poruke mira i tolerancije, želja za pomirenjem, pravdom i istinom, svakodnevno pristižu iz eresa
pogotovo omladina upućuje ove divne riječi i pokazuje nadu u bolje sutra, predano radeći na napretku svih naroda i narodnosti
link prvi
link drugi
ima toga još više, mislim da je svakome pametnome jasno sve ... mene zabrinjava nešto drugo
poznata i toliko pominjana bošnjačka naivnost, ranije poznata i kao merhametluk(bosanskih muslimana)
da li je naivnih manje ili više
danas se ta naivnost ogleda u činjenici da mnogi bošnjaci smatraju aliju i sda krivima za rat i genocid, i sve posljedice po državu i život običnog čovjeka koje su proizašle iz toga
mišljenja sam da naivni mogu nanijeti veliku štetu probosanskom frontu i snagama odbrane
zato svaki savjesni bošnjak treba sebi da uzme u zadatak da u svojoj okolini, i među ljudima na koje ima utjecaj, prepozna takve i pokuša im objasniti kako stoje stvari
takođe, svaki bošnjak, u skladu sa svojim mogućnostima i situacijom u kojoj se nalazi, treba i MORA, te naivne koji se neće osvijestiti, marginalizirati i udaljiti sa pozicija moći i odlučivanja, spriječiti da propagiraju negativne ideje, šire defetizam i strah, i svojim neznanjem i neodlučnošću druge usporavaju i ometaju
taj zadatak se mora početi izvršavati ODMAH, savjesno, temeljito, oštro, odlučno, i znati da je to zadatak za cijeli život i nikada ne odustati, uprkos teškoći preuzete obaveze i velikog broja naivnih
edit - ovo je za one koji pominju kako nema više jna, tenkova, artiljerije, kako su velikosrpski planovi prošlost i slično, kako smo mi jači nego 92-ge
najjače oružje velikosrpskih zločinaca su propaganda i naivnost bošnjaka
ovo drugo je jače od svih tenkova, topova, aviona, arkanovaca, četnika i ostale gamadi