Razocarenje za 3,2,1...
-
baxul
#2201 Re: Razocarenje za 3,2,1...
forumi nisu relevantan pokazatelj ičega.
on topic: predlažem uspostavljanje dinastije čović koja bi davala "hrvatske članove predsjedništva" bez da je moguće normalnim demokratskim procesom uticat na izbor "praaaavog hrvatskog hrvata". drugi prijedlog da se uspostavi 5-6 dinastija praaaaavih hrvatskih hrvata koji bu u nekim ceremonijama tipa konklave zasjedale i mudro izabirala praaaavog hrvatskog hrvata u predsjedništvo. demokratija je opasna jer neko koga veliki broj ljudi hoće rizikuje da bude izabran. federalizacija bih gdje bi praaaavi hrvatski hrvatski feud bio ravnopravan da ravnopravniji biti ne može ako treba malo i ravnopravniji jer jbga oni to zaslužuju (uvođenjem dinastija bi mogli reći čak da su bogom dati (ovo je opcionalno)).
on topic: predlažem uspostavljanje dinastije čović koja bi davala "hrvatske članove predsjedništva" bez da je moguće normalnim demokratskim procesom uticat na izbor "praaaavog hrvatskog hrvata". drugi prijedlog da se uspostavi 5-6 dinastija praaaaavih hrvatskih hrvata koji bu u nekim ceremonijama tipa konklave zasjedale i mudro izabirala praaaavog hrvatskog hrvata u predsjedništvo. demokratija je opasna jer neko koga veliki broj ljudi hoće rizikuje da bude izabran. federalizacija bih gdje bi praaaavi hrvatski hrvatski feud bio ravnopravan da ravnopravniji biti ne može ako treba malo i ravnopravniji jer jbga oni to zaslužuju (uvođenjem dinastija bi mogli reći čak da su bogom dati (ovo je opcionalno)).
-
JackTheStripper
#2202 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Covke je u startu sebe zajebao tako sto je insistirao na to da se Hrvati svrstaju u isti kos s ostalima. A ovo je rijesavanje pitanja ostalih.
-
daddy-kool
#2203 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ova ekipa?Mister Yes wrote:Vjeruje li iko da su oni zaista 13 sati pričali samo o Sejdić-Finci presudi? Pa prije toga isto do kasno u noć. Pa još prije toga koliko puta.
Sve da svi uzmu riječ po 50 puta i da pričaju ko Hasan Muratović, opet ne znam kako bi o tome mogli pričati više od 5-6 sati maksimum. Sve nešto imam dojam da oni pričaju o nekim drugim stvarima. Dayton 2 undercover?
Pa oni idu na sastanke samo da se ne bi neko okarakterisao kao krivac za neuspjeh EU predstave. U suprotonom bi mogao komotno i Radeljaš pregovarati.
-
Hafis
#2204 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa što ga ne rješavaju?JackTheStripper wrote:Covke je u startu sebe zajebao tako sto je insistirao na to da se Hrvati svrstaju u isti kos s ostalima. A ovo je rijesavanje pitanja ostalih.
-
JackTheStripper
#2205 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:Pa što ga ne rješavaju?JackTheStripper wrote:Covke je u startu sebe zajebao tako sto je insistirao na to da se Hrvati svrstaju u isti kos s ostalima. A ovo je rijesavanje pitanja ostalih.
Pitanje bi se davno rijesilo. Ali prepreka je Dragan Covic koji stalno insistira da se u paketu i rijesi nepostojece hrvatsko pitanje.
Odluka se tice ostalih, a Hrvati su konstitutivan narod.
-
Hafis
#2206 Re: Razocarenje za 3,2,1...
De ti malo preleti prve stranice ove teme pa ćeš vidjeti da ipak postoji stanovito ''hrvatsko pitanje''.JackTheStripper"
Pitanje bi se davno rijesilo. Ali prepreka je Dragan Covic koji stalno insistira da se u paketu i rijesi nepostojece hrvatsko pitanje.
Uostalom, ja sam Hrvat (i to oho ho), a ne ti, i prema tome valjda ja bolje od tebe znam kako mi je k'o Hrvatu u ovom kazamatu (Hrvatu-kazamatu - vidi što se rimuje
Nema šaMse. Ili riješiti hrvatsko pitanje ili nema u EUOdluka se tice ostalih, a Hrvati su konstitutivan narod.
- Havatar
#2207 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Nema u EUHafis wrote:De ti malo preleti prve stranice ove teme pa ćeš vidjeti da ipak postoji stanovito ''hrvatsko pitanje''.JackTheStripper"
Uostalom, ja sam Hrvat (i to oho ho), a ne ti, i prema tome valjda ja bolje od tebe znam kako mi je k'o Hrvatu u ovom kazamatu (Hrvatu-kazamatu - vidi što se rimuje).
Nema šaMse. Ili riješiti hrvatsko pitanje ili nema u EUOdluka se tice ostalih, a Hrvati su konstitutivan narod.
- Alfons Kauders
#2208 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Havatar wrote:Nema u EUHafis wrote: Nema šaMse. Ili riješiti hrvatsko pitanje ili nema u EU
nope
ha ja, ta ce nam EU...
-
Hafis
#2209 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Tako je. Nek je narod zbrinut i zadovoljan, a put u EU.. o tom potom.
-
JackTheStripper
#2210 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Kakva EU, kakvi bakraci. Neki ocito misle da ce nam sve blistati kada udemo u tu uniju, da ce poteci i med i mlijeko istovremeno. Nece. Mi stremimo ka EU, u vremenu kada je EU-skepticnost jaca nego ikada.
BiH nemora u EU nikada, ukoliko je uvjet ulaska da Bosnjaci, iako vecina, postanu politicki faktor bez ikakvog znacaja, nad kojem ce jedni Hrvati od nekih dvanaest posto vladati. Ne apartheidu juznoafrickih razmjera!
BiH nemora u EU nikada, ukoliko je uvjet ulaska da Bosnjaci, iako vecina, postanu politicki faktor bez ikakvog znacaja, nad kojem ce jedni Hrvati od nekih dvanaest posto vladati. Ne apartheidu juznoafrickih razmjera!
- Alfons Kauders
#2211 Re: Razocarenje za 3,2,1...
i naravno, kao odgovor na sanckije EU, NVZ uvodi reciprocitetHafis wrote:Tako je. Nek je narod zbrinut i zadovoljan, a put u EU.. o tom potom.
nema dvojih drzavljanstava...
a sve u skladu s EU standardima...
- Michio Kaku
#2212 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa da. Nema EU. Hrvatska je sada u EU i dodatno lobira da BiH ne uđe u EU (tj. da se ne približi) dok se ne riješi hrvatsko pitanje.
Istovremeno, imamo ohrabrivanje iz Amerike da Bošnjaci ne pristanu ninakakve kompromise ni sa hrtvatima ni sa RS-om jer 2/3 glasova u BiH parlamentu mijenja ustav.
Na krajuće se ova igra tako zavrsiti da ce Bosna zaista postati Bosnjacka drzava ali i jedina izvan EU od susjednih zemalja.
Bošnjaci su u prilici da dugorocno biraju ili komotniji geto ili Evropu u trosobnom stanu.
Istovremeno, imamo ohrabrivanje iz Amerike da Bošnjaci ne pristanu ninakakve kompromise ni sa hrtvatima ni sa RS-om jer 2/3 glasova u BiH parlamentu mijenja ustav.
Na krajuće se ova igra tako zavrsiti da ce Bosna zaista postati Bosnjacka drzava ali i jedina izvan EU od susjednih zemalja.
Bošnjaci su u prilici da dugorocno biraju ili komotniji geto ili Evropu u trosobnom stanu.
Last edited by Michio Kaku on 20/01/2014 15:55, edited 1 time in total.
-
Hafis
#2213 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Što reći.JackTheStripper wrote:Kakva EU, kakvi bakraci. Neki ocito misle da ce nam sve blistati kada udemo u tu uniju, da ce poteci i med i mlijeko istovremeno. Nece. Mi stremimo ka EU, u vremenu kada je EU-skepticnost jaca nego ikada.
Možda jedan od najbrilijatnijih i nazrelijih postova koje sam pročitao u dosadašnjem forumanju
- madner
#2214 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Bolje NVZ nego EU. 
-
Hafis
#2215 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Znao sam da postoji nekakva kvaka. Fakin USAMichio Kaku"
Što i nije baš tako crno, kada se pogleda današnja situacija. Mogu ti reći, da ti nije ta loša.Na krajuće se ova igra tako zavrsiti da ce Bosna zaista postati Bosnjacka drzava ali i jedina izvan EU od susjednih zemalja.
Aha..kontam..demografija, useljavanje/iseljavanje, natalitet, kmečanje, umiranje i the end. Brilijantno...samo sjediš i čekaš.Bošnjaci su u prilici da dugorocno biraju ili komotniji geto ili Evropu u trosobnom stanu.
- touch brain
#2216 Re: Razocarenje za 3,2,1...
JackTheStripper wrote:Kakva EU, kakvi bakraci. Neki ocito misle da ce nam sve blistati kada udemo u tu uniju, da ce poteci i med i mlijeko istovremeno. Nece. Mi stremimo ka EU, u vremenu kada je EU-skepticnost jaca nego ikada.
ovakav briljantan um poput tvoga covjecanstvo dugo nije vidjelo
Last edited by touch brain on 20/01/2014 16:08, edited 1 time in total.
-
Hafis
#2217 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ne bih da se hvalim, ali bih napomenuo da sam ga ja prvi otkriotouch brain wrote:JackTheStripper wrote:Kakva EU, kakvi bakraci. Neki ocito misle da ce nam sve blistati kada udemo u tu uniju, da ce poteci i med i mlijeko istovremeno. Nece. Mi stremimo ka EU, u vremenu kada je EU-skepticnost jaca nego ikada.
BiH nemora u EU nikada, ukoliko je uvjet ulaska da Bosnjaci, iako vecina, postanu politicki faktor bez ikakvog znacaja, nad kojem ce jedni Hrvati od nekih dvanaest posto vladati. Ne apartheidu juznoafrickih razmjera!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
JackTheStripper
#2218 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:Ne bih da se hvalim, ali bih napomenuo da sam ga ja prvi otkriotouch brain wrote:JackTheStripper wrote:Kakva EU, kakvi bakraci. Neki ocito misle da ce nam sve blistati kada udemo u tu uniju, da ce poteci i med i mlijeko istovremeno. Nece. Mi stremimo ka EU, u vremenu kada je EU-skepticnost jaca nego ikada.
BiH nemora u EU nikada, ukoliko je uvjet ulaska da Bosnjaci, iako vecina, postanu politicki faktor bez ikakvog znacaja, nad kojem ce jedni Hrvati od nekih dvanaest posto vladati. Ne apartheidu juznoafrickih razmjera!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ta ces ti otkriti... Sukobili smo se ja i ti ranije na ovoj temi. Mada sam ja nepravedno bio poslan u Banovice samo zbog toga sto sam imao hrabrosti stati na kraj tvojim nebulozama. Koristio sam vokabular poput "kockoglavi" itd. A Tebe, koliko god si perfidno provlacio svoje neke teze koje su u sustini neobranjive i nedopustive za jedno moderno demokratsko drustvo, ipak si ostao.
Zar to nije tolerancija? I to jos od strane Bosnjaka, koje svim srcem i svom dusom pljujete na habe forumu i poskoku.
-
JackTheStripper
#2219 Re: Razocarenje za 3,2,1...
touch brain wrote:JackTheStripper wrote:Kakva EU, kakvi bakraci. Neki ocito misle da ce nam sve blistati kada udemo u tu uniju, da ce poteci i med i mlijeko istovremeno. Nece. Mi stremimo ka EU, u vremenu kada je EU-skepticnost jaca nego ikada.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mozes se ti smijati dokle hoces. Ovaj jadni pokusaj ironije, maskiran pretjeranim smajlicima samo potvrdjuje cinjenicu da sam u pravu i nikako pobija cinjenicu da si ti obican kockoglavi pacenik, nemocan i sav u pjeni. Ako sam ja budala, budale su i Holandani, Francuzi i Britanci. Svi redom sinovi europske uljudbe, bas kao i vi.
Last edited by JackTheStripper on 20/01/2014 16:21, edited 1 time in total.
-
Hafis
#2220 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Dobro, hajde... neka te.JackTheStripper wrote: Ta ces ti otkriti... Sukobili smo se ja i ti ranije na ovoj temi. Mada sam ja nepravedno bio poslan u Banovice samo zbog toga sto sam imao hrabrosti stati na kraj tvojim nebulozama. Koristio sam vokabular poput "kockoglavi" itd. A Tebe, koliko god si perfidno provlacio svoje neke teze koje su u sustini neobranjive i nedopustive za jedno moderno demokratsko drustvo, ipak si ostao.
Zar to nije tolerancija? I to jos od strane Bosnjaka, koje svim srcem i svom dusom pljujete na habe forumu i poskoku.
Samo nemoj opet nešto brezobrazno pisati, pa onda opet ja kriv.
Kad smisliš koju pametnu ti je slobodno napiši i neće ti se nitko smijati. Evo ja obećajem u svoje ime.
Ali brate kani se tih ''kockoglavih'' (eno na onoj temi već onog popisivača dva-tri puta tako nazivaš), škutora i gluposti.
I gdje smo ono stali:
JackTheStripper
Neću više sad ozbiljno. Časna doktorska
-
JackTheStripper
#2221 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:Dobro, hajde... neka te.JackTheStripper wrote: Ta ces ti otkriti... Sukobili smo se ja i ti ranije na ovoj temi. Mada sam ja nepravedno bio poslan u Banovice samo zbog toga sto sam imao hrabrosti stati na kraj tvojim nebulozama. Koristio sam vokabular poput "kockoglavi" itd. A Tebe, koliko god si perfidno provlacio svoje neke teze koje su u sustini neobranjive i nedopustive za jedno moderno demokratsko drustvo, ipak si ostao.
Samo nemoj opet nešto brezobrazno pisati, pa onda opet ja kriv.
Kad smisliš koju pametnu ti je slobodno napiši i neće ti se nitko smijati. Evo ja obećajem u svoje ime.
Ali brate kani se tih ''kockoglavih'' (eno na onoj temi već onog popisivača dva-tri puta tako nazivaš), škutora i gluposti.
I gdje smo ono stali:JackTheStripper
![]()
mor'o sam rođo.
Neću više sad ozbiljno. Časna doktorska
Tebi je smjesno. Ali to sto sam ja napisao je istinito i itekako stoji. Ukoliko Bosnjaci popuste, tj. ukoliko pristanu na megalomanske zahtjeve ustupanja koje trazi Covke, vremenom ce zavladati apartheid, dakle vladanje manjine nad vecinom.
Sto se tice koristenja epiteta kockoglavi, nije to nista kada se u obzir uzmu epiteti s kojima se "caste" Bosnjaci na habe forumu.
-
Hafis
#2222 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Eno si gore nazvao i @touch brain-a kockoglavim paćenikom.JackTheStripper wrote: Tebi je smjesno. Ali to sto sam ja napisao je istinito i itekako stoji. Ukoliko Bosnjaci popuste, tj. ukoliko pristanu na megalomanske zahtjeve ustupanja koje trazi Covke, vremenom ce zavladati apartheid, dakle vladanje manjine nad vecinom.
Sto se tice koristenja epiteta kockoglavi, nije to nista kada se u obzir uzmu epiteti s kojima se "caste" Bosnjaci na habe forumu.
Da te nešto upitam, ozbiljno: imaš li ti neku kongenitalnu malformaciju caputa, pa na taj način daješ sebi...kako da kažem ''oduška'' ili ...ne kontam?
S
Znam ja to, ali nije ti on kriv za to. Zašto ne odeš tamo i ne počastiš njih tamo tim epitetima, a ne da tu praksu ovdje prenosiš? Probam te shvatiti, ali mi stvarno teško ide.to se tice koristenja epiteta kockoglavi, nije to nista kada se u obzir uzmu epiteti s kojima se "caste" Bosnjaci na habe forumu.
-
JackTheStripper
#2223 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:Eno si gore nazvao i @touch brain-a kockoglavim paćenikom.JackTheStripper wrote: Tebi je smjesno. Ali to sto sam ja napisao je istinito i itekako stoji. Ukoliko Bosnjaci popuste, tj. ukoliko pristanu na megalomanske zahtjeve ustupanja koje trazi Covke, vremenom ce zavladati apartheid, dakle vladanje manjine nad vecinom.
Da te nešto upitam, ozbiljno: imaš li ti neku kongenitalnu malformaciju caputa, pa na taj način daješ sebi...kako da kažem ''oduška'' ili ...ne kontam?
SZnam ja to, ali nije ti on kriv za to. Zašto ne odeš tamo i ne počastiš njih tamo tim epitetima, a ne da tu praksu ovdje prenosiš? Probam te shvatiti, ali mi stvarno teško ide.to se tice koristenja epiteta kockoglavi, nije to nista kada se u obzir uzmu epiteti s kojima se "caste" Bosnjaci na habe forumu.
Rekao sam ti, koji se god Bosnjak tamo pojavi, biva docekan na noz. Ja sam imao nekoliko nickova tamo, ali su sve redom banirani, jer sam se usudio ukazivati na njihovo licemjerje, njihovu podlost i mrznju prema Bosnjacima. Pokusavam i ja Tebe shvatiti, i tvoj mentalni sklop koji ovdje brani za Bosnjake neodbranjivo.
Sto se tice kongenitalne malformacije, nemam je. Niti se bilo sta sto ja pisem moze povezati s mojim zdravsteni stanjem, koje je u redu, Bogu hvala.
-
Lug
#2224 Re: Razocarenje za 3,2,1...
nego hafise, jesi li ti za ukidanje entiteta ili si vise za dvije jedinice u vecem entitetu?
-
sportman1
#2225 Re: Razocarenje za 3,2,1...
@jack. zar nisi obavjesten da su probosanske stranke vec prihvatile da se u 5 kantona bira jedan clan predsjednistva,kantona sa znacajnim brojem hrvata. interes hdz-a je da se dobije jos,tacnije hr. entitet po uzoru na rs i zato pregovori nisu uspjeli.
to ti je vec diskriminacija,jer sta ako u preostalim kantonima pobjedi opet neki hrvat kao komsic??
znaci da bi u predsjednistvu imali 2 hrvata i srbina
to ti je vec diskriminacija,jer sta ako u preostalim kantonima pobjedi opet neki hrvat kao komsic??
znaci da bi u predsjednistvu imali 2 hrvata i srbina