King_1 wrote:damir_m wrote:
A sta su to Bosanci? Srbi?
Zans li ti uopste odakle Srbi u BiH? Da su se vecinom doselili iz Srbije? Znas li za postojanje Bosanske Drzave?
Bos. Muslimani nisu imali nacionalni preporod kao Srbi i Hrvati. Eto to ti je odgovor na tvoje pitanje. No isto tako je Bosnjak i Bosanac historijski terminus za stanovnike BiH. Srbi ako imaju bos. pasos u smislu drzave su Bosanci i sa tim pasosom su bosanci, no njihovo nacionalno porijeklo kao i mnogih Bosnjaka i Hrvata vuce iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, i starosjedioca BiH. Ovdje je postojala i postoji drzava, sta tu nije jasno!? Zato se prica o etnickoj pripadnosti, a u narodu o nacionalnoj...
No tebi niko ne moze uzeti tvoje nacionalno porijeklo, no daj boze da ga znamo, jer vecina pojma nema ni ko je ni sta je, zato se covjek pita cemu toliki ponos, no u BiH si valjda Bosanac u terminologiji, a osjecaj se kako god hoces brate. Iako takav pogled nije privacen od strane Srba, no od normalnih sigurno jeste...
Nemojte mi govoriti o postojanju bosanske države i njenoj hiljadugodišnjoj državnosti. Ona je nije imala, šta je vama? Bila je banovina i kraljevina u srednjem vijeku i potpala pod tuđinsku vlast i nikada više do 1992. nije imala državnost. To su čiste gluposti.
Bosna u srednjem vijeku je bila naseljena Srbima i Hrvatima i nikakvim drugim narodima. Ja ne učim vašu istoriju da su postojali nekakvi Bošnjani kao starosedeoci Bosne itd.
ah onda dorbro, sve mi je jasno...
Srbi su u BiH dosli, naseli se, mozda ne u istocnim djelovima ciji su uvijek dio bili... Toliko!
A sta je to bila ideja Tvrtka? Bosna i Hercegovina. I eno sad ukuca na googl-u BiH drzava. Da, upravo tako...
U tursko doba BiH, a ne Hrvatska i Srbija, u austro-ugarsko ne Srbija, ne Hrvatska and fajnlii 1992 ne BiH nego Srbija...
eh volim samo reci da BiH nije srpska, i nece nikad biti!
Procitaj malo o Srbima u BiH i Hrvatskoj, odakle kako?
BiH najmanje veze ima sa Srbima i pravoslavnom crkvom!
A prije svega ne u Banja Luci, danasnjoj rezidenciji!
Drzava BiH se prostirala najvecim djelom u centralnoj BiH, istocna BiH je ukljucena prosirenjem...
Odakle Srbi u Krajini, u centralnoj Bosni....?
Ako trazis odgovore, citaj naucne radove, a ne neko banjalucko izdanje istorije BiH. Pa oni ce sutra reci da je RS uvijek postojala!
Nadji mi i jednu pravoslavnu crkvu u BiH prije 16. stoljeca?
Ti si vezan za propagandu doktora Seselja...