Reuf Bajrović

FOČANSKI PROPISI

#76 Re: Reuf Bajrović

Post by FOČANSKI PROPISI »

ultima_palabra wrote:
Area_51 wrote:nemam nista protiv ovoga decka, samo kad sam ga gledao na televiziji jednom, mislim da on nije niti blizu ozbiljnog politicara. mnogo zeli pricati a malo toga kaze. svojim ponasanjem i izgledom klasicnog sandzaklije, ne znam odakle je decko, podsjeca na klasicnog SDA kadra.

ovaj pokusaj njegove animacije u javnosti putem forumskog topica smatram neiskusnum i promesenim pokusajem. nema potrebe, stvarno, jer on i emir suljagic stvarno su klasican izraz provincije iza kojeg bi tesko stalo sire drustvo.
Znači stigle direktive iz centrale :-) Kako to izgleda klasični Sandžaklija, ima li negdje slika?

Haj sad uporedi njih dvojicu i njihove javne istupe i kulturu sa "rođenim Sarajlijom" Damirom Hadžićem?
Zašto sa malim ,a ne sa "tatom" u njega.
ultima_palabra

#77 Re: Reuf Bajrović

Post by ultima_palabra »

Zato što je Lagumdžija makar slatkorječivi demagog, "mali" nije ni to.
Shahab

#78 Re: Reuf Bajrović

Post by Shahab »

Pred Reufom Bajrovićem je budućnost a Zlatko Lagumdžija je "dotjerao cara do duvara"...To su enormne biološke, karakterne i intelektualne razlike između njih dvojice.
FOČANSKI PROPISI

#79 Re: Reuf Bajrović

Shahab wrote:Pred Reufom Bajrovićem je budućnost a Zlatko Lagumdžija je "dotjerao cara do duvara"...To su enormne biološke, karakterne i intelektualne razlike između njih dvojice.
Pred Reufom je zid,koji neće praskočiti.
Shahab

#80 Re: Reuf Bajrović

Post by Shahab »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Shahab wrote:Pred Reufom Bajrovićem je budućnost a Zlatko Lagumdžija je "dotjerao cara do duvara"...To su enormne biološke, karakterne i intelektualne razlike između njih dvojice.
Pred Reufom je zid,koji neće praskočiti.
Smjena generacija je neupitna...dolaze novi ljudi školovani na zapadu, ovi lokalni jugend stranački gangsteri poput Damira Hadžića i Asima Sarajlića ne mogu da funkcionišu izvan ambijenta balkanske krčme...Ja tipujem na Reufa Bajrovića i slične...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

otprilike ide se u tom pravcu..što znači da mi što bismo karani u ratu, biti ćemo karani i u miru..od strane pobjegulja...možda su i Damir i Asim čobani ali barem su imali muda kad je trebalo.

molim da me za idući rat upišete u antidržavni tabor a neka vam minhenska lahka brani državu nabijem je na qurac ovaku :x
FOČANSKI PROPISI

#82 Re: Reuf Bajrović

JoseMujica wrote:otprilike ide se u tom pravcu..što znači da mi što bismo karani u ratu, biti ćemo karani i u miru..od strane pobjegulja...možda su i Damir i Asim čobani ali barem su imali muda kad je trebalo.

molim da me za idući rat upišete u antidržavni tabor a neka vam minhenska lahka brani državu nabijem je na qurac ovaku :x
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Area_51

#83 Re: Reuf Bajrović

Post by Area_51 »

JoseMujica wrote:otprilike ide se u tom pravcu..što znači da mi što bismo karani u ratu, biti ćemo karani i u miru..od strane pobjegulja...možda su i Damir i Asim čobani ali barem su imali muda kad je trebalo.

To ti govorim cijelo vrijeme. Svaka cast, ovaj je post sustina.

Nema kod mene partijske centrale, ozbiljno, jednostavno kazem sto mislim. Bolji je Reuf Bajrovic u Americi nego ovdje kao pobjegulja. Vjerujem da ganja stranku za dolazak, tipa ona Zeljka Komsica, samo nece doci dok se funkcija ne dobije. Sjecate se natpisa da je bio jedini SDP kadar u dva upravna odbora, struja i duhan. Sto je previse, mnogo je, pa cak i za »intelektualca.«

Ovo za sandzakliju, kazem kao impresiju, ne znam jeli decko iz tog miljea, stvarno.
JoseMujica

#84 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

nisam ja za odbacivanje ljudi koji su bili vani...trebaju nam svi ti ljudi...trebaju nam pametni ljudi i trebaju nam nova znanja, ali halo ba više već smo u situaciji da nas je stid što smo bili vojnici i branili svoju zemlju :shock: dajte malo balansa

znate onaj osjećaj kao da gledaju kroz vas kao da ne postojite...zapravo skontaš da ne žele da postojite, jer ste borac s diplomom i znanjem, a ne socijalni slučaj kojeg kupe, po potrebi, za 100KM.

evo ja sam izašao na ove lokalne izbore samo da glasam protiv jednog ratnog profitera i sretnem jednog jarana iz jedinice, dobitnika ljiljana, koji je na listi iste te stranke čij je kandidat za načelnika ratni profiter. I kažem mu halo ba koji vam je qorac, kako ste to mogli dopustiti ? I čovjek sleže ramenima, samo što ne zaplače i kaže svi smo mi bili protiv da bude kandidat, ali nametnut odozgo...šta ćeš....

i nekadašnji borci su u situaciji da ih samo pokupe da popune liste i nedaju im pisnuti :-) :( :x
Last edited by JoseMujica on 22/11/2012 22:44, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#85 Re: Reuf Bajrović

Post by KatarinaKosaca »

:thumbup:
Skijaš

#86 Re: Reuf Bajrović

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:

Nema kod mene partijske centrale, ozbiljno, jednostavno kazem sto mislim. Bolji je Reuf Bajrovic u Americi nego ovdje kao pobjegulja. Vjerujem da ganja stranku za dolazak, tipa ona Zeljka Komsica, samo nece doci dok se funkcija ne dobije. Sjecate se natpisa da je bio jedini SDP kadar u dva upravna odbora, struja i duhan. Sto je previse, mnogo je, pa cak i za »intelektualca.«
Priča o pobjeguljama je ustvari samo još jedan neprihvatljiv oblik diskvalifikacije. Radončić je proveo rat u BiH ali je jasno da on ne samo da ne može dati pozitivan doprinos, nego je očigledno da čovjek čini štetu. To što su neki naši ljudi otišli u svijet i pokupili neke pozitivne vrijednosti Zapada, ne može biti plaćeno, to je iskustvo koje bosanskohercegovačko društvo mora naći način da iskoristi i vrhunac je primitivizma odbaciti takve ljude i ono što mogu dati ovoj zemlji.

Ja ne znam Reufa, ne znam gdje je proveo rat, šta voli jesti, voli li cure ili momke, gdje je rođen itd itd. Niti me interesuje. Samo mi je jedna stvar kod njega bitna, a to je njegov kapacitet da podrži multietničku opciju. To je ono što je važno i sve je drugo sporedno. Ovaj sukob sa šovinistima nije moj lični rat, ja sam nebitan, bitno je samo ko i koliki doprinos može dati u stabilizaciji države.

Kako bi sutra prihvatili bivše vojnike VRS-a koji bi se možda distancirali od velikosrpske opcije, ako će se odgurnuti nekog samo zato što je bio vani ?
Shahab

#87 Re: Reuf Bajrović

Post by Shahab »

Skijaš wrote:
Area_51 wrote:

Priča o pobjeguljama je ustvari samo još jedan neprihvatljiv oblik diskvalifikacije. Radončić je proveo rat u BiH ali je jasno da on ne samo da ne može dati pozitivan doprinos, nego je očigledno da čovjek čini štetu. To što su neki naši ljudi otišli u svijet i pokupili neke pozitivne vrijednosti Zapada, ne može biti plaćeno, to je iskustvo koje bosanskohercegovačko društvo mora naći način da iskoristi i vrhunac je primitivizma odbaciti takve ljude i ono što mogu dati ovoj zemlji.

Ja ne znam Reufa, ne znam gdje je proveo rat, šta voli jesti, voli li cure ili momke, gdje je rođen itd itd. Niti me interesuje. Samo mi je jedna stvar kod njega bitna, a to je njegov kapacitet da podrži multietničku opciju. To je ono što je važno i sve je drugo sporedno. Ovaj sukob sa šovinistima nije moj lični rat, ja sam nebitan, bitno je samo ko i koliki doprinos može dati u stabilizaciji države.

Kako bi sutra prihvatili bivše vojnike VRS-a koji bi se možda distancirali od velikosrpske opcije, ako će se odgurnuti nekog samo zato što je bio vani ?
U moderni svijet nas mogu uključiti samo mladi ljudi koji imaju akademsko iskustvo sa Zapada. To je naš najveći razvojni resurs. Funkcionisanje prema lokalnim introvertnim standardima dovelo nas je u ovakvo stanje siromaštva i propadanja
Area_51

#88 Re: Reuf Bajrović

Post by Area_51 »

Nije to nikakva diskriminacija, vec se radi o povjerenju. Mi smo zemlju BRANILI, oni su iz toga svega POBJEGLI. Kome vise vjerujes da ce se vise, srcanije, jace zalagati za ovu zemlju. Realno.

Naravno, nisam spreman se odrecih svih tih ljudi, samo ne volim, ono bas ne volim, kad mi neko od pobjegulja dodje iz vana, pa odmah hoce biti politicki funkcioner iz prvog safa, govoreci sta i kako raditi nama koji smo ovu zemlju branili, k tome iskreno misleci da ce ona biti multieticna. Oni iz dijaspore misle da imaju sva moguca rjesenja, da su zapravo ponajcesce dosli ovdje jer ih je neko vani nogirao, recimo s posla. Vjeruj mi nemaju dobra rjesenja. Dodajem kao malo doprinos Emira Suljagica, koji je prezivio tragediju, bio vani, radio za strane organizacije i vratio se ovamo kao drugacija osoba izvan ovdasnjih realiteta, potpuno odsjecen od stvarnosti. Kao takav imao je dobre namjere, ali je kao slon u staklarskoj radnji, sve to porusio jer nije uzeo u obzir nasu stvarnost. Ipak mi koji smo bili ovdje, malo vise osjecamo ambijent ove zemlje i zelimo je i dalje braniti od svih napada. Mi pobjeci necemo.
FOČANSKI PROPISI

#89 Re: Reuf Bajrović

Mi smo u šumi iz koje nećemo izaći.
Reuf Bajrović nas ne može ni naći,a kamo li spasiti.
JoseMujica

#90 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

FOČANSKI PROPISI wrote:Mi smo u šumi iz koje nećemo izaći.
Reuf Bajrović nas ne može ni naći,a kamo li spasiti.
:thumbup: :lol: :lol: :lol: najjače do sad...svaka ti dala majstore

ps

Ma Tita mi Area51 ja prvi sad bježim...jednom sam nagužen i nikad više...dosta više šupljih obećanja i ispraznih ideologija...dok smo mi ginuli jedni zgrtali bogatstvo, drugi vani učili....danas jedni nemaju ništa, drugi imaju bogatstvo a treći znanje...jedini način da ovi zadrže bogatstvo je da uposle ove koji imaju znanje kako da dalje obrću kapital...ovi prvi što su ginuli danas ne trebaju nikome, osim povremeno kao ukras za kakvu godišnjicu čisto da se održi ideološki poredak, ili opet kao pješadija u međusobnim obračunima profitera tipa Fahro vs. Hilmo-Mujo...

jednom bio, sve vidio + ga primio i nikad više sve da Radovan kolo igra ispred BBI-a
Skijaš

#91 Re: Reuf Bajrović

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:Nije to nikakva diskriminacija, vec se radi o povjerenju. Mi smo zemlju BRANILI, oni su iz toga svega POBJEGLI. Kome vise vjerujes da ce se vise, srcanije, jace zalagati za ovu zemlju. Realno.

Naravno, nisam spreman se odrecih svih tih ljudi, samo ne volim, ono bas ne volim, kad mi neko od pobjegulja dodje iz vana, pa odmah hoce biti politicki funkcioner iz prvog safa, govoreci sta i kako raditi nama koji smo ovu zemlju branili, k tome iskreno misleci da ce ona biti multieticna. Oni iz dijaspore misle da imaju sva moguca rjesenja, da su zapravo ponajcesce dosli ovdje jer ih je neko vani nogirao, recimo s posla. Vjeruj mi nemaju dobra rjesenja. Dodajem kao malo doprinos Emira Suljagica, koji je prezivio tragediju, bio vani, radio za strane organizacije i vratio se ovamo kao drugacija osoba izvan ovdasnjih realiteta, potpuno odsjecen od stvarnosti. Kao takav imao je dobre namjere, ali je kao slon u staklarskoj radnji, sve to porusio jer nije uzeo u obzir nasu stvarnost. Ipak mi koji smo bili ovdje, malo vise osjecamo ambijent ove zemlje i zelimo je i dalje braniti od svih napada. Mi pobjeci necemo.
Nikakve prednosti ja tu ne vidim, možda si ti pokušao otići vani ali nisi uspio srediti papire. Boli me uho ko je i gdje bio, bitne su ideje, bitna je energija, taj kapacitet, ta želja da pomogne. To je jedino što valja a sve je ostalo lažna vrijednost.
Area_51

#92 Re: Reuf Bajrović

Post by Area_51 »

Nisam niti probao pobjeci. Ostajem ovdje, postujem Josea, on se razguliti. :)

Sve se slazem, s tim da ti opet kazem da nije nimalo lijep gest kad neko dodje izvana i odmah u dva upravna odbora, k tome, ode iznenada kao Sanader, bez rijeci sto je otisao, pa se stvore price da nije dobio sto je trazio od patrona Lagumdzije. Sad bi valjda opet da dodje kod Zeljka Komsica u stranku, koji ga nije htio uzeti kao savjetnika za to medjunarodno pravo, jer mu momak svojom nametljivoscu nije legao. Vidis da sve znam.

Sad jos ispipavanje pulsa raje putem ovog topica. Zar nije sve jasno, da ne sirimo dalje. Iskreno.
Skijaš

#93 Re: Reuf Bajrović

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:Nisam niti probao pobjeci. Ostajem ovdje, postujem Josea, on se razguliti. :)

Sve se slazem, s tim da ti opet kazem da nije nimalo lijep gest kad neko dodje izvana i odmah u dva upravna odbora, k tome, ode iznenada kao Sanader, bez rijeci sto je otisao, pa se stvore price da nije dobio sto je trazio od patrona Lagumdzije. Sad bi valjda opet da dodje kod Zeljka Komsica u stranku, koji ga nije htio uzeti kao savjetnika za to medjunarodno pravo, jer mu momak svojom nametljivoscu nije legao. Vidis da sve znam.

Sad jos ispipavanje pulsa raje putem ovog topica. Zar nije sve jasno, da ne sirimo dalje. Iskreno.
Ne branim Bajrovića, rekao sam ti da ne znam lika. Bitno mi je samo to da se ne provlači tezu kako ljudi koji su vani nemaju mjesta ovdje, odnosno da će biti žrtve diskriminacije ako se vrate jer će neko lupati gluposti o "pobjeguljama". Ako neko misli da je sposoban, neka mu da šansu. Ako neko misli da nije sposoban, neka mu ne da šansu. Prosto.
JoseMujica

#94 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

Skijaš vrati se malo unatrag pa čitaj postove...došlo je do zamjene teza jer je diskusija krenula iz kontra smjera sa Shahabovim potenciranjem zamjene lokalnih junaca zapadnim školarcima.

I ne čudi se onda što si svrtan u "pobjegulje" :D
Lug

#95 Re: Reuf Bajrović

Post by Lug »

Skijaš wrote:
Area_51 wrote:

bas tako! :thumbup:

jesu to: protjerani = pobjegulje? :roll:
Area_51

#96 Re: Reuf Bajrović

Post by Area_51 »

Naravno da nisu, jasno sam kazao da su pobjegulje prevashodno oni koji su napustili ovaj grad svojom voljom, kad je trebalo da ga se brani. Nisam sirio pricu izvan njega, jer se svi vracaju ovamo u Sarajevo, trazeci odmah da budu funkcioneri. To je slucaj kod pomenutog Reufa Bajrovica.

Niko ne omalovazava njihove potencijalne potencijale, samo malo smeta to da su oni kao obrazovaniji i sposobniji od nas koji smo ostali ovdje, sto nije niti blizu istine. Istovjetno, mislim kako borci trebaju imati zaseban drustveni polozaj, pa kad se neki novi Reuf vrati, fino dodje i stane na kraj reda, pa kad dodje i njegov red, pokaze svoje potencijale, a ne odmah da bude najmanje ministar. Kontas.
hapsigovnaizsda

#97 Re: Reuf Bajrović

Post by hapsigovnaizsda »

Samo da sda ne bude, ludila medju ljudima,
velike nude zablude, plaše nas raznim čudima
i svakoj bajci naude - da sda ne bude!

Samo da sda ne bude, ludila medju ljudima,
velike nude zablude, plaše nas raznim čudima
i svakoj bajci naude - da sda ne bude!

TATA HAPSI OVA GOVNA TATA!!
Dozer

#98 Re: Reuf Bajrović

Post by Dozer »

Sustina svega ovoga je u ovome (antimobing s prve stranice):
Nisu ih ONI otjerali već MI amebe-beskićmenjaci svojom šutnjom!
Ovo je ista ona prica od prije 3 godine, kada su pokrenuti protesti zbog Denisa Mrnjavca. I sada se to sve isto ponavlja, a i ponavljace se jos X puta. Suvise je ovdje palamudana koji samo bistre teze, varijante, ovo, ono, a u realnosti se ne micu s mjesta za bilo sta. I uvijek imaju neko opravdanje, najcesce tipa "ma sta cu ja promijeniti i ako izadjem na ulicu, protestujem, bunim se...", i sl. A 100,200,500 hiljada takvih "koji sami ne mogu nista promijeniti" ipak stvara poveliku kriticnu masu... Jos samo da se to i skonta, na pojedinacnom i individualnom nivou...

Drugi problem jeste, htjeli to priznati ili ne, postojeca etnicka podjela. Ili entitetska, kako hocete. I ovdje se, u cijeloj ovoj prici, i dalje ide na to da se s@ebe RS nekim izbornim inzinjeringom. OK, sasvim legitimno, naravno. Ali, da li je ikome palo na pamet da i u toj RS postoji masa nezadovoljnih ljudi? Da li je iko ikada njima prisao na bilo koji nacin, pa pokusao bar nesto reci i objasniti? Slazem se da je to tesko, jer su tamo razne fobije jace i izrazenije nego ovdje, ali nisu ni ti ljudi maloumni i oni takodjer zele normalniji zivot.

E sad, dodatni problematicni par rukava u RS su upravo mladi, za koje cak i tamosnji malo stariji kazu da su "klasicni fasisti". Ali, ako cemo realno, ovdje u F je ta slika samo malo bolja, nista drasticno. A sto vrijeme vise prolazi, ti trenutni mladi su sve stariji, ali im u glavama ostaju radikalne ideje i stavovi koje niko ne mijenja i ne razjasnjava, a onda oni dobiju djecu, pa te takve ideje i razmisljanja prenose djeci.... Na kraju - svi smo u qrcu jer ce ovdje ostati sve sami radikali koji, u sustini, nemaju ni dvije ciste u glavi i ne kontaju ni pola od bilo cega...
E, to i jeste cilj etno-nacionalistickih kleptokratija, jer takvo biracko tijelo, koje nije sposobno da kriticki razmislja o bilo cemu i koje samo vidi tamo neke Bosnjake, Srbe i Hrvate koje treba mrziti, njima savrseno treba i odgovara i garantuje im visedecenijsku vladavinu.

P.S. Jel' i vi stalno ispadate s foruma, tj. da vas izbacuje, tj. log off automatski...?
Skijaš

#99 Re: Reuf Bajrović

Post by Skijaš »

JoseMujica wrote:Skijaš vrati se malo unatrag pa čitaj postove...došlo je do zamjene teza jer je diskusija krenula iz kontra smjera sa Shahabovim potenciranjem zamjene lokalnih junaca zapadnim školarcima.
Hvala na pojašnjenju. Slažemo se oko toga da svi trebaju dobiti jednaku šansu, pa neka se dokazuju.
Banksy

#100 Re: Reuf Bajrović

Post by Banksy »

Area_51 wrote:
Naravno da nisu, jasno sam kazao da su pobjegulje prevashodno oni koji su napustili ovaj grad svojom voljom, kad je trebalo da ga se brani.
Istovjetno, mislim kako borci trebaju imati zaseban drustveni polozaj, pa kad se neki novi Reuf vrati, fino dodje i stane na kraj reda, pa kad dodje i njegov red, pokaze svoje potencijale, a ne odmah da bude najmanje ministar.
Misliš kao ministar Mesihović? Ili Marin Ivanišević, Alija Behmen, nastavi niz ...
Post Reply