Pa mislili su tada kako izmedju dva zla treba birati manje.
nije to osnovni motiv,...nego mogućnost da kao nabrojniji narod - može drugima birati predstavnike.
saga a la komšić, volume II...
nije se uspjelo sa željkom, sumnjam da će i sa mladenom.
Pa mislili su tada kako izmedju dva zla treba birati manje.
radostan dan wrote:Pa mislili su tada kako izmedju dva zla treba birati manje.
nije to osnovni motiv,...nego mogućnost da kao nabrojniji narod - može drugima birati predstavnike.
pa to i jeste problem, što ne vidiiš da hrvatima smeta da ih preglasavaš i biraš im predstavnnike. i poslije toga ih još ii drkaš, tipa - maDŽoooriiizaciiija, kme, kmee, čemu smo svjedočili, i u političkoj praksi, kao i ovdje na forumu...dezurni_ucenik wrote:radostan dan wrote:Pa mislili su tada kako izmedju dva zla treba birati manje.
Ne vidim nikakav problem u tome. Sta je bolje Komsic kao hrvatski clan ili Covic?? Ne razumijem te.
Pa sta sad, i oni nas drkaju za treci entitet i kanal na hrvatskom.radostan dan wrote:
pa to i jeste problem, što ne vidiiš da hrvatima smeta da ih preglasavaš i biraš im predstavnnike. i poslije toga ih još ii drkaš, tipa - maDŽoooriiizaciiija, kme, kmee, čemu smo svjedočili, i u političkoj praksi, kao i ovdje na forumu...
zašto misliš da će srbi da pristanu na to?
ivanić ima sreću da postoji pollaritet međ srbima glede dodika und co vs bosića und co...i taj je polaritet - unutrašnja srpska stvar.
bez toga, ne bi sastavio ni 6 mjeseci u predsjedništvu...il bi otišao sam, ili bi bio četvorogodišnja statua u funkciji skupljača prašine.
dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mladen-i ... /160829041
Ovog Ivanica mi je bas zao. Jadnicak se uvijek trudi da bude veci binsr od Dodika, al bas mu ne ide. Istorija ce zaboraviti njegovu egzistenciju na politickoj sceni sa prvim odlaskom iz zgrade predsjednistva. Nek uzgaja paprike zajedno sa Edhemom Bicakcicem
kako ti to mislis preglasavas - sta sad treba? mozda participacija u omjeru 1:1 dje god treba da bi se ispostovali hercegovacki apetiti a ima ih jedva više od 10% - izvini ali to se u strucnom rijecniku zove manjina i obzirom na to sljeduju ih manjinska pravaradostan dan wrote:
pa to i jeste problem, što ne vidiiš da hrvatima smeta da ih preglasavaš i biraš im predstavnnike. i poslije toga ih još ii drkaš, tipa - maDŽoooriiizaciiija, kme, kmee, čemu smo svjedočili, i u političkoj praksi, kao i ovdje na forumu...
ivanić ima sreću da postoji pollaritet međ srbima glede dodika und co vs bosića und co...i taj je polaritet - unutrašnja srpska stvar.
bez toga, ne bi sastavio ni 6 mjeseci u predsjedništvu...il bi otišao sam, ili bi bio četvorogodišnja statua u funkciji skupljača prašine.
e jbg..haj dobro.dezurni_ucenik wrote:Pa sta sad, i oni nas drkaju za treci entitet i kanal na hrvatskom.radostan dan wrote:

A stani malo, jesu li to Bošnjaci u pisiju imali priliku da glasaju za Bošnjaka? Ili im je nametnuto da moraju glasati za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda?radostan dan wrote:prije još malo pa dvije godine ste tvrdili da ga niste vi izabrali za člana predsjedništva...
nezahvalnik jedan...
Danguba wrote:Najljepsi srpski proizvod.

Naravno da su imali pravo da glasaju za člana Predsjedništva iz reda bosnjackog naroda!ultima_palabra wrote:A stani malo, jesu li to Bošnjaci u pisiju imali priliku da glasaju za Bošnjaka? Ili im je nametnuto da moraju glasati za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda?radostan dan wrote:prije još malo pa dvije godine ste tvrdili da ga niste vi izabrali za člana predsjedništva...
nezahvalnik jedan...
ovo je sarajevski proizvod...lično ga gledao na fpn do 1992.BHCluster wrote:Danguba wrote:Najljepsi srpski proizvod.
..sreca je da ostade u BL...u BG bi SaVajlija bio ugVozen...radostan dan wrote:
ovo je sarajevski proizvod...lično ga gledao na fpn do 1992.
šta ste mu uradili i spakovali ga u b luku, ja ne znam...
nisu, nije predviđeno i zakonom ili čimee već.ultima_palabra wrote:A stani malo, jesu li to Bošnjaci u pisiju imali priliku da glasaju za Bošnjaka? Ili im je nametnuto da moraju glasati za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda?radostan dan wrote:prije još malo pa dvije godine ste tvrdili da ga niste vi izabrali za člana predsjedništva...
nezahvalnik jedan...
Zafalilo Hrvata da brane srpsku stvar.GeeTnT wrote:..sreca je da ostade u BL...u BG bi SaVajlija bio ugVozen...radostan dan wrote:
ovo je sarajevski proizvod...lično ga gledao na fpn do 1992.
šta ste mu uradili i spakovali ga u b luku, ja ne znam...
vidiš, to si u pravu...commendatore wrote:pa i šeške je sarajevski nusproizvod kao i nele i ini drugi