REFERENDUM

Locked
palermo

#201 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
Pokliči ne pokliči, potpuno je svejedno.......ako Dodik provede referendum a MZ ništa ne uradi, jasno je šta slijedi.....nema veze to sa pokličima. A što se tiče običnih i normalnih ljudi, njima svakako nije do rata.....al rat nikada nije u pricipu pitanje izbora ,prema tome.....

I by the way, mislim da su Bošnjaci u ovom trenutku ipak spremniji na rat nego drugi....
Corto Maltese

#202 Re: REFERENDUM

Post by Corto Maltese »

Vitez Koja wrote:
Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
Da, vidi se i koje izgubio nekog u proslom ratu.....
Na žalost, ovoj zemlji je teško naći nekoga ko nije izgubio nikoga. Ipak, do prije par mjeseci, gotovo niko nije prizivao novi rat. Vjerovatno je trebalo da stasaju generacije onih koji nisu bili u pravom dobu početkom devedesetih, pa da huškanje krene.
Ostajem pri tome da je huškačima najmanji zajednički sadržitelj prije svega taj što prošlom ratu, iz bilo kojeg razloga, nisu bili dorasli. A ostali motivi mogu biti raznoliki- od osvete zbog gubitka, preko patriotizma, do avanturizma, previše video igrica...
Last edited by Corto Maltese on 15/04/2011 11:55, edited 1 time in total.
palermo

#203 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:
Na žalost, ovoj zemlji je teško naći nekoga ko nije izgubio nikoga. Ipak, do prije par mjeseci, gotovo niko nije prizivao novi rat. Vjerovatno je trebalo da stasaju generacije onih koji nisu bili u pravom dobu početkom devedesetih, pa da huškanje krene. Ostajem pri tome da se huškači prepoznaju prije svega po tome što prošlom ratu, iz bilo kojeg razloga, nisu bili dorasli.
Zašto zoveš huškačima ljude koji kažu da bi u slučaju potrebe branili ovu zemlju.

Imaš li ti kakvu ideju šta raditi u slučaju da Dodik provede referendum, a MZ ništa ne uradi.

Huškači postoje, naravno, ali oni su prije svega danas nalaze u Banjaluci, zašto je to tako teško priznati.
Vitez Koja

#204 Re: REFERENDUM

Post by Vitez Koja »

Corto Maltese wrote:
Vitez Koja wrote:
Na žalost, ovoj zemlji je teško naći nekoga ko nije izgubio nikoga. Ipak, do prije par mjeseci, gotovo niko nije prizivao novi rat. Vjerovatno je trebalo da stasaju generacije onih koji nisu bili u pravom dobu početkom devedesetih, pa da huškanje krene. Ostajem pri tome da se huškači prepoznaju prije svega po tome što prošlom ratu, iz bilo kojeg razloga, nisu bili dorasli.
Ja nisam huskac, huskac je u Banjaluci....u tome je stvar...tvoj je problem sto to ne zelis prepoznati...ovo je samo moja rekacija i nista vise...i ti si, bar po onome sto si pisao,92 bio u slicnoj situaciji. Samo si reagovao....
arzuhal

#205 Re: REFERENDUM

Post by arzuhal »

Huška se, huška
da on voli Duška
Corto Maltese

#206 Re: REFERENDUM

Post by Corto Maltese »

Vitez Koja wrote:Ja nisam huskac, huskac je u Banjaluci....u tome je stvar...tvoj je problem sto to ne zelis prepoznati...ovo je samo moja rekacija i nista vise...i ti si, bar po onome sto si pisao,92 bio u slicnoj situaciji. Samo si reagovao....
Reagovao na puške i granate, kamione sa "bananama" i avione koji probijaju zvučni zid iznad glave. Na šta sad da reagujem? Na parlamentarnu odluku, koja je donesena samo da bi isprovocirala reagovanje na suprotnoj strani? Malo sam preiskusan da trčim na svaku nabijenu loptu.
kv99

#207 Re: REFERENDUM

Post by kv99 »

Corto Maltese wrote:
Vitez Koja wrote:
Na žalost, ovoj zemlji je teško naći nekoga ko nije izgubio nikoga. Ipak, do prije par mjeseci, gotovo niko nije prizivao novi rat. Vjerovatno je trebalo da stasaju generacije onih koji nisu bili u pravom dobu početkom devedesetih, pa da huškanje krene.
Ostajem pri tome da je huškačima najmanji zajednički sadržitelj prije svega taj što prošlom ratu, iz bilo kojeg razloga, nisu bili dorasli. A ostali motivi mogu biti raznoliki- od osvete zbog gubitka, preko patriotizma, do avanturizma, previše video igrica...
Sto se stvari brzo zaboravljaju ...pa 2000 je za vrijeme samouprave bilo vec podjeljeno oruzje, okupljeni ljudi, podjeljeni zadaci, sistem veza osposbljen, cekao se samo telefonski poziv da pokret. Nije se krenulo jer su se politicari dvoumili ali je bilo i te kako spremnih da njihove planove sprovedu u dijelu. A 2000 su ne samo sjecanja vec i rane bile mnogo svjezije pa ako je tada bilo ljudi spremnih da ponovno kolje sta mislis koliko ih je danas ?
Bokas

#208 Re: REFERENDUM

Post by Bokas »

palermo wrote:
I by the way, mislim da su Bošnjaci u ovom trenutku ipak spremniji na rat nego drugi....
To znaci da si i ti spreman da napustis svoju udobnu fotelju iz koje vodis salonske ratove, i da bacis guzicu u blato.

Kome je do rata danas, samo onima koji su zaboravili predhodni, manje virtualnih poklica, oni koji su ovde najglasniji, sutra bi se izgubili po Kanadama.

Niko nije spreman za rat danas, niti bi iko to dozvolio. Spusti loptu druze, dosta je internet ratnika.
Hodidid

#209 Re: REFERENDUM

Post by Hodidid »

Corto Maltese wrote:
Vitez Koja wrote:Ja nisam huskac, huskac je u Banjaluci....u tome je stvar...tvoj je problem sto to ne zelis prepoznati...ovo je samo moja rekacija i nista vise...i ti si, bar po onome sto si pisao,92 bio u slicnoj situaciji. Samo si reagovao....
Reagovao na puške i granate, kamione sa "bananama" i avione koji probijaju zvučni zid iznad glave. Na šta sad da reagujem? Na parlamentarnu odluku, koja je donesena samo da bi isprovocirala reagovanje na suprotnoj strani? Malo sam preiskusan da trčim na svaku nabijenu loptu.
Pa i onim puskama i granatama je predhodila koliko se ja sjecam parlamentarna odluka SAO Krajina o izlasku iz BiH i prisajedinjenju velikoj Srbiji. Ili se varam?

Nemoj se samo uljuljkati previse u iskustvo pa da ti iz lose postavljene offside zamke ne utrpaju gol.
Vitez Koja

#210 Re: REFERENDUM

Post by Vitez Koja »

Corto Maltese wrote:

Nastavak, onoga sta su radile te "banane", granate i puske....Postujem sto si uradio, svojim djelom, za ovu zemlju i hvala ti na tome,ali mislim da u ovome griesis. Za mene je ovo samo nastavak politike iz devedestih i nista vise od toga...i negdje sam ranije napisao, ovaj referendum je usmjeren prije svega prema pro-bosanskim snagama da se vidi kakva ce njihova reakcija biti...zasada je dovoljno pokazati odlucnost....sutra, nikad se ne zna....I imam osjecaja, kada govoris o meni, kao huskacu, da me zelis prikazati kao nekog ko ima hiljade pusaka, pa zelim ih, kao dobar trgovac oruzijem, prodati sto prije i po sto vecoj cijeni....

P.S. ne letim ni ja na prvu, ali i sam si rekao, kako ste se u martu 92 zajebavali na temu rata, pa rata bi....
Corto Maltese

#211 Re: REFERENDUM

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote:
Zašto zoveš huškačima ljude koji kažu da bi u slučaju potrebe branili ovu zemlju.

Imaš li ti kakvu ideju šta raditi u slučaju da Dodik provede referendum, a MZ ništa ne uradi.

Huškači postoje, naravno, ali oni su prije svega danas nalaze u Banjaluci, zašto je to tako teško priznati.
Dakle na referendum se legalno odgovara ratom? Nek si mi rekao. Mi održali jedan referendum 1. marta '92. i odmah nas JNA i Karadžić napali čime su stigli.
Alija rek'o: "Halo jeste li normalni referendum je politički čin, haj'mo ovo politički rješavati!"
A Karađić upr'o: "Jok! Na referendum se odgovara ratom!"
Jebo te koji je ovo Deja Vu u ogledalu!?
U ratovima se ubija, to barem svi znamo.
Koga si ti spreman ubiti zbog referenduma?
Last edited by Corto Maltese on 15/04/2011 12:21, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#212 Re: REFERENDUM

Post by Bloo »

Bokas wrote:
Kome je do rata danas, samo onima koji su zaboravili predhodni, manje virtualnih poklica, oni koji su ovde najglasniji, sutra bi se izgubili po Kanadama.

Niko nije spreman za rat danas, niti bi iko to dozvolio. Spusti loptu druze, dosta je internet ratnika.
+1

djeca koja su rodena u ratu ili poslije rata pokazuju toliko kolicinu mrznje i huskackog nacionalizma da me to zabrinjava
i to njihovo prizivanje rata :shock: jarane, ko ga je jedno m pregurao, strese se na pomisli ponovnog

dosta ljudi koji su ovdje bili u ratu, i dali svoje udove i clanove familije, bi prvi otisli...jednom je dosta
Vitez Koja

#213 Re: REFERENDUM

Post by Vitez Koja »

Bokas wrote:
palermo wrote:
To znaci da si i ti spreman da napustis svoju udobnu fotelju iz koje vodis salonske ratove, i da bacis guzicu u blato.

To i Dodik i isputuje, ko je za rata....
Hodidid

#214 Re: REFERENDUM

Post by Hodidid »

@bokas: Najbolje je da se mi mirno razdruzimo u Bosni jel tako?
palermo

#215 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Bokas wrote:
palermo wrote:

.
ne bih rado, fino mi je u ovoj fotelji, a i ne bih ljeto da propustim....more, sunce, plaže Kemera...ne bih.....
al kao što ti rekoh, nije to stvar moga izbora..jednostavno je tako...

I šta mene prozivaš da mi je do rata, ti bi referendumisao, ali bez posljedica...pa život nije na takav način uređen,

dakle kad se objavi datum referenduma, ti onda kreni po kućama i stanovima Banjaluke,ma diljem Republike Srpske i ljudima objašnjavaj da ne izlaze na referendum. Piši tekstove u novinama protiv referenduma, lijepi plakate na zidovima protiv refrenduma. Na na taj način ćeš biti pravi, istinski mirotvorac, ovako prozivati mene za neko internetsko huškačenje je bezveze...
Corto Maltese

#216 Re: REFERENDUM

Post by Corto Maltese »

Vitez Koja wrote: P.S. ne letim ni ja na prvu, ali i sam si rekao, kako ste se u martu 92 zajebavali na temu rata, pa rata bi....
Tačno, zajebavali se i zajebali se. Ali to se rješava na drugi način: "Radite kao da će sto godina biti mir, a spremajte se kao da će sutra zaratiti!"
Prizivanje rata, postavljanje fotografija mitraljeza i snajpera nije pokriveno tom parolom. Nije da mislim da će ovaj forum uzrokovati rat u Bosni i Hercegovini, ali koga su zmije ujedale, i prema gušterima je rezervisan.
kv99

#217 Re: REFERENDUM

Post by kv99 »

Bokas wrote:
palermo wrote:

Ja ne vjerujem da je ikome normalnom stalo do rata ali da li je ikome normalnom bilo do rata 1992 ? I sta se tada dogodilo ? Da li si i ti jedan od onih koji mislis da ce rata biti jedino ako Bosnjaci krenu na juris prema BL ? Nece krenuti i zbog toga nece biti rata . Ali u slucaju da se cetnici stvarno odluce da krenu do kraja i odvoje za to im je potrebno da ponove isti onaj scenario iz 1992 ne samo u Brckom vec svuda gdje im je potrebno ...mozda ni tada ne bi bilo rata ali bi bilo genocida, protjerivanja , silovanja itd . Ne znam , mozda je sve to bolje od rata jer za rat treba dvoje .
palermo

#218 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Corto Maltese wrote: Dakle na referendum se legalno odgovara ratom? Nek si mi rekao. Mi održali jedan referendum 1. marta '92. i odmah nas JNA i Karadžić nas napali čime su stigli.
Alija rek'o: "Halo jeste li normalni referendum je politički čin, haj'mo ovo politički rješavati!"
Pa dobro šta se ljutiš, mogao si lijepo napisati, ja sam za mirno razdruživanje i odmah bih sve shvatio.
veljaca

#219 Re: REFERENDUM

Post by veljaca »

Corto Maltese wrote:

Dakle na referendum se legalno odgovara ratom? Nek si mi rekao. Mi održali jedan referendum 1. marta '92. i odmah nas JNA i Karadžić nas napali čime su stigli.
:?
Au, koliko si pobrkao .... tako puno ...
Corto Maltese

#220 Re: REFERENDUM

Post by Corto Maltese »

Ne znam da li se to zove IV Palatalizacija, Jednačenje po zvučnosti, Južnoslavenska Antiteza, ali jeste li primjetili kako se hinjski i neprimjetno ona: "Ko je počeo rat?", pretvara u: "Ko će početi rat?"
Hodidid

#221 Re: REFERENDUM

Post by Hodidid »

@kv99: Ne znam da li si ironican ili mislis ozbiljno ali kad kazes da za rat treba dvoje onda ponavljas Alijinu tezu iz 1992 godine koja nas je umalo stajala sve glave. Za rat je naime dovoljno i jedno.
Vitez Koja

#222 Re: REFERENDUM

Post by Vitez Koja »

Corto Maltese wrote:
Vitez Koja wrote: P.S. ne letim ni ja na prvu, ali i sam si rekao, kako ste se u martu 92 zajebavali na temu rata, pa rata bi....
Tačno, zajebavali se i zajebali se. Ali to se rješava na drugi način: "Radite kao da će sto godina biti mir, a spremajte se kao da će sutra zaratiti!"
Prizivanje rata, postavljanje fotografija mitraljeza i snajpera nije pokriveno tom parolom. Nije da mislim da će ovaj forum uzrokovati rat u Bosni i Hercegovini, ali koga su zmije ujedale, i prema gušterima je rezervisan.
Po ovome sto ti napisao, tebi je za rat bio, kriv neko kao mi ovdje!? Ja ne prizivam nista, samo kazem sta bi bio spreman uraditi i to je sve...Zna Dodik dobro sta znaci, bilo kakav referendum u ovoj zemlji, znas i ti, kao i vecina ljudi u ovoj zemlji, ali ti se bojis gustera, ali ne i zmije....
Vitez Koja

#223 Re: REFERENDUM

Post by Vitez Koja »

Bloo wrote:
Bokas wrote:

+1

djeca koja su rodena u ratu ili poslije rata pokazuju toliko kolicinu mrznje i huskackog nacionalizma da me to zabrinjava
i to njihovo prizivanje rata :shock: jarane, ko ga je jedno m pregurao, strese se na pomisli ponovnog

dosta ljudi koji su ovdje bili u ratu, i dali svoje udove i clanove familije, bi prvi otisli...jednom je dosta
Govori u svoje ime....
Bloo
Globalna šefica

#224 Re: REFERENDUM

Post by Bloo »

Vitez Koja wrote:
Govori u svoje ime....

osim sto smo se odbranili sta ti je rat dobra donio? pogledaj oko sebe? mislis da ce ti biti bolje poslije nastavka tj novog rata (gluho bilo)?

moze samo gore

i nije ovo samo u moje ime, ovo je i u ime mojih prijatelja i porodice :)
Last edited by Bloo on 15/04/2011 12:28, edited 1 time in total.
kv99

#225 Re: REFERENDUM

Post by kv99 »

Hodidid wrote:@kv99: Ne znam da li si ironican ili mislis ozbiljno ali kad kazes da za rat treba dvoje onda ponavljas Alijinu tezu iz 1992 godine koja nas je umalo stajala sve glave. Za rat je naime dovoljno i jedno.
Za rat je potrebno dvoje, za genocid je potrebna jedna strana koja kolje a druga koja drzi vrat na panju. I to je ono sto i danas neki zagovaraju " nema rata jer ga niko nece / to nece dozvoliti MZ,USA, EU, Djeda Mraz, Hare Krisna, nema ko da se bori / svi su lopovi i sto da se borimo za njih" isto ono sto se govorilo i 1991/1992.
Pogledaj samo koliko ima komentara koji tvrde da je opomena na ono Dodik radi ustvari zagovaranje rata a da nije zagovaranje rata ono sto on radi ;-)
Locked