Razocarenje za 3,2,1...

Post Reply
seln

#901 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by seln »

Citam ove pretnje&ucene, pa zahvalim bogu: da je sile&oruzja, ne bi pisali po forumu, vec bili kod Vakufa i okolo Sarajeva.
Ovako....vetar duuuva, tebe majka cuuuvaa...
No, ipak bih imao jedno pitanjce: koji je to podmukli Zeljko Komsic iritirao dobrocudne i nadasve dobrohotne Hrvate dvijetisuceiprve, ter pokusahu naciniti samoupravu? Anticipacija, sta li?

p.s. sve mogu razumjeti...i ugrozbu, i treci, ma i otvorene proustaske tendencije&teznje...ali ovog @Hafisa, kad hvali pamet&znanje Dragana Jugoslavenskog Cirilicnog Covica...to ne razumijem, pa ga jebaji.
madner

#902 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Mister Yes, covjek koji vjeruje u teorije.

Ne zavjere, nego teorije. :D
Jesi li za jednu opkladicu? :D Po pitanju implementacije presude S/F naravno. Ako se dogovore ovako kako ja kažem (popuste Bošnjačke stranke) ja dobijam a ako se ne dogovore ili ako HDZ popusti ti dobijaš. Rok naredni izbori.

Ne moramo se kladiti u nešto ozbiljno tipa odlazak sa foruma (gdje bih takvu legendu da nosim na duši :sad: ).

Može potpis poraženog po volji pobjednika? :D
Kladim se samo sa osobama koje me mogu pratiti po argumentaciji.

Ta lista je kratka, ti nisi na istoj.
seln

#903 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by seln »

Jos samo kratka replika nasem @cyprusu, koji kaze da se Dodiku mora dudlati, jer drzi pola zemlje:
ne drzi Dodik pola zemlje, vec je ista okupirana od velikosrpske cetnicije. Dodik je samo trenutni maneken kojeg je to velikosrpstvo proturilo.
cindrlimindrli

#904 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by cindrlimindrli »

travnik wrote:3. Već tvoje pitanje šta ti meni nudiš, jasno govori da nismo na jednakim pozicijama. Odnosno, da pojedinačno promatram, ja bih trebao tek dobiti ono što ti imaš još 1995., iako kada govorimo o narodima, te stvari bi se trebale podrazumijevati.
Sto nismo na jednakim pozicijama? Tvoj glas vrijedi koliko i moj, sad ti trazis od mene da se ja odreknem svog kako bi
se ti osjecao ravnopravnim. Posto mene zaboli hasimaga za necijim osjecajima kad su ove stvari u pitanju, imas li ti
zemljace ista za ponuditi kako bi me nagovorio da se odreknem elementarnih prava. Pusti me suplje, pa red bi bio, pa
treba biti posten nas je malo, ubice nam mraz paprike, ovo, ono...ne pali to ovdje. Dakle? :D
Vasco da Gama

#905 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Vasco da Gama »

zavrzlama wrote:
travnik wrote:zavrzlama

Ima li volje kod B? Nema. Dodik je Čoviću, a i svima u FBiH, nužno zlo. Sa takvim nema napretka, to je jasno svima. Međutim, ponavljam, Čović nije imao drugog izbora. Dobio je šamarčinu iz Sarajeva, a i prije toga je bilo (alijansa, pa još xy stvari). I koga je imao još u BiH, nego Dodika, da pomoću njega pokuša nešto odraditi, i neke časne, ali na žalost i nečasne stvari.
tu te cekam :D .....kako moze biti nuzno zlo neko ko javno radi i zeli podjelu i unistenje drzave BIH...

halooooo.. dodik izjavi" Interes rs-a i srpskog naroda je nefunkcionalna BIH,i nas krajnji cilj je izlazak iz te drzave"

I sad Covic takvog politicara i takvu politiku podrzava....s obzirom na sve ,bosnjaci biranjem Komsica se nisu nesto pretjerano ni osvetili covicu,kako bi trebali..
jedini interes hrvata je nezavisnost, treci entitet, nazovi to kako god. bosnjaci im nece napraviti taj ustupak. pricalo se i da bi u treci entitet trebali uci komadi rs-a a ne samo fbih ali hrvati nisu zainteresovani za teritorije u kojima ne zive. to je najvise sto bi bosnjaci hrvatima mogčli da ponud neka koalicija koja trazi 3 entiteta ali da se napravi prekompozicija cijele bih. nema mnogo interesa za to pa su se hrvati okrenuli prema rs-u.

ono sto je bizarno u svemu nije ponasanje hrvata vec ponasanje srba ali i bosnjaka., srbi bi trebali da podrze bosnjake da se od federacije napravi uniterni entitet. bosnjaci bi trebali prvo sa srbima sklopiti pakt oko toga.

kazem "trebali" ne zato sto mislim da je to posteno vec kazem gledajuci cisto pragmaticno prema interesima svake strane pojedinačno.
Prpa.ba

#906 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Prpa.ba »

Kad se sjetim 2010. i ismijavanja ideje da ce Bosnjaci poceti koristiti mehanizme koje im Washington i Dayton daju u ruke. Stvar je jasna: ako jedan izda, ostali ce se okomiti na njega, ako sva trojica izdaju Komsic sa DF-om ispada Mesija. Zajebana situacija. :-D
sv12

#907 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

seln wrote:Jos samo kratka replika nasem @cyprusu, koji kaze da se Dodiku mora dudlati, jer drzi pola zemlje:
ne drzi Dodik pola zemlje, vec je ista okupirana od velikosrpske cetnicije. Dodik je samo trenutni maneken kojeg je to velikosrpstvo proturilo.
Dodik treba BiH institucije vise nego bilo ko iz FBIH. FBIH moze sad godinu dana komotno zivjeti normalno da sve institucije drzave budu blokirane i da se preko njih nista nne moze uraditi, s druge strane, Dodik ne bi izdrzao ni tri mjeseca, genocidna bi bankrotirala jer genocidnu na aparatima drze MMF krediti koji se ne mogu dobiti bez drzavnih institucija.
sv12

#908 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

Mister Yes wrote:Nego, šta ako oni ipak postignu dogovor i to na bazi onog 5+5. I to potpišu i SDP i SDA i SBB. Ko će biti izdajica? :D
Svi, a ubjedljiv pobjednik izbora ce biti Zeljko Komsic ili bi se i Hare mogao vratiti lako. Pi**a ko izda, a i sasvim sigurno opozicija. Niko od njih nije nezamjenljiv i svi imaju zamjenu.

Da vidimo ko je hrabar iz SDP, SDA i SBB da izda Bosnjake? Mogu birati hoce li Zeljku ili ce Hareta ili ce kombinaciju Zeljka i Hareta?
zavrzlama

#909 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by zavrzlama »

Vasco da Gama wrote:
zavrzlama wrote:

Ima li volje kod B? Nema. Dodik je Čoviću, a i svima u FBiH, nužno zlo. Sa takvim nema napretka, to je jasno svima. Međutim, ponavljam, Čović nije imao drugog izbora. Dobio je šamarčinu iz Sarajeva, a i prije toga je bilo (alijansa, pa još xy stvari). I koga je imao još u BiH, nego Dodika, da pomoću njega pokuša nešto odraditi, i neke časne, ali na žalost i nečasne stvari.
tu te cekam :D .....kako moze biti nuzno zlo neko ko javno radi i zeli podjelu i unistenje drzave BIH...

halooooo.. dodik izjavi" Interes rs-a i srpskog naroda je nefunkcionalna BIH,i nas krajnji cilj je izlazak iz te drzave"

I sad Covic takvog politicara i takvu politiku podrzava....s obzirom na sve ,bosnjaci biranjem Komsica se nisu nesto pretjerano ni osvetili covicu,kako bi trebali..
jedini interes hrvata je nezavisnost, treci entitet, nazovi to kako god. bosnjaci im nece napraviti taj ustupak. pricalo se i da bi u treci entitet trebali uci komadi rs-a a ne samo fbih ali hrvati nisu zainteresovani za teritorije u kojima ne zive. to je najvise sto bi bosnjaci hrvatima mogčli da ponud neka koalicija koja trazi 3 entiteta ali da se napravi prekompozicija cijele bih. nema mnogo interesa za to pa su se hrvati okrenuli prema rs-u.

ono sto je bizarno u svemu nije ponasanje hrvata vec ponasanje srba ali i bosnjaka., srbi bi trebali da podrze bosnjake da se od federacije napravi uniterni entitet. bosnjaci bi trebali prvo sa srbima sklopiti pakt oko toga.

kazem "trebali" ne zato sto mislim da je to posteno vec kazem gledajuci cisto pragmaticno prema interesima svake strane pojedinačno.
Ne....nego bosnjaci trebaju sa hrvatima da rade na ukidanju alata koji entitete prave eskluzivitetima samo jednog naroda....fbih i rs nisu vlasnistvo vecinskog naroda u tim entitetima...Komsic je izabran bosnjackim glasovima,jer ne zastupa politiku koju zastupa covic i hdz....sa dodikom nema dogovora i treba ignorisati istog i sve one koji sjedaju za sto sa istim,a covic je prvi na listi...sdp i lagumdzija ce biti porazeni na sledecim izborima bas iz razloga sto se zlaja spisao sa dodikom..the end.
vivaldi

#910 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:ce biti porazeni na sledecim izborima
ako ih uopste i bude.

ako se ne dogovore, nece biti ni izbora, a ako ih bude to znaci da je napravljen neki dogovor, a to onda znaci da nije toliko vazno kako ce proci sdp na izborima.
travnik

#911 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

cindrlimindrli wrote:
travnik wrote:3. Već tvoje pitanje šta ti meni nudiš, jasno govori da nismo na jednakim pozicijama. Odnosno, da pojedinačno promatram, ja bih trebao tek dobiti ono što ti imaš još 1995., iako kada govorimo o narodima, te stvari bi se trebale podrazumijevati.
Sto nismo na jednakim pozicijama? Tvoj glas vrijedi koliko i moj, sad ti trazis od mene da se ja odreknem svog kako bi
se ti osjecao ravnopravnim. Posto mene zaboli hasimaga za necijim osjecajima kad su ove stvari u pitanju, imas li ti
zemljace ista za ponuditi kako bi me nagovorio da se odreknem elementarnih prava. Pusti me suplje, pa red bi bio, pa
treba biti posten nas je malo, ubice nam mraz paprike, ovo, ono...ne pali to ovdje. Dakle? :D
A kako bi to tvoj glas trebao vrijediti manje? I čega se ti trebaš odreći? Perfidno igraš, cjepkaš citat, vadiš iz cijelog konteksta tekst, i onda se prihvatiš toga. Prije par postova sam rekao da su za mene elektorski način, tek treći model po prihvatljivosti i da isti ne smatram savršenim. Prema tome, ne znam zašto bi taj model branio nešto naročito? Svakako je bolji od ovoga kada je moguće da od tri člana PBiH niti jedan nemaju niti jednog jedinog glasa od XY "konstitutivnog" naroda. Šta sada očekuješ, da branim ovakavu nakaradnost? U slučaju elektorskog modela, to nije slučaj. Već samim tim je bolji od postojećeg. Je li ti stvarno misliš da ima neka značajanija skupina Hrvata koja brani model u kojem B izaberu dva člana, S jednog, a H niti jednog!?
travnik

#912 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

Vasco da Gama wrote:
zavrzlama wrote:

Prevedeno, institucionalno uništenje jednog naroda. Tako rigidni stavovi, da i ne čudi što bi sa Dodikom u krevet išao.
sv12

#913 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

travnik wrote:
Prevedeno, institucionalno uništenje jednog naroda. Tako rigidni stavovi, da i ne čudi što bi sa Dodikom u krevet išao.
Prevedeno dalje, to vec odavno Covic pokusava sa Dodikom.
Poenta je ta da Covic i ADZovi ne traze ravnopravnost Hrvata, nego povlastenost Hrvata i medju njima ADZova i bojim se da ako nastave ovako, da ne dobiju iskljucivo muski spolni organ, ako neko od bosnjackih nazovi "lidera" nije raspolozen da napravi politicki i izborni harakiri.

Sto rece Zeljko, trazi se da ADZ bira jednog clana predsjednistva BiH iz ADZa, a ostali dva clana predsjednistva ili traze da 1 glas Hrvata vrijedi kao 16 bosnjackih i 16 Sejdic-Finci glasova.
Hafis

#914 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

p206 wrote:Pošto je ovo sastančenje sve samo ne zbog Sejdić-Finci, ja ovdje vidim dvije strane koje razgovaraju... Ova bošnjačka treba (ili što neko reče mora) da prihvati da jedan član predsjedništva bude iz HDZ-a. Šta ova druga treba (ili mora) majku mu? Ne kontam.

U politici nema davanja bez uzimanja, valjda je to jasno.
Ja mislim da se ovdje radi samo o vraćanju privremeno oduzetog, a ne o nekakvom davanju.
Znači, svi refa na kraju i idemo dalje :thumbup:
p206

#915 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by p206 »

Hafis wrote:
p206 wrote:Pošto je ovo sastančenje sve samo ne zbog Sejdić-Finci, ja ovdje vidim dvije strane koje razgovaraju... Ova bošnjačka treba (ili što neko reče mora) da prihvati da jedan član predsjedništva bude iz HDZ-a. Šta ova druga treba (ili mora) majku mu? Ne kontam.

Ja mislim da se ovdje radi samo o vraćanju privremeno oduzetog, a ne o nekakvom davanju.
Izvini drug, ali hrvatska politika je na to pristala u Dejtonu, tako da nije ništa oduzeto već sporazumno prihvaćeno.
Pristali su i ovi moji na postojanje RS-a, meni bode oči sam naziv a kamoli šta drugo vezano za taj entitet, pa živim sa tim.
Takve su nam trenutne početne pozicije, da bi se nešto promjenilo mora se nešto dati, a ne samo zahtjevati. Mislim može i to ali nije realno, da će se išta promijeniti.
Ja bi volio da politika nikako ne postoji jer je kurva, i da svi normalno živimo bez nje, ali jbg.
Paranoid

#916 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Paranoid »

Hafis wrote:

Image

:thumbup:
Hafis

#917 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

p206 wrote:
Hafis wrote:

Izvini drug, ali hrvatska politika je na to pristala u Dejtonu, tako da nije ništa oduzeto već sporazumno prihvaćeno.
Pristali su i ovi moji na postojanje RS-a, meni bode oči sam naziv a kamoli šta drugo vezano za taj entitet, pa živim sa tim.
Takve su nam trenutne početne pozicije, da bi se nešto promjenilo mora se nešto dati, a ne samo zahtjevati. Mislim može i to ali nije realno, da će se išta promijeniti.
Ja bi volio da politika nikako ne postoji jer je kurva, i da svi normalno živimo bez nje, ali jbg.
To jeste. Pristalo se u duhu onog vremena (samo da više prestane ono ludilo) i ne pomišljajući da će doći dan kada će jedan narod reći ''a što mi njima ne bi marnuli njihovo mjesto u predsjedništvu, ionako imamo viška materijala''.
I sad imamo ŽK iz ''reda hrvatskog naroda''. A predstojećim promjenama bi se desilo čak da više ne mora biti ni to formalno ''iz reda''. To je malo zeznuta situacija, stvara se jedan frustracijski osjećaj u jednom čitavom kolektivitetu i možda bi bilo ipak najbolje to izbjeći, zbog relaksacije odnosa u kući. Ustrajavanje na zamrzavanju takvog dostignutog stanja povećava frustraciju, a koliko vidim i obrnut proces povećava frustraciju kod druge skupine.
Što bi rekli u medicini: vrzino kolo. Jednom riječju zaguljeno.
travnik

#918 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

sv12 wrote:
travnik wrote:
Poenta je ta da Covic i ADZovi ne traze ravnopravnost Hrvata, nego povlastenost Hrvata i medju njima ADZova i bojim se da ako nastave ovako, da ne dobiju iskljucivo muski spolni organ, ako neko od bosnjackih nazovi "lidera" nije raspolozen da napravi politicki i izborni harakiri.

Sto rece Zeljko, trazi se da ADZ bira jednog clana predsjednistva BiH iz ADZa, a ostali dva clana predsjednistva ili traze da 1 glas Hrvata vrijedi kao 16 bosnjackih i 16 Sejdic-Finci glasova.

Da ovo ranije napisano zanemarim. Samo da se osvrnem na boldirno. Od Komšića pametnija izjava se ne može ni očekivati. Uvidjeli smo da je njegov domet k'o kod IMJ. Razina mjesne zajednice. Imao je 6-7 godina i ništa nije uradio. Tako da od njega smo dobivali, a dalje možemo očekivati samo blentave izjave, ulizivanje i populizam. Nebuloza je da se traži da jednoj stranci pripadne član PBiH. To je svjesna bljuvotina zlonamjernih ljudi, koju neinformirani ljudi dalje nesvjesno distribuiraju. Jedan glas kao 16!? Sa ovakvim omjerom si prestigao demografe poput Tokića.
Hafis

#919 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Paranoid wrote:
Hafis wrote:

Image

:thumbup:
Daiđić :)
travnik

#920 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

Jeleč je interesantan i inteligentan lik. Ovdje je njegovo spominjanje deplasirano jer se ne radi o HDZ-u, a niti Čoviću. Međutim, interesantno bi bilo vidjeti reakcije ovih njegovih navijača, da kojim slučajem daje izjave koje su za HDZ. Mislim da bi svi odreda rekli šta se fratar ima petljati u politici, a ovako neka ga. To su ti dvostruki aršini, tj. licimjerje.
Paranoid

#921 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Paranoid »

travnik wrote:Jeleč je interesantan i inteligentan lik. Ovdje je njegovo spominjanje deplasirano jer se ne radi o HDZ-u, a niti Čoviću. Međutim, interesantno bi bilo vidjeti reakcije ovih njegovih navijača, da kojim slučajem daje izjave koje su za HDZ. Mislim da bi svi odreda rekli šta se fratar ima petljati u politici, a ovako neka ga. To su ti dvostruki aršini, tj. licimjerje.
Bezveze.. sumnjam da si pročitao i jedan komentar ispod njegovih kolumni, a moguće je i da si sam tekst zaobišao..
travnik

#922 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

Paranoid wrote:
travnik wrote:Jeleč je interesantan i inteligentan lik. Ovdje je njegovo spominjanje deplasirano jer se ne radi o HDZ-u, a niti Čoviću. Međutim, interesantno bi bilo vidjeti reakcije ovih njegovih navijača, da kojim slučajem daje izjave koje su za HDZ. Mislim da bi svi odreda rekli šta se fratar ima petljati u politici, a ovako neka ga. To su ti dvostruki aršini, tj. licimjerje.
Bezveze.. sumnjam da si pročitao i jedan komentar ispod njegovih kolumni, a moguće je i da si sam tekst zaobišao..
Čitam njegove kolumne, komentare rijeđe. Imaš dosta na tacno.net, zna biti na prometej.ba, ** No links **.ba (često prenesu kolumnu, izjavu ili intervju), zatim nekim portalima iz Posavine i sl. Ubacio sam komentar jer znam šta se govori o ljudima iz vjerskih zajednica kada se ne slažemo sa njihovim stavovima. U većini slučajeva se napada njihov čin (dakle kao vjerskog službenika mješanje u politiku), a ne što kažu. Stoga, mislim da ni Petar Jeleč ne bi bio izuzetak.
Vasco da Gama

#923 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Vasco da Gama »

zavrzlama wrote: Ne....nego bosnjaci trebaju sa hrvatima da rade na ukidanju alata koji entitete prave eskluzivitetima samo jednog naroda....fbih i rs nisu vlasnistvo vecinskog naroda u tim entitetima...Komsic je izabran bosnjackim glasovima,jer ne zastupa politiku koju zastupa covic i hdz....sa dodikom nema dogovora i treba ignorisati istog i sve one koji sjedaju za sto sa istim,a covic je prvi na listi...sdp i lagumdzija ce biti porazeni na sledecim izborima bas iz razloga sto se zlaja spisao sa dodikom..the end.
neće to hrvati. šta imaju od toga?
sv12

#924 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by sv12 »

travnik wrote:
sv12 wrote:
travnik wrote:

Da ovo ranije napisano zanemarim. Samo da se osvrnem na boldirno. Od Komšića pametnija izjava se ne može ni očekivati. Uvidjeli smo da je njegov domet k'o kod IMJ. Razina mjesne zajednice. Imao je 6-7 godina i ništa nije uradio. Tako da od njega smo dobivali, a dalje možemo očekivati samo blentave izjave, ulizivanje i populizam. Nebuloza je da se traži da jednoj stranci pripadne član PBiH. To je svjesna bljuvotina zlonamjernih ljudi, koju neinformirani ljudi dalje nesvjesno distribuiraju. Jedan glas kao 16!? Sa ovakvim omjerom si prestigao demografe poput Tokića.
Ma nemoj to ranije prekaskati. Dodik i Covic svo vrijeme rade 24 sata dnevno na unistenju Bosnjaka, prije njih Karadzic i Boban, prije njih Tudjman i Milosevic, to je konstanta koja nikad nije prestala i ADZ nakon sto je smijenjen Kljuic, a zbog toga je i smijenjen, svo vrijeme radi na unistenju Bosnjaka i na tome da sto vise iskljucivo teritorije od Bosnjaka drpi. To je takodjer konstanta. I sta ocekujete od Bosnjaka, da vam glade muda?

Jeste li Tihica zajebali u Mostaru za gradonacelnika gdje ste imali deal da ce prvo biti izabran gradonacelnik Mostara iz ADZ i Hrvat, nakon toga Bosnjak iz SDA, kad je doslo vrijeme na SDA i Bosnjaka, ADZn i Covic su se jednostavno napravili blesavi. Da nje spominjem potlacivanje bosnjacke djece u skolama tamo gdje ADZ vlada. Pa da nemamo istu boju koze, moglo bi se okarakterisati kao teski rasizam.

Pokusavate isto kao I Srbi sto su u Prijedoru, poklopiti prijeratne vecinske bosnjacke opcine (Mostar, Stolac, Zepce, pa cak i Jajce) i od njih napraviti vecinske hrvatske opcine. To radite od prvo dana rata do danas. Uskoro ce se na popisu vidjeti jeste li to i uspjeli.

A s druge strane zelite da se ja suosjecam i da vam pomognem sto su Sejdic-Finci ekipa, Srbi i Hrvati iz vecinskih bosnjackih opcina i razocarani u SDA Bosnjaci glasali za Komsica? Medjutim i tu ADZ pokazuje nezajezljivost, pa umjesto da trazi ravnopravnost, oni zele povlastenost, pa zele opcije gdje ce glas jednog Hrvata vaziti kao ne znam koliko Bosnjaka (ono 16 je namjerno bilo lupanje i da je 2 to se ne smije nikad dogoditi). Naravno ako tako nastave, nece dobiti ni jedno ni drugo.

Ako Hrvati zele da budu ravnopravni, prvo sto moraju uraditi je da ne potlacuju Bosnjake tamo gdje su vecina i da prestanu sa pokusajima poklapanja prijeratnih vecinskih bosnjackih opcina, a to znaci Mostar stolni grad ni u vlaznom snu, kamoli nesto vise.

Kukate i cmizdrite za Komsica, u isto vrijeme vam Dodik i Srbi biraju Srbe iz SNSD-a kao "Hrvate" u vijece naroda ili kako se vec zove genocidne tvorevine, vi ni rijeci o tome. To sto vas Sejdic-Finci ekipa preglasa pa bira Komsica, ah to ce biti jos gore nastavite li kako ste do sad, voljeli i navijali za Hrvatsku, cak i ako je to protiv BiH, selili se u Hrvatsku i pravili minoran broj djece.

Kakve koristi od vas BiH ima? Ako i neki Hrvat uspije u bilo cemu, bez obzira skolovala ili trenirala ga BiH ili ne, sigurno ce Hrvatska imati koristi od toga, a BiH nista. A to je sve ADZ politika negiranja Bosne i gadjenja Bosne Hrvatima iz Bosne.

Sta vi dajete toj Bosni? Sutra da se pojavi nogometni genije Hrvat iz BiH, 100% da ne bi igrao za BiH, nego za Hrvatsku. Ista stvar bio to doktor, naucnik ili osoba uspjesna u bilo kojoj materiji, Hrvatska bi od njega imala koristi, a ne Bosna. To je upravo sto je ADZ ugradio Hrvatima iz BIH taj petokolonaski prekidac i onda se cudite sto se Hrvati iz BiH na kraju sele u Hrvatsku. Pa to je vas ADZ cilj, da oni mrze Bosnu i vole Hrvatsku. Nijednog Hrvata u repki BiH, ne zato sto ne mogu igrati, nego sto svi odreda zele u Hrvatsku.

A gospoda draga, pa nemate vi samo povlastenosti u BiH, treba biti i obaveza. Pa ko ce otplacivati juzne dionice koridora 5C koje vam sad pravi Lagumdzija, ako ce vas tamo biti 100 k? Ko ce otplacivati prugu koja je renovirana potpuno u zapadnoj Hercegovini, ko ce u ostalom placati poreze i zdravstvo za stare Hrvate u BiH? Je li ja i drugi Bosnjaci trebamo napraviti dvoje djece, imati strpljenja s njima, zrtvovati se za tu djecu, sto kazu Danci, uloziti u svako dijete do 18 godine vrijednost jedne kuce od 200 kvadrata, a da vas nekoliko sto vas preostane imate veto na svaku odluku, da svi radite u drzavnim institucijama jer vas ima toliko malo i da vam drugi placaju zdravstvo, skolstvo i penziono, pa ako neko slucajno uspije u necemu, od njega ce Hrvatska vidjeti iskljucivo korist.

Pa nema danas djabe ni u babe, covjece. Imate prava, ali trebate i imati obaveze kao i ostala dva naroda. Dijasporasi igraju za repku BiH i lome se da igraju za nju, opredijeljuju se mnogi za nju i ako imaju izbor, a BiH nije bobe ulozila u njih.

ADZ treba svoj narod koji plebiscitom bira ADZ uciti da se voli svoja drzava BiH, uciti da se djeca prave i ulagati u svoju djecu, kako bi kasnije ta djeca placala starim Hrvatima penzije, zdravstvo, autoceste, pruge itd. Treba ih nauciti da im je BiH domovina prije svega i ako u necemu uspiju, da taj svoj talent daju BiH, pogotovo ako ih je BiH skolovala, a ne da sve to naplati Hrvatska, a bobe nije u Marina Cilica ulozila.

Kad to sve bude tako, onda dodjite, lupite sakom od stol i recite, dajte mi moja prava odmah jebem vam sunce i imati ce te puno moralno pravo to traziti.

Vi igrate kvlislinsku "igru" 20 godina, narod ucite da mrzi BiH i onda se zalite ako vas Sejdic-Finci ekipa zajebe pa glasa za Komsica, a isti taj ADZ sa SDS ekipom je u Daytonu ukinuo toj Sejdic-Finci ekipi clana predsjednistva BIH.
Last edited by sv12 on 04/11/2013 18:57, edited 1 time in total.
Vasco da Gama

#925 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Vasco da Gama »

travnik wrote:
kazem "trebali" ne zato sto mislim da je to posteno vec kazem gledajuci cisto pragmaticno prema interesima svake strane pojedinačno.[/b]
Prevedeno, institucionalno uništenje jednog naroda. Tako rigidni stavovi, da i ne čudi što bi sa Dodikom u krevet išao.[/quote]

to nisu moji stavovi vec kazem da bi to bilo logicno da budu stavovi tih dvaju grupa. al ti ne kontaš baš najbolje.
Post Reply