Ne treba se spuštati na taj nivo. Srpsko, bošnjačko i hrvatsko kulturno bogatstvo su bogatstvo čitavog društva. Ovo nije sukob gusala i šargije, ovo je sukob bolesnih koji siju mržnju sa jedne strane i onih koji vjeruju u ideju tolerancije i suživota sa druge.p206 wrote:To je samo njihov problem. Kompleks niže vrijednosti. Dovoljno je pogledati ko je osnovao većinu gradova u BiH, čije su bile sve te mahale tj. ko je živio u njima.Nemaju ovdašnji Srbi ili Vlasi ništa posebno protiv BiH, to je više odnos prema bh.muslimanima koje oni još uvijek smatraju kao nezrele i nesposobne.
Kakve su se pjesme pjevale u tim mahalama (starogradske i sevdalinke), na kojim instrumentima a ko je svirao gusle, koji je bez uvrede jedan primitivan instrument.
Referendum(i) u RS-u
- Skijaš
#5001 Re: Referendum(i) u RS-u
-
Juliuscezar
#5002 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa et ko nikad nisi bio na FF i cuo neko jaukanje iz daljine. Dobro nas Ze Kalanga upozori, moram skontat kako se zastit da mi jos jednom ne sjeku gospodina.bh.tornjak wrote:znaci to na Filizofskom i FPN-u sunete.....ze kalanga wrote:Moram se izvinuti, ljudski je za navod vezan o školskim bibliotekama... radi se o biblioteci Preporoda, tako da zaista moja loša percepcija.... i potpuno drugačiji kontekst... Uostalom to je vjerski obred protiv koga nemam apsolutno ništa. Dakle, još jednom izvinjenje povodom te izjave s moje strane.
Što se ostalih razloga tiče sa kojima sam komparisao ostale navode, apsolutno su tačni.
I to ne samo u osnovnom, već i visokom obrazovanju. Primjer Filozofski fakultet i Fakultet političkih nauka.
zato su ovi koji to zavrse onako malo ......hajd da kazem...istraumatizirani...
- bh.tornjak
#5003 Re: Referendum(i) u RS-u
i da od kožica prave bureke za ucenicku menzu....155_mm wrote:halllloooooo baaaaa sta vam je. kavi referendumi kakve krize kakav rat kakvo sastancenje. znate li vi da kriticna masa bosanskih srba vjeruje da se u pederaciji masovno suneti po bibliotekama.julisiz es grant wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171203
Eto, ovi iz srbijanskog vrha se za manje od 48 sati sastaju sa ovim iz PC. To je rezultat tog tamo njihovog sastanka.
Ta žurba možda ipak nešto govori o tome šta će dalje se desiti?
e to je problem.
od onih manjih u fritezi prave grickalice koje ucenice grickaju citajuci Islamsku deklaraciju
- bh.tornjak
#5004 Re: Referendum(i) u RS-u
bhnapoleon1 wrote:Pa et ko nikad nisi bio na FF i cuo neko jaukanje iz daljine. Dobro nas Ze Kalanga upozori, moram skontat kako se zastit da mi jos jednom ne sjeku gospodina.bh.tornjak wrote:znaci to na Filizofskom i FPN-u sunete.....ze kalanga wrote:Moram se izvinuti, ljudski je za navod vezan o školskim bibliotekama... radi se o biblioteci Preporoda, tako da zaista moja loša percepcija.... i potpuno drugačiji kontekst... Uostalom to je vjerski obred protiv koga nemam apsolutno ništa. Dakle, još jednom izvinjenje povodom te izjave s moje strane.
Što se ostalih razloga tiče sa kojima sam komparisao ostale navode, apsolutno su tačni.
I to ne samo u osnovnom, već i visokom obrazovanju. Primjer Filozofski fakultet i Fakultet političkih nauka.
zato su ovi koji to zavrse onako malo ......hajd da kazem...istraumatizirani...
a ti si bio taj koji je ispusto one jezive krike....
ja mislio da je to od onih kojima su vojickim cizmama gnijecili jaja...
jbt....u Sara´jvo...dodjes s belegijom...a odes bez igdje icega.....hadum
Last edited by bh.tornjak on 30/08/2016 23:35, edited 1 time in total.
- bh.tornjak
#5005 Re: Referendum(i) u RS-u
pa i nije bas nesto veseo....nesto mi djeluje ko da ga ceka sunecenje i Islamska deklaracija...ze kalanga wrote:Nego, Mile u slavljeničkom duhu dočekao odluku onih koji su glasali protiv NSRS...![]()
-
Juliuscezar
#5006 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma dok ti njima objasnis da su te vec ko malog obradili, oni odrade ponovo. Oktobar se blizi, sta cinit
-
Ripicipi
#5007 Re: Referendum(i) u RS-u
"Radovan je prep'o narod, i podig'o sve na bunu, u islamskoj zemlji kaze, svima ce nam rezat cunu" 
- BarbaDue
#5008 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne znam jel' policijska vježba povezana sa događajima oko referenduma ali ako jeste onda ovaj hitan sastanak znači da je voda ušla u uši i da se dogovara plan B.julisiz es grant wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171203
Eto, ovi iz srbijanskog vrha se za manje od 48 sati sastaju sa ovim iz PC. To je rezultat tog tamo njihovog sastanka.
- bh.tornjak
#5009 Re: Referendum(i) u RS-u
sve u svemu.....plan je propao...
slijedi sastanak ...Srbija je definitivno halalila prekodrinske srbe
tako da ce im napravit belaj po nalogu rusije...
u ruskom je interesu da se zapad "pozabavi" nekim drugim zaristem i da skrenu paznju s ukrajine...
u ruskom je interesu da se zapad "pozabavi" nekim drugim zaristem i da skrenu paznju s ukrajine...
- General War
#5010 Re: Referendum(i) u RS-u
...pa dobro sad, da su srbi samo ratovali u Bosni, kakav im je izgovor onda u hrvatskoj (mislim znam), kosovu...to sto oni misle ili osjecaju ne znaci da su upravu, posebno ne danas...pa srbi drze najvise drzavnih institucija u BiH...i opet problem...a znamo svi iz kojeg razloga i iz koje kuhinje.dr socrates wrote:Drago mi je da postoji jedinstvo na političkoj sceni Srpske kada je u pitanju referendum bez obzira što smatram da njegovi rezultati(ako bude održan) neče biti priznati od najuticajnijih zemalja EU i SAD.
Šta je konkretno cilj ovog najavljenog referenduma?Prvenstveno da se pokaže relevantnim faktorima u svijetu da su Srbi iz BiH apsolutno jedinstveni i da se ni pod kakvim uslovima neće dozvoliti bilo kakvo urušavanje Srpske.
Ova poruka koja je poslata je najveći dobitak ove referendumske sage koja traje već mjesecima.Kada je u pitanju odnos Srba prema BiH ovdje se svjesno plasira jedna pogrešna i zlonamjerna teza kako oni imaju nešto protiv zemlje u kojoj žive i koju su oni stvorili masovnim učešćem u partizanskom pokretu.
Bosna i Hercegovina kao jugoslovenska federalna jedinica je proizvod antifašističke borbe prvenstveno Srba,bh.muslimani u tom pokretu niti su učestvovali u značajnijem broju niti je taj pokret njih uopšte priznavao kao relevantan faktor.
Otkuda onda kod ovdašnjih Vlaha nevoljan odnos prema zemlji koju su oni stvorili?
Otuda što su oni navikli za vrijeme Jugoslavije da se u BiH pitaju više nego ostala dva naroda,a raspad bivše domovine označio je kraj takvog stanja.
U samostalnoj BiH Srbi više nisu glavni narod,nema njihove policije i vojske,nema njihovog obrazovanja,istorije,filma u kojem su oni glavni junaci a ostali samo epizodisti.
Ono što je najgore međutim u cijeloj toj priči je situacija da je najbrojniji narod u toj samostalnoj državi onaj koga oni smatraju nižim u svemu od sebe i kome je u bivšoj domovini bila namijenjena uloga tupana koji su najpoznatiji kao meta viceva,narod kome je nametnut kompleks istorijske krivice i koji je recimo bio primoran učiti u školama o istrazi poturica u Crnoj Gori kao o nečem pozitivnom.
Prema tome,taj negativan odnos Srba prema BiH i želja da se izađe iz njenog sastava prvenstveno je uzrokovana činjenicom da se Bošnjaci pokušavaju nametnuti kao glavni faktor pošto su najbrojniji.
To je ono što Srbi ne mogu nikako da podnesu.Oni imaju preveliku averziju prema svemu što je osmansko naslijeđe na ovom prostorima da bi dopustili da neko ko se tim periodom kiti bio značajniji faktor od njih.
Nemaju ovdašnji Srbi ili Vlasi ništa posebno protiv BiH,to je više odnos prema bh.muslimanima koje oni još uvijek smatraju kao nezrele i nesposobne.
- bh.tornjak
#5011 Re: Referendum(i) u RS-u
BarbaDue wrote:Ne znam jel' policijska vježba povezana sa događajima oko referenduma ali ako jeste onda ovaj hitan sastanak znači da je voda ušla u uši i da se dogovara plan B.julisiz es grant wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171203
mnogima je promaklo a ni mediji nisu izvjestavali da je HR danas imala vojne vjezbe....avijacije,topnistva i pjesadije..
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/knin ... 48476.html
https://www.morh.hr/hr/vijesti-najave-i ... _2908.html
Last edited by bh.tornjak on 30/08/2016 23:46, edited 1 time in total.
-
llull
#5012 Re: Referendum(i) u RS-u
Ti bi trebao da predstavljas gradjansku i civilizovanu bosnu ? Nista nisi bolji od djikana,cetnika, ustasa i ovih nasih bradonja ... ( kako god da se svi ti zovu )...p206 wrote:To je samo njihov problem. Kompleks niže vrijednosti. Dovoljno je pogledati ko je osnovao većinu gradova u BiH, čije su bile sve te mahale tj. ko je živio u njima.dr socrates wrote:Drago mi je da postoji jedinstvo na političkoj sceni Srpske kada je u pitanju referendum bez obzira što smatram da njegovi rezultati(ako bude održan) neče biti priznati od najuticajnijih zemalja EU i SAD.
Šta je konkretno cilj ovog najavljenog referenduma?Prvenstveno da se pokaže relevantnim faktorima u svijetu da su Srbi iz BiH apsolutno jedinstveni i da se ni pod kakvim uslovima neće dozvoliti bilo kakvo urušavanje Srpske.
Ova poruka koja je poslata je najveći dobitak ove referendumske sage koja traje već mjesecima.Kada je u pitanju odnos Srba prema BiH ovdje se svjesno plasira jedna pogrešna i zlonamjerna teza kako oni imaju nešto protiv zemlje u kojoj žive i koju su oni stvorili masovnim učešćem u partizanskom pokretu.
Bosna i Hercegovina kao jugoslovenska federalna jedinica je proizvod antifašističke borbe prvenstveno Srba,bh.muslimani u tom pokretu niti su učestvovali u značajnijem broju niti je taj pokret njih uopšte priznavao kao relevantan faktor.
Otkuda onda kod ovdašnjih Vlaha nevoljan odnos prema zemlji koju su oni stvorili?
Otuda što su oni navikli za vrijeme Jugoslavije da se u BiH pitaju više nego ostala dva naroda,a raspad bivše domovine označio je kraj takvog stanja.
U samostalnoj BiH Srbi više nisu glavni narod,nema njihove policije i vojske,nema njihovog obrazovanja,istorije,filma u kojem su oni glavni junaci a ostali samo epizodisti.
Ono što je najgore međutim u cijeloj toj priči je situacija da je najbrojniji narod u toj samostalnoj državi onaj koga oni smatraju nižim u svemu od sebe i kome je u bivšoj domovini bila namijenjena uloga tupana koji su najpoznatiji kao meta viceva,narod kome je nametnut kompleks istorijske krivice i koji je recimo bio primoran učiti u školama o istrazi poturica u Crnoj Gori kao o nečem pozitivnom.
Prema tome,taj negativan odnos Srba prema BiH i želja da se izađe iz njenog sastava prvenstveno je uzrokovana činjenicom da se Bošnjaci pokušavaju nametnuti kao glavni faktor pošto su najbrojniji.
To je ono što Srbi ne mogu nikako da podnesu.Oni imaju preveliku averziju prema svemu što je osmansko naslijeđe na ovom prostorima da bi dopustili da neko ko se tim periodom kiti bio značajniji faktor od njih.
Nemaju ovdašnji Srbi ili Vlasi ništa posebno protiv BiH,to je više odnos prema bh.muslimanima koje oni još uvijek smatraju kao nezrele i nesposobne.
Kakve su se pjesme pjevale u tim mahalama (starogradske i sevdalinke), na kojim instrumentima a ko je svirao gusle, koji je bez uvrede jedan primitivan instrument.
Ako sta mrzim, to su ekstremi... puna im usta liberalnog i gradjanskog drustva i onda saspu mnostvo predrasuda i slicnih konstatacija... Automatski si sada svoje komsije iz carsije, koji su srpske nacionalnosti uvrijedio ... isto kao i sve one koji su se borili i krvarili za BIH a nisu bosnjaci islamske vjeroispovjesti ...
- ljevoruki
#5013 Re: Referendum(i) u RS-u
dr socrates wrote:Kada je u pitanju odnos Srba prema BiH ovdje se svjesno plasira jedna pogrešna i zlonamjerna teza kako oni imaju nešto protiv zemlje u kojoj žive i koju su oni stvorili masovnim učešćem u partizanskom pokretu.Srbi stvorili BiH?
Bosna i Hercegovina kao jugoslovenska federalna jedinica je proizvod antifašističke borbe prvenstveno Srba, bh.muslimani u tom pokretu niti su učestvovali u značajnijem broju niti je taj pokret njih uopšte priznavao kao relevantan faktor.Pitanje je zasto BH muslimani nisu ucestvovali u vecem broju u NOB-u, taj istorijski fakt je vec apsolviran.
U samostalnoj BiH Srbi više nisu glavni narod,nema njihove policije i vojske,nema njihovog obrazovanja,istorije,filma u kojem su oni glavni junaci a ostali samo epizodisti.Apsolutno tacno.![]()
- General War
#5014 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne vjerujem da su toliki debili...ovo mi se cini sve sracunato, niko ni na ovom forumu nije predpostavljao drugacije nego da ce PIC reagovati protiv referenduma a ne oni...tako vise gledam desavanja van radara udarnih vijesti.bh.tornjak wrote:sve u svemu.....plan je propao...
- BarbaDue
#5015 Re: Referendum(i) u RS-u
To je vjerovatno bio odgovor jedne normalne države na policijsku vježbu RS-a i Srbije.bh.tornjak wrote:BarbaDue wrote:Ne znam jel' policijska vježba povezana sa događajima oko referenduma ali ako jeste onda ovaj hitan sastanak znači da je voda ušla u uši i da se dogovara plan B.julisiz es grant wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171203
mnogima je promaklo a ni mediji nisu izvjestavali da je HR danas imala vojne vjezbe....avijacije,topnistva i pjesadije..
- p206
#5016 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ne predstavljam ništa, ja sam p206 član klix foruma.llull wrote:
Ti bi trebao da predstavljas gradjansku i civilizovanu bosnu ? Nista nisi bolji od djikana,cetnika, ustasa i ovih nasih bradonja ... ( kako god da se svi ti zovu )...
Ako sta mrzim, to su ekstremi... puna im usta liberalnog i gradjanskog drustva i onda saspu mnostvo predrasuda i slicnih konstatacija... Automatski si sada svoje komsije iz carsije, koji su srpske nacionalnosti uvrijedio ... isto kao i sve one koji su se borili i krvarili za BIH a nisu bosnjaci islamske vjeroispovjesti ...
Mene iskreno zaboli, ko se uvrijedio...onaj ko se prepozna taj se i uvrijedio.
Danas sam maksuz potražio da poslušam pjesmu Tife o Draganu Vikiću....toliko o mojoj zahvalnosti i poštovanju prema njima.
-
llull
#5017 Re: Referendum(i) u RS-u
Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
- ljevoruki
#5018 Re: Referendum(i) u RS-u
Kome nama?llull wrote:Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
-
llull
#5019 Re: Referendum(i) u RS-u
Svima nama u bosni ... ovoj jedinoj koju imamo ... Zbog kretena sa jedne i druge strane ...
- BarbaDue
#5020 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisi u pravu, ovo što se dešava nije krivica njegova i nas koji slično razmišljamo. Mislim da je to samo nastavak ili druga epizoda u režiji SANU-a.llull wrote:Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
PS. Bošnjačka naivnost ponovo na djelu!!!
- undefined007
#5021 Re: Referendum(i) u RS-u
Pročitah negdje u komentarima na nekom prekodrinskom portalu da su mlazni avioni nadlijetali Niš ...
- ljevoruki
#5022 Re: Referendum(i) u RS-u
Ciji avioni? NATO ili Albanski? 
-
dezurni_ucenik
#5023 Re: Referendum(i) u RS-u
undefined007 wrote:Pročitah negdje u komentarima na nekom prekodrinskom portalu da su mlazni avioni nadlijetali Niš ...
chemtrails?
-
llull
#5024 Re: Referendum(i) u RS-u
BarbaDue wrote:Nisi u pravu, ovo što se dešava nije krivica njegova i nas koji slično razmišljamo. Mislim da je to samo nastavak ili druga epizoda u režiji SANU-a.llull wrote:Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
Ili tipicna balkanska teorija zavjere ... nema ovdje glupih i naivnih bosnjaka, srba i hrvata ... svi smo djuture glupa govna koju takvi Vucici, Dodici, Bakiri, Komsici, Milanovici, Kitarovicke i ostala govna naloze ...
-
Ripicipi
#5025 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako Srbe zoves guslarima, djikanima, vlasima, pozivas ih da provjere ciju krv imaju itd. nije manjak "bosnjacke naivnosti" nego primitivizam, da ne kazem fasizam.BarbaDue wrote:Nisi u pravu, ovo što se dešava nije krivica njegova i nas koji slično razmišljamo. Mislim da je to samo nastavak ili druga epizoda u režiji SANU-a.llull wrote:Bravo za tebe ... Zbog takvih nam se i desava sve sto nam se desava ...
Takvi se meni ne mogu prodavati pod gradjansku opciju.