Rezultati izbora

Post Reply
nosara

#1826 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

fixer wrote:
nosara wrote: Ova predizborna kampanja je pokazala koliko je gradu potreban nestranacki obojen, objektivni i urbani medij... SDP je medijski bio u kljestima papanskih medija, harisove tv1 i tvsa koja je pod ingerencijom sda... Partija je obisla cijelu BiH, a u Sarajevo o tome nije prosla ni jedna jedina informacija...

Sta te boli kitica sta sam ja...? Gledaj svoja posla...
Gradu ili SDP-u? Haj malo procitaj sta si pisao. Gradu je potreban objektivan, estranacki...SDP je bio u kljestima...nije prosla jedna jedina informacija o tome. :D Bas kao sto sam se i nadao. :D Kako se samo ove pickice usudjuju pokvariti posao kupovine stranacke TV, i to budzetskim parama? :D
Da, da... gradski, urbani medij koji ce isti prostor ponuditi svima... Bez tzv. zvonka marica i slicnih kanalizacijskih pacova koji prave selekciju vijesti i zaobilaze najjacu politicku snagu u drzavi...

Ali, to je proslost... treba uljuditi ovo medija sto imamo... :D
fixer

#1827 Re: Rezultati izbora

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote: Gradu ili SDP-u? Haj malo procitaj sta si pisao. Gradu je potreban objektivan, estranacki...SDP je bio u kljestima...nije prosla jedna jedina informacija o tome. :D Bas kao sto sam se i nadao. :D Kako se samo ove pickice usudjuju pokvariti posao kupovine stranacke TV, i to budzetskim parama? :D
Da, da... gradski, urbani medij koji ce isti prostor ponuditi svima... Bez tzv. zvonka marica i slicnih kanalizacijskih pacova koji prave selekciju vijesti i zaobilaze najjacu politicku snagu u drzavi...
Sad cemo imati jedan drugi medij na toj frekvenciji. Odgovara svim tvojim zeljama, samo sto nije u rukama SDP-a. Hoce ti odgovarati?
Ja samo znam jednu stvar. Kad su bili lokalni izbori, u izbornu emisiju na TVSA sa protukandidatima se nije pojavio Damir H., a bio mu je ponudjen medijski prostor.
felipe kajetano

#1828 Re: Rezultati izbora

Post by felipe kajetano »

nosara wrote:
felipe kajetano wrote:Urbani medij :? :D
Daleko je to od tebe... :D
Image

pa sa praJvata se ne skidam :D
nosara

#1829 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

fixer wrote:
nosara wrote:
fixer wrote: Gradu ili SDP-u? Haj malo procitaj sta si pisao. Gradu je potreban objektivan, estranacki...SDP je bio u kljestima...nije prosla jedna jedina informacija o tome. :D Bas kao sto sam se i nadao. :D Kako se samo ove pickice usudjuju pokvariti posao kupovine stranacke TV, i to budzetskim parama? :D
Sad cemo imati jedan drugi medij na toj frekvenciji. Odgovara svim tvojim zeljama, samo sto nije u rukama SDP-a. Hoce ti odgovarati?
Ja samo znam jednu stvar. Kad su bili lokalni izbori, u izbornu emisiju na TVSA sa protukandidatima se nije pojavio Damir H., a bio mu je ponudjen medijski prostor.
Ja sam patriota i draze bi mi bilo da smo tu frekvenciju sacuvali u kuci...

Na tvsa je, generalno, pro rezimska, klero-nacionalisticka uredjivacka politika, tako da me ne cudi Damirov potez, ako je uopste bilo tako kako ti kazes...
fixer

#1830 Re: Rezultati izbora

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote: Sad cemo imati jedan drugi medij na toj frekvenciji. Odgovara svim tvojim zeljama, samo sto nije u rukama SDP-a. Hoce ti odgovarati?

Na tvsa je, generalno, pro rezimska, klero-nacionalisticka uredjivacka politika, tako da me ne cudi Damirov potez, ako je uopste bilo tako kako ti kazes...
Kakve to ima veze? Sad govoris da nije u stanju ponuditi medijski prostor, pa kad onda cujes da ipak jeste, onda opravdavas one koji taj prostor ne zele iskoristiti. Sad se postavlja pitanje koliko su "pickice" ovi koji su odbili da sudjeluju u jos jednoj pljacki gradjana? Neka nama stranaca - dosta je nama ovih "nestranackih" televizija koje moramo mi finansirat, kako bi svaka ideja imala svoje medijske jasle.
nosara

#1831 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

fixer wrote:
nosara wrote:
fixer wrote: Sad cemo imati jedan drugi medij na toj frekvenciji. Odgovara svim tvojim zeljama, samo sto nije u rukama SDP-a. Hoce ti odgovarati?

Kakve to ima veze? Sad govoris da nije u stanju ponuditi medijski prostor, pa kad onda cujes da ipak jeste, onda opravdavas one koji taj prostor ne zele iskoristiti. Sad se postavlja pitanje koliko su "pickice" ovi koji su odbili da sudjeluju u jos jednoj pljacki gradjana? Neka nama stranaca - dosta je nama ovih "nestranackih" televizija koje moramo mi finansirat, kako bi svaka ideja imala svoje medijske jasle.
Ta mantra da sve treba rasprodat je ideja vodilja krimogene politicke bagre... Neki bi i guzice dali za dolar... Nisi valjda od tih... :D

Jedan izdvojen slucaj od prije nekoliko godina nista ne znaci... Ja govorim o politici pojedinih medija...
fixer

#1832 Re: Rezultati izbora

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote:
nosara wrote:

Ta mantra da sve treba rasprodat je ideja vodilja krimogene politicke bagre... Neki bi i guzice dali za dolar... Nisi valjda od tih... :D

Jedan izdvojen slucaj od prije nekoliko godina nista ne znaci... Ja govorim o politici pojedinih medija...
Nisam, ali konkretno u medijima je dobro imati TV kucu onakvog renomea i profesionalnosti.
Elem, ja govorim da je onaj pokusaj kupovine NTV99 pokusaj da ta TV kuca postane ZTV99, odnosno da je to pokusaj kupovine stranacke televizije. Nicime me nisi demantovao.
nosara

#1833 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

fixer wrote: Nisam, ali konkretno u medijima je dobro imati TV kucu onakvog renomea i profesionalnosti.
Elem, ja govorim da je onaj pokusaj kupovine NTV99 pokusaj da ta TV kuca postane ZTV99, odnosno da je to pokusaj kupovine stranacke televizije. Nicime me nisi demantovao.
Demantovao si sam sebe cinjenicom da to ne mozes dokazat... Kako je, uopste, moguce demantovat nesto sto ne postoji...? Na primjer, "nano-strancica kao politicki faktor"... :D
fixer

#1834 Re: Rezultati izbora

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote: Nisam, ali konkretno u medijima je dobro imati TV kucu onakvog renomea i profesionalnosti.
Demantovao si sam sebe cinjenicom da to ne mozes dokazat... Kako je, uopste, moguce demantovat nesto sto ne postoji...? Na primjer, "nano-strancica kao politicki faktor"... :D
Nosara, uozbilji se. Pa nije niko glup da povjeruje da je ta kupovina trebala biti opravdana. A ako je ta "nano-strancica" tolisni politicki faktorcic, kako pokusavas predstaviti, kako to da su ipak uspjeli sprijeciti kupovinu te televizije? Nije li malo ponizavajuce za jednu "giga-stranku" da je jedna "nano-stranka" sprijeci u naumu? Ispada da je "giga-stranka"toliki politicki faktor, da je konfrontacija sa faktorcicem udalji u naumu. Zanimljivo. :D
nosara

#1835 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

fixer wrote:
nosara wrote:
Nosara, uozbilji se. Pa nije niko glup da povjeruje da je ta kupovina trebala biti opravdana. A ako je ta "nano-strancica" tolisni politicki faktorcic, kako pokusavas predstaviti, kako to da su ipak uspjeli sprijeciti kupovinu te televizije? Nije li malo ponizavajuce za jednu "giga-stranku" da je jedna "nano-stranka" sprijeci u naumu? Ispada da je "giga-stranka"toliki politicki faktor, da je konfrontacija sa faktorcicem udalji u naumu. Zanimljivo. :D
E, vidis, to insistiranje SDP-a na partnerskom odnosu sa vucibatinama, e to je greska... Doduse, izbori su pokazali, mala greska... Nece se ponoviti... :(
fixer

#1836 Re: Rezultati izbora

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote:
nosara wrote:
E, vidis, to insistiranje SDP-a na partnerskom odnosu sa vucibatinama, e to je greska... Doduse, izbori su pokazali, mala greska... Nece se ponoviti... :(
Nisi ni svjesta koliko mi je drago da se ta greska desila. Prvi put u modernoj BiH da vladajuci nisu uspjeli iskoristiti budzet svih gradjana da im posluzi kao kapital za kupovinu stranacki korisnih alata.
nosara

#1837 Re: Rezultati izbora

Post by nosara »

fixer wrote: Nisi ni svjesta koliko mi je drago da se ta greska desila. Prvi put u modernoj BiH da vladajuci nisu uspjeli iskoristiti budzet svih gradjana da im posluzi kao kapital za kupovinu stranacki korisnih alata.
To bi pripalo gradu a ne stranci... Demokratija je, pobogu... vlast se mijenja... :-)
respo

#1838 Re: Rezultati izbora

Post by respo »

cekajte jeli rezultat izbora bio ko ce koju tv kupiti i cija je cija televizija?
sta smo glasali ko ce biti glavni odgovorni urednik?
Student Exchange

#1839 Re: Rezultati izbora

Post by Student Exchange »

I tako prestade prica o idealima... TV, parlament, policija, banka, kancelarija, kravata, kuca, poso, Audi, poso sa amidzica, poso za jarana, %, audi a6.....nebo je granica
fixer

#1840 Re: Rezultati izbora

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote: Nisi ni svjesta koliko mi je drago da se ta greska desila. Prvi put u modernoj BiH da vladajuci nisu uspjeli iskoristiti budzet svih gradjana da im posluzi kao kapital za kupovinu stranacki korisnih alata.
To bi pripalo gradu a ne stranci... Demokratija je, pobogu... vlast se mijenja... :-)
Sta to znaci, da je sad kantonalna TV napokon po SDP shvatanjima "nestranacka"? I btw, vlast se mijenja, ali i lakse zadrzava ako imas svoje glasilo. ;-)
halo_ba

#1841 Re: Rezultati izbora

Post by halo_ba »

Student Exchange wrote:I tako prestade prica o idealima... TV, parlament, policija, banka, kancelarija, kravata, kuca, poso, Audi, poso sa amidzica, poso za jarana, %, audi a6.....nebo je granica
Nije prestala, ali ti slusas ono sto ti je drago suti.
hadžialagić

#1842 Re: Rezultati izbora

Post by hadžialagić »

Corto Maltese wrote:
hadžialagić wrote: Kažu da hrabrost i ludost dijele samo nijanse. Ovaj je pokazao 1992 koliko je hrabar. :run: :skoljka:
Sad si me totalno porazio. Oduvijek mi je za političara najvažnija mjera bila kako se ponašaju dok im neko drži cijev uperenu u leđa a objektiv u lice. Kako se ponašaju u parlamentu, i slično, i kakve rezultate njihova politika postiže... ma ko bi se još time zamarao.
Ali ako Tihić takav jadan, porazi Mustafu C. koji je onako hrabro držao liniju "92-ge, u opkoljenom Čikagu, Mujo zaista treba da se zamisli i upita- da li je politika pravi zanat za njega.
Ako mu je kako ti kažeš bila uperena u cijev, od njega kao "pravnika" svako bi nakon tih 15 godina očekivao da digne privatnu tužbu protiv tog medija i ljudi koji su to radili. Pa je li? Ja bar čuo nisam. Volio bih da me demantuješ ili neko drugi. Toliko je zastrašen da 15 godina poslije hvali se kako ima imovinu preko 300 000 KM u Bosanskom Šamcu, kako ispija kafe tamo normalno - dok većina ljudi koji su prošli logore i dan danas preživljava traume na samu pomen. Pa te teze ne bi ni pas s maslom...

Imaš i ovdje temu (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a) pa možeš nastaviti pljuvačinu za Pećaninom na ime Reisa...

Reis Mustafa Cerić (biografija).

Ako pogledaš period koji spominješ vidjećeš nešto drugo. Po tebi trebao je smjesta napustiti svoje radno mjesto i vratiti se u Bosnu?

:bih:

Sulejman tihić (biografija)

Kad neko iole ozbiljan pogleda biografije ove dvojice ljudi, ima samo da se nasmije.
SULEJMAN TIHIĆ

Rođen 26.11.1951. godine u Bosanskom Šamcu.

1975. diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
1975-1983 - sudija i javni tužilac u Bosanskom Šamcu
Pravnici, je li ovo samo u Šamcu moguće - ili je svagdje praksa da se nakon diplomiranja odmah postaje sudac ili javni tužioc?

:run:
ultima_palabra

#1843 Re: Rezultati izbora

Post by ultima_palabra »

hadžialagić wrote:Pravnici, je li ovo samo u Šamcu moguće - ili je svagdje praksa da se nakon diplomiranja odmah postaje sudac ili javni tužioc?
Nisam fan Sulejmaaana Tihića :D Ali da se ubacim... moj stari je diplomirao iste te godine, vratio se u rodni grad i zaposlio u firmi od nekoliko stotina zaposlenih, u kojoj je bio jedini sa fakultetom... prvu direktorsku funkciju je dobio za manje od 2 godine. Poenta: 1975. nije bilo baš mnogo visokoobrazovanih kadrova, pogotovo u mjestima kao Bosanski Šamac.
hadžialagić

#1844 Re: Rezultati izbora

Post by hadžialagić »

felipe kajetano wrote:
hadžialagić wrote:
Trebao je biti muško, a ne pričati i što zna i što ne zna. Rekao je i više nego je traženo od njega. Nije on jedini koji je završio u logoru, pa nisu svi svaljivali na druge. Došli smo u situaciju sad da on priča o odbrani Bosne.
a ti bi se drzao pretpostavljam junacki :wink: ?
Razlika između onoga što ja pišem i onoga što ti pišeš je bitna, jer ja pričam o onome što jeste, a ti o tome šta bi bilo kad bi bilo.

Btw, otkud ti znaš da nisam, kao i mnogi članovi moje porodice bio/li u sličnoj situaciji? Svijet mjeriš po sebi? Ili jer to nije na YT? :-) :roll: :skoljka: :run:

Ja pričam o principijelnosti, a ne o sebi i ličnim životnim pričama. Ako to ne možeš da svariš, šta da se radi.
hadžialagić

#1845 Re: Rezultati izbora

Post by hadžialagić »

ultima_palabra wrote:
hadžialagić wrote:Pravnici, je li ovo samo u Šamcu moguće - ili je svagdje praksa da se nakon diplomiranja odmah postaje sudac ili javni tužioc?
Nisam fan Sulejmaaana Tihića :D Ali da se ubacim... moj stari je diplomirao iste te godine, vratio se u rodni grad i zaposlio u firmi od nekoliko stotina zaposlenih, u kojoj je bio jedini sa fakultetom... prvu direktorsku funkciju je dobio za manje od 2 godine. Poenta: 1975. nije bilo baš mnogo visokoobrazovanih kadrova, pogotovo u mjestima kao Bosanski Šamac.
Biti direktor i voditi firmu je jedno, a tumačiti pravo nešto drugo. Slažeš se?

Poslije pripravničkog od 1 godinu za VSS, sasvim je normalno da je mogao postati direktor obzirom na te okolnosti.

Evo npr. u Srbiji kakva je procedura...
USLOVI ZA POLAGANjE PRAVOSUDNOG ISPITA:

Pravosudni ispit može polagati lice koje je diplomiralo na Pravnom fakultetu i koje je posle završenog pravnog fakulteta steklo radno iskustvo na poslovima pravne struke i to:

* dve godine u sudu, javnom tužilaštvu, javnom pravobranilaštvu i advokaturi;
* tri godine u organu za prekršaje, drugom državnom organu, organu teritorijalne autonomije i lokalne samouprave;
* četiri godine u preduzeću, ustanovi ili drugoj organizaciji.
ultima_palabra

#1846 Re: Rezultati izbora

Post by ultima_palabra »

Ma sve ok, ali bi trebalo pronaći kakve su te procedure bile prije 35 godina... vjerovatno se rijetke visokoobrazovane kadrove guralo odmah u vatru, a možda je i izostavljen pripravnički staž u biografiji.
Ali ako želiš da vjeruješ da je neko bio u UDBI/KOS-u, vjerovaćeš bez obzira na sve...
hadžialagić

#1847 Re: Rezultati izbora

Post by hadžialagić »

Co0l wrote: Pa niko nije ni reko da je Bosnjacima najveci problem reis ali da je problem bio i jos uvijek je-jeste.A naravno da jeste Tihicu problem kad nalozi imamima da po minderima neukom svijetu sole pamet i govore da glasaju protiv njega a opet kolko ga narod ne voli pokazali su glasajuci opet za SDA skoro isto ko i prije 4 godine.
A sve kvalifikacije izvedene iz argumentacije tipa 'sto nije bio hrabar kad su ga tukli po logorima,sta ce on,operiso rak debelog crijeva od cega je Tudjman umro,i sve gadosti tog tipa stvarno nema potrebe ni komentarisati.To bi isto bilo kad bi se naso neki pametnjakovic i izvalio nesto poput-zasto Lagumdzija nije sam zauzeo Lukavicu i oslobodio sebe i Aliju kad su bili zarobljeni,neozbiljno stvarno.
Kako nije? Je li to jedna od prvih izjava ovog klempa nakon izbora? Ja bih volio, a sigurno i većina ljudi da ti novo/staroizabrani pričaju o tome kad konkretno počinje otvaranje tih novih radnih mjesta o kojima se pričalo. Gdje da se jave za nova radna mjesta, kad počinju raditi. Koliko su povećane plate, penzije. Kad će se smanjiti kamate na kredite. Da li će sva djeca imati obdaništa, da li će svi ljudi imati grijanje, da li će svi imati minimalno 2 obroka dnevno. Kad će pojeftiniti osnovni prehrambeni proizvodi, a ne o međusobnim razmiricama. O tome da li je dobro spavao, o tome gdje je bio, koga je vodio o državnom trošku.

Da se ne ponavljamo. 100 hiljada ljudi je manje glasalo za SDA i dobro se zna kako i zašto su još uvijek dobili toliko glasova - jer imaju najrazvijeniji stranački aparat u državi. Skoro pa u svakom selu imaju odbornike itd. To je totalno nebitno. Neka se o tome brinu njihovih politički takmaci.

Koliko god da su glasova dobili, neka počnu raditi a ne palamuditi.

Te tvoje interpretacije nekih činjenica ne bih komentarisao. Rođen si kao i ovi političari, sudeći po ovome, za presipanje iz šupljeg u prazno.

Potrošeni, bolesni, samoljubivi ili nedorasli ne mogu ništa donijeti novo, ni dobro. To je suština. A nama treba puno energije, puno rada da bi uopšte imali bilo kakvu budućnost. Ko to ne vidi, žao mi ga je.

Da bi to imali moramo imati odlučne lidere, menadžere koji će se uhvatiti u koštac sa problemima, a ne stalno trošiti energiju na traženje izgovora - kao što to Gargamel radi.
Been

#1848 Re: Rezultati izbora

Post by Been »

zašto na službenoj stranici CIK-a stoje rezultati od 08.10 ??
leo karan

#1849 Re: Rezultati izbora

Post by leo karan »

Been wrote:zašto na službenoj stranici CIK-a stoje rezultati od 08.10 ??
zato sto ne rade vikendom
umorili se
luckylaka

#1850 Re: Rezultati izbora

Post by luckylaka »

Been wrote:zašto na službenoj stranici CIK-a stoje rezultati od 08.10 ??
Zato sto je izgleda nakon08.10 sve prebrojano bilo nevazece.Zna li iko koliko je dosad nevazecih listica.Trebalo bi na kraju biti oko 1.000 000
Post Reply