Referendum(i) u RS-u

Locked
jazzer

#5676 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jazzer »

Ja predlazem da sada mi organizujemo referendum i otcijepimo se od ovih kmecavaca :).
Drvosjeca iz Dejcica

#5677 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Suma sumarum, ekipa iz RS-a nije više tako samouvjerena i optimistična...daju se izjave žalopoljke, poziva se na Sud BiH koji istovremeno osporavaju (utopljenik se fata za slamku), Sarajevo je opet krivo za sve...itd. Referendum i ako bude održan će biti primjer svim drugim u svijetu kako se ne treba održati jedan referendum, odnosno primjer kako potrošiti metak a ne pogoditi cilj.
sjedi 1

#5678 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sjedi 1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Suma sumarum, ekipa iz RS-a nije više tako samouvjerena i optimistična...daju se izjave žalopoljke, poziva se na Sud BiH koji istovremeno osporavaju (utopljenik se fata za slamku), Sarajevo je opet krivo za sve...itd. Referendum i ako bude održan će biti primjer svim drugim u svijetu kako se ne treba održati jedan referendum, odnosno primjer kako potrošiti metak a ne pogoditi cilj.
1.sam tajming referenduma)pred izbore) jasno pokazuje da se nije ozbiljno u namjeri
2.samim tim što je referendum savjetodavnog karaktera a ne obavezujućeg potkrepljuje ovo prvo(da je neozbiljno i čisto politikanstvo zarad izbora)
3.ovo odgovara i SNSD-u i SDA u predizbornoj gunguli
4."Grčki" scenario je na vidiku krajem ove ili početkom sledeće godina(RS propada 2 mjeseca prije F BiH)
5.je li ima neko da ovo još nije skonto majko mila... :-)
Danguba

#5679 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Od juce nista novo.
Danas kao da nista nije bilo.

Bosiic sve rekao.
L u c i f e r

#5680 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

risingforce wrote:Maloprije na press konferenciji Vucic je spomenuo tekst Filipovica u Dnevnom Avazu, koji ga je izgleda mnogo pogodio, jer je akademik pogodio i potpuno procitao pussylipsa i Dodicka. Preporucujem svima da procitaju ovaj sjajan tekst.

http://www.avaz.ba/clanak/252758/filipo ... stvari-bih
Briljantno i hirurski precizno.
Pedja123

#5681 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Pedja123 »

155_mm wrote:ma Muslimani su znali ako pristanu da ostanu u srboslaviji na snagu stupa sporazum cvetkovic - macek.

a poslije toga ne bi bilo nikakve mogucnosti za izlazak ni za CG a kamo li za neke druge. vjerovatno se ne bi ni kosovo dogodilo.

najveci uspijeh bosnji devwdesetih je upravo medjunarodno priznanje i drzavna granica sa srbijom na drini. kakva takva ali ipak drzavna granica.

i najveci uspijeh bosnji u nekom novom sukobu je uspostava kontrole nad drzavnom granicom sa SRB i sa CG.
Ma ne bi ništa stupilo na snagu, ako je Srbija poštovala CG i kosovske Albance, poštovala bi i Muslimane. Miloševiću i jeste bilo u interesu da sačuva celu Jugoslaviju i postane novi Tito, pa on je i predložio "krnju Jugoslaviju" bez HR i SLO. BiH je trebala ostati u Jugoslaviji da se spasi rata.
benjen

#5682 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

yebo milosevica i sve njegove ideje..
BarbaDue

#5683 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BarbaDue »

Pedja123 wrote:
155_mm wrote:ma Muslimani su znali ako pristanu da ostanu u srboslaviji na snagu stupa sporazum cvetkovic - macek.

a poslije toga ne bi bilo nikakve mogucnosti za izlazak ni za CG a kamo li za neke druge. vjerovatno se ne bi ni kosovo dogodilo.

najveci uspijeh bosnji devwdesetih je upravo medjunarodno priznanje i drzavna granica sa srbijom na drini. kakva takva ali ipak drzavna granica.

i najveci uspijeh bosnji u nekom novom sukobu je uspostava kontrole nad drzavnom granicom sa SRB i sa CG.
Ma ne bi ništa stupilo na snagu, ako je Srbija poštovala CG i kosovske Albance, poštovala bi i Muslimane. Miloševiću i jeste bilo u interesu da sačuva celu Jugoslaviju i postane novi Tito, pa on je i predložio "krnju Jugoslaviju" bez HR i SLO. BiH je trebala ostati u Jugoslaviji da se spasi rata.
koja šuplja priča :mrgreen: nemoj molim te više!
PM72

#5684 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Jest,poštovali bi Muslimane kao što i sad poštuju Bošnjake pa im ne daju pravo na vlastiti jezik,ako na mezarovima napišu "žrtva genocida" pošalju specijalce da to brusilicama skinu,redovno bi se postrojavali ravnogorci i pjevale četničke pjesme,Šešelj bi bio direktor Merhameta itd,itd...

Četničkim kokardama i kamama se nije mogla očuvati Jugoslavija.To upamti.
Mali_Vuk

#5685 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Mali_Vuk »

L u c i f e r wrote:"Mi ćemo i dalje biti uz RS i svako ko misli da može da gazi taj entitet neka zna da je tu Srbija", poručio je Vučić."

Sikter pseto
Gore od rata je samo slušanje/čitanje Vučićevih lažnih miroljubivih dramatčno-patetičnih saopštenja u koja svaki put umota prijetnje i ratno huškanje. I kad pomisliš da ova garnitura ljubitelja mira treba uđe u EU, kakvo nas mrcvarenje i maltretiranje očekuje :(
ze kalanga

#5686 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Suma sumarum, ekipa iz RS-a nije više tako samouvjerena i optimistična...daju se izjave žalopoljke, poziva se na Sud BiH koji istovremeno osporavaju (utopljenik se fata za slamku), Sarajevo je opet krivo za sve...itd. Referendum i ako bude održan će biti primjer svim drugim u svijetu kako se ne treba održati jedan referendum, odnosno primjer kako potrošiti metak a ne pogoditi cilj.
Interesantno zapažanje... Ipak, realnost je drugačija, a toga su svjesni i bošnjački političari koji su željeli još jednu nadležnost entiteta ukinuti.
PM72

#5687 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Nikolić je četnički vojvoda kao i Šešelj.Vučić bio njihov potrčko.Čemu se lijepom treba od njih nadati? Slatkorječivim šupljacima?
benjen

#5688 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

ze kalanga wrote:
Interesantno zapažanje... Ipak, realnost je drugačija, a toga su svjesni i bošnjački političari koji su željeli još jednu nadležnost entiteta ukinuti.
Iskreno nakon sto se aktivira MAP nek im vise nista ne ukidaju,cak ako treba jos mmf-a nek se potpise :lol:
emmir1

#5689 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

Najveće govno je Čović

Koliko sam on forsira referendum, u svakoj izjavi referendum se treba održati

Hijena lukava
artime

#5690 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Ko ce vracati dug rsa?
Ripicipi

#5691 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

PM72 wrote:
Jest,poštovali bi Muslimane kao što i sad poštuju Bošnjake pa im ne daju pravo na vlastiti jezik,ako na mezarovima napišu "žrtva genocida" pošalju specijalce da to brusilicama skinu,redovno bi se postrojavali ravnogorci i pjevale četničke pjesme,Šešelj bi bio direktor Merhameta itd,itd...

Četničkim kokardama i kamama se nije mogla očuvati Jugoslavija.To upamti.
Vjerovatno ce me mnogi osuditi, ali ja Srbe nisam osudio za taj cin. Jbg. sud nije tamo dokazao genocid i sasvim razumljivo da ne zele ni taj natpis. Tako bi svako reagovao, i Bosnjaci naravno.
Danguba

#5692 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Izetbegović: Odluka vlasti Srbije odgovoran potez i znak dobre volje
Opet trcis pred rudu, konj te *ebo.
moa

#5693 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

emmir1 wrote:Najveće govno je Čović

Hijena lukava
Jednom sam, cini mi se jos za vrije jelavica cuo poruku, mi hrvati cemo vam ukinuti rs, tako da od njega me nista ne iznenadjuje.
mO k3

#5694 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Danguba wrote:
:thumbup:
Jedno iza ledja dogovorili a za medije druga prica....
Mali_Vuk

#5695 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Mali_Vuk »

Danguba wrote:
Ssmo još neka ga pozovu u Karađorđevo da sve fino zaliju :lol:
Hadzi Lojo

#5696 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Hadzi Lojo »

Danguba wrote:
Ko i babo mu!

Nista nije od njega slucajno ni naivno, on odradjuje i dalje veleizdajnicki posao!
statixx

#5697 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

L u c i f e r wrote:"Mi ćemo i dalje biti uz RS i svako ko misli da može da gazi taj entitet neka zna da je tu Srbija", poručio je Vučić."

Sikter pseto
Niko RS ne gazi bolje od Baje, a sa ovim nelegalnim referendumom i oponiranjem Beogradu vodi narod u izolaciju i moguce sankcije. Vucic se za svaki slucaj ogradio, nije budala da preuzme krivicu za eventualne posljedice.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#5698 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by enko 1964 »

arzuhal wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Mali_Vuk wrote:Super je da se mi smijemo i veselimo, to je pozitivno. Samo se nadam da smo ujedno i svjesni igranke koja nam se sprema :thumbup:

A koja igranka nam se sprema? Rat je li?
Image
Izvinjajem se na offu al':
Valjal' čemu ovaj Rubinov vinjak sada? :mrgreen:
statixx

#5699 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

emmir1 wrote:Najveće govno je Čović

Hijena lukava
A ko bi drugi drzao svijecu na ovom orgijanju... :D
megaman4

#5700 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

Danguba wrote:
Ja Vučiću ništa ne vjerujem. Oni žele iskoristiti ovaj haos da RS daju legitimitet države umjesto entiteta i to rade uz prećutnu podršku Međunarodne zajednice koja je izgleda digla ruke od BiH, a to je opasno i loša poruka za sve nas. Srbija nikada nije, niti će odustati od ideje Velike Srbije iz razloga što Srbija jedino može opstati ako maksimalno oslabi druge oko sebe a to upravo rade u BiH, gdje želi da širi svoj utjecaj na sve pore života naroda u BiH, naročito kroz muziku i time našu omladinu ubija u pojam. Sve je to planski smišljeno. Dobrica Ćosić jeste krepao, ali ideje SANU-a i Velike Srbije nisu nikada nestale niti će.
Locked