mirsek wrote:Mediji, internet svuda oko nas a nekom treba dokazivati da si ti normalan i da nisi ubica, zlocinac, genocidas i da zelis da ides naprijed ??
Mediji? Pa mediji pokazuju samo nenormalne stvari i ljude. Od toga žive, jer mi želimo takve da gledamo.
mirsek wrote:
Vala ja sam lijen a i ne da mi se da ja njih ganjam da se zblizavamo kao da smo sa dvije planete, imaju opste norme ljudskosti koje svaki dobronamjeran i iskren covjek prihvata i njeguje.
Kod nas takve norme moras izvlaciti klijestima i to trazis uslovno receno da zrtva ima tu inicijativu dok joj izabrani predstavnici suprotne strane negiraju pogrom i genocid koji je dozivjela.
Nema niti je bilo realnih argumenata da se neko boji Bosnjaka i njihovog agresivnog napadanja i ubijanja Srba ili zlocinackog plana da im to naprave kako u proslosti tako i u buducnosti.
To je izvrtanje teza i paranoja da je nema vece.
Mediji drugačije govore. Ne bih volio da Bošnjaci skrenu u tom smjeru, mada ne bi bili prvi koji su od žrtve postali krvnik...
mirsek wrote:
Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum piridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
Ponavljam nikoga moliti i ganjati preko zida ali svakome dati podrsku i ruku ako je on iskreno pruzi ili zatrazi.
Fol je samo ko će prvi...
Sad skontah da pored Buridanovog magarca postoji još zeznutija vrsta: Balkanski magarac. Taj se neće pomiriti, dok drugi ne pruži ruku. A naš, Bosanski magarac ima još dodatnu vrlinu - prihvatiće samo iskrenu ruku pomirenja - mada u to, u principu, ne vjeruje.
Ne pišem ja ovo o tebi. Ima nas takvih tona.

možda je više za plakati...