S tim da Bosnjaci i Hrvadi imaju istu federalnu jedinicu.Hafis wrote: Bosna i Hercegovina za svoje održanje mora odabrati neku vrstu federalnog sustava.
Razocarenje za 3,2,1...
- BHCluster
#2301 Re: Razocarenje za 3,2,1...
-
Hafis
#2302 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Malo se pohabala ta priča o ''nagovoru svojih vođa''. Ja ovdje osobno poznajem dosta Banjalučana, Sarajlija, Tuzlaka, i inih ljudi koji su napustili svoje gradove nakon tih ''poziva'', točnije u Daytonskoj BiH. Razlog - kažu: ne osjećam se ''baš''.Styling wrote: Da ne bi doslo do zamjene teza o krivici, za etnicki sastav Sarajeva, Tuzle i Zenice su najmanje krivi Bosnjaci koji su tu zivjeli i koji su se doselili a navise Srbi i Hrvati koji su se po nagovoru svojih vodja dobrovoljno iselili iz tih gradova zeleci da zive "sa svojim narodom" na etnicki cistoj teritoriji.
isto kao što poznajem tisuće ljudi ovdje koji su nakon 1998. i dalje, mijenjali stanove ''obala za obalu''. I to sve bez nagovora svojih vođa.
Uostalom, evo ti bolji primjer: koliko se danas Srba i Hrvata odluči doći i nastaniti se u Sarajevu, Zenici...ili obratno: koliko se danas Bošnjaka odluči nastaviti život u Banjaluci, zap. Mostaru, Čitluku.... Ne može se danas sve podvesti pod ''nagovor vođa''.
i neću više o ovoj priči. Nema veze s temom.
-
Martinez_
#2303 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
-
Hafis
#2304 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Alfons Kauders wrote: "hrvatska politika vec dvije decenije aktivno radi na iseljavanju hrvata iz vecinski bosnjackih podrucja te ih koncentrira oko stolnog grada... hrvatska politika je u stolni grad i okolinu upumpala stotine milijuna kuna iz perecije, napravila sveucilista, bolnice katedrale, kulturne centre... uradili smo sve sto smo mogli, puskom, kurcem i parama hrvatskih poreskih obveznika... i pored toga hrvata je u mostaru cca 5,000 vise nego bosnjaka... stoga bi bio red da nas bosnjaci mostara nagrade za nas trud i da nam prepuste mostar, inace cemo pustit na njih stiera i piculu"
Apsolutno netočno i napamet naučeno za ovakve tipove razgovora.Stoga bi bio red da nas bosnjaci mostara nagrade za nas trud i da nam prepuste mostar,
Vidiš, ja sam tu blizak stajalištu SDA - pobornik sam administrativne podjele grada na više općina, pa makar s većinskim nacionalnim prefiksom. Bolje i to nego današnje stanje anrahije.
Last edited by Hafis on 21/01/2014 11:11, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2306 Re: Razocarenje za 3,2,1...
nego da te pitam nesh...Martinez_ wrote:Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
ti ono rece da si vojvodjanin... iz hercegovine... sinoc ja listam onaj HB forum i naletim na tvog buraza nebojsu iz novog sada... nebojsaNS cini mi se da je nick, mrsko mi sad trazit...
i gle cuda, imate potpuno isto porijeklo i adresu, samo sto tom nebojsi nije previse stalo do ocuvanja bih
hafis efendija, ima li i tebe u toj ekipici, da vidimo malo sta pises onako u rahatluku, kad ti zle dJihaTlije poput mene i komunisticko-islamisticki majorizatori poput chmolje ne vise iznad glave?
-
Martinez_
#2307 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Apsolutno, diskutanti nisu svesni kako je bošnjačka politika od najvećih saveznika u regionu unazad deceniju stvorila neprijatelje i nastavlja ih stvarati. Zamisli, podsmevati se Čoviću, Stieru, Piculi... sa koje pozicije?madner wrote:Cuj moraju.
- Alfons Kauders
#2308 Re: Razocarenje za 3,2,1...
nema nikakvih problema sefeHafis wrote:Alfons Kauders wrote: "hrvatska politika vec dvije decenije aktivno radi na iseljavanju hrvata iz vecinski bosnjackih podrucja te ih koncentrira oko stolnog grada... hrvatska politika je u stolni grad i okolinu upumpala stotine milijuna kuna iz perecije, napravila sveucilista, bolnice katedrale, kulturne centre... uradili smo sve sto smo mogli, puskom, kurcem i parama hrvatskih poreskih obveznika... i pored toga hrvata je u mostaru cca 5,000 vise nego bosnjaka... stoga bi bio red da nas bosnjaci mostara nagrade za nas trud i da nam prepuste mostar, inace cemo pustit na njih stiera i piculu"Apsolutno netočno i napamet naučeno za ovakve tipove razgovora.Stoga bi bio red da nas bosnjaci mostara nagrade za nas trud i da nam prepuste mostar,
Vidiš, ja sam tu blizak stajalištu SDA - pobornik sam administrativne podjele grada na više općina, pa makar s većinskim nacionalnim prefiksom. Bolje i to nego današnje stanje anrahije.
ako ce pravilo jedan covjek jedan glas vaziti u mostaru... onda ne vidim razlog da ga ne apliciramo i na federalnom nivou?
ako nece, onda bi bio red da ne vazi ni na federalnom nivou...
posteno, dosljedno, bez asimetrije...
- Alfons Kauders
#2309 Re: Razocarenje za 3,2,1...
daMartinez_ wrote:Apsolutno, diskutanti nisu svesni kako je bošnjačka politika od najvećih saveznika u regionu unazad deceniju stvorila neprijatelje i nastavlja ih stvarati. Zamisli, podsmevati se Čoviću, Stieru, Piculi... sa koje pozicije?madner wrote:Cuj moraju.
stvarno sram me bilo... gdje bi se iko smijao stieru? najutjecajnijem covjeku EU...
-
Martinez_
#2310 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ako ti tako veliš, nema sumnje taj sam.Alfons Kauders wrote:nego da te pitam nesh...Martinez_ wrote:Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
ti ono rece da si vojvodjanin... iz hercegovine... sinoc ja listam onaj HB forum i naletim na tvog buraza nebojsu iz novog sada... nebojsaNS cini mi se da je nick, mrsko mi sad trazit...
i gle cuda, imate potpuno isto porijeklo i adresu, samo sto tom nebojsi nije previse stalo do ocuvanja bih![]()
hafis efendija, ima li i tebe u toj ekipici, da vidimo malo sta pises onako u rahatluku, kad ti zle dJihaTlije poput mene i komunisticko-islamisticki majorizatori poput chmolje ne vise iznad glave?
-
daddy-kool
#2311 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Znaju ljudi.Alfons Kauders wrote: ko sto bi rekli pacijenti s popularnog ercegsrbskog foruma "ateisticko-komunisticko-islamisticki" kalifat
-
Martinez_
#2312 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Uticajniji je od Zlaje Bakira i Želje u svakom slučajuAlfons Kauders wrote:daMartinez_ wrote:Apsolutno, diskutanti nisu svesni kako je bošnjačka politika od najvećih saveznika u regionu unazad deceniju stvorila neprijatelje i nastavlja ih stvarati. Zamisli, podsmevati se Čoviću, Stieru, Piculi... sa koje pozicije?madner wrote:Cuj moraju.
stvarno sram me bilo... gdje bi se iko smijao stieru? najutjecajnijem covjeku EU...
-
daddy-kool
#2313 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Da odbodemo nešto iz RS?Martinez_ wrote:Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
- BHCluster
#2314 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Daj ba kakva je to fantazija, ako te fantazije zanimaju otidi ba u kakvu biblioteku a ne na hb forum.Martinez_ wrote:Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
- Styling
#2315 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Kako nema veze s temom, pa tema je Razocarenje 3, 2, 1... Zar nije i iseljavanje ljudi zbog toga sto se ne osjecju "bas", jedno veliko razocarenje? Efekti ratne propagande se osjecaju i danas. Zasto nema Srba u Sarajevu? Ogroman broj se poslije rata premjestio na Pale, Sokolac i u zadnjih par godina u Istocno Sarajevo a znacajan broj ih radi i hljeb zaradjuje u Sarajevu. Hipokrizija na vrhuncu. Doduse, ima i onih (iako mali broj) koji su priznali da su pogrijesili, ali nema nazad.Hafis wrote:Malo se pohabala ta priča o ''nagovoru svojih vođa''. Ja ovdje osobno poznajem dosta Banjalučana, Sarajlija, Tuzlaka, i inih ljudi koji su napustili svoje gradove nakon tih ''poziva'', točnije u Daytonskoj BiH. Razlog - kažu: ne osjećam se ''baš''.Styling wrote: Da ne bi doslo do zamjene teza o krivici, za etnicki sastav Sarajeva, Tuzle i Zenice su najmanje krivi Bosnjaci koji su tu zivjeli i koji su se doselili a navise Srbi i Hrvati koji su se po nagovoru svojih vodja dobrovoljno iselili iz tih gradova zeleci da zive "sa svojim narodom" na etnicki cistoj teritoriji.
isto kao što poznajem tisuće ljudi ovdje koji su nakon 1998. i dalje, mijenjali stanove ''obala za obalu''. I to sve bez nagovora svojih vođa.
Uostalom, evo ti bolji primjer: koliko se danas Srba i Hrvata odluči doći i nastaniti se u Sarajevu, Zenici...ili obratno: koliko se danas Bošnjaka odluči nastaviti život u Banjaluci, zap. Mostaru, Čitluku.... Ne može se danas sve podvesti pod ''nagovor vođa''.
i neću više o ovoj priči. Nema veze s temom.
-
Hafis
#2316 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Eh, sad si me zabrinuo.Alfons Kauders wrote: hafis efendija, ima li i tebe u toj ekipici, da vidimo malo sta pises onako u rahatluku, kad ti zle dJihaTlije poput mene i komunisticko-islamisticki majorizatori poput chmolje ne vise iznad glave?
Hafis efendija je solidno situiran čovjek za naše prilike, akademski jako obrazovan, nacionalno i vjerski neopterećen, i koji ima hobi opušteno raspravljati o ovim stvarima, što mu posebno pomaže kada obavlja neke rutinske poslove.
-
sumirprimus
#2317 Re: Razocarenje za 3,2,1...
minimum minimuma je funkcionalna drzava,bez kocnica iz lokalnih kafana...
e sad,problem je sto se zna tacno sta to podrazumijeva,a svi koji su protiv toga,protiv su drzave,a ako su protiv drzave, onda jebiga ...
e sad,problem je sto se zna tacno sta to podrazumijeva,a svi koji su protiv toga,protiv su drzave,a ako su protiv drzave, onda jebiga ...
- Alfons Kauders
#2318 Re: Razocarenje za 3,2,1...
dakle nisi? da ne kopam po postovima... jer meni se cini... da jesiMartinez_ wrote:Ako ti tako veliš, nema sumnje taj sam.Alfons Kauders wrote:nego da te pitam nesh...Martinez_ wrote:Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
i gle cuda, imate potpuno isto porijeklo i adresu, samo sto tom nebojsi nije previse stalo do ocuvanja bih![]()
-
hizo ramidovic
#2319 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ja predlazem da vojvodina proglasi otcjepljenje i nezavisnost,republika kosovo je vec gotova stvar, a da se ostatak srbije uredi na konfederalnom principu.Martinez_ wrote:Hrvati moraju dobiti teritorijalnu jedinicu sa jasnom većinom, jedino tako se BiH čuva.
tada ce i bih biti mirnija i tako se bih cuva.
Last edited by hizo ramidovic on 21/01/2014 11:31, edited 1 time in total.
- BHCluster
#2320 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Self praise is no praise!Hafis wrote: Eh, sad si me zabrinuo.
Hafis efendija je solidno situiran čovjek za naše prilike, akademski jako obrazovan, nacionalno i vjerski neopterećen, i koji ima hobi opušteno raspravljati o ovim stvarima, što mu posebno pomaže kada obavlja neke rutinske poslove.
-
hizo ramidovic
#2321 Re: Razocarenje za 3,2,1...
jednom rijecju, ceribasha u svom selu...Hafis wrote:Eh, sad si me zabrinuo.Alfons Kauders wrote: hafis efendija, ima li i tebe u toj ekipici, da vidimo malo sta pises onako u rahatluku, kad ti zle dJihaTlije poput mene i komunisticko-islamisticki majorizatori poput chmolje ne vise iznad glave?
- madner
#2322 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Malo si folio loptu, prije jedne decenije su najveci saveznici razmisljali da li su trebali uci u oruzani sukob zbog samouprave ili su ipak dobro postupili sto su se poklopili.Martinez_ wrote:Apsolutno, diskutanti nisu svesni kako je bošnjačka politika od najvećih saveznika u regionu unazad deceniju stvorila neprijatelje i nastavlja ih stvarati. Zamisli, podsmevati se Čoviću, Stieru, Piculi... sa koje pozicije?madner wrote:Cuj moraju.
- Alfons Kauders
#2323 Re: Razocarenje za 3,2,1...
dobro nebojsa, nego da li to znaci da Stier moze napraviti ono sto nije mogao HVO i par gardijskih brigada HV-a?Martinez_ wrote:
Uticajniji je od Zlaje Bakira i Želje u svakom slučaju
sta li bi tek bilo da su njega imali umjesto Gotovine
-
hizo ramidovic
#2324 Re: Razocarenje za 3,2,1...
koji su to najveci saveznici bosnjaka u regionu? srbija? hrvatska? crna gora?Martinez_ wrote: Apsolutno, diskutanti nisu svesni kako je bošnjačka politika od najvećih saveznika u regionu unazad deceniju stvorila neprijatelje i nastavlja ih stvarati. Zamisli, podsmevati se Čoviću, Stieru, Piculi... sa koje pozicije?
budi malo precizniji, ako nije problem?
Last edited by hizo ramidovic on 21/01/2014 11:38, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2325 Re: Razocarenje za 3,2,1...
daj ba, vidis da je zajebancija, isto kao i s nebojsomHafis wrote:Eh, sad si me zabrinuo.Alfons Kauders wrote: hafis efendija, ima li i tebe u toj ekipici, da vidimo malo sta pises onako u rahatluku, kad ti zle dJihaTlije poput mene i komunisticko-islamisticki majorizatori poput chmolje ne vise iznad glave?
ipak je ovo multivitaminski forum...