim prizeljkuju novu :D
Post Reply