RIP Richard Hoolobrooke
- argyle
#51 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Smrt Ričarda Holbruka neće staviti tačku na kontraverze Dejtonskog sporazuma - koji je bolji od rata a lošiji od pravednog mira. Generalno, svi bh. narodi mogu Holbruku biti zahvalni za mir koji uživaju, iako ustavna rješenja i dalje generiraju napetosti i ugrožavanja ljudskih prava. No, niko u Bosni i Hercegovini, kao Tuzlaci, nemaju razloga za zahvalnost Ričardu Holbruku, koji je spriječio mogućnost da se izvrši prisilna zamjena Tuzle za Banjaluku, čime bi Tuzla bila ono što je Banja Luka danas - glavni grad Republike Srpske. Otud je za očekivati da se upravo u Tuzli priredi komemorativna akademija u povodu smrti Ričarda Holbruka.
Vrijedilo bi se javno prisjetiti onoga što je Ričard Holbruk zapisao u svojim memoarima - da mu je u oktobru 1995., kada je Tuzla slavila 52. godinu pobjede nad fašizmom, hrvatski predsjednik Franjo Tuđman predložio da se izvrši trampa teritorija i nasilno premještanje stanovništva između Federacije i Republike Srpske, kako bi Tuzla ušla u sastav Republike Srpske, a Banja Luka u sastav Federacije. Politički konflikti koji su u to vrijeme trajali na relaciji Tuzla – Sarajevo, dali su, prema nekim analitičarima, za pravo hrvatskom predsjedniku Tuđmanu da pomisli kako se zvanično Sarajevo ne bi bunilo protiv ideje o zamjeni Tuzle za Banja Luku, tim prije što su se već u diplomatskim kuloarima pojavili planovi o zamjeni Srebrenice za obruč oko Sarajeva. Naravno, sve te eventualne trgovine će zadugo još ostati pod velom tajne, ali ono što je sigurno, što je zapisano rukom Ričarda Holbruka, jeste ideja Franje Tuđmana o zamjeni Banja Luke za Tuzlu, ideja koju je Holbruk odbio i zbog koje je od strane Općinskog vijeća Tuzle proglašen „Počasnim građaninom“.
Fatmir Alispahić
Vrijedilo bi se javno prisjetiti onoga što je Ričard Holbruk zapisao u svojim memoarima - da mu je u oktobru 1995., kada je Tuzla slavila 52. godinu pobjede nad fašizmom, hrvatski predsjednik Franjo Tuđman predložio da se izvrši trampa teritorija i nasilno premještanje stanovništva između Federacije i Republike Srpske, kako bi Tuzla ušla u sastav Republike Srpske, a Banja Luka u sastav Federacije. Politički konflikti koji su u to vrijeme trajali na relaciji Tuzla – Sarajevo, dali su, prema nekim analitičarima, za pravo hrvatskom predsjedniku Tuđmanu da pomisli kako se zvanično Sarajevo ne bi bunilo protiv ideje o zamjeni Tuzle za Banja Luku, tim prije što su se već u diplomatskim kuloarima pojavili planovi o zamjeni Srebrenice za obruč oko Sarajeva. Naravno, sve te eventualne trgovine će zadugo još ostati pod velom tajne, ali ono što je sigurno, što je zapisano rukom Ričarda Holbruka, jeste ideja Franje Tuđmana o zamjeni Banja Luke za Tuzlu, ideja koju je Holbruk odbio i zbog koje je od strane Općinskog vijeća Tuzle proglašen „Počasnim građaninom“.
Fatmir Alispahić
-
drenmajster
#52 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Interesantan podatak u svakom slucaju-nisam citao Holbokove memoare jer ne smatram Dejtonski sporazum necim vrijednim(osim prestanka rata niko se nije usrecio niti ostvario svoje nacionale teznje)-iskreno ovo nisam znao a trudim se da nesto naucim o istoriji BiH-vrijeme je pred nama pa cemo uciti-HVALA ZA PODATAKargyle wrote:Smrt Ričarda Holbruka neće staviti tačku na kontraverze Dejtonskog sporazuma - koji je bolji od rata a lošiji od pravednog mira. Generalno, svi bh. narodi mogu Holbruku biti zahvalni za mir koji uživaju, iako ustavna rješenja i dalje generiraju napetosti i ugrožavanja ljudskih prava. No, niko u Bosni i Hercegovini, kao Tuzlaci, nemaju razloga za zahvalnost Ričardu Holbruku, koji je spriječio mogućnost da se izvrši prisilna zamjena Tuzle za Banjaluku, čime bi Tuzla bila ono što je Banja Luka danas - glavni grad Republike Srpske. Otud je za očekivati da se upravo u Tuzli priredi komemorativna akademija u povodu smrti Ričarda Holbruka.
Fatmir Alispahić
- muha_sa
#53 Re: RIP Richard Hoolobrooke
možda nisi znao---nikakvih mi nacionalnih težnji imali nismo--latili smo se oružja da spasimo gole živote pred agresorskim hordama.drenmajster wrote: Interesantan podatak u svakom slucaju-nisam citao Holbokove memoare jer ne smatram Dejtonski sporazum necim vrijednim(osim prestanka rata niko se nije usrecio niti ostvario svoje nacionale teznje)-iskreno ovo nisam znao a trudim se da nesto naucim o istoriji BiH-vrijeme je pred nama pa cemo uciti-HVALA ZA PODATAK
- argyle
#54 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Karadzic sa Tolimirom, 03.09.1995:
...
K -Dobro, mi smo nessto sliccno koncipirali kao odgovor samo nismo ovo u vezi
s bombardovanjem jer to nismo znali.
T -Javiccu vam taccan podatak kad su bombardovali. Drugo ssta mislim, mislim
da kvari poziciju to ssto oni istovremeno, ja moram recci otvoreno i biti
iskren, meni se ne svidja odlazak potpredsjednika Koljevicca gore u
Beograd kod Milossevica (smetnje). Mislim da mi moramo biti jedinstveni i
jedinstveno se dogovarati kao ssto smo onda radili (smetnje) Milossevicc i
Srbija, on nema veze s pregovorima o Bosni (smetnje) snage za brzu
intervenciju su namjenjene iskljuccivo za zasstitu UNPROFORA a NATO za
zasstitu vazdusssnog prostora i zassticcenih zona (smetnje).
K -Nema, al vidite da je Francuska obeccala Izetbegoviccu otvaranje Sarajeva
i mi sad moramo vjessto i lukavo raditi da vratimo na stare pregovore i da
se to otvori pomoccu starih sporazuma i da zadrzzimo nasse pravo na
kontrolu.
T - Ti su dogovori vec potpisani i treba nove sporazume da potpissu strane u
sukobu na osnovu vecc potpisanih.
K - Treba vidit ssta mozzemo da napravimo. Jel Mladicc na onom mjestu gdje?
T - Nije, on otisso.
K - Treba se ccuvat jer oni mogu svassta da urade pa da se poslije vade da je
to CIA uradila.
T - (smetnje) sad me zvao ponovo (neraz.) i kazze da je Holbrooke protiv nas.
K - Tu si potpuno upravu, ovaj, treba vidjeti ssta Mladicc joss mozze s
Jeanvierom posticci, eventualno mi dajemo obavezu da neccemo napadati,
eventualno da oni osmatraju dal mi napadamo ili ne, ali da se svakako
izbjegne povlaccenje oruzzja jer se bojim daljih ponizzavajuccih udara
koji bi nam nanijeli veliku sstetu i natjerali nas da prihvatimo nessto
ssto inacce ne bi prihvatili (nearz.) opet na nekim nerealnim stvarima.
Mladicc treba da bude fleksibilan s Jeanvierom koliko se god mozze, a mi
ccemo ovom Smithu odgovoriti da to mora biti novi sastanak jer cce se
reafirmisat stare obaveze strana u sukobu i da mora biti otvaranje po
sporazumima koj'e vecc postoje a ne da on prosudi po (neraz.) iz sporazuma
bez nase saglasnosti.
T -Tako je, i Jeanvier je rekao da cce se on ccuti s Mladiccem vezano za sve
ovo i da on prihvata ono 1 j'a imam podatak da su drugog u Zagrebu Smith i
Jeanvier prihvatili to a kasnije to isslo kod NATO-A i sad je NATO gazda,
u stvari Amerika je gazda i oni negiraju to.
K -ia, oni su odbacili sve to u potpunosti.
T -Dobiccete vi detaljno ovaj izvjesstaj od mene ssta je Mladicc s njim, i on
je bio prihvatio, ccak trazzio da se rukuje na kraj u s Mladiccem itad.
Medjutim.
K -on jest bio zato i u Zagrebu i u Bruxellesu je bio zato, medjutim isti taj
Holbrooke je predlozzio da se i dalje bombardujemo. Znacci on hocce ili
promjenu stanja na terenu pomoccu bombi na nassu sstetu ili da 100%
osigura nase prihvatanje plana. To znacci, ako on hocce 100% da osigura
nasse prihvaccanje plana, znacci da taj plan necce biti povoljan za nas.
T -Evo imate njihove izvesstaje, oni u svojim izvjestajima occekuju da se nasse
stanovnisstvo uspanicci i pobegne pa da Turci mogu samo ucci i time
ressavaju cjelo Sarajevo kako su oni zamslili da bude Tursko, medjutim,
dosslo je sve obrnuto, nismo reagovali po njima, nsmo reagovali na njih,
ostale ccvrste linije, narod se nigdje nije pomjerio.
K -Dobro, tako i dalje mora ostati samo treba vidjeti ssta ccemo.
T -Tako je Mladicc jutros naredio (neraz.).
K -oruzja mozzemo li obezbijediti neko osmatranje, monitor neki ili nessto
tako da se UNPROFOR, odnosno NATO zadovolji a da se stanje na te renu
nissta ne promijeni.
...
K -Dobro, mi smo nessto sliccno koncipirali kao odgovor samo nismo ovo u vezi
s bombardovanjem jer to nismo znali.
T -Javiccu vam taccan podatak kad su bombardovali. Drugo ssta mislim, mislim
da kvari poziciju to ssto oni istovremeno, ja moram recci otvoreno i biti
iskren, meni se ne svidja odlazak potpredsjednika Koljevicca gore u
Beograd kod Milossevica (smetnje). Mislim da mi moramo biti jedinstveni i
jedinstveno se dogovarati kao ssto smo onda radili (smetnje) Milossevicc i
Srbija, on nema veze s pregovorima o Bosni (smetnje) snage za brzu
intervenciju su namjenjene iskljuccivo za zasstitu UNPROFORA a NATO za
zasstitu vazdusssnog prostora i zassticcenih zona (smetnje).
K -Nema, al vidite da je Francuska obeccala Izetbegoviccu otvaranje Sarajeva
i mi sad moramo vjessto i lukavo raditi da vratimo na stare pregovore i da
se to otvori pomoccu starih sporazuma i da zadrzzimo nasse pravo na
kontrolu.
T - Ti su dogovori vec potpisani i treba nove sporazume da potpissu strane u
sukobu na osnovu vecc potpisanih.
K - Treba vidit ssta mozzemo da napravimo. Jel Mladicc na onom mjestu gdje?
T - Nije, on otisso.
K - Treba se ccuvat jer oni mogu svassta da urade pa da se poslije vade da je
to CIA uradila.
T - (smetnje) sad me zvao ponovo (neraz.) i kazze da je Holbrooke protiv nas.
K - Tu si potpuno upravu, ovaj, treba vidjeti ssta Mladicc joss mozze s
Jeanvierom posticci, eventualno mi dajemo obavezu da neccemo napadati,
eventualno da oni osmatraju dal mi napadamo ili ne, ali da se svakako
izbjegne povlaccenje oruzzja jer se bojim daljih ponizzavajuccih udara
koji bi nam nanijeli veliku sstetu i natjerali nas da prihvatimo nessto
ssto inacce ne bi prihvatili (nearz.) opet na nekim nerealnim stvarima.
Mladicc treba da bude fleksibilan s Jeanvierom koliko se god mozze, a mi
ccemo ovom Smithu odgovoriti da to mora biti novi sastanak jer cce se
reafirmisat stare obaveze strana u sukobu i da mora biti otvaranje po
sporazumima koj'e vecc postoje a ne da on prosudi po (neraz.) iz sporazuma
bez nase saglasnosti.
T -Tako je, i Jeanvier je rekao da cce se on ccuti s Mladiccem vezano za sve
ovo i da on prihvata ono 1 j'a imam podatak da su drugog u Zagrebu Smith i
Jeanvier prihvatili to a kasnije to isslo kod NATO-A i sad je NATO gazda,
u stvari Amerika je gazda i oni negiraju to.
K -ia, oni su odbacili sve to u potpunosti.
T -Dobiccete vi detaljno ovaj izvjesstaj od mene ssta je Mladicc s njim, i on
je bio prihvatio, ccak trazzio da se rukuje na kraj u s Mladiccem itad.
Medjutim.
K -on jest bio zato i u Zagrebu i u Bruxellesu je bio zato, medjutim isti taj
Holbrooke je predlozzio da se i dalje bombardujemo. Znacci on hocce ili
promjenu stanja na terenu pomoccu bombi na nassu sstetu ili da 100%
osigura nase prihvatanje plana. To znacci, ako on hocce 100% da osigura
nasse prihvaccanje plana, znacci da taj plan necce biti povoljan za nas.
T -Evo imate njihove izvesstaje, oni u svojim izvjestajima occekuju da se nasse
stanovnisstvo uspanicci i pobegne pa da Turci mogu samo ucci i time
ressavaju cjelo Sarajevo kako su oni zamslili da bude Tursko, medjutim,
dosslo je sve obrnuto, nismo reagovali po njima, nsmo reagovali na njih,
ostale ccvrste linije, narod se nigdje nije pomjerio.
K -Dobro, tako i dalje mora ostati samo treba vidjeti ssta ccemo.
T -Tako je Mladicc jutros naredio (neraz.).
K -oruzja mozzemo li obezbijediti neko osmatranje, monitor neki ili nessto
tako da se UNPROFOR, odnosno NATO zadovolji a da se stanje na te renu
nissta ne promijeni.
- Bosnolog
#55 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Jedno je istina da Amerikanci nisu dali saglsost da se uzme niti je dn grd vise,nisi u prvu to sto pises,....Nastavak rata bi samo donio slom odbrane Kradzicevih hordi jer se balans postigao u korist ARBiH,.Rat bi potrajo jos nekih 6-8 mjeseci i to je to,.....Oslobadanje i deblokada Sarajeva je jedino moguca bila iz pravca Olova i preko Romanije prema Palama,......te spajanjem sa Gorazdem i izlazak na Drinu zdruzenih korpusa ARBiH,...VjecitiStudent wrote:Bosnoloze, u jesen 1995. ABiH nije uspjela zauzeti ni Prijedor (za Prijedor, Bos. Novi su imali zeleno svjetlo od Amerikanaca), a ti vec stigao do Drine.Bosnolog wrote: Nisi u pravu Karanana,..
Karadzicevi Srbi su bili pred vojnim slomom.Deytonom su spaseni od potpune kapitulacije,.......Time je spreceno da iz Bosne u Srbiju bude protjerano nekoliko stotina hiljada bosanskih Srba sto bi bila humanitrna katastrofa,......Jer bi u poredeci sa progonom hrvatskih bio deset puta veci broj,...jos nesto spajanjem petog,treceg i drugog korpusa ARBiH osloboden je ogoman prostor i stvoreni uslovi za deblokadu Sarajeva i odsjecanjem, presijecanjem koridora,progona i zauzimanjem Banajluke stvorili bi se uslovi za deblokadu Sarajeva iz Pravaca Olova i preko Romanije ka Palama s leda,...Diverzanti su bili dovoljni da se bace u unutrasnjost Karadiceve tvorevine prema istcnoj Bosni koja je bila tada u rasulu i panici, da su zarusili par tunela i putnih komuikacija te napravili par zasjeda sto bi napravilo opstu paniku u redovima,...
Trebas da znas da je bila opsta panika i kukljava prema Srbiji od strane Koljevica i Cosica da se Deyton prihvati i time spase od potpunog vojnog poraza,.....Jer bi nastavak rata ostavi nesagledive posljedice i destabilizaciju Srbije,.
Milosevic je imao namjeru hrvatske Srbe naseliti na Kosovo nakon progona iz Hrvatske ali je bila frka i odbili otici na Kosovo,Imam prijatelja u Srbiji koji mi je pricao a koji je zavrsio u zatvoru jer je vojvodanska Lala i bio veliki protivnk Milosevica,......
Nie bilo potrebno etnicki protjerati i ocistiti sve gradove,neki se odsjeku i ostve u izolaciji,.....Naredeno je ultimativno da se stane i cak zaprijeceno da ce se vratti neki zauzeti gradovi i da ce ARBIH biti sprijcena da zauzme BL avio udarima,........
Evo ti nekih akcija petog i drugog korpusa ARBiH iz tog vremena i dogadaja u vezi Deytona i svega sto se desavalo ,ovdje ima dio akcija ARBIH,te uloga Amerike u onom srto sam ranije pisao.....imaju akcie prvog,drugog i treceg korpusa ARBiH koje ti mogu postaviti a koje su se desavale u to vrijeme,...
- jazzer
#56 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Zaustavljen rat i dalje zrtve...
Dobijena kakva-takva ali cjelovita drzava.
Da imamo politicare kao i sav normalan svijet, 15 godina od Daytona imali bi i bolju drzavu.
Ali na to nije mogao uticati R. Holbrook.
R.I.P.
Dobijena kakva-takva ali cjelovita drzava.
Da imamo politicare kao i sav normalan svijet, 15 godina od Daytona imali bi i bolju drzavu.
Ali na to nije mogao uticati R. Holbrook.
R.I.P.
-
KENJAC
#57 Re: RIP Richard Hoolobrooke
@Bosnolog, ti si ko onaj kockar sto se kocko tri dana i tri noci i sve izgubio. Izbace ga iz kockarnice a on na izlazu rece" "Da su me pustili samo polasata vise, sve bi vratio"
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#58 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Nije da negiram ulogu Bosanskog Caucus-a i posao baacbh, naprotiv cijenim sve sto rade ali realna slika je da skoro svaka emigrantska grupa ima svoj caucus ukljucujuci i srpska tako da jedni druge lako mogu neutralisati.Bosnolog wrote:drug bevc wrote: jest vala najviše mozeš pomoći van bosne![]()
![]()
![]()
![]()
sta ti je dijaspora, umiru za bosnom al ćene se vratiti.jbg sta ćes kad su evrići i dolari draži.![]()
![]()
a bosnolog kako je s americi ? jbg zima al standard.
Svakako,......http://www.baacbh.org/site/ba/?action=bosnianCaucus![]()
Nije sve u Soldama,stim nikada nisam oskudjevao,......Ja i kada putujem svijetom obavljam poslove,sto telefonom sto susretima s ljudima,.....
Amerika je zemlja proleterska ali je svakako dobro imati na svojoj strani....
http://www.serbianunity.com/serbianunit ... us-members
Sad neki od njih su izgubili na izborima za 112 kongres pa bi trebalo vjerovatno prebrojati redove ali tu smo negdje bare-bare sto se tice lobiranja sa Srbima, za primjer. Opet kazem da je dobro da imamo ista jer do jucer nismo imali ni ovih 28 predstavnika.
- felipe kajetano
#59 Re: RIP Richard Hoolobrooke
KENJAC wrote:Spisak onih koji su "unistili Bosnu" : Holbruk, Butros Gali, Satris Nambiar, Morlion, Miteran,Sairus, Wens,Kutiljero, Kina, Rusija, Citava Evropska Zajednica,Amerika, Prazina Jusuf.......
Spisak onih sto su "spasili Bosnu" : Izetbegovic Alija, Izetbegovic Bakir, Silajdzic Haris, Musan Topalovic, Muhamed Sacirbay, Mesic Stjepan, Amerika, Prazina Jusuf.......
Ne treba zanemariti cinjenicu da je pok.Holbruk bio KOS-ovac
- Hemel
- Banksy
#61 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Pokoj mu duši.
Veliki čovjek.
Što možda više ne bi ni bilo tako loše ...
A biće i da obojica nemate ni 18. Bar se nadam.
Veliki čovjek.
Niste plitak, neg neobrazovan, primitivan i zapuštAn narod. E takvi kao vi, uništiće Bosnu.pametolog wrote:potpuno se slazem, covjek je unistio BosnuWarhead wrote:Citam ove hvalospjeve Holbrooku i ne mogu se nacuditi kako smo mi plitak narod
Što možda više ne bi ni bilo tako loše ...
A biće i da obojica nemate ni 18. Bar se nadam.
- poznanik
#62 Re: RIP Richard Hoolobrooke
KENJAC wrote:Spisak onih koji su "unistili Bosnu" : Holbruk, Butros Gali, Satris Nambiar, Morlion, Miteran,Sairus, Wens,Kutiljero, Kina, Rusija, Citava Evropska Zajednica,Amerika, Prazina Jusuf.......
Spisak onih sto su "spasili Bosnu" : Izetbegovic Alija, Izetbegovic Bakir, Silajdzic Haris, Musan Topalovic, Muhamed Sacirbay, Mesic Stjepan, Amerika, Prazina Jusuf.......
U skladu s nickom...
-
komunalac
#63 Re: RIP Richard Hoolobrooke
U pravu si, mislio sam na Dayton i na pritiske njega i iste administracije da se isti potpiše...VjecitiStudent wrote:Zarad postenja prema cinjenicama, mozda da dodas da smo tu teritoriju poceli oslobadjati tek nakon NATO bombardovanja?komunalac wrote:
Ma sve je to OK, ali što nije niko ranije intervenisao, što ti isti jevreji i ostali nisu natjerali dministraciju da interveniše 1992 a ne 1995 kad smo oslobađali teritorije onoliko koliko je se moglo pregaziti taj dan...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#64 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Da Bog da se prevrtao u grobu on i svi ovi veliki ljuid.
Zavadi pa valadaj pa izmiri.
Nafurali nas da se pokoljemo, pa su pustili srbe da nas pokolju, onda su dosli da nas mire i da nam spasavaju zivote, tad kad nam vise nije bilo ni do zivota ni do smrti, tad kad je svak oguglo bio na smrt, i kad smo krenuli u oslobadjanje drzave, kad smo dosli na vrata BL tad nam je donio mir.
Niko od njih ne zasluzuje moje sazaljenje.
Sve su to ista govna samo igraju razlicite uloge
Zavadi pa valadaj pa izmiri.
Nafurali nas da se pokoljemo, pa su pustili srbe da nas pokolju, onda su dosli da nas mire i da nam spasavaju zivote, tad kad nam vise nije bilo ni do zivota ni do smrti, tad kad je svak oguglo bio na smrt, i kad smo krenuli u oslobadjanje drzave, kad smo dosli na vrata BL tad nam je donio mir.
Niko od njih ne zasluzuje moje sazaljenje.
Sve su to ista govna samo igraju razlicite uloge
-
michio
#65 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Bosnjaci nisu ucestvovali u stvaranju ratne atmosfere uoci srpskohrvatskog rata za razgranicenje.Nafurali nas da se pokoljemo
- kajdara
#66 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Pouzdanog li izvora!Fatmir Alispahić
Zbogom Holbrooke. I u paklu progoni Izetbegovića, Tuđmana i Miloševića.
-
KENJAC
#67 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Naj su mi drazi ovi! Nit citaju, nit kontaju .... al su ono praaavo provale! Sta se desava sa mentalnim bicem Bosanca? Prije , ako nista , smo imali smisla za humor, za ironiju! Ubio rat i to!poznanik wrote:KENJAC wrote:Spisak onih koji su "unistili Bosnu" : Holbruk, Butros Gali, Satris Nambiar, Morlion, Miteran,Sairus, Wens,Kutiljero, Kina, Rusija, Citava Evropska Zajednica,Amerika, Prazina Jusuf.......
U skladu s nickom...
-
KENJAC
#68 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Nego nesto kontam,mrtav Aljko, mrtav Slobo, mrtav Franjo, umro i Ricard.. Kad ce ostavinska rasprava i ko su nasljednici? Ako ima jos sta da se podijeli ???
-
Mrs.Zurbrigen
#69 Re: RIP Richard Hoolobrooke
simpatican covjek.
steta.
steta.
- Bosnolog
#70 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Ma jok ja sam ti vise za gust na tenane i generacijsko razvlacenje kako rece Mladic kada je granatirao Velusice i Sarajevo,.....KENJAC wrote:@Bosnolog, ti si ko onaj kockar sto se kocko tri dana i tri noci i sve izgubio. Izbace ga iz kockarnice a on na izlazu rece" "Da su me pustili samo polasata vise, sve bi vratio"
- nellington
#71 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Warren Christopher će voditi ostavinsku raspravu kao jedini živi sa one antologijske slike.KENJAC wrote:Nego nesto kontam,mrtav Aljko, mrtav Slobo, mrtav Franjo, umro i Ricard.. Kad ce ostavinska rasprava i ko su nasljednici? Ako ima jos sta da se podijeli ???
- Bosnolog
#72 Re: RIP Richard Hoolobrooke
@Dado ovo je samo dio lobija,imas jos nekoliko bosansko bosnjackih lobi grupa uvezanih u okviru SSDBiH,.....Rezultati su ono sto je najbitnije,.....Dado dijasporitus wrote:Nije da negiram ulogu Bosanskog Caucus-a i posao baacbh, naprotiv cijenim sve sto rade ali realna slika je da skoro svaka emigrantska grupa ima svoj caucus ukljucujuci i srpska tako da jedni druge lako mogu neutralisati.Bosnolog wrote:drug bevc wrote: jest vala najviše mozeš pomoći van bosne![]()
![]()
![]()
![]()
sta ti je dijaspora, umiru za bosnom al ćene se vratiti.jbg sta ćes kad su evrići i dolari draži.![]()
![]()
a bosnolog kako je s americi ? jbg zima al standard.
Svakako,......http://www.baacbh.org/site/ba/?action=bosnianCaucus![]()
Nije sve u Soldama,stim nikada nisam oskudjevao,......Ja i kada putujem svijetom obavljam poslove,sto telefonom sto susretima s ljudima,.....
Amerika je zemlja proleterska ali je svakako dobro imati na svojoj strani....
http://www.serbianunity.com/serbianunit ... us-members
Sad neki od njih su izgubili na izborima za 112 kongres pa bi trebalo vjerovatno prebrojati redove ali tu smo negdje bare-bare sto se tice lobiranja sa Srbima, za primjer. Opet kazem da je dobro da imamo ista jer do jucer nismo imali ni ovih 28 predstavnika.
- Erzsebet
#73 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Nevjerovatno mi je šta se ovdje sve piše, otvorio sam ovu temu s nadom da se pos.erem po njegovom liku i djelu, a naišao na hvalospjeve. Ovi što ga hvale imaju jednu zajedničku osobinu, svi su uglavnom nepismeni, s izuzetkom Bosnologa, koji već mjesecima spominje srboslaviju kao što ovce ponavljaju "Četiri noge dobre, dvije noge loše" u Životinjskoj farmi.
Radije bih živio u krnjoj Jugoslaviji, pa i u Srbiji čak, ali imao svoje poginule danas među živima, te još 100.000 pobijenih muslimana. Nadam se da se svi tvorci ovih šest i po državica danas prevrću u grobu i da im kosti izlaze na površin, ali bukvalno svi, i alija, i tuđman, i slobo, pa i holbruk. Želio sam im dugu bolest, tešku smrt, ali eto ne dočekasmo to. Nada je u Onom gore.
Radije bih živio u krnjoj Jugoslaviji, pa i u Srbiji čak, ali imao svoje poginule danas među živima, te još 100.000 pobijenih muslimana. Nadam se da se svi tvorci ovih šest i po državica danas prevrću u grobu i da im kosti izlaze na površin, ali bukvalno svi, i alija, i tuđman, i slobo, pa i holbruk. Želio sam im dugu bolest, tešku smrt, ali eto ne dočekasmo to. Nada je u Onom gore.
- Bosnolog
#74 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Erzsebet wrote:Nevjerovatno mi je šta se ovdje sve piše, otvorio sam ovu temu s nadom da se pos.erem po njegovom liku i djelu, a naišao na hvalospjeve. Ovi što ga hvale imaju jednu zajedničku osobinu, svi su uglavnom nepismeni, s izuzetkom Bosnologa, koji već mjesecima spominje srboslaviju kao što ovce ponavljaju "Četiri noge dobre, dvije noge loše" u Životinjskoj farmi.
Serboslavija je najveca farma na kojoj je gost i zvijezda Eki,ti kao da si ljubomoran sto nisi dio nje,....tvoje Srbofiloljublje smo odavno shvatili,nems nam potrebe to ponavljati,moj ti je savjet pomozi sebi i preseli se kod njih ili kod Nemanje na Mokru Goru rado ce te ugostiti a mozes i trajno ostati u toj zemlji koja ti se plaho dzasvi nakon svih dokaza i svega sto su uradili,.......
- Erzsebet
#75 Re: RIP Richard Hoolobrooke
Idi pjevaj "Da te nije Alija", i reži vene... Nemam namjeru s tobom raspravljati... I prouči fatihu Ričardu.Bosnolog wrote:Erzsebet wrote:Nevjerovatno mi je šta se ovdje sve piše, otvorio sam ovu temu s nadom da se pos.erem po njegovom liku i djelu, a naišao na hvalospjeve. Ovi što ga hvale imaju jednu zajedničku osobinu, svi su uglavnom nepismeni, s izuzetkom Bosnologa, koji već mjesecima spominje srboslaviju kao što ovce ponavljaju "Četiri noge dobre, dvije noge loše" u Životinjskoj farmi.
Serboslavija je najveca farma na kojoj je gost i zvijezda Eki,ti kao da si ljubomoran sto nisi dio nje,....tvoje Srbofiloljublje smo odavno shvatili,nems nam potrebe to ponavljati,moj ti je savjet pomozi sebi i preseli se kod njih ili kod Nemanje na Mokru Goru rado ce te ugostiti a mozes i trajno ostati u toj zemlji koja ti se plaho dzasvi nakon svih dokaza i svega sto su uradili,.......