Nisi ti ništa trebao dobiti, agresija i etnička čišćenja su bila namjere koje nijedan sporazum nije zaustavio, uključujući i dejtonski.colt wrote:Kakav je ovaj što imamo. 25 % teritorije naspram 44 % koliko smo trebali dobiti. Da ne kažem da smo u ljudstvu najviše najebali__Phoenix__ wrote:Kutiljerov plan je bio fašistički.
Referendum!!!
-
__Phoenix__
#226 Re: Referendum!!!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#227 Re: Referendum!!!
šteta samo što nije oma referendum ocjepljenju
da stane ova rahatpatnja i da se samopatimo 
-
colt
#228 Re: Referendum!!!
Ko je htio prosli rat. Niko. A jednostavno si bio uvučen. Rat je sad najlakše pokrenuti. Nađeš par budala i naprave sranje i iz straha za život uvuku se i ostaliJanjicar wrote:Kakav rat ljudi nema ovdje rata, ko ce ratovat ?
Ko god je pametan porodicu za ruku i preko planina bjezi, ili ostani bori se i za 3 godine ako prezivis neces imat sta jest a skladišnici ce biti predsjednici...
- bach
#229 Re: Referendum!!!
__Phoenix__ wrote:I jedini koji može efektivno ukloniti prijetnje o referendumu je Incko, ali on se već godinama unazad pokazao kao čovjek upitnih moralnih osobina, ostavši gluh na sve i jedno ugnjetavanje povratnika u šumsku...
-
almir90
#230 Re: Referendum!!!
@sWeeT_Companion
Imaju li Bošnjaci povratnici u RS da donesu odluku i rapišu referendum na kojem će se izjasniti da li žele da za njih prestanu važiti zakoni i odluke Suda i Tužilaštva RS-a, i da oni prihvataju samo odluke Suda i Tužilaštva (F)BiH?
Dakle, ako je demokratsko pravo srpskog naroda da izrazi volju na refrendumu o ovome pitanju, onda moraju i Bošnjaci u istom tom entitetu imati pravo da donesu odluku u kojoj će oni (Bošnjaci) negirati Sud i Tužilaštvo RS-a.
Kažeš da Srbi nisu za oružani sukob, a da je obratna situacija, recimo da vas ima 2 000 000 i jako naoružanje i vojnu sposobnost, da li bi i tada Srbi išli na oružanu secesiju, ili bi zarad mira ostali u BiH? Nemoj samo računati na Srbiju, ona se javno neće smjeti uplitati, može samo tajno slati dobrovoljce, ali i to je pitanje koliko bi ih bilo, jer u onakvom naletu nacionalizma devedesetih, opet ih nije bilo dovoljno da se istrijebi jedan narod. Ostaje pitanje koliko Srba u Srbiji danas ima koji su spremni da ratuju za "braću" preko Drine?
Rat oružjem nije nikakvo rješenje, jer će biti isto, stranci nikada neće dozvoliti da se istrijebi (protjera) jedan narod van države, u naletu protjerivanja opet bi došlo do mirovnih sporazuma i to je kraj priče. Svi bi opet ostalo u istoj državi, samo bi bilo pitanje granica. Ja sam vala djetinjstvo proveo po podrumima i izbjeglištima, ne bih ponovo to proživljavao, samo ovaj put u rovu.
Put kojim se Milorad upušta može donijeti razne posljedice, ja sam odavno pisao da sve ovo ne miriše na dobro. Nek' nas sve gurne u oružani sukob, isto kao i Kradžić on sigurno neće biti u rovu i na prvoj liniji, kao što nije bio ni u prethodnom ratu. Ali, mi obični narod ćemo biti primorani da se uhvatimo svi puške, pa šta bude.
Imaju li Bošnjaci povratnici u RS da donesu odluku i rapišu referendum na kojem će se izjasniti da li žele da za njih prestanu važiti zakoni i odluke Suda i Tužilaštva RS-a, i da oni prihvataju samo odluke Suda i Tužilaštva (F)BiH?
Dakle, ako je demokratsko pravo srpskog naroda da izrazi volju na refrendumu o ovome pitanju, onda moraju i Bošnjaci u istom tom entitetu imati pravo da donesu odluku u kojoj će oni (Bošnjaci) negirati Sud i Tužilaštvo RS-a.
Kažeš da Srbi nisu za oružani sukob, a da je obratna situacija, recimo da vas ima 2 000 000 i jako naoružanje i vojnu sposobnost, da li bi i tada Srbi išli na oružanu secesiju, ili bi zarad mira ostali u BiH? Nemoj samo računati na Srbiju, ona se javno neće smjeti uplitati, može samo tajno slati dobrovoljce, ali i to je pitanje koliko bi ih bilo, jer u onakvom naletu nacionalizma devedesetih, opet ih nije bilo dovoljno da se istrijebi jedan narod. Ostaje pitanje koliko Srba u Srbiji danas ima koji su spremni da ratuju za "braću" preko Drine?
Rat oružjem nije nikakvo rješenje, jer će biti isto, stranci nikada neće dozvoliti da se istrijebi (protjera) jedan narod van države, u naletu protjerivanja opet bi došlo do mirovnih sporazuma i to je kraj priče. Svi bi opet ostalo u istoj državi, samo bi bilo pitanje granica. Ja sam vala djetinjstvo proveo po podrumima i izbjeglištima, ne bih ponovo to proživljavao, samo ovaj put u rovu.
Put kojim se Milorad upušta može donijeti razne posljedice, ja sam odavno pisao da sve ovo ne miriše na dobro. Nek' nas sve gurne u oružani sukob, isto kao i Kradžić on sigurno neće biti u rovu i na prvoj liniji, kao što nije bio ni u prethodnom ratu. Ali, mi obični narod ćemo biti primorani da se uhvatimo svi puške, pa šta bude.
Last edited by almir90 on 15/07/2015 23:39, edited 2 times in total.
- Manu
#231 Re: Referendum!!!
Priča se da je uplatio samo ovaj par, i to stoju iz X u X.mO k3 wrote:Sta ce sada Inzko uraditi ....
-
colt
#232 Re: Referendum!!!
Prijatelju. Ovaj mir je genocidni sa nekoliko hiljada mrtvih Bošnjaka, a onaj kakav god da je vjerovatno bi imao manje žrtava. Pogledaj malo kartu i mislim da bi mijenjao sadašnju situaciju za Kutiljerov plan__Phoenix__ wrote:Nisi ti ništa trebao dobiti, agresija i etnička čišćenja su bila namjere koje nijedan sporazum nije zaustavio, uključujući i dejtonski.colt wrote:Kakav je ovaj što imamo. 25 % teritorije naspram 44 % koliko smo trebali dobiti. Da ne kažem da smo u ljudstvu najviše najebali__Phoenix__ wrote:Kutiljerov plan je bio fašistički.
- Janjicar
#233 Re: Referendum!!!
Ljudi su glupi to je sigurno, a na Balkanu ljudi su preglupi.colt wrote:Ko je htio prosli rat. Niko. A jednostavno si bio uvučen. Rat je sad najlakše pokrenuti. Nađeš par budala i naprave sranje i iz straha za život uvuku se i ostaliJanjicar wrote:Kakav rat ljudi nema ovdje rata, ko ce ratovat ?
Ko god je pametan porodicu za ruku i preko planina bjezi, ili ostani bori se i za 3 godine ako prezivis neces imat sta jest a skladišnici ce biti predsjednici...
Zar mozak obicnog covjeka ne moze skontat da mu je najbitnije zdravlje (zdravstveno osiguranje) i posao ? Da se za to bore ?
-
almir90
#234 Re: Referendum!!!
insomnia78 wrote: Posle zene...
Imal' koja da farba i moja?
-
__Phoenix__
#235 Re: Referendum!!!
Ona gestikulacija kafane opisuje njegov dosadašnji rad...bach wrote:__Phoenix__ wrote:I jedini koji može efektivno ukloniti prijetnje o referendumu je Incko, ali on se već godinama unazad pokazao kao čovjek upitnih moralnih osobina, ostavši gluh na sve i jedno ugnjetavanje povratnika u šumsku...
-
hAZNADAR
#236 Re: Referendum!!!
1 i 2 - slazem se. 3 -ne. Zna on da ni ovaj nece proci kao i ranije,.. samo ce i tada ispasti domoljub kojeg okupatori onemogucavaju da narod vodi u slobodu i svalice krivicu za sve na njih.DrugaGimnazija wrote:Dodik ovaj referendum radi iz 3 razloga:
1. Da zastiti sebe od istrage pred Sudom BiH, sad kad su SIPA, drzavni sud i tuzilastvo pod kontrolom neprijatelja iz SDA i SDS.
2. Da podigne tenzije i napali ljude da opet glasaju za njega.
3. Da pusti probni balon prije nego sto raspise onaj pravi referendum.
Mislim da je najbolje nikako ne reagovati jer on i ocekuje upravo pritiske i racuna na ovo sto si rekao. Ne dopustiti mu da nadje drugog krivca za svoju politiku. referendum nosalantno proglasiti nevazecim i SIPA nastavlja svoj posao. Ukoliko to sprijece - tek onda postaje ozbiljno i pocinje kriza.Najbolji odgovor drzave bi bio:
1. Ubrzavanje istrage protiv Dodika i njegovo hapsenje.
2. Pritisak (prijetnja) na OHR da, ili oni stave odluku o referendumu izvan snage, ili ce to raditi drzava BiH svim sredstvima.
-
gagy06
#237 Re: Referendum!!!
Kakvi offtopic. To je sva poenta. Uzimaju sve sto hoce. A zasto-pa niko im i ne brani! Bosnjacki politicari?hAZNADAR wrote:Na mala vrata je prisao zakon o prebivalistu - konacni zavrsetak etnickog ciscenja.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/koalicij ... /150715129
Dok mi prijetimo ratom, prizivamo Ameriku, .... jos jedna patka o referendumu je zasjenila jedan od najkrupnijih zakona u zadnjih 20 god.
Vlast u RS sad definitivno ima apsolutnu vlast da oduzima imovinu kome hoce i stvori "pravnu osnovu" za to kako hoce. Zar je moguce da smo toliko glupi?
Znam da je of topic - ali mozda i nije.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#238 Re: Referendum!!!
Nije bitno kakav ce biti ishod referenduma, vec kako ga sprijeciti bez oruzanih sukoba. Srbi idu na kartu ugrozenosti vec 23 godine, njima je potrebna ucinkovita reakcija od dosad veoma tolerantnih probosanskih snaga da bi ubrzali raspisivanje referenduma o odcjepljenju. Ovo treba ozbiljno shvatiti. Istorija se ponavlja samo onim koji je ignorisu.colt wrote:Alija je 92. odbio mir koji nam je davao veće ovlasti i teritorije nego što sad imamo i to na savjet američkog ambasadora koji mu je govorio da će više dobiti ako odbije. Šta smo dobili. Samo manje. Ne uzdajmo se u Zapad i strane ambasadore . . . samo naivan može njima vjerovati da će nešto učiniti.
Ako uspije referendum, rat je neminovan, htjeli mi ili ne.
-
splinter
#239 Re: Referendum!!!
Ovaj me referendum podsjeća na ono marširanje kozjaka kroz BL prošle godine nekad, kad su počinjale priče. Ovaj je referendum nagazna mina za njegove autore a vrijeme će to pokazati. Ako i izbije rat na ovim prostorima izbiće zbog potpuno drugih stvari a ne referenduma ovog ili onog al otom potom. . .
-
dezurni_ucenik
#240 Re: Referendum!!!
Ahjaa233 wrote:Divi dijaspore sto zakuhava!insomnia78 wrote:
Posle zene...
Nisu prsti da se nokti rezu, vec su prsti da se Srbin krsti.
- insomnia78
#241 Re: Referendum!!!
Hahadezurni_ucenik wrote:Ahjaa233 wrote:Divi dijaspore sto zakuhava!insomnia78 wrote:
Posle zene...
Jest, jest
Kita, "ne pomazu ni arapi vise"
-
dezurni_ucenik
#242 Re: Referendum!!!
Standardna prica o ratu uvijek na ovdje na forumu. Pretpostavljam vecina ovih sto prizivaju sukobe su iz okoline Malmea i Geteborga. Tacno ko da neki prizeljkuju da se ovdje zakuha. Ko ce ba pocet rat, pa nije Srbija ona sila sto je bila 92.godine. De ba, ohladite glave, ne dizite tenzije. Boli vas racku, na sigurnom ste. Ne zakuhavajte i ne strasite narod. I onako smo u dubokim govnima svaki dan, ne trebaju nama nikakve price o ratovima.
- insomnia78
#243 Re: Referendum!!!
Po pravl'ima kolega, po prav'limadezurni_ucenik wrote:Ahjaa233 wrote:Divi dijaspore sto zakuhava!insomnia78 wrote:
Posle zene...
"Nisu prsti da se nokti rezu
nit' su prsti da se konji vezu
Nisu prsti zato sto su prsti,
Vec su prsti da se srbin krsti..."
-
dezurni_ucenik
#244 Re: Referendum!!!
Neka znaju Meka i Medina
Neka znade NATO i Pristina
niko Srbina ne sme da bije
zivot bice lep na globusu Srbije

Neka znade NATO i Pristina
niko Srbina ne sme da bije
zivot bice lep na globusu Srbije
- bach
#245 Re: Referendum!!!
Ti zaboravljaš da su oni bili dovoljno blesavi 1999. da svoje rashodovane MIG 21 i slične muzejske eksponate suprotstave najsavremenijim avionima moderne vojne avijacije.dezurni_ucenik wrote:Standardna prica o ratu uvijek na ovdje na forumu. Pretpostavljam vecina ovih sto prizivaju sukobe su iz okoline Malmea i Geteborga. Tacno ko da neki prizeljkuju da se ovdje zakuha. Ko ce ba pocet rat, pa nije Srbija ona sila sto je bila 92.godine. De ba, ohladite glave, ne dizite tenzije. Boli vas racku, na sigurnom ste. Ne zakuhavajte i ne strasite narod. I onako smo u dubokim govnima svaki dan, ne trebaju nama nikakve price o ratovima.
-
dezurni_ucenik
#246 Re: Referendum!!!
A inace iz tog rata izasli su ko "pobEdnici". I danas placu ko zadnje pickice na godisnjicu napada kad se sjete kako su dobili po njonji.bach wrote:Ti zaboravljaš da su oni bili dovoljno blesavi 1999. da svoje rashodovane MIG 21 i slične muzejske eksponate suprotstave najsavremenijim avionima moderne vojne avijacije.dezurni_ucenik wrote:Standardna prica o ratu uvijek na ovdje na forumu. Pretpostavljam vecina ovih sto prizivaju sukobe su iz okoline Malmea i Geteborga. Tacno ko da neki prizeljkuju da se ovdje zakuha. Ko ce ba pocet rat, pa nije Srbija ona sila sto je bila 92.godine. De ba, ohladite glave, ne dizite tenzije. Boli vas racku, na sigurnom ste. Ne zakuhavajte i ne strasite narod. I onako smo u dubokim govnima svaki dan, ne trebaju nama nikakve price o ratovima.
- Point.
#247 Re: Referendum!!!
Referendum ti je na 100 km od kucnog praga al nek si se ti sjetio Malmea i Geteborga. E moj noju! Gurni tu glavu jos dublje u zemlju.dezurni_ucenik wrote:Standardna prica o ratu uvijek na ovdje na forumu. Pretpostavljam vecina ovih sto prizivaju sukobe su iz okoline Malmea i Geteborga. Tacno ko da neki prizeljkuju da se ovdje zakuha. Ko ce ba pocet rat, pa nije Srbija ona sila sto je bila 92.godine. De ba, ohladite glave, ne dizite tenzije. Boli vas racku, na sigurnom ste. Ne zakuhavajte i ne strasite narod. I onako smo u dubokim govnima svaki dan, ne trebaju nama nikakve price o ratovima.
- O'zone
- Globalni moderator
#248 Re: Referendum!!!
Evo Bakiri su uradili svojeGandalfSivi wrote:Ovo i jeste tema koja je vise o bakirima, nego o Dodiku. Dodik je svoje uradio, sada su na redu bakiri...
Nisu se pojavili na glasanju I proslo je novo etnicko čišćenje na teritoriji rs-a. Tek u narednim mjesecima kad murija počne da provjerava boravišta skontam će se da je referendum P. Dim kao i onaj u Grčkoj gdje je većina rekala "NE" ali ........
-
dezurni_ucenik
#249 Re: Referendum!!!
Nek si ti svoje dupe u Ameriku smjestio ! Hoces ti doci uzet' pusku ako dodje do rata ili ces biti general preko foruma?Point. wrote:Referendum ti je na 100 km od kucnog praga al nek si se ti sjetio Malmea i Geteborga. E moj noju! Gurni tu glavu jos dublje u zemlju.dezurni_ucenik wrote:Standardna prica o ratu uvijek na ovdje na forumu. Pretpostavljam vecina ovih sto prizivaju sukobe su iz okoline Malmea i Geteborga. Tacno ko da neki prizeljkuju da se ovdje zakuha. Ko ce ba pocet rat, pa nije Srbija ona sila sto je bila 92.godine. De ba, ohladite glave, ne dizite tenzije. Boli vas racku, na sigurnom ste. Ne zakuhavajte i ne strasite narod. I onako smo u dubokim govnima svaki dan, ne trebaju nama nikakve price o ratovima.
Dok vi cvilite o referendumu, Srbi i Hrvati usvojise danas zakon o prebivalistu.
- Point.
#250 Re: Referendum!!!
To hocu li ja doci ili ne ne mjenja cinjenicu da ti je jebeni referendum na 100 km od kuce a ti i dalje zuji da dijaspora zakuhava.dezurni_ucenik wrote:Nek si ti svoje dupe u Ameriku smjestio ! Hoces ti doci uzet' pusku ako dodje do rata ili ces biti general preko foruma?Point. wrote:Referendum ti je na 100 km od kucnog praga al nek si se ti sjetio Malmea i Geteborga. E moj noju! Gurni tu glavu jos dublje u zemlju.dezurni_ucenik wrote:Standardna prica o ratu uvijek na ovdje na forumu. Pretpostavljam vecina ovih sto prizivaju sukobe su iz okoline Malmea i Geteborga. Tacno ko da neki prizeljkuju da se ovdje zakuha. Ko ce ba pocet rat, pa nije Srbija ona sila sto je bila 92.godine. De ba, ohladite glave, ne dizite tenzije. Boli vas racku, na sigurnom ste. Ne zakuhavajte i ne strasite narod. I onako smo u dubokim govnima svaki dan, ne trebaju nama nikakve price o ratovima.
Dok vi cvilite o referendumu, Srbi i Hrvati usvojise danas zakon o prebivalistu.