Referendum(i) u RS-u
-
KENJAC
#4826 Re: Referendum(i) u RS-u
Gospode dragi Boze. Citam i ne mogu da vjerujem. Referendum , rat , prijetnje ..... sve isto ko prije 25 godine. Ni koraka naprijedd. Vazda isto palamudjenje dojucerasnjih podrumasa. Smijem se kladit da medju zagovirnicima rata ne postoji ni jedan sto je osjetio detonaciju ili uzivo cuo kad se tenk upali. I ono bi ratovalo. Ne ser'te !
-
mario001
#4827 Re: Referendum(i) u RS-u
Ajde na spavanjePM72 wrote:Nemoj me nasmijavati.Ti si u ekipi Semira Efendića a ja znam vaše patriotske domete.Lijeva ruka-desni džep,kahva,džuma i nargila.
-
artime
#4828 Re: Referendum(i) u RS-u
Evo ja budna nikad budnija. Bez zezancije. Evo vidjeli ste sve ko nam je prijatelj. Pod ovim nam mislim na bosance i bosnjake pa i hrvate ako zele a vidim da ne. Treba okrenuti novi list ali evo sta mi kao gradjani mozemo? Podizati svijest o miru kada nas neko tusi evo vec 25 godina. Nema veze Bake sa ovim ni sda. Toboze pa ko zeli rat? Ja ne. Ali sto srbi kolju, siluju i mrze jedan narod? To je dovoljno. Ja usvajam drugacije vrijednosti. I da jesam multi kulti ali ne treba parcati drzavu za fotelje i mokre snove sto se ovdje samo tako radi. Dakle ko nam je prijatelj i sta nam je ciniti.
-
benjen
#4829 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma naravno,referendum je u stvari podrska stabilnosti i razlog za veselje svih u BiH i sire.ze kalanga wrote:Očekivano. Politička institucija nas uči nekom novom pravu... Alal vera... sve je to normalno...
Sve u svemu, ništa na što srpski narod nije navikao od strane prijatelja iz Britanije i Njemačke... Naročito je licemjerno ovo o destabilizaciji....
Posebno mu se trebaju radovati povratnici koji su u ratu protjerani zato sto su se usudili biti nesrbi
Yebo majku znam da se mora drzat svoja strana ali ovdje neki predugo yebu mecku u p..bez da neko kaze dosta vise il se urazumite pa da zivimo ko ljudi ili da vise ovo rijesimo jednom za sva vremena a nije da svaka generacija mora dat svoj danak u krvi radi nekih sizofrenih ideja koje zive stoljecima...
-
emmir1
#4830 Re: Referendum(i) u RS-u
Itsoktobealone wrote:Ko nije skonto' da Srbi uveliko uvježbavaju scenarije za ovo što nam nadolazi, taj je i više nego slijep.
Čim je Bajden došao u Beograd, Srbi su dobili krila da krenu u akciju onog što planiraju već 20 godina. Dodaš na to još:
- Ovosedmična vježba dviju vojski koje su u pripravnosti da vode rat u BiH ukoliko ga bude bilo.
- Naoružanje Srbije koje je urađeno još u Maju.
- Referendum koji će prvo biti o danu RS-a, pa onda o nezavisnosti, pa onda o otcjepljenju.
- Ruska inicijativa da se ubaci na prostor Balkana te poptuna podrška Srbiji i RS-u.
- Kriza u Evropi (Brexit, podjela moći, zapad vs. istok, rast terorističkih napada)
- Kriza u Americi (Clinton vs. Trump, ISIL, Sirija vs. Rusija)
- Nikad slabija bošnjačka politička situacija u BiH te najslabiji bošnjački lideri
- Mutav visoki predstavnik te mutava "međunarodna zajednica"
Kad sve sagledaš, ovo je preslikana situacija iz 90ih sa nekoliko novina. Strah me i reci, al' rat je na pomolu. Vrijeme je da se probudimo.
Nije baš da si ovo dobro analizirao.
Upravo sve ove krize od kojih se Evropa trese su argument da im ne treba još jedno sranje u Evropi i još milion izbjeglica.
Ova tvoja analiza je više za neki svjetski rat a ne rat u BIH.
-
Ripicipi
#4831 Re: Referendum(i) u RS-u
Hajd ovako realno, ako mozes...ze kalanga wrote:Očekivano. Politička institucija nas uči nekom novom pravu... Alal vera... sve je to normalno...
Sve u svemu, ništa na što srpski narod nije navikao od strane prijatelja iz Britanije i Njemačke... Naročito je licemjerno ovo o destabilizaciji....
Problem bi bio nepostivanje suda koji je u dejtonu dogovoren, a to onda otvara pandorinu kutiju.
Tako sutra Bosnjaci u Srebrenici mogu da ne postuju sud i najave referendum o izdvajanju Srebrenice iz RS-a.
Jebo referendum k'o referendum, ali to otvara mnoge mogucnosti svim stranama, a to bas i nije dobro, ni za BiH, a ni za RS u konacnici.
Last edited by Ripicipi on 30/08/2016 19:04, edited 1 time in total.
-
artime
#4832 Re: Referendum(i) u RS-u
Istina srpska nece nikada skinuti ljagu sa sebe i neka se poklope.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4833 Re: Referendum(i) u RS-u
nek se jebu zapadne sile, niko srBima nece zabranit da referendundaju, braca rusi su uz nas... sad il nikad vojvodu za prdCenika i oslobadjat srce, bubreg, slepo crevo i ostale organe velike serbrije
Last edited by pici on 30/08/2016 19:06, edited 1 time in total.
- Krokodajl
#4834 Re: Referendum(i) u RS-u
Mene je ova poruka Rusije prijatno iznenadila, očekivao sam neku žestinu kad ono mlitavo nešto skroz "poštujemo ustavni sud i njegove odluke al de nek se skontaju gdje su i šta su", ovo ostalo je manje više očekivano odnosno možda jače nego što sam mislio da će biti.
Vidjet ćemo, izgleda da će Evropa opet stisnot šaku u BiH.
Vidjet ćemo, izgleda da će Evropa opet stisnot šaku u BiH.
-
emmir1
#4835 Re: Referendum(i) u RS-u
Kada bih ja jednu analizu najvažnijih stvari ovih dana pisao, izvukao bih ovako....
Podrška PIKa teritorijalnom integritetu i jasno rečeno da neće dozvolit nikakvo odcjepljenje, prilično snažna poruka
Poruka da će stati iza Incka i kakve god njegove odluke bile
Reakcija Plenkovica da će Hrvatska stati uz BIH i neće dozvolit odcjepljenja, takođe i ispravljenu reakciju Milanovica koji je slično rekao
To su 3 stvari koje mi se onako izdvajaju
Podrška PIKa teritorijalnom integritetu i jasno rečeno da neće dozvolit nikakvo odcjepljenje, prilično snažna poruka
Poruka da će stati iza Incka i kakve god njegove odluke bile
Reakcija Plenkovica da će Hrvatska stati uz BIH i neće dozvolit odcjepljenja, takođe i ispravljenu reakciju Milanovica koji je slično rekao
To su 3 stvari koje mi se onako izdvajaju
- Danguba
#4836 Re: Referendum(i) u RS-u
...i sta bi poslije?KENJAC wrote:Gospode dragi Boze. Citam i ne mogu da vjerujem. Referendum , rat , prijetnje ..... sve isto ko prije 25 godine. Ni koraka naprijedd. Vazda isto palamudjenje dojucerasnjih podrumasa. Smijem se kladit da medju zagovirnicima rata ne postoji ni jedan sto je osjetio detonaciju ili uzivo cuo kad se tenk upali. I ono bi ratovalo. Ne ser'te !
Nikada ne znas na cemu si sa djikanima. Oprez nije na odmet.
-
benjen
#4837 Re: Referendum(i) u RS-u
i mmf za naranit mrmadpici wrote:nek se jebu zapadne sile, niko srBima nece zabranit da referendundaju, braca rusi su uz nas... sad il nikad vojvodu za prdCenika i oslobadjat srce, bubreg, slepo crevo i ostale organe velike serbrije
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4838 Re: Referendum(i) u RS-u
Kazu na N1 da Inzco ne moze staviti van snage neku odluku, ako nema saglasnost svih ambadadora. Dakle, jos ostaje Vucic....u PC kmece
-
mario001
#4839 Re: Referendum(i) u RS-u
Na tom prvom sastanku treba saglasnost svih, na drugom samo ruka viseKatarinaKosaca wrote:Kazu na N1 da Inzco ne moze staviti van snage neku odluku, ako nema saglasnost svih ambadadora. Dakle, jos ostaje Vucic....u PC kmece
-
PM72
#4840 Re: Referendum(i) u RS-u
Meni tačno žao što će ovim internet ratnicima spasti adrenalin pa će se morati vratiti svojim omiljenim igricama na Play stationu...
- KatarinaKosaca
#4841 Re: Referendum(i) u RS-u
hvala...mario001 wrote:Na tom prvom sastanku treba saglasnost svih, na drugom samo ruka viseKatarinaKosaca wrote:Kazu na N1 da Inzco ne moze staviti van snage neku odluku, ako nema saglasnost svih ambadadora. Dakle, jos ostaje Vucic....u PC kmece
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#4842 Re: Referendum(i) u RS-u
Polucija (latinski: pollutio; doslovno "prljanje" i "zagađenje") u svom užem (i najčešćem) značenju predstavlja izraz za nehotimično ili neizazvano lučenje sperme kod muškarca do koga najobičnije dolazi prilikom spavanja. U širem smislu se pod time podrazumijeva i vaginalna lubrikacija kod žena; za oba fenomena se koriste izrazi noćna emisija. Također se koristi i kolokvijalni izraz mokri snovihizo ramidovic wrote:Lepo je videti kako islamisti kenjaju u gace od straha a samo je najavljen referendum i odrzana jedna obicna vezba dve srpske polucije. Kako bi tek plakali da su se ukljucile i druge jedinice... Mnogi nisu svesni koliko su ove dve aktivnosti povecale moral srpskih boraca i da muslimani slucajno sad napadnu naterali bi ih do maticne Turske...
-
Ripicipi
#4843 Re: Referendum(i) u RS-u
ja procitah negdje da ce biti nova sjednica pic-a gdje ce vecina glasova odluciti.KatarinaKosaca wrote:Kazu na N1 da Inzco ne moze staviti van snage neku odluku, ako nema saglasnost svih ambadadora. Dakle, jos ostaje Vucic....u PC kmece
- dobojlija81
#4844 Re: Referendum(i) u RS-u
idi ga šilji na Milića Markovića makarze kalanga wrote:Očekivano. Politička institucija nas uči nekom novom pravu... Alal vera... sve je to normalno...
- ljevoruki
#4845 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovaj dio je najsmjesniji - John Major i Lord Owen, su bili veliki "neprijatelj" Srba.ze kalanga wrote:Očekivano. Politička institucija nas uči nekom novom pravu... Alal vera... sve je to normalno...
Sve pod uslovom da znas ko su oni bili i cije su interese stitili za vrijeme agresije na BiH.
- ze kalanga
#4846 Re: Referendum(i) u RS-u
Ajmo biti iskreni jedni prema drugima, makar to u društvu bilo glupo, smješno i u krajnjoj liniji neprihvatljivo.Ripicipi wrote:Hajd ovako realno, ako mozes...ze kalanga wrote:Očekivano. Politička institucija nas uči nekom novom pravu... Alal vera... sve je to normalno...
Problem bi bio nepostivanje suda koji je u dejtonu dogovoren, a to onda otvara pandorinu kutiju.
Tako sutra Bosnjaci u Srebrenici mogu da ne postuju sud i najave referendum o izdvajanju Srebrenice iz RS-a.
Jebo referendum k'o referendum, ali to otvara mnoge mogucnosti svim stranama, a to bas i nije dobro, ni za BiH, a ni za RS u konacnici.
Dejton, onaj izvorni, koji su između ostalih potpisali i Sloba i Alija je do sada prekršen gomilu puta. Znamo svi i ko je u tome najviše učestvovao. Za one koji bi da nagađaju, početna slova imena govore o karakteru... (ne radi se o narodu)
Dakle stvar jasna, Ustavni Sud, odnosno Bošnjaci pojačani stranim sudijama donose političku odluku o 9. januaru. Isključivo zasnovanu na tome da se još jedna nadležnost RS-a "uništi".... I logično, Srbi se protive tome. Jer zašto da im jedna politička institucija, koja to ni u kom slučaju ne bi trebala biti nameće, još jedanput, pravila igre... s jednim jedinim ciljem, ostvarivanjem neostvarenih ciljeva jedne strane. Jer, baviti se pravima jednog naroda, a zanemarivati prava drugog je apsolutno političko ubistvo konsenzusa.... Prvi mart je dan tuge za jedan narod, zanimlijvo, iste te sudije, ne namjeravaju se baviti pravim jednog konstitutivnog naroda... .interesantno, a upravo je tog datuma jedan narod preglasan, mimo svoje volje izašao iz nečega....
Dakle stvar jasna, politička odluka zahtjeva političku reakciju, to što se ta politička odluka političke institucije pravda destabilizacijom BiH u slučaju odgovora onih koji se ne slažu sa istom je najobičnije licemjerje, a onaj ko misli da se na licemjerju grade temelji, vjerujem da će ubrzo shvatiti realnost zvanu država tri naroda...
-
hAZNADAR
#4847 Re: Referendum(i) u RS-u
Vodimo unaprijed izgubljenu bitku. I sto vise galamimo, pravimo dramu - time ispadamo veci gubitnici.
Ovaj referendum je los, stetan,... i iritira,.. - ali nije pravi referendum o nezavisnosti vec o jednom hebenom danu. Umisljamo da smo neka svjetska dimenzija pa da ce se sile zabrinuti o proslavi jednog dana. A znamo jako dobro da ce se sav nas protest zavrsiti u par kantona na ulici, da ce MZ izraziti zabrinutost kao i do sada, i da niko u Bosnjaka pa ni kilavi Bake ne mogu uciniti nista jer je dejtonski sistem takav da nemas ovlasti u RS.
Dodik ce dobiti mozda koju sankciju, nece ga niko bombardovati zbog toga, Bosnjaci nece moci napasti RS ni da mogu, MZ radije nece talasati jer im je ikakav mir bolji od sukoba i uvijek je interes bio ispred pravde. Pa tako Dodik moze ladno pored svih osuda ipak opaliti samar i nama i MZ jer zna da nece niko ni ukinuti RS niti vojno kazniti. Idemo priznati - ne moze mu niko nista dokle ima podrsku od naroda u RS. Bez obzira na IQ tog naroda - bitno je da on to moze uraditi bez prevelike kazne.
Trebalo je ovo kulturno i bez previse galame osuditi, odbiti priznati, proslijediti dalje problem ono reda radi, i lobisticki iskoristiti.
Ovaj referendum je los, stetan,... i iritira,.. - ali nije pravi referendum o nezavisnosti vec o jednom hebenom danu. Umisljamo da smo neka svjetska dimenzija pa da ce se sile zabrinuti o proslavi jednog dana. A znamo jako dobro da ce se sav nas protest zavrsiti u par kantona na ulici, da ce MZ izraziti zabrinutost kao i do sada, i da niko u Bosnjaka pa ni kilavi Bake ne mogu uciniti nista jer je dejtonski sistem takav da nemas ovlasti u RS.
Dodik ce dobiti mozda koju sankciju, nece ga niko bombardovati zbog toga, Bosnjaci nece moci napasti RS ni da mogu, MZ radije nece talasati jer im je ikakav mir bolji od sukoba i uvijek je interes bio ispred pravde. Pa tako Dodik moze ladno pored svih osuda ipak opaliti samar i nama i MZ jer zna da nece niko ni ukinuti RS niti vojno kazniti. Idemo priznati - ne moze mu niko nista dokle ima podrsku od naroda u RS. Bez obzira na IQ tog naroda - bitno je da on to moze uraditi bez prevelike kazne.
Trebalo je ovo kulturno i bez previse galame osuditi, odbiti priznati, proslijediti dalje problem ono reda radi, i lobisticki iskoristiti.
- KatarinaKosaca
#4848 Re: Referendum(i) u RS-u
Toma Grobar pozvao veceras Vucica na hitne konsultacije povodom sjednice Pika 
- Banksy
#4849 Re: Referendum(i) u RS-u
Ranko Mavrak vrlo inteligentno na BHT-u, tačno, na koncu je ovo samo veliko, tragično traćenje vremena...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4850 Re: Referendum(i) u RS-u
nek se jebu..."U danu, u kojem sam dobio unuku i koji je tako poseban za mene i za moju porodicu, ne pada mi na pamet da se bavim PIC-om i njihovim saopštenjima", poručio je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše izjavu ambasadora PIC-a kojom pozivaju vlasti RS-a da ne održe referendum o Danu RS-a.