Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
convict wrote:evo ja sad iz kafane. imao sam s dvojicom jarana dijalog o pravosođu i tako to... dijalog je čudo
Ali dijalog je pičkin dim za strukturirani dijalog kakvog ćemo da vodimo kad dođe Füle. Ima sve da varniči. Samo Tihića staviti na kratak konopac da ne može daleko lutati i pustiti njega da pregovara.
Jel to ti hoćeš da Fule-a istjeraš iz pameti pa mu Tihića guraš u pregovore..
Ako Tihi bude pregovarao neš u Eu ni u limburgu...čojk voli pregovarat pa eto ti...
Prepametni wrote:Manji entitet je ostvario još jedan uspjeh.Naravno,neće biti nikakvih formalnih reformi tj.promjena zakona o sudu i tužilaštvu BiH ali je manji entitet uspio da ih EU predstavi kao pristrane.Teško da će sud i tužilaštvo imati bezrezervnu podršku EU kao što je to do sad bio slučaj.Druga i ne manje važna stvar je da je EU pristala da pregovara sa entitetom bez obzira što je ovo vandredna situacija.Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
jedino obećanje koje je Dodik danas dobio je da zasad neće dobiti po p...i !
sve ostalo je spin za javnost u rs kako bi se sve završilo bez komplikacija do kojih bi došlo u slučaju smjene, poništenja odluka itd.
Prepametni wrote:Manji entitet je ostvario još jedan uspjeh.Naravno,neće biti nikakvih formalnih reformi tj.promjena zakona o sudu i tužilaštvu BiH ali je manji entitet uspio da ih EU predstavi kao pristrane.Teško da će sud i tužilaštvo imati bezrezervnu podršku EU kao što je to do sad bio slučaj.Druga i ne manje važna stvar je da je EU pristala da pregovara sa entitetom bez obzira što je ovo vandredna situacija.Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
Pa to i mi pričamo cijeli dan...preCednik jope pobedio...breeee
Oni kojima, je cjelovita Bosna i Hercegovina na srcu,nemaju razloga za radost i smijeh.
Oni kojima, je cjelovita Bosna i Hercegovina na srcu, znaju da će preCednik učiniti sve da dokusuri PC svojim "pobedama" nad EU, MZ, UN-om, Čak Norisom, i zato imamo razloga za smijeh i radost
Samo naprije Duduče, sve ih "pobedi"
svako me je jasno da te institucije ne rade kako treba,da rade predsjednik entiteta bi stanovao u zenici,a ne obavljao nekakvu funkciju.
ko je to pregovarao s entitetom?ashton rekla što je imala i podvio se rep.
Prepametni wrote:Do sad je EU insistirala na "jednoj adresi" tj.vladi države.Vrlo lako bi EU sutra mogla pristati i na pregovore o pridruživanju u kojima bi glavnu riječ vodile entitetske vlade a entitetski parlamenti usvajali potrebne zakone dok bi institucije BiH u tom poslu bi imale samo ulogu posmatrača.
Ovo mi je promaklo... e moj Rajkane, kakve nam ovo bolide šalješ? Nekad su bili bar malo intelEgentniji...
Pa dobro "prepametni" kaže..sve ti je to tako ....ne znam bogami šta ti je smiješno? Viš da je čojk ozbiljan..
samo da nadopunim post od cijenjenog kolege "prepametnog"...ovo je danas biJo poĆetak kraja mrske i nametnute tvorevine. Gotovo, jedan dio uHkino IMJ a drugi ali mnogo veći i bitniji ukino preCednik...
plain vanilla wrote:Ne brinem ja za Precjednika, jos ce oni danasnji dan proglasiti za praznik i Dan pobjede nad Europom
Kakvom BRE evropom - preCednik je danas BRE pobedio vasionu
Pa mi se danas zezali i uporedjivali ovo s Kosovskim bojem, a oni fakat krenuli velicati Dodika i prikazivati njegov debakl kao pobjedu
Znaš onaj vic kad su se polemali Bosnac i Crnogorac?
Pitaju crnogorca, pa kako se završilo
A Crnogorac ni pet ni šest, ma on otišao a mene ko kralja odnjeli na nosilima...
hercegovac_pravi wrote:
A Crnogorac ni pet ni šest, ma on otišao a mene ko kralja odnjeli na nosilima...
hercegovac_pravi wrote:
hercegovac_pravi wrote:
E takva ti je "pobeda" preCednika...
Znaci, nije vise preCednik, sad je kralj
Da i to na nosilima "političkim"...Ona "ružnulja" iz EVrope otišla su aviJonom a preCednik ....kmeeeee..
A prisjećam se "ko da je bilo juče" kako preCednik u Foči kaziva širokoj narodnoj masi kako "mi sada idemo u referendum"...
Mšečini da sam ja jope nješta saNJavo...
hercegovac_pravi wrote:
E takva ti je "pobeda" preCednika...
Znaci, nije vise preCednik, sad je kralj
kaiser Doduk
King Kaisser Firer President Comander DUDUK je puna titula gospodina prCjednika.