Reforma Ustava FBiH
- madner
#201 Re: Reforma Ustava FBiH
Tako je, po prijedlogu i to ce postati kategorija.
Oni koji ne zele ili nisu u stanju da se oprijedjele.
- webby-x
#202 Re: Reforma Ustava FBiH
Ma nakvih na popisu obično i ne bude, ali eto ako hoće neka ih.madner wrote:Oni koji ne zele ili nisu u stanju da se oprijedjele.
- Alfons Kauders
#203 Re: Reforma Ustava FBiH
aha, i onda reci dawebby-x wrote:
Napisati: Neopredjeljen.
a) ne mogu glasati
b) ne mogu to promijeniti narednih 10 godina
kako bi se pisali Finci i ekipa? Jevrej ili Zidov?
mislim dobro bi pravo izgledalo da to stavimo u licne, trebali bi traziti od njemacke da uradi isto
- Alfons Kauders
#204 Re: Reforma Ustava FBiH
kako bi se tek onda raja pisala... kad bi im bilo u licnoj... jebote ne smijem ni posmisliti sta bi sve ljudima padalo na pametmadner wrote:Tako je, po prijedlogu i to ce postati kategorija.Oni koji ne zele ili nisu u stanju da se oprijedjele.
etnicka pripadnost: jebac
- webby-x
#205 Re: Reforma Ustava FBiH
Možeš glasovati tko ti brani. Što izmišljaš?Alfons Kauders wrote:aha, i onda reci da
a) ne mogu glasati
Naravno da ne možeš promijeniti do slijedećeg popisa.
Pa ja upravo govorim da ne bi mogao mijenjati kao
gaće za fotelju. Dosta više.
Kako god hoće. Valjda Bosanac, a može i Izraelac.Alfons Kauders wrote:kako bi se pisali Finci i ekipa? Jevrej ili Zidov?
U čemu je problem?
- webby-x
#206 Re: Reforma Ustava FBiH
Jes', jes', "raja" su pravo hrabra ... na forumu.Alfons Kauders wrote:kako bi se tek onda raja pisala... kad bi im bilo u licnoj... jebote ne smijem ni posmisliti sta bi sve ljudima padalo na pamet
Onda su vanzemaljci, kao Peđa Kojović.
Ali, kada treba fotelja, onda je Srbin.
E sada lijepo mu se to upiše u osobnu.
Ne brini, ne bi tih "jebača" bilo više od 0,01%.
Eto još se ti brineš što će pisati na nečijoj osobnoj.
- Alfons Kauders
#207 Re: Reforma Ustava FBiH
pa zasto bi se onda to upisivalo na licnu? ako bi se odnosilo samo na pasivno ucesce na izborima?webby-x wrote:Možeš glasovati tko ti brani. Što izmišljaš?Alfons Kauders wrote:aha, i onda reci da
a) ne mogu glasati
Naravno da ne možeš promijeniti do slijedećeg popisa.
Pa ja upravo govorim da ne bi mogao mijenjati kao
gaće za fotelju. Dosta više.
Kako god hoće. Valjda Bosanac, a može i Izraelac.Alfons Kauders wrote:kako bi se pisali Finci i ekipa? Jevrej ili Zidov?
U čemu je problem?
a za fincija... malo bi ja mislio i na modu... ima jaran neke zute cohe, taman da im napravimo neke ukrase, zvijezde i trakice... a za tebe imamo dobrog crnog pamuka i stare sablone huge bossa... sa dva s... iz burde ocam
- Alfons Kauders
#208 Re: Reforma Ustava FBiH
ne brinem se, ja sam ZA!webby-x wrote:Jes', jes', "raja" su pravo hrabra ... na forumu.Alfons Kauders wrote:kako bi se tek onda raja pisala... kad bi im bilo u licnoj... jebote ne smijem ni posmisliti sta bi sve ljudima padalo na pamet
Onda su vanzemaljci, kao Peđa Kojović.
Ali, kada treba fotelja, onda je Srbin.
E sada lijepo mu se to upiše u osobnu.
Ne brini, ne bi tih "jebača" bilo više od 0,01%.
Eto još se ti brineš što će pisati na nečijoj osobnoj.
jer se na popisu pisem kao "supak" pa da vidim kako ce mi to izgledati na licnoj...
- webby-x
#209 Re: Reforma Ustava FBiH
Odnosilo bi se na sve gdje se taj podatak traži.Alfons Kauders wrote:pa zasto bi se onda to upisivalo na licnu? ako bi se odnosilo samo na pasivno ucesce na izborima?
Za izbore je posebno važno.
Ali ništa od toga, jer sve što
smanjuje manipulacije nije dobrodošlo.
- Alfons Kauders
#210 Re: Reforma Ustava FBiH
gdje se taj podatak trazi ziv bio?webby-x wrote:Odnosilo bi se na sve gdje se taj podatak traži.Alfons Kauders wrote:pa zasto bi se onda to upisivalo na licnu? ako bi se odnosilo samo na pasivno ucesce na izborima?
- webby-x
#211 Re: Reforma Ustava FBiH
Ma pusti te kafanske priče.Alfons Kauders wrote:jer se na popisu pisem kao "supak" pa da vidim kako ce mi to izgledati na licnoj...bicu glavni u kafani
I ja i ti znamo da se nećeš tako izjasniti.
Sjećaš se kako su u toj istoj kafani svi
pričali kako su glasovali za Markovića?
Mi smo ba raja, mi ćemo za Reformiste,
ta nećemo za nacionaliste.
Last edited by webby-x on 16/05/2013 16:49, edited 2 times in total.
- madner
#212 Re: Reforma Ustava FBiH
Naravno, samo izbjegavas da etnicka pripadnost jeste proizvoljna kategorija, za razliku od nacionalne.webby-x wrote:Ma nakvih na popisu obično i ne bude, ali eto ako hoće neka ih.madner wrote:Oni koji ne zele ili nisu u stanju da se oprijedjele.
- webby-x
#213 Re: Reforma Ustava FBiH
Pa imaš i kod zapošljavanja u javnu službu kadaAlfons Kauders wrote:gdje se taj podatak trazi ziv bio?webby-x wrote:Odnosilo bi se na sve gdje se taj podatak traži.Alfons Kauders wrote:pa zasto bi se onda to upisivalo na licnu? ako bi se odnosilo samo na pasivno ucesce na izborima?
traže po ključu (sudovi, tužiteljstva, policija, vojska ...).
- Alfons Kauders
#214 Re: Reforma Ustava FBiH
kod nas u tuzli pobijedise, tako da ces morati naci nekog drugog za tu suplju...webby-x wrote:Ma pusti te kafanske priče.Alfons Kauders wrote:jer se na popisu pisem kao "supak" pa da vidim kako ce mi to izgledati na licnoj...bicu glavni u kafani
I ja i ti znamo da se nećeš tako izjasniti.
Sjećaš se kako su u toj istoj kafani svi
pričali kako su glasovali za Markovića?
Mi smo ba raja, mi ćemo za Reformiste,
ta nećemo za nacionaliste.
-
miki.ba
#215 Re: Reforma Ustava FBiH
@webby-x
Prica ti je šuplja, jedini nacin na koji Hrvati u Bosni mogu krenuti naprijed je da se okane glupih zahtjeva.
Uživaj u ljepoti istorije, glasaj za koga hoceš i živi demokratiju.
Prica ti je šuplja, jedini nacin na koji Hrvati u Bosni mogu krenuti naprijed je da se okane glupih zahtjeva.
Uživaj u ljepoti istorije, glasaj za koga hoceš i živi demokratiju.
- Alfons Kauders
#216 Re: Reforma Ustava FBiH
ne bih znao, nikad nisam bio clan nijedne od navedenih zlocinackih organizacijawebby-x wrote: Pa imaš i kod zapošljavanja u javnu službu kada
traže po ključu (sudovi, tužiteljstva, policija, vojska ...).
- webby-x
#217 Re: Reforma Ustava FBiH
Pa ne moraš biti član.
Nisi ni član Predsjedništva pa znaš da su po ključu.
- Alfons Kauders
#218 Re: Reforma Ustava FBiH
a zar ne bi bilo jednostavnije (i jeftinije) traziti od ljudi koji konkurisu za neku od tih pozicija da dostave zaseban dokument, mislim cisto da 4 miliona ljudi bezveze ne mijenja isprave?webby-x wrote:Pa ne moraš biti član.
doduse i tu vidim mali problemcic...
ono sto se unese u obrazac prilikom popisa stanovnistva se tretira kao povjerljiva informacija... ne mozes traziti kopiju obrazca, a samim tim mi nije jasno kako bi ovaj podatak mogao imati u licnoj...
- madner
#219 Re: Reforma Ustava FBiH
Tako se sada i radi, no gamad mjenja etnicku pripadnost po potrebi.
Mislim nije da je zabranjeno, ali kada se kovao Deyton to nije bilo zamisljeno tako.
Mislim nije da je zabranjeno, ali kada se kovao Deyton to nije bilo zamisljeno tako.
- Alfons Kauders
#220 Re: Reforma Ustava FBiH
obuko sam zutu maramu,madner wrote:Tako se sada i radi, no gamad mjenja etnicku pripadnost po potrebi.![]()
i davidov star
webby-x je reko,
da sam musliman
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#221 Re: Reforma Ustava FBiH
Pa ne znam da li je do tebe ili ne, ali evo simplificirat cu. Dakle prica je o izbornoj volji manjinskog naroda. Kako bi hrvatski narod bio manjinski u toj zamisljenoj bosnjackoj izbornoj jedinici u FBiH i obratno, te samim tim ne bi imao skoro nikakvog uticaja na izbor svojih predstavnika u tijelima vlasti, postavlja se pitanje da li pravljenje izbornih jedinica na etnickom principu diskriminira. Ja kazem da diskriminira i pritom navodim primjer RS-jedna izborna jedinica, skoro potpuno etnicki cista, sto implicira da je izborna volja manjiskog naroda u njoj skoro pa nevidljiva (najdalje su dogurali sa 2 poslanika, a treba ti 6 da izbrises entitetsko glasanje koje je jos pride). Ti tamo spominjes ministre, a njih bira mandatar i potvrdjuje parlament. Tako npr. jedan Fuad Kasumovic koji nije prosao u Parlament dobije funkciju zamjenika ministra npr. Sto znaci da osobe koje obnasaju ministarske funkcije ne moraju biti direktan izraz narodne volje. To je mjesanje baba i zaba. Capysci?biske wrote:u kojoj porediš babe i žabe???_BataZiv_0809 wrote:_biske:
Dobro, nije me niko obavijestio da je zabranjena komparativna metoda![]()
šta znači "izborna volja naroda" ne zna ni, sam tvorac kovanice, čović.
komparirao si nivo koji ima "entitetsko glasanje" sa nivoom koji ga nema želeći da ilustruješ narode. ne kontam... možda je do mene.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#222 Re: Reforma Ustava FBiH
nemre to u hosobne da se piše...pa da ojedinci svako malo hosobne mijenjaju....vego muškima istetovirat na chunu a žemskima na husmine...i kad se jednom hupišaš nema povratka!
- Mister Yes
#223 Re: Reforma Ustava FBiH
Ako se tetovira na chundaru onda ću se izjasniti kao "njak". Kada me neka cura pita šta to znači reći ću da je pisalo "Bošnjak" prije nego su me obrezali prije nekih tridesetak godina. Pobraću simpatije samo takoJoseMujica wrote:nemre to u hosobne da se piše...pa da ojedinci svako malo hosobne mijenjaju....vego muškima istetovirat na chunu a žemskima na husmine...i kad se jednom hupišaš nema povratka!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#224 Re: Reforma Ustava FBiH
vadi se na Skaku...ko ja kad me pitaju šo ti je tolšna? 
- madner
#225 Re: Reforma Ustava FBiH
Uf lako je vamo, valja napisat ne izjasnjava se jer ne zeli