Republika Srpska markira svoju granicu

Post Reply
BSn

#101 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by BSn »

LaBomba wrote:
To sto je ostvareno agresijom, etnickim ciscenjem i genocidom, nije i nece biti legalizovano. RBiH nije ni imala sansu da zazivi, kada joj se nije ni dala sansa ni mjesec dana.

Fakti su da ona nije zazivjela i da su Bosnjaci stavili potpis na legalizaciju etnickog ciscenja i genocida. Je li to bilo zbog ovoga ili onoga, to znaci samo Bosnjacima - Srbi su dobili sto su htjeli, svijet vjeruje samo onome sto je crno na bijelo, a Alijna od podne do podne politika se pokazala takvom kakvom se pokazala - a ti je opet potezes.
BSn

#102 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by BSn »

ultima_palabra wrote:OHR je neuobičajeno brzo reagovao... sad će lajati par dana, kukati o međunarodnoj zavjeri još par, i pojeo vuk magarca :oops: Šta bi od onakve sile, pa ne smiju ni kredu i jupol zadužiti bez stranaca :-D Tugo moja, i još neko kaže da su ostvarili onih 6 ciljeva :-)

Da, da, k'o sto su stranci jos davno rekli da se mora ujediniti policijaa i sve one firme iz mirovnog dogovora, pa onda ovi iz RS kukali par dana, OHR slao signale k'o i sada i na kraju sta bi... Bosnjaci jos uvijek pricaju o tome, a za RS i OHR je sve to davno prezvakana tema i od toliko firmi koje su se morale ujediniti jos se samo podjahkad spomene policija, a i to onako - nema vise onog licemjernog krhanja sakom od stol...

Zivi bili pa vidjeli, da ce se sve na kraju zavrsiti mnogo mirnije nego sto to neki koji sanjaju rat ovdje prizeljkuju...
bicebolje

#103 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by bicebolje »

jutarnji wrote: Ako se neko rodio u BL, tu odrastao, posjeduje odredjenu imovinu, silom prilika istjeran samo zbog imena od
strane fasista koje ti u svom forumskom opusu bezrezevno podrzavas...moze li takav tebi doci i reci da njegova
djeca nece ici u skolu koja ima svoju krsnu slavu? Hoces li ga opet kamom izbaciti iz njegovog grada, jer eto,
pametuje?
To je moj sugrađanin, domaći a ne gost. I ne stavljaj meni u usta protjerivanja kojih se gnušam i za koja će zločinci odgovarati ako ne pred sudom onda pred bogom.
Odvoji lokalne teme od nacionalnih i entitetskih. Sugrađani bilo koje nacije će se složiti u 99% pitanja vezanih za njihov grad. Ti ljudi znaju kako diše njihova sredina, gosti ne znaju.
Last edited by bicebolje on 14/12/2010 20:19, edited 1 time in total.
kv99

#104 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by kv99 »

BSn wrote:
LaBomba wrote:
To sto je ostvareno agresijom, etnickim ciscenjem i genocidom, nije i nece biti legalizovano. RBiH nije ni imala sansu da zazivi, kada joj se nije ni dala sansa ni mjesec dana.

Fakti su da ona nije zazivjela i da su Bosnjaci stavili potpis na legalizaciju etnickog ciscenja i genocida. Je li to bilo zbog ovoga ili onoga, to znaci samo Bosnjacima - Srbi su dobili sto su htjeli, svijet vjeruje samo onome sto je crno na bijelo, a Alijna od podne do podne politika se pokazala takvom kakvom se pokazala - a ti je opet potezes.
Znaci Srbi su zeljeli da zive u drzavi gdje ih hapsi drzavna policija Bosne i Hercegovine, sudi drzavni sud, tuzi drzavni tuzilac, na granici ih pocesto uhapse jer nema prolaska kao sto se ovdje opisuje " bez pasos i mahanjem ruke za prolaz ", placaju drzavne poreze, i da im je entitet " podjeljen i nikada sastavljen " ustvari onako kao su govorili za Bosnu i Hercegovinu. Ako su to Srbi zeljeli da 20 godina poslije agresije ciji je cilj bio u najmanju ruku potpuna nezavisnost a ustvari ujedinjene sa "majcicom Srbijom " danas preko interneta ubjedzuju ostale da je " mirna podjela najbolje rjesenje " onda ste dobili sta i zelite :thumbup:
kv99

#105 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by kv99 »

bicebolje wrote:Što se tiče Brčkog
Sto se tice Brckog jedino sto treba da znas da su 2006 istovremeno ukinuti SVI entitetski zakoni i ENTITETESKE GRANICE u Distriktu. Svaki pokusaj da se markiraju entitekse granice u Distriktu znaci negiranje ugovora iz Dejtona . Pitaj se da li si ti ili bilo ko drugi spreman da krenes licno ili da posaljes svoje dijete u takvu avanturu a sve da bi veliki predsjednik izbjegao odgovarati za kriminal ? On je svome djetetu dao par miliona KM i ima vilu na Dedinju...sta ce dobiti tvoje dijete i ti ?
bicebolje

#106 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by bicebolje »

kv99 wrote:Sto se tice Brckog jedino sto treba da znas da su 2006 istovremeno ukinuti SVI entitetski zakoni i ENTITETESKE GRANICE u Distriktu. Svaki pokusaj da se markiraju entitekse granice u Distriktu znaci negiranje ugovora iz Dejtona .
Da, to znamo.
Pitaj se da li si ti ili bilo ko drugi spreman da krenes licno ili da posaljes svoje dijete u takvu avanturu
Bože sačuvaj. Eto Brčaka pa neka se dogovaraju šta će i kako će.
...sta ce dobiti tvoje dijete i ti ?
Ono što ja zaradim. Ne očekujem ja ničiju milostinju niti svoja nacionalna pitanja gledam kroz ekonomsku prizmu ličnog interesa tj. ne bih prodao "vjeru za večeru." Pare na jednu stranu, kolektivitet na drugu. Što se tiče političara pusti glasače da procjene ko je kakav, demokratija. Naturanje mišljenja, no, no.
BSn

#107 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by BSn »

Cekaj malo, drzava se ne moze napraviti za 20 godina. Vama je uspjeh to sto Srbi jos uvijek nemaju drzavu, pa normalno da je ne mogu imati za 20 godina. :-) Nemaju, ali su oni danas 20 godina blizi drzavi nego sto su Bosnjaci bili ikad RBiH.
Hodidid

#108 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Hodidid »

BSn wrote:Cekaj malo, drzava se ne moze napraviti za 20 godina. Vama je uspjeh to sto Srbi jos uvijek nemaju drzavu, pa normalno da je ne mogu imati za 20 godina. :-) Nemaju, ali su oni danas 20 godina blizi drzavi nego sto su Bosnjaci bili ikad RBiH.
Sanjas kolega. Pusti se Dodikovih floskula o RS kao planetarnom dogadjaju. Dodik je sebi spremio vec odavno rezervnu varijantu u BG i Srbiji. Samo uboga sirotinja ce ostati na suhom kad se drmne o tlo.
Kenan-sa

#109 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Kenan-sa »

BSn wrote:Cekaj malo, drzava se ne moze napraviti za 20 godina. Vama je uspjeh to sto Srbi jos uvijek nemaju drzavu, pa normalno da je ne mogu imati za 20 godina. :-) Nemaju, ali su oni danas 20 godina blizi drzavi nego sto su Bosnjaci bili ikad RBiH.
Srbija vise nije do Tokija,nego ko Nokia,svaki dan sve manja i manja :-D ajd to je vec poznata cinjenica,Srbija je puna historijskih gresaka,ne znaju ni oni vise kolika im je povrsina,pogotovo sto se u narednom periodu ocekuje autonomija Vojvodine i Sandzaka,stim sto ce odredba u Ustavu Srbije u slucaju Vojvodina predvidjati mogucnost referenduma o svom statusu,i ajd mi sad ti reci kolika je povrsina Srbije,i kolika ce biti za koju godinu!? BIH je po svem zapadni susjed Srbije,i kakvo smo razaranje imali mi smo se i vise nego oporavili,za koju godinu bicemo u svemu ispred njih,iako su nam sada recimo Penzije u Federaciji vece nego u Srbiji,Makedoniji itd..prosjecna plata je veca u BIH nego u Srbiji,na kraju nasa drzava izlazi na more,a Srbija:)?. Ova prica o markiranju granica je presmjesna,ko im brani neka uzmu kredu i obiljeze,ali eto ni to ne mogu jer krse Dejton u kojeg se zaklinju,to je i OHR na kraju samo potvrdio!
kv99

#110 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by kv99 »

Malo si se prekontao, velikosrbi su poceli projekat 20 prije godina i imali sve preduslove da uspiju i da si pisao tada pa cak i da si zadovoljan prije 15 godina povjerovao bi ti. Tada ste bili mnogo blize drzavi nego sto ste danas, tada ste imali de-fakto drzavu , tada su Bosanci i Hercegovci bili mnogo dalje od Bosne i Hercegovine . Proslo je 20 godina i nema nezavisnosti , nema ujedinjenja sa maticom pa mozete opet da pokusate...da li smatras da su danas bolji preduslovi nego sto su bili tada ?
Zlata M.

#111 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Zlata M. »

PipiDugaDevetka wrote:
@Zlato, ne slažeš se da su suživot i tolerancija prema Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih slo-boda kojom bi bilo omogućena ravnopravnost svih građana na svakom metru kvadratnom teritorije BiH?
Kolektivna prava naroda bi bila zaštićena, takođe.
Slazem se, naravno.
Jos mi samo objasni kako to postici, a da to bude sasvim normalno razmisljanje svih gradjana BiH, pa da pobrisem lijepo sve svoje dosadasnje postove na 'politici' ... :)
... ratom ?!
bicebolje

#112 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by bicebolje »

kv99 wrote:Tada ste bili mnogo blize drzavi nego sto ste danas, tada ste imali de-fakto drzavu
Nema države bez međunarodnog priznanja. De facto države su i Nagorno-Karabah i Abhazija i Pridnjestrovlje i Somaliland i itd. a Dodik nije toliko lud da se ubaci na spomenuti spisak. Daleko mu je ljepše dočekivati regionalne lidere u Banja Luci.
jutarnji

#113 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by jutarnji »

bicebolje wrote:To je moj sugrađanin, domaći a ne gost.
Pa sto ste ih protjerivali i ubijali kad ih dozivljavas kao sugradjanine i svoje?
bicebolje wrote:Sugrađani bilo koje nacije će se složiti u 99% pitanja vezanih za njihov grad
Nemoj mi samo reci da je do ovih 1% nesuglasica.
ultima_palabra

#114 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by ultima_palabra »

BSn wrote:
ultima_palabra wrote:OHR je neuobičajeno brzo reagovao... sad će lajati par dana, kukati o međunarodnoj zavjeri još par, i pojeo vuk magarca :oops: Šta bi od onakve sile, pa ne smiju ni kredu i jupol zadužiti bez stranaca :-D Tugo moja, i još neko kaže da su ostvarili onih 6 ciljeva :-)

Da, da, k'o sto su stranci jos davno rekli da se mora ujediniti policijaa i sve one firme iz mirovnog dogovora, pa onda ovi iz RS kukali par dana, OHR slao signale k'o i sada i na kraju sta bi... Bosnjaci jos uvijek pricaju o tome, a za RS i OHR je sve to davno prezvakana tema i od toliko firmi koje su se morale ujediniti jos se samo podjahkad spomene policija, a i to onako - nema vise onog licemjernog krhanja sakom od stol...

Zivi bili pa vidjeli, da ce se sve na kraju zavrsiti mnogo mirnije nego sto to neki koji sanjaju rat ovdje prizeljkuju...
Policija bila i prošla, neki kažu dobro a neki loše, ostaje da se vidi... o tim firmama se ne priča više ni u Sarajevu, neke postoje na papiru a zaživljavanju se ne govori, nije to više ni u interesu Bošnjaka... vidjećeš da će u sljedeće 4 godine Srbi biti ti koji će tražiti zaživljavanje nekih državnih firmi, agencija i institucija ;-)

Mislim i ja da će se završiti mirnije, vjerovatno se oko ishoda ne slažemo ;-)
Bosnolog

#115 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Bosnolog »

Zlata M. wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
@Zlato, ne slažeš se da su suživot i tolerancija prema Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih slo-boda kojom bi bilo omogućena ravnopravnost svih građana na svakom metru kvadratnom teritorije BiH?
Kolektivna prava naroda bi bila zaštićena, takođe.
Slazem se, naravno.
Jos mi samo objasni kako to postici, a da to bude sasvim normalno razmisljanje svih gradjana BiH, pa da pobrisem lijepo sve svoje dosadasnje postove na 'politici' ... :)
... ratom ?!
Ukidanjem konstutivnosti etnija je jedini put otklanjanja etnodiskriminacija i segregacija koje imamo dvije decenije,jer je etnotorovskim ustavom nacinjena diskriminacija nad svima ovisno gdje koja od etnija brojcano dominira.Ovim ustavom su svi diskriminisani jer nema jednakopravnosti za sve gradane na cijelom prostoru BiH kako za temeljne etnije tako i za etnicke i nacionalne manjine,....

Onda kada se osiguraju individualna gradanska i svaka druga prava svakog BH gradanina tada su osigurana i zagarantovana,etnicka,vjerska i svaka druga prava,......

Alternativa tome ce biti pretvaranje BiH u nacioanalnu drzavu Bosnjaka sto ce se desiti za nekih dvadesetak godina,tada nece imati potrebe Bosnjaci uvazavati druge etnije jer ce ih biti dovoljno da sve zakone i ustavne promjene izglasaju sami,....Mozda se ni meni ovaj scenario ne svida ali to ce biti realan slijed dogadaja,...... :roll:
Zlata M.

#116 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Zlata M. »

Bosnolog wrote: Ukidanjem konstutivnosti etnija je jedini put otklanjanja etnodiskriminacija i segregacija koje imamo dvije decenije,jer je etnotorovskim ustavom nacinjena diskriminacija nasd svima ovisno gdje koja od etnija brojcano dominira.Ovim ustavom su svi diskriminisani jer nema jednakopravnosti za sve gradane na cijelom prostoru BiH za temeljne etnije ukljucujuci i etnicke i nacionalen manjine,....

Onda kada se osiguraju individualna gradanska i svaka druga prava svakog BH gradanina tada su osigurana te zagarantovana i etnicka,vjerska i svaka druga
ok, super ! to smo, znaci, rijesili.
Ostaju jos samo, negdje zaboravljeni izmedju
konstutivnosti etnija
,
etnodiskriminacija i segregacija
i ostalih impresivnih termina ( koji svasta nesto kazu, a opet ne kazu nista ...) zivi ljudi, sa svim svojim emocijama`(mislim, naravno, na nacionalnu netrpeljivost na opCem planu) ... nekad milom, nekad silom kamufliranim, potiskivanim, blabla ...
Hoce li se i to automatski izmijeniti, ili je to neka nevazna stavka u cijeloj prici ? :)
Bosnolog

#117 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Bosnolog »

Zlata M. wrote:
Bosnolog wrote: Ukidanjem konstutivnosti etnija je jedini put otklanjanja etnodiskriminacija i segregacija koje imamo dvije decenije,jer je etnotorovskim ustavom nacinjena diskriminacija nasd svima ovisno gdje koja od etnija brojcano dominira.Ovim ustavom su svi diskriminisani jer nema jednakopravnosti za sve gradane na cijelom prostoru BiH za temeljne etnije ukljucujuci i etnicke i nacionalen manjine,....

Onda kada se osiguraju individualna gradanska i svaka druga prava svakog BH gradanina tada su osigurana te zagarantovana i etnicka,vjerska i svaka druga
ok, super ! to smo, znaci, rijesili.
Ostaju jos samo, negdje zaboravljeni izmedju
konstutivnosti etnija
,
etnodiskriminacija i segregacija
i ostalih impresivnih termina ( koji svasta nesto kazu, a opet ne kazu nista ...) zivi ljudi, sa svim svojim emocijama ... nekad milom, nekad silom kamufliranim, potiskivanim, blabla ...
Hoce li se i to automatski izmijeniti, ili je to neka nevazna stavka u cijeloj prici ? :)
Ja sa bio apsolutno jasan kada kazem temeljne etnije mislio sam na multivitaminske etnicke konstutivne zajednice BH Srba,Hrvata i Bosnjaka,kao i drugih etnickih i nacionalnih manjina....One se mogu zadrzati kao i do sada sa svim etnickim posebnostima i onim sto ih cine razlicitim,stim da niti jedna nema pravo na konstutivnost vec bi konstutivnost cinili BH gradani, cime bi bila zagarantovana njihove jednake slobode,cime bi bila zagarantovana gradanska i svaka druga prava sto bi automatski znacilo i svaka druga etnicka,vjerska,jezicna,kulturna itd,..... to je jedini rijesivi put desegregacije i deetnotoroizacije te otklanjanja postojece dvodecenijske diskriminacije gradana BiH,.........

Alternativa tome ce biti pretvaranje BiH u skoroj buducnosti u nacionanu drzavu Bosnjaka i drugih nacionalnih i etnickih manjina kako sam gore naveo,ili neki novi rat koji ce ubrzati taj slijed ili promjeniti ono sto ce se svakako desiti.......
slobodni armirach

#118 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by slobodni armirach »

kako li ce sad koalicioni Miletov najnoviji Partner Zlaja onaj 'Insan za Drzavu' da reaguje na ovo zapisavenje velikosrpskih teritorija?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#119 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by PipiDugaDevetka »

Bosnolog wrote: Ja sa bio apsolutno jasan kada kazem temeljne etnije mislio sam na multivitaminske etnicke konstutivne zajednice BH Srba,Hrvata i Bosnjaka,kao i drugih etnickih i nacionalnih manjina....One se mogu zadrzati kao i do sada sa svim etnickim posebnostima i onim sto ih cine razlicitim,stim da niti jedna nema pravo na konstutivnost vec bi konstutivnost cinili BH gradani, cime bi bila zagarantovana njihove jednake slobode,cime bi bila zagarantovana gradanska i svaka druga prava sto bi automatski znacilo i svaka druga etnicka,vjerska,jezicna,kulturna itd,..... to je jedini rijesivi put desegregacije i deetnotoroizacije te otklanjanja postojece dvodecenijske diskriminacije gradana BiH,.........

Alternativa tome ce biti pretvaranje BiH u skoroj buducnosti u nacionanu drzavu Bosnjaka i drugih nacionalnih i etnickih manjina kako sam gore naveo,ili neki novi rat koji ce ubrzati taj slijed ili promjeniti ono sto ce se svakako desiti.......
Vot about Domovi naroda u raznim skupštinama? Mogu li ti Domovi naroda zaštititi prava ''konstitutivnih'', a i ''ostalijanera''?
Bosnolog

#120 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by Bosnolog »

PipiDugaDevetka wrote:
Bosnolog wrote: Ja sa bio apsolutno jasan kada kazem temeljne etnije mislio sam na multivitaminske etnicke konstutivne zajednice BH Srba,Hrvata i Bosnjaka,kao i drugih etnickih i nacionalnih manjina....One se mogu zadrzati kao i do sada sa svim etnickim posebnostima i onim sto ih cine razlicitim,stim da niti jedna nema pravo na konstutivnost vec bi konstutivnost cinili BH gradani, cime bi bila zagarantovana njihove jednake slobode,cime bi bila zagarantovana gradanska i svaka druga prava sto bi automatski znacilo i svaka druga etnicka,vjerska,jezicna,kulturna itd,..... to je jedini rijesivi put desegregacije i deetnotoroizacije te otklanjanja postojece dvodecenijske diskriminacije gradana BiH,.........

Vot about Domovi naroda u raznim skupštinama? Mogu li ti Domovi naroda zaštititi prava ''konstitutivnih'', a i ''ostalijanera''?
Pipi nije problem da postoje domovi naroda po pitanju zastite etnickih,jezickih,kulturnih i obrazovnih razlicitosti svih etnickih zajednica odnosno naroda,sto bi bilo zagarantovano i zakonodavnim i pravnim aktima kroz ustav a vrhovnim sudom BiH branjeno i tumaceno ako bi ista bila uskracena ili onemogucena,......

Ali u svakom demokratsko drustvu svako prvo i sloboda pocinje od elementarnih gradanskih prava i sloboda,kada su zagarantovana gradanska prava i slobode onda su zagarantovan i etnicka,vjerska,kulturna,obrazovna i svaka druga prava i slobode,......

Nama treba zakonski pravno uredeno drustvo koje ce imati zakonski zagarantovane slobode i prava gradana a ne etnokratija i torokratija u kojima ce uvijek biti diskrimisane manje broje etnije na onom dijelu gdje ne cine vecinsko etnicko stanovnistva,....

MI nemamo demokratiju mi imamo etnokratiju sto je tesko izvodljivo i odrzivo cak i u jednoetickim drzavnim uredenjima jer su i u njima gradanska prava i slobode za sve njene gradane osnov demokratije,....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#121 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by PipiDugaDevetka »

Ustav BiH, Član II, [i]Ljudska prava[/i] wrote: 2. Međunarodni standardi

Prava i slobode predviđeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i u njenim protokolima se direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini. Ovi akti imaju prioritet nad svim ostalim zakonima.
Dejton do tahte!
Ali, ne Dejton,...tipa, ''ovo mi se sviđa i hoću, a ovo neću''.
INSISTIRATI NA DEJTONU 100%!
BarbaDue

#122 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by BarbaDue »

Otjerase dusmani Harisa...Zlaja suti ko zdapi...
adnan_hz

#123 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by adnan_hz »

pa sta ce se desiti i kad markiraju granice.. mogu samo crtati i sta jos imaju od toga???
drug bevc

#124 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by drug bevc »

adnan_hz wrote:pa sta ce se desiti i kad markiraju granice.. mogu samo crtati i sta jos imaju od toga???
u domaćinskoj kući zemlja mora biti 1/1.jbg, znaš ako sve nije čisto, ondak na ostavinskoj raspravi bude zapetljano čije je šta. :D
muha_sa

#125 Re: Republika Srpska markira svoju granicu

Post by muha_sa »

drug bevc wrote:
adnan_hz wrote:pa sta ce se desiti i kad markiraju granice.. mogu samo crtati i sta jos imaju od toga???
u domaćinskoj kući zemlja mora biti 1/1.jbg, znaš ako sve nije čisto, ondak na ostavinskoj raspravi bude zapetljano čije je šta. :D
što je moje to je moje :D što je tvoje to je i moje i tvoje :D --jelde :?:
Post Reply