RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#151 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by pici »

simi5 wrote:Zar ne treba da celokupna elektro mreža bude demonopolizovana?

IZJAVA ŠEFOVA MISIJE EU U VEZI SA ZAKLJUČKOM VLADE RS O ELEKTROPRENOSU
Friday, 12.09.2008.
Francuska amabasada u BiH je danas, u ime svih država članica Evropske unije (EU) i Evropske komisije (EC), saopštila kako je zabrinuta zaključkom koji je jučer usvojila Vlada RS o otpočinjanju procesa povlačenja odobrenja na ...

... Zakon o prenosu električne energije, regulatoru i operatoru sistema u BiH.
"Primjena tog zaključka bila bi ozbiljan promašaj u procesu evropskih integracija BiH, što bi obezvrijedilo već postignuti napredak u ovom sektoru. Donatori EU i drugi investirali su velika finansijska sredstva u razvoj energetskog sektora i Kompanije za prenos električne energije i Nezavisnog operatora sistema", kaže se u saopštenju.
Države članice EU podsjećaju Vladu RS na jasan stav Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), istaknut u izjavi od 31. oktobra 2007, a u vezi sa mogućom jednostranom akcijom takve prirode u entitetima.

(Biznis.ba/Onasa)

Ne moze pare i jare ,sad dali EU,MZ i USA pare za to a Dodi bi da privatizuje :D e malo se je Laktaš zahebo,ipak mu to nije njegov Bogati Tajo ostavio i darovo. :D po svoj prilici da ce neko izvrsiti "DodiPrenos" na onaj svijet,previse cacka mecku u .... :D
dallton

#152 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

RS direktno provocira međunarodnu zajednicu
Odluka Vlade RS o "Elektroprenosu" neprihvatljiva • Narušava se evropska perspektiva BiH • Vrijeme je da se ukloni crkva iz Fatinog dvorišta...
13.09.2008. 09:05

Odlukom da krene u formiranje vlastitog "Elektroprenosa", Vlada Republike Srpske ušla je u otvoreni sukob s međunarodnom zajednicom koji bi mogao imati dalekosežne posljedice, upozorava u razgovoru za "Dnevni avaz" prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian). Taj čin smatramo veoma ozbiljnim. Radi se o direktnoj provokaciji i sukobu RS s Vijećem za implementaciju mira (PIC), kaže Gregorijan.

Šta mislite, šta se krije iza odluke Vlade RS?

- Ne želim špekulirati. PIC je jasan - to predstavlja jednostrani izlazak iz prethodno dogovorene reforme i međunarodna zajednica apsolutno to neće tolerirati. Odluka PIC-a je jednoglasna i očekuje se da Vlada RS poništi svoju odluku i vrati se na prethodno stanje.

A ako to ne učine?

- E, onda postoji pravo da međunarodna zajednica upotrijebi sve potrebne mehanizme kako bi riješila ovo pitanje. Dakle, stvar je vrlo ozbiljna. Cijela međunarodna zajednica - ne samo PIC, već i organi EU, SAD... kažu da apsolutno ne dolazi u obzir da se prihvati ova odluka. Međunarodna zajednica zahtijeva da se odluka o formiranju elektroprijenosa RS poništi i sve vrati na prethodno stanje. Taj stav podržava i Rusija!

Kakve su reakcije Banje Luke na ovo?

- Ne znam. Znam da smo, kada je o ovom razgovarano prošlog mjeseca, dobili obećanje Vlade RS da neće biti jednostranih akcija. No, oni su prekršili vlastito obećanje bez ikakvog opravdanog razloga.
RS je ovim činom odlučila da se upusti u sukob s PIC-om lično, a to tijelo je uzvratilo. Sada je vrijeme da se izvrši ono što PIC traži! Moram jasno reći da je RS prošla crveno svjetlo PIC-a! Vjerujem da će Vlada RS poslušati naredbu PIC-a.

Kako gledate na najnovije incidente oko kuće Fate Orlović?

- Ambasador Bond, kao izaslanik za Srebrenicu, postigao je dogovor da se ta crkva, sagrađena nelegalno u dvorištu Fate Orlović, mora izmjestiti. Vlada RS je čak izdvojila i novac za to. No, u zadnjih godinu ništa se ne dešava. Nana Fata bila je vrlo strpljiva, čekala je da se crkva izmjesti, u crkvi se ništa ne dešava i onda se odjednom sada pojavljuju ljudi koji žele vršiti službu. Zašto sada i zašto u ovoj crkvi koju niko ne posjećuje i zašto suprotno dogovoru iz prošle godine? Ono što se desilo 10. septembra potpuno je nepotrebno i štetno. Pozivamo vlasti RS da već jednom riješi ovo pitanje. Nerazumljivo je zašto Srpska pravoslavna crkva radi ovo što je uradila. Vrijeme je da se crkva ukloni!

Ima li neki rok za to?

- Ne. Naravno, nana Fata na sudu se nastoji izboriti za svoja prava, sasvim osnovano. Sada se nadamo da će vlasti RS uraditi nešto.

Nema trećeg entiteta

Ustav BiH jasno kaže da nema trećeg entiteta. Za nas je Ustav - aneks IV Dejtonskog sporazuma. Njegove promjene stvar su domaćih vlasti, pa i EU. Ovaj ustav nije prepreka da BiH počne svoj evropski put, no da bi se on završio, promjene Ustava bit će neophodne. Naprimjer - pravo glasa i izbor člana Predsjedništva BiH. Prethodna vlada Adnana Terzića je u vezi s ovim ustavom napravila ogromne promjene. Kako ova vlada to ne može? Oni, očito, nisu u stanju uraditi nešto i onda krive Ustav.

Mi sada imamo "velikodušnu" ponudu RS da se Federacija podijeli na dva dijela! Mislim da iskusni političari bh. Hrvata znaju da je to ponuda koja ne donosi dobitak. Šta je s Posavinom? Dodik jasno poručuje da se RS ne smije dirati. Želim jasno reći da Ustav BiH koji je na snazi ne dopušta postojanje etničkih entiteta. Zato smo jasno rekli da svi građani BiH imaju ista prava gdje god da se nalazili na teritoriji ove zemlje.
ne daj se dodo, ne daj struju amerima moj dodo, :lol: sad mi nedostaju oni picijevi likovi sa sajkacama
Abacija

#153 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Abacija »

dallton wrote:
RS direktno provocira međunarodnu zajednicu
Odluka Vlade RS o "Elektroprenosu" neprihvatljiva • Narušava se evropska perspektiva BiH • Vrijeme je da se ukloni crkva iz Fatinog dvorišta...
13.09.2008. 09:05

Odlukom da krene u formiranje vlastitog "Elektroprenosa", Vlada Republike Srpske ušla je u otvoreni sukob s međunarodnom zajednicom koji bi mogao imati dalekosežne posljedice, upozorava u razgovoru za "Dnevni avaz" prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian). Taj čin smatramo veoma ozbiljnim. Radi se o direktnoj provokaciji i sukobu RS s Vijećem za implementaciju mira (PIC), kaže Gregorijan.

Šta mislite, šta se krije iza odluke Vlade RS?

- Ne želim špekulirati. PIC je jasan - to predstavlja jednostrani izlazak iz prethodno dogovorene reforme i međunarodna zajednica apsolutno to neće tolerirati. Odluka PIC-a je jednoglasna i očekuje se da Vlada RS poništi svoju odluku i vrati se na prethodno stanje.

A ako to ne učine?

- E, onda postoji pravo da međunarodna zajednica upotrijebi sve potrebne mehanizme kako bi riješila ovo pitanje. Dakle, stvar je vrlo ozbiljna. Cijela međunarodna zajednica - ne samo PIC, već i organi EU, SAD... kažu da apsolutno ne dolazi u obzir da se prihvati ova odluka. Međunarodna zajednica zahtijeva da se odluka o formiranju elektroprijenosa RS poništi i sve vrati na prethodno stanje. Taj stav podržava i Rusija!

Kakve su reakcije Banje Luke na ovo?

- Ne znam. Znam da smo, kada je o ovom razgovarano prošlog mjeseca, dobili obećanje Vlade RS da neće biti jednostranih akcija. No, oni su prekršili vlastito obećanje bez ikakvog opravdanog razloga.
RS je ovim činom odlučila da se upusti u sukob s PIC-om lično, a to tijelo je uzvratilo. Sada je vrijeme da se izvrši ono što PIC traži! Moram jasno reći da je RS prošla crveno svjetlo PIC-a! Vjerujem da će Vlada RS poslušati naredbu PIC-a.

Kako gledate na najnovije incidente oko kuće Fate Orlović?

- Ambasador Bond, kao izaslanik za Srebrenicu, postigao je dogovor da se ta crkva, sagrađena nelegalno u dvorištu Fate Orlović, mora izmjestiti. Vlada RS je čak izdvojila i novac za to. No, u zadnjih godinu ništa se ne dešava. Nana Fata bila je vrlo strpljiva, čekala je da se crkva izmjesti, u crkvi se ništa ne dešava i onda se odjednom sada pojavljuju ljudi koji žele vršiti službu. Zašto sada i zašto u ovoj crkvi koju niko ne posjećuje i zašto suprotno dogovoru iz prošle godine? Ono što se desilo 10. septembra potpuno je nepotrebno i štetno. Pozivamo vlasti RS da već jednom riješi ovo pitanje. Nerazumljivo je zašto Srpska pravoslavna crkva radi ovo što je uradila. Vrijeme je da se crkva ukloni!

Ima li neki rok za to?

- Ne. Naravno, nana Fata na sudu se nastoji izboriti za svoja prava, sasvim osnovano. Sada se nadamo da će vlasti RS uraditi nešto.

Nema trećeg entiteta

Ustav BiH jasno kaže da nema trećeg entiteta. Za nas je Ustav - aneks IV Dejtonskog sporazuma. Njegove promjene stvar su domaćih vlasti, pa i EU. Ovaj ustav nije prepreka da BiH počne svoj evropski put, no da bi se on završio, promjene Ustava bit će neophodne. Naprimjer - pravo glasa i izbor člana Predsjedništva BiH. Prethodna vlada Adnana Terzića je u vezi s ovim ustavom napravila ogromne promjene. Kako ova vlada to ne može? Oni, očito, nisu u stanju uraditi nešto i onda krive Ustav.

Mi sada imamo "velikodušnu" ponudu RS da se Federacija podijeli na dva dijela! Mislim da iskusni političari bh. Hrvata znaju da je to ponuda koja ne donosi dobitak. Šta je s Posavinom? Dodik jasno poručuje da se RS ne smije dirati. Želim jasno reći da Ustav BiH koji je na snazi ne dopušta postojanje etničkih entiteta. Zato smo jasno rekli da svi građani BiH imaju ista prava gdje god da se nalazili na teritoriji ove zemlje.
ne daj se dodo, ne daj struju amerima moj dodo, :lol: sad mi nedostaju oni picijevi likovi sa sajkacama
Ovi? Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
dallton

#154 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

E bas ti, daj mi molim te reco gdje da ih nadjem, vidio sam da pici dosta originalnih likova.
Hunkar

#155 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Hunkar »

:shock: :shock: :shock:

8 stranica? :run: :run:
Niste normalni, fakat :lol: :lol:
dallton

#156 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

Hunkar wrote::shock: :shock: :shock:

U pravu si da smo malo razduzili, ali je tematika teska, problem je u referendumu o pravu na samoopredjeljenje struje i njoj slicnih proizvoda, pa ne mozemo da se dogovorimo. :D
Abacija

#157 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Abacija »

Dodo hoce da opet uvede "jednoistomisljenicku" struju, iako je Tesla davno dokazao da je trofazna struja ta koja nas grije, pece ustipke i drzi svjetlo u kutijici gdje zive mali ljudi... :-)
chuchumbamayumbe

#158 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by chuchumbamayumbe »

Abacija wrote:Dodo hoce da opet uvede "jednoistomisljenicku" struju, iako je Tesla davno dokazao da je trofazna struja ta koja nas grije, pece ustipke i drzi svjetlo u kutijici gdje zive mali ljudi... :-)
Ja mogu bez trofazne, ali bez monofazne, to vec malo teze. :)
Vazno je da je naizmjenicna! :D
sodom

#159 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by sodom »

Sarajevcac wrote:Izdrzali su Srbi i 500 godina turskog genocida pa ce izdrzati jos koju godinu tiranije OHR-a i Bosnjaka, a onda, kad se udje u EU, niko nece moci ugusiti srpsku zelju za samostalnoscu RS i slobodom.
Cuj genocida, pa bolan ti si sam sebi genocid, mentalna sirotinjo , diletantu, dekadentu, fasisto, nacionalisto, indoktirinirani brdjane, mediokritetu , MEGALOMANE SRBSKI -da li te ovakve rijeci vrijedjaju?
Trebao bi se zapitati ako ne!

Neuki čobane procitaj koje slovo prije nego postas takve gluposti javno!
Nema te pure koja bi tebe najela... :run: :sax:

Nemogu iscekati dan kada ce ovakvi ljudi zivjeti samo negdje po planinama i daleko od civilizovanih ljudi...
ps. srpske pare :lol: grohotom sam se nasmijao.
ibizza

#160 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by ibizza »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote:Znas sta sarajevcac, citajuci tvoje postove, ja sam dosao do zakljucka da si ti neki podmetnuti bosnjacki spijun koji hoce da srbe predstavi u najgorem svijetlu. Ima se utisak da uopste ne citas odgovore, vec samo prepisujes postove s neke liste, jedan za drugim.
Znas sta...Da ti kazem nesto o situaciji u RS i buducnosti. Za omladinu u RS uopste ne postoji BiH, i ne znam nikoga da BiH osjeca kao svoju domovinu. Za omladinu u RS. BiH je sinonim za islamizam, vehabije, primitivizam... Isto im je privlacan Iran koliko BiH. A Bosnjake, uglavnom vide samo na televiziji.
Realno gledajuci tesko da BiH moze opstati.
lazesss...ja sinoc bio u Lukavici sa tom omladinom...ljudi redovvono izlaze u Sarajevo...prema tome poklopi se...
ibizza

#161 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by ibizza »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote: Pa kakva vam je televizija, vjerujem da ta "omladina" civilizaciju i normalne ljude vidi samo na televiziji. A ako ste svi tako drcni i puni mrznje prema BiH i ljubavi za pc kao sto ti kazes, zasto ne povedete rat za nezavisnost? il cekate mozda pomoc EU? :lol:
Svaki normalan Srbin a i Hrvat, zna, da je samostalnost RS i Herceg Bosne moguca tek kad BiH udje u EU.
koje ste vi pizde...vidite da nemozete sami,pa i hrvate lozite na entitet...
samo cu ti reci....veliki pozdrav iz GLAVNoG grada...i mirni budite,cekajte dok vam kazemo sta treba da radite...ipak se zna ko je gazda... :razz: :razz: :razz: :D :D
zavrzlama

#162 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by zavrzlama »

Jos jedna u nizu podvala iz velikosrpskog staba....cilj ove ujdurme

a) ispitivanje odlucnosti MZ da sankcionise antiustavni akt
b) Dodik jeizvrsio secesiju od BIH elektroprenosa...pa ce MZ potrsiti jedno par mjeseci da ga uvjeri i natjera da povuce odluku....i onda na kraju Lajcak(koji je na platnoj listi SANU) ce da pohvali Dodika za kooperativnost jer je povukao odluku i doprineo kompromisnom resenju
LadyBear

#163 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by LadyBear »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote:Znas sta sarajevcac, citajuci tvoje postove, ja sam dosao do zakljucka da si ti neki podmetnuti bosnjacki spijun koji hoce da srbe predstavi u najgorem svijetlu. Ima se utisak da uopste ne citas odgovore, vec samo prepisujes postove s neke liste, jedan za drugim.
Znas sta...Da ti kazem nesto o situaciji u RS i buducnosti. Za omladinu u RS uopste ne postoji BiH, i ne znam nikoga da BiH osjeca kao svoju domovinu. Za omladinu u RS. BiH je sinonim za islamizam, vehabije, primitivizam... Isto im je privlacan Iran koliko BiH. A Bosnjake, uglavnom vide samo na televiziji.
Realno gledajuci tesko da BiH moze opstati.
Jesu li to oni isti koji jedva docekaju dijasporu da im pune dzepove, i na pijacama prodaju majice "100% Bosanac"? A o buducnosti RS'a pitaj one jadne ljude koji nemaju ni za kruha.
Hunkar

#164 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Hunkar »

dallton wrote:
Hunkar wrote::shock: :shock: :shock:

U pravu si da smo malo razduzili, ali je tematika teska, problem je u referendumu o pravu na samoopredjeljenje struje i njoj slicnih proizvoda, pa ne mozemo da se dogovorimo. :D
ha i to sto kazes :D
Pasiflora

#165 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Pasiflora »

Ma sto se mene tice - neka crk*u u svome mraku!!!! :evil:
Judge_Dread

#166 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 13:24, edited 2 times in total.
Real Khan

#167 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Real Khan »

Da zvanično zaključimo temu:

Izjava visokog predstavnika:Ispunjeni zahtjevi Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira

“Na današnjem sastanku ambasadori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira primili su k znanju činjenicu da je Vlada RS povukla svoju deklaraciju o jednostranom povlačenju iz Elektroprenosa BiH i usvojila novi zaključak. Time je ispunjen zahtjev ambasadora Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira. Novim zaključkom zadržani su elementi koji sugeriraju da bi se RS mogla jednostrano povući iz Elektroprenosa BiH. Ambasadori Vijeća ponovo su izrazili čvrst stav da se jedan entitet ne može jednostrano povući iz Elektroprenosa BiH ili iz bilo koje druge već ranije dogovorene reforme. Međunarodna zajednica će se uključiti u međuentitetske razgovore čiji je cilj rješavanje preostalih otvorenih pitanja vezanih za potpuno funkcioniranje Elektroprenosa BiH. Očekujemo od svih partnera da se ozbiljno angažuju na iznalaženju rješenja,” rekao je visoki predstavnik Miroslav Lajčák.

Rezultat: Dodik povukao rep i otišao lajući i ližući rane :D
dalinton

#168 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dalinton »

Bravo Khane pobjedio si ga.
Real Khan

#169 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by Real Khan »

dalinton wrote:Bravo Khane pobjedio si ga.
Hajde, nemoj da si tužan... Pa, Khan je pobjeđivao i veće četnike od Mileta Ronhilla :D
dalinton

#170 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dalinton »

Blago tebi
zavrzlama

#171 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by zavrzlama »

samo da se zna :D ..kasike nikad ne omanu
Edit postReport this postReply with quote by zavrzlama on 13/09/2008 15:13

Jos jedna u nizu podvala iz velikosrpskog staba....cilj ove ujdurme

a) ispitivanje odlucnosti MZ da sankcionise antiustavni akt
b) Dodik je izvrsio secesiju od BIH elektroprenosa...pa ce MZ potrsiti jedno par mjeseci da ga uvjeri i natjera da povuce odluku....i onda na kraju Lajcak(koji je na platnoj listi SANU) ce da pohvali Dodika za kooperativnost jer je povukao odluku i doprineo kompromisnom resenju
klixober

#172 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by klixober »

I tako se Mile i Rajko Vasic otcijepise :D
pici

#173 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by pici »

Real Khan wrote:Da zvanično zaključimo temu:

Izjava visokog predstavnika:Ispunjeni zahtjevi Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira

“Na današnjem sastanku ambasadori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira primili su k znanju činjenicu da je Vlada RS povukla svoju deklaraciju o jednostranom povlačenju iz Elektroprenosa BiH i usvojila novi zaključak. Time je ispunjen zahtjev ambasadora Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira. Novim zaključkom zadržani su elementi koji sugeriraju da bi se RS mogla jednostrano povući iz Elektroprenosa BiH. Ambasadori Vijeća ponovo su izrazili čvrst stav da se jedan entitet ne može jednostrano povući iz Elektroprenosa BiH ili iz bilo koje druge već ranije dogovorene reforme. Međunarodna zajednica će se uključiti u međuentitetske razgovore čiji je cilj rješavanje preostalih otvorenih pitanja vezanih za potpuno funkcioniranje Elektroprenosa BiH. Očekujemo od svih partnera da se ozbiljno angažuju na iznalaženju rješenja,” rekao je visoki predstavnik Miroslav Lajčák.

Ja malo uveco ako neko ima slabiji vid :D
dallton

#174 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by dallton »

pici wrote:
Real Khan wrote:Da zvanično zaključimo temu:

Ja malo uveco ako neko ima slabiji vid :D

Ah, pici da ti bi da dodo podvije rep, jel da? :D malo morgen :lol: :lol:
pici

#175 Re: RS najavila istupanje iz „Elektroprenosa BiH“

Post by pici »

dallton wrote:

Ah, pici da ti bi da dodo podvije rep, jel da? :D malo morgen :lol: :lol:
Ma nece taj jos podviti sad je poceo da reži,onda ide bjesnilo i na kraju pelcovanje i humani odlazak u vilu na dedinju :D

Milorad Dodik Objavljeno: Sub, 20. 09. 2008. 03:40

MILOM ILI SILOM

Image

Još jednom vam kažem, pamet u glavu! SNSD, Čedo Vuković, naša opštinska lista i imate Milorada Dodika, trajnog dužnika ovde, u Kneževu. Na kraju krajeva, pa i ako slučajno ovde izgubimo, ne d'o Bog, ja mislim da sam još dve godine predsednik Vlade, znaš šta vam mogu uraditi?! Image

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u obraćanju svojim pristalicama u Kneževu u toku kampanje za lokalne izbore u BiH, BH Dani, 19. septembar 2008. Image
Post Reply