ebiga ako je tako..sto MZ nije odmah na pocetku pitala dodika i covica prihvacaju li presudu Sejdic/Finci,ako ne prihvataju da se ne trose dani u razgovorima,posto na kraju uvijek evropa izadje u susret dodiku i covicu...madner wrote:MZ vrsi pritisak tamo gdje je mehko. Tihic je od Pruda najmeska tacka u BiH.
Razocarenje za 3,2,1...
-
zavrzlama
#876 Re: Razocarenje za 3,2,1...
- madner
#877 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pitala ih je, no kao sto Tihic rece da je on bio tu, dogovorili bi se.zavrzlama wrote:ebiga ako je tako..sto MZ nije odmah na pocetku pitala dodika i covica prihvacaju li presudu Sejdic/Finci,ako ne prihvataju da se ne trose dani u razgovorima,posto na kraju uvijek evropa izadje u susret dodiku i covicu...madner wrote:MZ vrsi pritisak tamo gdje je mehko. Tihic je od Pruda najmeska tacka u BiH.
- Havatar
#878 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Srbi nisu kontrolisali skoro 70% teritorije to jest nijedan grad na Kosovu i srBska vojska i policija su pod kontrolom imali jedino sela gdje su cinili zlocine.Mister Yes wrote:Gluposti. Da je tako Kosovo bi sad bilo dio Srbije praktično očišćeno od Albanaca. Albanci su već bili poraženi i puno mekši od Miloševića. A ne bi imali ni intervencije u Afganistanu, Iraqu itd.madner wrote:MZ vrsi pritisak tamo gdje je mehko. Tihic je od Pruda najmeska tacka u BiH.
Za velike mi mali smo svuda mekani. Pitanje je samo šta žele.
- cyprus
#879 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jeste, zato se političke stranke iz Sarajeva zalažu za što skoriji odlazak OHR-a, a Dodik Visokog predstavnika moli da što duže ostaneHavatar wrote:cindrlimindrli wrote:Glupost, da se Bosnjaci odreknu BiH medjunarodna zajednica bi iste sekunde pristala da je podijeli izmedju Hrvatskecyprus wrote: A misliš li da će međunarodna zajednica (glavni garant opstanka naše države u jednom komadu) imati bezgranično strpljenje?
i Srbije. Jedini garant opstanka te drzave su Bosnje, cim njima doqrci sve ovo (citaj potpisu kapitulaciju), i BiH ce
nestati sa mape.![]()
Bosnjaci su glavni garant opstanka naše države u jednom komadu a ne medjunarodna zajednica koja vrsi pritisak na bosnjacke politicare a tolerise ekstremizam hrvatskih i srpskih politicara
@madner, vidjećemo šta će reći OHR i ambasade... Mislim da su oni relevantniji za našu situaciju od VK... Al' o tom, potom...
- madner
#880 Re: Razocarenje za 3,2,1...
OHR i ambasade ce reci da im je zao sto nije doslo do dogovora, ali da je to interno pitanje BiH.
Te ce sacekati novu ekipu.
-
zavrzlama
#881 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Evropa forme radi i pranja savjesti stavi uslov pred BIH politicare,a unaprijed znaju da srbi i hrvati to nece prihavtiti jer jaca BIH i pravi je ozbiljnom i demokratskom drzavom...i onda umjesto da cekaju odgovor na vec donesenu presudu u Strazburu,sa da ili ne,oni otvaraju seriju sastanka da se pregovara o necemu o cemu se nema sta pregovarati,uvlaceci probih stranke u praljavu igru jer znaju da ce radi skupljanja poena kod glasaca, te stranke odustati od orginalne presude u strazburu i time zavrsiti prljav posao za usranu evropu...recept je prvi put patentiran kod reforme policije,isti sistem...ponudis prijedlog,srbi odbiju , hrvati odbiju/neutralni,probih strana prihvati,i onda nastupaju nepotrebni pregovori,gdje se ocekuje raskol medju probih stranom koji kasnije amnestira izdajstvo evrope i onoga sto je sama ponudila i trazila....madner wrote:Pitala ih je, no kao sto Tihic rece da je on bio tu, dogovorili bi se.zavrzlama wrote:ebiga ako je tako..sto MZ nije odmah na pocetku pitala dodika i covica prihvacaju li presudu Sejdic/Finci,ako ne prihvataju da se ne trose dani u razgovorima,posto na kraju uvijek evropa izadje u susret dodiku i covicu...madner wrote:MZ vrsi pritisak tamo gdje je mehko. Tihic je od Pruda najmeska tacka u BiH.
-
cindrlimindrli
#882 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ti zaista vjerujes da bi u slucaju mijenjanja kursa sarajevskih politicara i odustajanja od BiH u ovim granicama, MZMister Yes wrote:Ama mogu šta hoće. Ako hoće napravit će da želiš šta god oni hoće da želiš. I još ćeš misliti da su to tvoje originalne želje.cindrlimindrli wrote:Da,kao npr da je nekom Svabi u interesu opstanak BiH ako vecina njenog stanovnistva odluci da je razjebe.Mister Yes wrote:Ljudi zaista sebe ubijede u sve i svašta. Znam to doduše još od mojih rasprava sa vjernicima ali interesantno kako to važi i za politiku.
odlucila da podrzi (___________________________popuni po zelji) u ocuvanju drzave?
- madner
#883 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jedini prioritet MZ jeste sprijeciti ponovni rat.
Ako se nadje stranka kod Bosnjaka koja je spremna prihvatiti takav kompromis, to znaci da su Bosnjaci spremni prihvatiti takav kompromis.
Ako se nadje stranka kod Bosnjaka koja je spremna prihvatiti takav kompromis, to znaci da su Bosnjaci spremni prihvatiti takav kompromis.
-
Hafis
#884 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Teško. Ne vjerujem da će im dati toliko vremena, predugo je vremena do dolaska nove ekipe - minimalno godina i pol.madner wrote:OHR i ambasade ce reci da im je zao sto nije doslo do dogovora, ali da je to interno pitanje BiH.
A ne vjerujem da bi se izbori održali bez usvajanja S-F. Mogu se odgoditi izvjesno vrijeme, ali održati sigurno ne.
Ja imam osjećaj da će stvar ''leći'' (5:5 ili elektori), samo će trebati još malo vremena da tzv. ''probih'' ekipa usuglasi zajednički nastup kad se budu ''prali'' pred svojom javnošću.
- madner
#885 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Nema drugog izbora, jer nisu spremni da koriste OHR, ne mogu protiv svojih principa i da hoce (VC) a ni jedna stranka nije spremna da napravi harakiri. Probih ekipa je preblizu izbora.Hafis wrote:Teško. Ne vjerujem da će im dati toliko vremena, predugo je vremena do dolaska nove ekipe - minimalno godina i pol.madner wrote:OHR i ambasade ce reci da im je zao sto nije doslo do dogovora, ali da je to interno pitanje BiH.
A ne vjerujem da bi se izbori održali bez usvajanja S-F. Mogu se odgoditi izvjesno vrijeme, ali održati sigurno ne.
Ja imam osjećaj da će stvar ''leći'' (5:5 ili elektori), samo će trebati još malo vremena da tzv. ''probih'' ekipa usuglasi zajednički nastup kad se budu ''prali'' pred svojom javnošću.
- LBVIEW
#886 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Upravo.madner wrote:OHR i ambasade ce reci da im je zao sto nije doslo do dogovora, ali da je to interno pitanje BiH.
K'o sto su uostalom to uvijek podvlacili, nakon sto su nekad davno prestali nametati odluke, kad god se domaci politicari nisu mogli dogovoriti. Samo sto su se sad malo uloge promijenile, pa oni sto su bili kostruktivni i imali sluha i za najobicnije politicke ucjene druge strane, konacno poceli ponasati na isti nacin, svjesni da ce sankcije od strane "medunarodne zajednice" izostati. Cuj ti samo dobronamjernika poput Cyprusa & co, ako ne pristanete na ucjenu ADZ-a , MZ ce vam okrenuti leda i prestati podrzavati cjelovitost i suverenost BiH.
- p206
#887 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pošto je ovo sastančenje sve samo ne zbog Sejdić-Finci, ja ovdje vidim dvije strane koje razgovaraju... Ova bošnjačka treba (ili što neko reče mora) da prihvati da jedan član predsjedništva bude iz HDZ-a. Šta ova druga treba (ili mora) majku mu? Ne kontam.
U politici nema davanja bez uzimanja, valjda je to jasno.
- LBVIEW
#888 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa ako je vjerovati Cyprusu & co, dobitak je to sto ce MZ nastaviti davati podrsku teritorijalnoj cjelovitosti I suverenosti BiH.p206 wrote:Pošto je ovo sastančenje sve samo ne zbog Sejdić-Finci, ja ovdje vidim dvije strane koje razgovaraju... Ova bošnjačka treba (ili što neko reče mora) da prihvati da jedan član predsjedništva bude iz HDZ-a. Šta ova druga treba (ili mora) majku mu? Ne kontam.
Last edited by LBVIEW on 04/11/2013 16:14, edited 1 time in total.
- madner
#889 Re: Razocarenje za 3,2,1...
MZ nudi ubrzani put ka EU.
S tim da ce svaki put morati da se prihvati zahtjevi Cove pri istom. Ali ubrzano.
S tim da ce svaki put morati da se prihvati zahtjevi Cove pri istom. Ali ubrzano.
- Mister Yes
#890 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Čuj promjena kursa sarajevskih političara?cindrlimindrli wrote: Ti zaista vjerujes da bi u slucaju mijenjanja kursa sarajevskih politicara i odustajanja od BiH u ovim granicama, MZ
odlucila da podrzi (___________________________popuni po zelji) u ocuvanju drzave?
-
cindrlimindrli
#891 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Umalo ne rekoh sta nudemadner wrote:MZ nudi ubrzani put ka EU.
Sta je smijesno?Mister Yes wrote:Čuj promjena kursa sarajevskih političara?
- madner
#892 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Mister Yes, covjek koji vjeruje u teorije.
Ne zavjere, nego teorije.
- Havatar
#893 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jedino su Hrvati zainteresovani za put u EU kako rece Covic sto znaci da je i to ustupak EU njima a Bosnjacima ne nude nista zauzvrat
- BHCluster
#894 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Putovnicu u djep i s Dodikovim zrkoplovom pravac EU.Havatar wrote:Jedino su Hrvati zainteresovani za put u EU kako rece Covic sto znaci da je i to ustupak EU njima a Bosnjacima ne nude nista zauzvrat
- madner
#895 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Tsk, ti bukvalac ne razumijes da citas izmedju redova. Cova se nadao da ce mamac MZ biti dovoljan. Ovo u prevodu znaci:Havatar wrote:Jedino su Hrvati zainteresovani za put u EU kako rece Covic sto znaci da je i to ustupak EU njima a Bosnjacima ne nude nista zauzvrat
SDP, SBB i SDA nisu, kao sto sam ocekivao, radi ubrzanog puta u EU bile spremne da mi popuse.
- Mister Yes
#896 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Smiješno je što misliš da oni određuju kurs.cindrlimindrli wrote: Sta je smijesno?
-
cindrlimindrli
#897 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa sta hoces reci, da oni dozivljavaju BiH svojom drzavom samo zbog pritiska Svaba?Mister Yes wrote:Smiješno je što misliš da oni određuju kurs.cindrlimindrli wrote: Sta je smijesno?
- Mister Yes
#898 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jesi li za jednu opkladicu?madner wrote:Mister Yes, covjek koji vjeruje u teorije.
Ne moramo se kladiti u nešto ozbiljno tipa odlazak sa foruma (gdje bih takvu legendu da nosim na duši
Može potpis poraženog po volji pobjednika?
- travnik
#899 Re: Razocarenje za 3,2,1...
1. Nemam ja šta priznavati. HDZ velikim dijelom je ublehaška stranka, ali u slučaju PBiH smatram da su u pravu i zbog toga se slažem sa njihovim ustrajavanjem. Uvelike su odgovorni za neravnopravniji položaj Hrvata u odnosu na druga dva naroda i neka eklatantne primjere neravnopravnosti su više iskoristili da bi dobili glasove, nego da tu istu neravnopravnost ublaže ili iskorijene. Međutim, ako neku političku opciju ne gotiviš ili ne glasaš za nju, ne mora načiti da niti jedna njihova inicijativa nema tvoju podršku. HDZ nema moju podršku oko trećege netiteta (iako je to ubleha, ništa više, ali kada bi i ozbiljno počeli), ali imaju oko PBiH, odnosno da postojeći način nije dobar.cindrlimindrli wrote:Znaci priznajes da HDZ narodu prodaje ublehe, posteno.travnik wrote: 1. Ne zbog Komšića, ali je on dosta doprinio tomu. Šta HDZ ima ponuditi narodu osim priča o ugroženosti, majorizaciji i asimilaciji?
U biti, jedan rasisticki modus cemo napraviti jos vise rasistickim kako se Hrvati ne bi osjecali ugrozenim. Posto je ocitotravnik wrote:3. Razumijem da si protiv toga, ali to je jedan od modusa da se postigne ravnopravnost Hrvata sa druga dva naroda. Zašto bi Hrvati nijemi promatrali i šutjeli da je moguće da u PBiH uđe Hrvat (pa čak i ostala dvojica), a da ukupno nemaju niti jedan glas Hrvata? Nije pravedno. Elektori ne oduzimaju pravo niti jednom drugom narodu da izaberu člana PBiH, a ovo stanje de facto to pravo oduzima Hrvatima. Napominjem, ne radi se o tek tako izabranom broju članova PBiH, već o jasnom etničkom konceptu.
da se ne slazemo i trazimo kompromis po principu ja tebi dajem nesto i odricem se svojih elementarnih prava, moje
sljedece pitanje je sta ti meni nudis?
2. Elektorski način nije najsretnije rješenje. Međutim, nije ni novina u svijetu? Imaćemo popis, vidjeti koliko u kojem kantonu živi H i na temelju toga napraviti elektorske glasove. Tako bi taj model spriječio bi da 40 Hrvata iz Goražda imaju jednak broj delegata kao i 40 tisuća iz PK. Svi znamo da to nije rezultat brige za Hrvate iz Goražda, već licimjeran potez kojim se pronašla rupa u zakonu, a jadno nastojala i uspjela izigrati volja jednog naroda. Samo što je ovdje riječ o DN, a moglo bi se slično uvesti za PBiH.
3. Već tvoje pitanje šta ti meni nudiš, jasno govori da nismo na jednakim pozicijama. Odnosno, da pojedinačno promatram, ja bih trebao tek dobiti ono što ti imaš još 1995., iako kada govorimo o narodima, te stvari bi se trebale podrazumijevati.
- Mister Yes
#900 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Boli njih neka stvar za BiH. Bitno je da one prijave stoje zaključane u ladicama tužilaštva a hoće sve dok slušaju. Pa da se i dalje namiruju kao i do sada. A u međuvremenu će raditi kako im se kaže. Živi bili pa vidjeli.cindrlimindrli wrote:Pa sta hoces reci, da oni dozivljavaju BiH svojom drzavom samo zbog pritiska Svaba?Mister Yes wrote:Smiješno je što misliš da oni određuju kurs.cindrlimindrli wrote: Sta je smijesno?