Co0l wrote:
Pa niko nije ni reko da je Bosnjacima najveci problem reis ali da je problem bio i jos uvijek je-jeste.A naravno da jeste Tihicu problem kad nalozi imamima da po minderima neukom svijetu sole pamet i govore da glasaju protiv njega a opet kolko ga narod ne voli pokazali su glasajuci opet za SDA skoro isto ko i prije 4 godine.
A sve kvalifikacije izvedene iz argumentacije tipa 'sto nije bio hrabar kad su ga tukli po logorima,sta ce on,operiso rak debelog crijeva od cega je Tudjman umro,i sve gadosti tog tipa stvarno nema potrebe ni komentarisati.To bi isto bilo kad bi se naso neki pametnjakovic i izvalio nesto poput-zasto Lagumdzija nije sam zauzeo Lukavicu i oslobodio sebe i Aliju kad su bili zarobljeni,neozbiljno stvarno.
Kako nije? Je li to jedna od prvih izjava ovog klempa nakon izbora? Ja bih volio, a sigurno i većina ljudi da ti novo/staroizabrani pričaju o tome kad konkretno počinje otvaranje tih novih radnih mjesta o kojima se pričalo. Gdje da se jave za nova radna mjesta, kad počinju raditi. Koliko su povećane plate, penzije. Kad će se smanjiti kamate na kredite. Da li će sva djeca imati obdaništa, da li će svi ljudi imati grijanje, da li će svi imati minimalno 2 obroka dnevno. Kad će pojeftiniti osnovni prehrambeni proizvodi, a ne o međusobnim razmiricama. O tome da li je dobro spavao, o tome gdje je bio, koga je vodio o državnom trošku.
Da se ne ponavljamo. 100 hiljada ljudi je manje glasalo za SDA i dobro se zna kako i zašto su još uvijek dobili toliko glasova - jer imaju najrazvijeniji stranački aparat u državi. Skoro pa u svakom selu imaju odbornike itd. To je totalno nebitno. Neka se o tome brinu njihovih politički takmaci.
Koliko god da su glasova dobili, neka počnu raditi a ne palamuditi.
Te tvoje interpretacije nekih činjenica ne bih komentarisao. Rođen si kao i ovi političari, sudeći po ovome, za presipanje iz šupljeg u prazno.
Potrošeni, bolesni, samoljubivi ili nedorasli ne mogu ništa donijeti novo, ni dobro. To je suština. A nama treba puno energije, puno rada da bi uopšte imali bilo kakvu budućnost. Ko to ne vidi, žao mi ga je.
Da bi to imali moramo imati odlučne lidere, menadžere koji će se uhvatiti u koštac sa problemima, a ne stalno trošiti energiju na traženje izgovora - kao što to Gargamel radi.