Referendum(i) u RS-u

Locked
p206

#5026 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by p206 »

llull wrote:Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
Mislim da si me pogrešno razumio.
Ja sam uvijek bio mišljenja da kad je bilo najteže, ovu državu su branili većinom Bošnjaci, ali da je ne bi nikad odbranili da nije bilo Srba i Hrvata (i ostalih) koji su bili zajedno sa njima. Što zbog svoje malobrojnosti u odnosu na ukupan broj Srba i Hrvata, što zbog toga što su i tada neprijatelji BiH igrali na kartu islamofobije kod moćnih zemalja svijeta.
Druga stvar koja je bitna, a iz koje je počela ova priča, je da bez kulture srpskog i hrvatskog naroda BiH ne bi bila to što jeste, meni bi iskreno bilo dosadno živjeti u recimo Finskoj gdje je 99% Finaca, i gdje ne možeš vidjeti različite stare građevine.
BarbaDue

#5027 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BarbaDue »

Ripicipi wrote:
BarbaDue wrote:
llull wrote:Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
Nisi u pravu, ovo što se dešava nije krivica njegova i nas koji slično razmišljamo. Mislim da je to samo nastavak ili druga epizoda u režiji SANU-a.

PS. Bošnjačka naivnost ponovo na djelu!!!
Ako Srbe zoves guslarima, djikanima, vlasima, pozivas ih da provjere ciju krv imaju itd. nije manjak "bosnjacke naivnosti" nego primitivizam, da ne kazem fasizam.
Takvi se meni ne mogu prodavati pod gradjansku opciju.
A ako godinama gledaju kako ti isti podrivaju i ruše domovinu, kako ih nazivati. Čast izuzetcima iz njihovih redova ali govorimo o zvaničnom političkom stavu.
llull

#5028 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

Ja sam alergican na takve stvari jer za mene je svaki covjek individua koji a ne gledam ih kao bosnjake, srbe i hrvate ...
Umjesto da se svi na neki nacin trude da ucinimo ovu bosnu jos boljom za zivot, da mirno i ljudski zivimo skupa bez nacionalnog predznaka kod nas se ljudi pecaju na religiju, na nacionalisticke spin majstore iz svih kuhinja ...

U ovoj bosni je sve kao u propalom braku u kome mati npr brani sinu da ide na more, a otac namjerno da bi majci napakostio kaze idi sine ...
Smeta nam taj njihov 9.januar... ma halal im ga dan je kao dan je.o ih on ... neka slave ko ih sljivi ...
Otcjepiti se ne mogu ... ne mogu drzavi nikako napakostiti da imaju 500 referenduma ...
Point.

#5029 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Point. »

llull wrote:Ja sam alergican na takve stvari jer za mene je svaki covjek individua koji a ne gledam ih kao bosnjake, srbe i hrvate ...
Umjesto da se svi na neki nacin trude da ucinimo ovu bosnu jos boljom za zivot, da mirno i ljudski zivimo skupa bez nacionalnog predznaka kod nas se ljudi pecaju na religiju, na nacionalisticke spin majstore iz svih kuhinja ...

U ovoj bosni je sve kao u propalom braku u kome mati npr brani sinu da ide na more, a otac namjerno da bi majci napakostio kaze idi sine ...
Smeta nam taj njihov 9.januar... ma halal im ga dan je kao dan je.o ih on ... neka slave ko ih sljivi ...
Otcjepiti se ne mogu ... ne mogu drzavi nikako napakostiti da imaju 500 referenduma ...
Danas halali prst, sutra ce traziti da im halalis citavu saku, pa sljedece ruku. Dosta je bilo halali merhamet Bosnjaka.
llull

#5030 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

A sad sto nam smeta taj njihov svetac ? Jel to toliko uvredljivo ???
Danguba

#5031 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

llull wrote:A sad sto nam smeta taj njihov svetac ? Jel to toliko uvredljivo ???
Njima ni 11.Juli ne bi bio sporan za slavlje. Oslobadjanje Srebrenice od Turaka...i ne zaboravi, nisu daleko ni od toga.
undefined007

#5032 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by undefined007 »

llull wrote:A sad sto nam smeta taj njihov svetac ? Jel to toliko uvredljivo ???
A što njima smetaju hidžabi u VSTV-u pa se bore da se isti ne nose tu ?
Hoće tu neku sekularnu državu (BiH), a slave krsnu slavu i dan republike .... :-)
Omar500

#5033 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Omar500 »

Naivan si. Razmisljanje ti je okej, ali da na svim stranama imas normalne likove. Evo gledao emisiju na HRT-u, bas ovo tema, ma oni poceli vec na sva zvona, ugrozeni Hrvati, bla bla. Jedva cekaju da se zakuha. Ja ne mogu da shvatim kako i nakon krvavog rata ljudi ovako mogu biti glupi i naivni. Razumijem ja, ovo usput dodje kao odlicna predizborna, ali takva je situacija da svake sekunde moze puci, a stvari upravo idu ka eskalaciji. Kakav svetac, ne budi smijesan, ne radi se uopste o tome.

,,Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat.”

Josip Broz Tito

Da me neko pogresno ne shvati sa ovim spremanjem, ali mnogi to i rade. Sprema se ovo godinama, ceka se samo savrsena prilika. Da ne bude u slucaju da se zapuca, a kako sad ovo, gdje je SAD, Europa da ovo zaustave, odo ja pobjec preko grane...aha, ne radi aerodrom, a na granicu ne mozes izbiti.

Msm, opet najmanje to od nas zavisi. Sta bude odgovaralo SAD-u / Rusiji trenutno, to ce se i desiti. Nema tu neke filozofije. Isto kao sto je bilo i devedesetih. Mi smo izvrsitelji i kad daju znak, mi krecemo svi u medjusobno ubijanje i klanje. Jbg. Sto se prije s tim pomirite, bit ce vam koliko-toliko lakse.
Maharadza

#5034 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

p206 wrote:Image
Treba na umu imati da đikani nikada pameti neće doći...NIKADA!! :fight:
llull

#5035 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

undefined007 wrote:
A što njima smetaju hidžabi u VSTV-u pa se bore da se isti ne nose tu ?
Hoće tu neku sekularnu državu (BiH), a slave krsnu slavu i dan republike .... :-)
Ok, msm apsurdno mi je to sa svecom, naravno tu se potpuno slazemo ... kakva crna slava republike, ali to smo mogli u Ustavnom Sudu sasvim lijepo regulisati... ili mozda sam ja previse utopista pa vjerujem da se to moze distancirati ... I da, dosta srba koje ja poznajem ... cuj dosta... jbt skoro svi a dosta ih znam su ogorceni na povezivanje religije i drzave... to je licna stvar ... kako meni tako i njima ali dobro postoje ti zatucani koji sve gledaju kroz vjeru...

Religija je ok stvar, ali za licnu upotrebu... kao sto kazes ti... sekularna drzava je jedno a ovo sto mi imamo ... BIH sa dva entiteta i tri naroda u kojima se prvo pitaju vjerski poglavari a posle svjetovna vlast je nesto sto se zove " BANANA REPUBLIKA".

Nekad davno je neko rekao "TAKVI SMO MI LJUDI BALKANOIDI, CAK I KADA JE OK NESTO, MI CEMO DA STAVIMO KAMEN U CIPELU DA NAS ZULJA"

Tako i mi (izvinite ali ja kada kazem mi mislim na sve narode ove napacene BIH ) zarad nekih moze se reci interesa "nazovi elite" koristimo proslost i religiju da bi spinovali i pravili tenzije...

Omar500 wrote:
Naivan si. Razmisljanje ti je okej, ali da na svim stranama imas normalne likove. Evo gledao emisiju na HRT-u, bas ovo tema, ma oni poceli vec na sva zvona, ugrozeni Hrvati, bla bla. Jedva cekaju da se zakuha. Ja ne mogu da shvatim kako i nakon krvavog rata ljudi ovako mogu biti glupi i naivni. Razumijem ja, ovo usput dodje kao odlicna predizborna, ali takva je situacija da svake sekunde moze puci, a stvari upravo idu ka eskalaciji. Kakav svetac, ne budi smijesan, ne radi se uopste o tome.

,,Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat.”

Josip Broz Tito

Da me neko pogresno ne shvati sa ovim spremanjem, ali mnogi to i rade. Sprema se ovo godinama, ceka se samo savrsena prilika. Da ne bude u slucaju da se zapuca, a kako sad ovo, gdje je SAD, Europa da ovo zaustave, odo ja pobjec preko grane...aha, ne radi aerodrom, a na granicu ne mozes izbiti.

Msm, opet najmanje to od nas zavisi. Sta bude odgovaralo SAD-u / Rusiji trenutno, to ce se i desiti. Nema tu neke filozofije. Isto kao sto je bilo i devedesetih. Mi smo izvrsitelji i kad daju znak, mi krecemo svi u medjusobno ubijanje i klanje. Jbg. Sto se prije s tim pomirite, bit ce vam koliko-toliko lakse.
Ja sam ponosan na moje prijatelje svih nacija i vjeroispovjesti... koji su svi iz "gradjanskih porodica" ne znam da li je moja profesija utjecala na to da srecem ljude slicnih pogleda na drustvo i BIH. Vjerujte da su mnogi od njih srbi iz RS mi vise pomogli kada mi je rahmetli otac bio bolestan nego neki bosnjaci sa kojima sam odrastao... msm nebitno je to ... bitno je da su civilizovani i razumni ljudi normalni... a dosta mladih takvih sada ima... koji hoce da se nastavi sa zivotom, ok sada nam je ovakva BIH sudjena... Srbi nisu htjeli da idu iz njihove Jugoslavije u kojoj su dominirali a na kraju su morali izaci, mi nismo htjeli BIH sa dva entiteta a morali smo je dobiti ... neko mnogo zajebaniji i opasniji nam je to tako odredio i mi moramo da tako zivimo.

Sramota me je kada odem van zemlje i kada me na granici gledaju kao da sam potencijalni terorista zbog istorije nase zemlje i svih govana sto su nam se desila ...a mi i dalje kenjamo i nasim buducim potomcima pakujemo jos gora sranja da ih na kraju stranci gledaju kao busmane is pustinje Kalahari ...
hatemondays

#5036 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hatemondays »

Opasna tema, rat je veliko sranje.Ovi koji sumnjaju da ce komsije ovaj put biti fini grdno se varaju, komsije cekaju da zvrse zapoceto.Klima je idealna biti musliman bas i nije popularno u ovaj vakat.Ljudi koji sumnjaju u namjere nasih komsija ocigledno se nisu zadesili 92 u Zvorniku, Foci, Bijeljini itd.Samo je ime bilo vazno zbog kojeg se gubila glava.Ekipa koja planira da se ispali nek se odmah fata none, kad zatvore granu bice guravo napustiti taj prostor.Nedostaje samo jedna stvar za rat niko nema para da pocne ovu avanturu, ali poznajuci budaletine koje nas vode sanse su 50/50.
Gojeni H

#5037 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Gojeni H »

p206 wrote:Image
:thumbup:

Dobar, dobar.
tzipiripi

#5038 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tzipiripi »

hatemondays wrote:Opasna tema, rat je veliko sranje.Ovi koji sumnjaju da ce komsije ovaj put biti fini grdno se varaju, komsije cekaju da zvrse zapoceto.Klima je idealna biti musliman bas i nije popularno u ovaj vakat.Ljudi koji sumnjaju u namjere nasih komsija ocigledno se nisu zadesili 92 u Zvorniku, Foci, Bijeljini itd.Samo je ime bilo vazno zbog kojeg se gubila glava.Ekipa koja planira da se ispali nek se odmah fata none, kad zatvore granu bice guravo napustiti taj prostor.Nedostaje samo jedna stvar za rat niko nema para da pocne ovu avanturu, ali poznajuci budaletine koje nas vode sanse su 50/50.
Kad komšije nisu uspjele devedesetih kako bi sad... Imali su svo oružje bivše države kontra embarga i opet im je međunarodna zajednica morala spašavat republiku.

Ali glavni problem je upravo ta hebena međunarodna zajednica. Šta su oni naumili s nama? Da su htjeli riješili bi problem davno. Kako rujama uvališe sankcije mogli su tako stiskat jaja i Dodiku i svim njegovim prethodnicima. Ali oni nama uvališe Dayton za koji su i sami znali da ne može funkdionisat.
Ne bi Mile mog'o ovo radit da nema iza sebe nekog jakog do ga štiti, nema šanse. A to nije Rusija. Priču da Mile testira Zapad koliko će prema njemu bit popustljiv mogu mačku o rep okačit. Smjenjivali su već par puta, nije da ne mogu.

Tako da je najveća misterija i najbitnije pitanje šta je taj Zapad namjenio nama?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5039 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

U kratkom obraćanju medijima Ivica Dačić je kazao da se analizira trenutna sigurnosna i politička situacija u regionu te da se dogovaraju mjere na zaštiti nacionalnih interesa Srbije.
Ma ja....jos kad bi objasnio kakvi stu nacionalni interesi Srbije u BiH :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5040 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

Nakon što je Vijeće za implementaciju mira u BiH (PIC) danas saopćilo svoj stav o referendumu u Republici Srpskoj, zatraživši od vlasti u tom entitetu da ne sprovode referendum, večeras su u Beogradu na hitno organiziranom sastanku razgovarali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, ali i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.
grobar, pickousti i pacic daju konacnu odluku... mille nisi vazal neg prdCenik, cini nesta
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#5041 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Toto »

kaze Pacic: da su ozbilno shvatili :D
ovo do sad bilo neozbiljno?
Mirza007

#5042 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Mirza007 »

Pravo referendumsko pitanje bi trebalo biti:
"Jeste li za oduzimanje vile Milorada Dodika na Dedinju dok se ne utvrdi da li je njena kupnja financirana iz legalnih izvora?"
Ovo je bacanje prasine u oci plebsu.
Alfons Kauders

#5043 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

bh.tornjak wrote:
BarbaDue wrote:
julisiz es grant wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171203

Eto, ovi iz srbijanskog vrha se za manje od 48 sati sastaju sa ovim iz PC. To je rezultat tog tamo njihovog sastanka.
Ta žurba možda ipak nešto govori o tome šta će dalje se desiti?
Ne znam jel' policijska vježba povezana sa događajima oko referenduma ali ako jeste onda ovaj hitan sastanak znači da je voda ušla u uši i da se dogovara plan B.

mnogima je promaklo a ni mediji nisu izvjestavali da je HR danas imala vojne vjezbe....avijacije,topnistva i pjesadije..

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/knin ... 48476.html

https://www.morh.hr/hr/vijesti-najave-i ... _2908.html
Imali smo i mi...

Vjezbe otkopavanja, ciscenja, odmaschivanja... :izet:
KB9

#5044 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KB9 »

kad se postavlja sudbonosno pitanje, nestrpljivi su ovi sto rat prizeljkuju, treba pasose produzit
Drvosjeca iz Dejcica

#5045 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bh.tornjak wrote:
BarbaDue wrote:
julisiz es grant wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171203

Eto, ovi iz srbijanskog vrha se za manje od 48 sati sastaju sa ovim iz PC. To je rezultat tog tamo njihovog sastanka.
Ta žurba možda ipak nešto govori o tome šta će dalje se desiti?
Ne znam jel' policijska vježba povezana sa događajima oko referenduma ali ako jeste onda ovaj hitan sastanak znači da je voda ušla u uši i da se dogovara plan B.

mnogima je promaklo a ni mediji nisu izvjestavali da je HR danas imala vojne vjezbe....avijacije,topnistva i pjesadije..

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/knin ... 48476.html

https://www.morh.hr/hr/vijesti-najave-i ... _2908.html
Čekaj samo dok Hrvati provozaju Kiowe helikoptere, Srbima će biti plaho drago. :mrgreen:
moa

#5046 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Zasto, niko iz mvp bih ne uputi protestnu notu ili nesto srbiji i fino objasni fasistima neka odjebu od nase drzave i mjesanja u unutrasnje stvari bih.
Last edited by moa on 31/08/2016 09:23, edited 1 time in total.
artime

#5047 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Zato sto crndak (ispravka) smatra da su protestne note prikladnije Zagrebu, ljudi navikli. Slucaj Milanovic.
Last edited by artime on 31/08/2016 09:35, edited 1 time in total.
Yug

#5048 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Yug »

moa wrote:Zasto, niko iz mvp bih ne uputi protestnu notu ili nesto srbiji i fino objasni fasostima neka odjebu od nase drzave i mjesanja u unutrasnje stvari bih.
Zato sto Srbi drze MVP na celu sa Crnadkom covjekom Mladena Ivanica i da Hrvati drze ne bi nista uradili.Jucer su predstavnici Republike Srpske u Parlamentu BiH zabranili bosnjackim predstavnicima iz Federacije da uopce i raspravljaju o referendumu u Srpskoj,rumenko i ekipa su lagano morali pognute glave izaci iz parlamenta :)
neko_sa_strane

#5049 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by neko_sa_strane »

Tragikomično je da je najgrlatiji protiv održavanja referenduma Bakir Izetbegović kao i da je Ustavni sud BiH uopšte izašao u susret Baketu da se dan Republike Srpske, deveti januar razmatra ako se uzmu u obzir neke ranije odluke Ustavnog suda BiH čije se odluke ne provode upravo zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću i stranci SDA. Možda vam nije poznato ali odluka Ustavnog suda o Mostaru ne provodi se punih 8 godina jer Bake tj. SDA opstruišu odluku Ustavnog suda a onda taj isti Bake govori da se odluke Ustavnog suda moraju poštivati i da nepoštivanje vodi u anarhiju. Odluke se izgleda tumače kako kome odgovara. Kao u samoposluzi. Meni se odluka Ustavnog suda u vezi Mostara nimalo ne dopada jer ostavlja odriješene ruke HDZ-u da vedri i oblači u čitavom Mostaru. Ali opet s druge strane tako je i u Sarajevu odnosno ko je većina taj vlada. Pretpostavljam da su se sudije Ustavnog suda i vodile tom činjenicom. U čitavoj Bosni i Hercegovini čak 89 presuda Ustavnog suda nije nikada provedeno. Nešto se mora poduzeti ali ne vidim ko će to uraditi. Postaviti nekoga pragmatičnog ko bi izvagao dokle se stranama može dozvoliti ali paziti da donesene odluke nisu na štetu nekog drugog.
Alfons Kauders

#5050 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote:
moa wrote:Zasto, niko iz mvp bih ne uputi protestnu notu ili nesto srbiji i fino objasni fasostima neka odjebu od nase drzave i mjesanja u unutrasnje stvari bih.
Zato sto Srbi drze MVP na celu sa Crnadkom covjekom Mladena Ivanica i da Hrvati drze ne bi nista uradili.Jucer su predstavnici Republike Srpske u Parlamentu BiH zabranili bosnjackim predstavnicima iz Federacije da uopce i raspravljaju o referendumu u Srpskoj,rumenko i ekipa su lagano morali pognute glave izaci iz parlamenta :)

Jes jes, blokirali dom, i nek Him je Milić rekao da treba da se plase policije Srbije... Samo guslajte, bujrum, ali nemojte poslije roniti suze kad vam se guslanje odbije od glavu... :)
Locked