Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

theTruePath

#1 Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by theTruePath »

Dal je ovo pocetak promjena u islamskom svijetu? hocemo li slicne ustanke vidjeti i u drugim arapskim drzavama? sta vi mislite?
JohnnyS

#2 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by JohnnyS »

Sad se našli revolucije dizati, ja uplatio 7 dana "zimovanja" (u Tunisu jer mrzim snijeg)... :D
psydelija

#3 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by psydelija »

po meni ovo nije nikakva revolucija, vec namestaljka.., covek (predsednik) jednostavno nije imao dovoljno podrske sa zapada i zato su ga "revolucionari" oterali.
nellington

#4 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by nellington »

Pobjeđivao čovjek sa 101% na izborima, kao Slobo... i onda ga tih 101% najure...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by -LIBERO- »

A ti revolucionari su neku "islamisti" ?
theTruePath

#6 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by theTruePath »

-LIBERO- wrote:A ti revolucionari su neku "islamisti" ?

ni blizu,,vec se radi o demokratima
Hunkar

#7 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by Hunkar »

svaka cast tunizanima :thumbup: uvijek mi je drago vidjeti kad narod malo najuri diktatora koji je pomislio da je neuklonjiv :D nevazno koje je ideologije, vjere, nacije ... svi su diktatori isti a svaki obespravljeni narod pati ...

e sada, samo da ne bude sjasio murta uzjahao kurta :D kao sto inace biva :(

p.s. joj kako bi volio da malo ovog mujezinovica saFataju :D onak usput :D
PapakizSarajeva

#8 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by PapakizSarajeva »

Jao ljudi, pa sta mi cekamo ???
drenmajster

#9 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by drenmajster »

Ako ne budu kooperativni sa zainteresovanim vladama Evrope i SAD moze biti svasta-namjestice i ostalim diktatorima "dogadjanje naroda"-u protivnom posto ce se i ostali diktatori bolje pripremti nego Ben Ali u Tunisu-mozemo ocekivati represiju,sukobe sa policijom i vojskom,neke vidove gradjanskog rata,ali u svakom slucaju Tunis je proba za dalje.Dakle Huntingtonov sukob civilizacija se nastavlja drugim sredstvima tj. ko ce koga xxxxti na unutrasnjem planu.
theTruePath

#10 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by theTruePath »

Ma ja mislim da je u ovo takodjer umjesan zapad,vjerovatno je

Meni su tunizani inace uvijek bili posebni,,,,pricaju vise francuski nego arapski...rijetko koja zena nosi maramu itd...kolonizacija im je jednostavno uzela veci dio identiteta,nikada recimo neka islamska partija tamo nebi imala sanse,,,zbog toga je zapad dozvolio ovu revoluciju
EUROBIH

#11 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by EUROBIH »

22 godine na vlasti...svoje muslimane zajebo...cijene hrane rastu....korupcija,nezaposlenost....nešto mi asocira na neku stranku nekoj zemlji:-) :-) :-) da li slučajno NAROD ZNA??
theTruePath

#12 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by theTruePath »

EUROBIH wrote:22 godine na vlasti...svoje muslimane zajebo...cijene hrane rastu....korupcija,nezaposlenost....nešto mi asocira na neku stranku nekoj zemlji:-) :-) :-) da li slučajno NAROD ZNA??

ovaj je vise bio crven antivjerski nastrojen,,mislim ben ali,,,vise asocira na titu,,mada gori je bio

na drugoj temi rekoh,uspio izbrisati islam iz glava jedno 90*% tunizana,gori od envera hodze
Alfons Kauders

#13 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by Alfons Kauders »

EUROBIH wrote:22 godine na vlasti...svoje muslimane zajebo...cijene hrane rastu....korupcija,nezaposlenost....nešto mi asocira na neku stranku nekoj zemlji:-) :-) :-) da li slučajno NAROD ZNA??

s tim sto njihovi studenti izadju na ulicu da mijenjaju svijet...

nasi izadju da prose nekakve besplatne karte za trolu... :D
nijavic

#14 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by nijavic »

kaže Catherine Graciet autorka knjige "La régente de Carthage" gdje detaljno govori o svemu što je vladajuća porodica radila u tunisu da su dva velika razloga šutnje zapada na svo zlo koje je ćinjeno tunižanima: Lični interesi velikih glava Francuske u vidu turističkih usluga koje su u tunisu uživali i uspjelo gušenje svih islamskih pokreta u Tunisu za vrijeme samog početka vladavine Bin Alija tako da se nikada nakon toga ti pokreti nisu uspjeli oživjeti.

izvor aljazeera
EUROBIH

#15 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by EUROBIH »

Alfons Kauders wrote:

:thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Konjanik

#16 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by Konjanik »

theTruePath wrote:Dal je ovo pocetak promjena u islamskom svijetu? hocemo li slicne ustanke vidjeti i u drugim arapskim drzavama? sta vi mislite?
Ja mislim da bi ovakvo nešto trebalo i u BiH
cikafe

#17 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by cikafe »

Prvo da vidimo sta ce se iz ovoga iskotiti... :D Ne trcite pred kamion!
muha_sa

#18 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by muha_sa »

Konjanik wrote:
theTruePath wrote:Dal je ovo pocetak promjena u islamskom svijetu? hocemo li slicne ustanke vidjeti i u drugim arapskim drzavama? sta vi mislite?
jest al da nismo podjeljeni u avlije :-) avlije kojih nije briga jednu za drugu.
Hodidid

#19 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by Hodidid »

Samo da ne bude sjasi Kurta da uzjase Murta. Inace imaju ljudi moju podrsku. Dosta im je nezaposlenosti, korupcije i nepotizma. Do 1953 godine su bili kolonija. Poslije toga 30 godina Habib Bourgiba pa od 1987 godine ovaj hadzija sto je pobjegao. Dozlogrdilo ljudima. Svaka cast!

U Tunisu je politicka opozicija sekularna pa je zato i dozvoljena ova situacija. Mozda bi se slicno nesto moglo desiti vremenom u Maroku i Libiji. Ali u Alziru ili Egiptu jok.
MuaDib

#20 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by MuaDib »

Sva dešavanja u Tunisu, posljedica su odbijanja svrgnutog predsjednika da uzima kredite MMF-a. Nažalost uvijek upali standardna tehnika, stvori se par inicijatora nasilja, nahuška se rulja, ona sve porazbija, skine vlast izađe na izbore i izabere podanike MMF-a. Ovo nije nikakva revolucija, već sve se čini uspio pokušaj stavljanja još jedne zemlje pod ropstvo MMF-a. 8)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#21 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by -LIBERO- »

Alfons Kauders wrote:

Nemoj tako,jednom su izasli na ulicu i da im uvedu i "socijalni" dodatni rok za ispite.

blago zemlji koja ovakvu studentsku naprednu masu ima... ;-)

p.s revolucija od utorka.

p.p.s al' na fejsbuku :mrgreen: :dance:
BSn

#22 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by BSn »

Alfons Kauders wrote:

S tim sto ovdje jedino studenti ponekad izadju na proteste (pa makar i za iranskog rezisera), a radnicke klase nema nikad nigdje. S tim sto kod nas studenti ustanu, srednja klasa se digne protiv njih i nas sav glas urla kako studente treba polomiti od batina. S tim sto kod nas srednja klasa zna samo kukat, dok im studenti i penzioneri se bore za bilo sta. Tol'ko kukaju, da cak kukaju kako drugi stalezi za njih ne kukaju.
BSn

#23 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by BSn »

muha_sa wrote:
Konjanik wrote:
jest al da nismo podjeljeni u avlije :-) avlije kojih nije briga jednu za drugu.

Nije ih briga ni za njih same. Mislim, briga ih je... al' da neko drugi pocisti, dok oni cuvaju svoju guzu po strani.
cyprus

#24 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by cyprus »

PapakizSarajeva wrote:Jao ljudi, pa sta mi cekamo ???
I? Koga da dovedemo na vlast? :D

PS Vi što prozivate studente.. šta to naši studenti trebaju uradit? :-)
drenmajster

#25 Re: Revolucija u Tunisu uspjela-predsjednik napustio drzavu

Post by drenmajster »

Tanki neki komentari-imal' tu onog neceg' patriotskog-osjecanja suosjecanja prema narodu koji pati da bi mu bilo bolje-gdje je soliditarnost. :?
Post Reply